Metisse, Musca, MWM, OpenBox sareng PekWM: 5 alternatif WMs pikeun Linux

Metisse, Musca, MWM, OpenBox sareng Pekwm: 5 WMs Alternatipna pikeun Linux

Metisse, Musca, MWM, OpenBox sareng Pekwm: 5 WMs Alternatipna pikeun Linux

Dinten ieu kami teraskeun sareng urang pos kagenep ngeunaan Gerentes Jandéla (Windows Managers - WM, dina basa Inggris), dimana kami bakal marios hal-hal ieu 5, tina daptar kami tina 50 saméméhna dibahas.

Ku cara kitu, pikeun terus terang aspek-aspek penting diantarana, sapertos, aranjeunna atanapi henteu proyék aktip, que Jinis WM ari aranjeunna, naon ari aranjeunna fitur utamajeung kumaha aranjeunna dipasang, Di antara aspék séjén.

Gerentes Jandéla: Eusi

Pantes diémutan yén daptar lengkep ngeunaan Jandéla Gerentes bebas sareng tanggungan a Lingkungan Desktop Husus, éta aya dina tulisan anu aya hubunganana:

Tulisan anu aya hubunganana:
Gerentes Jandela: Antarmuka Anggota Grafis pikeun GNU / Linux

Sareng upami anjeun hoyong maca urang tulisan patali saméméhna Kalayan WM anu parantos ditinjau, ieu tiasa diklik Tumbu:

  1. 2BWM, 9WM, AEWM, Afterstep sareng Heboh
  2. BerryWM, Blackbox, BSPWM, Byobu sareng Compiz
  3. CWM, DWM, Pencerahan, EvilWM sareng EXWM
  4. Fluxbox, FLWM, FVWM, Halimun sareng Herbstluftwm
  5. I3WM, IceWM, Ion, JWM sareng MatchBox

Banner: Abdi resep Software Gratis

5 alternatif WMs pikeun Linux

Metisse

panjelasan

Numutkeun kana halaman resmi, didadarkeun salaku:

"ATAWAn X-Jandela Manajer Jandéla dirancang sareng dua tujuan dina pikiran. Anu kahiji nyaéta mempermudah paniliti HCI mendesain sareng nerapkeun téknik manajemén jandela anu inovatif. Sareng kaduana, jantenkeun WM disaluyukeun sareng standar anu aya (dina waktosna), tapi cukup mantap sareng éfisién kanggo dianggo unggal dinten, janten platform anu cekap pikeun évaluasi téhnik anu diusulkeun.".

perbawa

  • Proyék teu aktip: Kegiatan terakhir anu dideteksi sakitar 12 taun ka pengker.
  • Tipo: Merdeka.
  • Éta henteu dianggap dalil desktop anyar, tapi langkung alat pikeun nyiptakeun jinis-jinis lingkungan desktop anu énggal.
  • Ieu dianggo, contona, pikeun nerapkeun sistem User Interface Façade, sistem anu ngamungkinkeun adaptasi, ngarobih sareng ngagabungkeun deui antar muka grafis anu nganggo téknik manipulasi langsung.
  • Ieu ogé dianggo pikeun mempermudah operasi nyalin sareng mindahkeun, sareng ngahijikeun antarmuka GTK + kana gim Pok3D berbasis OpenGL.
  • Éta disebarkeun salaku "Live CD" ku Mandriva di awal 2007, sareng sayogi salaku salah sahiji konfigurasi desktop standar dina distribusi Mandriva Linux.

parabot nu geus dipasang di tempatna sarta sadia dipake

Ieu diaktipkeun pikeun diunduh sareng dipasang link. Sareng pikeun langkung seueur inpormasi tambihan ngeunaan WM ieu anjeun tiasa ngadatangan ieu di handap link.

Musca

panjelasan

Numutkeun kana halaman resmi, didadarkeun salaku:

"Musca mangrupikeun manajer jandela saderhana pikeun X anu ngamungkinkeun modeu Tiling sareng Stacking. Éta sami sareng Ratpoison tapi langkung mouse ramah sareng nganggo navigasi macan tutul anu saderhana".

perbawa

  • Proyék aktip: Kegiatan terakhir dideteksi sakitar 3 1/2 taun ka pengker. Sanaos, vérsi anu terakhir dirilis sigana éta langkung ti 7 taun ka pengker.
  • Tipo: Dinamika.
  • Éta henteu ngagaduhan status bar, panel, atanapi hiasan jandéla, kecuali ti sudut jandéla ipis anu nunjukkeun fokus. Ogé, éta ngadukung fungsionalitas multi-layar.
  • Navigasi jandéla tiasa ku pencét mouse pikeun museur atanapi dipimpin sacara lengkep ku macan tutul. Panempatan jandéla éta manual tapi saderhana, sareng teu aya larangan dina cara ngabagi layar.
  • Nganggo utiliti dwm "dmenu" pikeun ngaluncurkeun aplikasi sareng ngajalankeun sababaraha paréntah internal anu henteu dipetakeun kana hotkeys.
  • Antarbeungeutna éta intuitif. Nilai standar na dianggap saderhana sareng gampang dipikaharti. Éta dianggap éfisién pisan dina hal rohangan. Salaku tambahan, sistem pengelompokan manajer ieu caket kana desktop virtual ayeuna.

parabot nu geus dipasang di tempatna sarta sadia dipake

Kanggo inpormasi lengkep ngeunaan cara dianggo, ieu diaktipkeun link.

