Forerunner: platform pikeun ngembangkeun sareng ngawangun alat sélulér

Andrew Huang, pangacara terkenal hardware terbuka sareng juara 2012 EFF Pioneer Award, ngenalkeun platform open source «Prékursor» pikeun konsépisasi alat sélulér anyar.

Sarupa sareng kumaha Raspberry Pi sareng Arduino ngaktipkeun alat-alat pikeun Internet of Things, Precursor tujuanna pikeun nyayogikeun ngararancang sareng ngarakit rupa-rupa alat sélulér ku panangan anjeun nyalira pikeun méréskeun masalah anjeun.

prékursor diposisikan salaku platform pikeun prototipe sareng verifikasi, sedengkeun Betrusted mangrupikeun salah sahiji alat sélulér siap pakai anu diwangun dina pondasi Precursor.

Kusabab enclave tradisional anu dianggo pikeun panyimpenan konci kriptografi terasing henteu ngajagaan ngalawan serangan tingkat tinggi, sapertos kumpulan kata sandi nganggo logging keystroke atanapi aksés pesen via screenshot, Betrusted nambihan elemen interaksi pangguna (HCI, interaksi manusa-komputer), mastikeun yén data sénsitip anu tiasa dibaca ku manusa henteu pernah disimpen, ditampilkeun, atanapi dikirimkeun di luar alat anu dijagaan.

Béda sareng proyék sanés, Forerunner nawiskeun peminat sanés ngan ukur dewan, tapi prototipe siap pikeun digunakeun tina alat portabel ku:

  • perumahan aluminium 69 x 138 x 7,2 mm
  • Layar LCD (336 × 536)
  • batréna (1100 mAh Li-Ion)
  • keyboard miniatur
  • spiker
  • motor geter
  • akselerator sareng giroskop.

Modul komputasional disayogikeun sanés sareng prosésor siap pake, tapi ku SoC anu ditetepkeun ku software dumasar kana Xilinx XC7S50 FPGA, dina dasar anu panutan tina 32-bit RISC-V CPU anu dioperasikeun dina 100MHz diatur.

Dina waktos anu sasarengan, henteu aya larangan pikeun niron komponén perangkat keras anu sanés, contona, operasi sababaraha prosesor, ti 6502 sareng Z-80 dugi AVR sareng ARM, ogé chip sora sareng sagala rupa pangendali, tiasa ditiru.

Papan na kalebet 16MB SRAM, 128MB Flash, Silicon Labs WF200C Wi-Fi, USB Type-C, SPI, I²C, GPIO.

Tina kamampuan anu aya hubunganana sareng kaamanan, aya dua generator pseudo-acak perangkat keras.

Panasaran, alatna dasarna datang tanpa mic internal; panarimaan sora dipikaharti dimungkinkeun ngan ukur nalika headphone jelas-jelas nyambung, sareng upami headphone henteu dipasang, mustahil sacara fisik teu tiasa ngatur ngupingkeun, sanaos parangkat lunak parangkat parantos dikompromikeun.

Chip kanggo komunikasi nirkabel (Wi-Fi) nyaéta perangkat keras anu diisolasi tina sesa platform sareng ngoperasikeun di lingkungan anu misah.

Pikeun ngajagaan ngalawan aksés anu teu diidinan, perumahan anu tiasa dikonci, RTC anu misah pikeun ngalacak integritas, ngawaskeun gerak dina modeu sayaga (akselerom sareng gyroscope anu teras-teras) ogé dianggo. Aya ogé ranté ngaruksak diri sareng mupus instan tina sadaya data, anu diaktipkeun nganggo konci AES.

Éta basa FHDL Migen (basa pedaran perangkat keras anu fragmented) dumasar kana Python dipaké pikeun ngajelaskeun komponén hardware.

Migen mangrupikeun bagian tina kerangka LiteX, anu nyayogikeun prasarana pikeun nyiptakeun sirkuit éléktronik.

Dumasar kana Prékursor nganggo FPGA sareng Litex, rujukan anu Dipasihan parantos disiapkeun ku SoC, kalebet CPU VexRISC-V RV32IMAC 100 MHz, ogé supir BetrUST-CE dipasang ku inti 18 MHz Litex VexRISC-V RV32I.

SoC Betrusted nyayogikeun sapasang built-in primitip kriptografi, sapertos generator nomer semu-acak, AES-128, -192, -256 kalayan modeu ECB, CBC sareng CTR, SHA-2 sareng SHA-512, kurva crypto elveiptik Curve25519 mesin. Mesin énkripsi ditulis dina SystemVerilog sareng didasarkeun kana inti énkripsi tina proyék Google OpenTitan.

Sadaya komponén Prékursor sareng anu Dipercaya sumber terbuka sareng sayogi kanggo modifikasi sareng ékspérimén dina Open Hardware Lisensi 1.2, anu meryogikeun sadaya karya turunan dibuka dina lisénsi anu sami.

Kaasup sirkuit kabuka sareng dokuméntasi desain lengkep papan utama sareng bantu, palaksanaan siap Betrusted SoC, sareng kontrol kendali (EC).

Upami anjeun resep terang langkung seueur ngeunaan éta, anjeun tiasa ngadaptar dina tautan ieu supados anjeun bakal diinpokeun nalika platform parantos sayogi.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.

bool (leres)