MWM

panjelasan

Numutkeun kana halaman resmi, didadarkeun salaku:

"Motif Window Manager (MWM) mangrupikeun manajer jandela X dumasar kana Motif Toolkit.".

perbawa

  • Proyék aktip: Kegiatan terakhir dideteksi 3 sababaraha bulan kapengker, sanaos versi pangénggalna dirilis ampir 3 taun ka pengker.
  • Tipo: Numpuk.
  • Éta dianggap WM anu énténg pisan, tapi kalayan performa anu hadé sareng setting anu saé.
  • Éta nawiskeun Antarmuka Pamaké anu ngadukung panggunaan «Alt-Tab» pikeun ngaganti jandéla, sareng nawiskeun Lingkungan Desktop umum, X Resource Database (/ home / app-default / and runtime), protokol X Session Manager, X protokol sumberdaya diédit (widget), sakumpulan ikon desktop, pamakean opsional gambar pikeun ngahias, sareng dukungan panning desktop non-virtual.
  • Pikeun ngatur jandéla éta ngamangpaatkeun file téks polos pikeun ngaropea ménu, ngalaksanakeun pemetaan input pangguna, nyandak ciri manajemén sareng fungsi anu dilakukeun ku pangguna.

parabot nu geus dipasang di tempatna sarta sadia dipake

WM anu diénggalan ieu biasana aya di seueur gudang anu bénten GNU / Distros Linux, dina nami bungkus "mwm"Kusabab kitu, gumantung kana manajer paket anu dianggo, grafis atanapi terminal, éta tiasa gampang dipasang. Langkung seueur inpormasi tambihan ngeunaan WM ieu tiasa dipendakan di handap ieu link atanapi ieu anu sanés link.

Buka Kotak

panjelasan

Numutkeun kana halaman resmi, didadarkeun salaku:

"Manajer jandela generasi anu langkung tiasa dikonfigurasi kalayan dukungan standar anu éksténsif".

perbawa

  • Proyék aktip: Kegiatan terakhir anu dideteksi sakitar langkung ti 5 taun ka pengker. Sanaos, vérsi anu terakhir dirilis (3.4.11) éta langkung ti 10 taun ka pengker. Nanging, aya versi anu langkung diénggalan, 3.6.1 anu mangrupikeun parobihan anu pang anyarna.
  • Tipo: Numpuk.
  • Kasohor ku penampilan minimalis na. Éta dumasarkeun kana BlackBox sahingga nganggo gaya visual anu sami atanapi cocog, bari nyayogikeun sajumlah pilihan pikeun pamekar téma tibatan anu sami atanapi anu sami.
  • Éta ngamungkinkeun anjeun pikeun épisién ngatur aplikasi di luar lingkungan desktop anu lengkep. Luhureun sadaya, kaseueuran aplikasi anu ditulis pikeun GNOME sareng KDE. Salaku tambahan, éta kalebet pangrojong pikeun standar pangénggalna ti freedesktop.org, ogé taat kana standar anu langkung lami. Salaku tambahan, éta tiasa dianggo salaku WM Lingkungan Desktop anu sanés, ngajantenkeun anu langkung saé langkung saé.
  • Éta tiasa ngonpigurasi pisan, ku sabab éta, ngamungkinkeun pikeun ngarobih ampir sadaya aspek visual sareng fungsional anu aya hubunganana sareng panggunaan desktop sareng mendakan cara anu lengkep pikeun ngagunakeun sareng ngendalikeunana. Ku cara kitu panggunaan anu maju tiasa dilakukeun, tapi ogé tiasa dijaga tetep saderhana, ngajaga setélan standar na, anu hartosna éta tiasa diadaptasi pikeun ampir saha waé, bari masihan kontrol tanpa maksa pikeun ngalakukeun naon-naon anu maju atanapi rumit. .

parabot nu geus dipasang di tempatna sarta sadia dipake

WM anu diénggalan ieu biasana aya di seueur gudang anu bénten GNU / Distros Linux, dina nami rangkep "openbox"Kusabab kitu, gumantung kana manajer paket anu dianggo, grafis atanapi terminal, éta tiasa gampang dipasang. Langkung seueur inpormasi tambihan ngeunaan WM ieu tiasa dipendakan di handap ieu link atanapi ieu anu sanés link y link.

PekWM

panjelasan

Numutkeun kana halaman resmi, didadarkeun salaku:

"ATAWAn window manager anu sakali dumasar kana windows manager aewm ++, tapi parantos cukup mekar sahingga moal aya deui anu mirip aewm ++. Éta ngagaduhan set fitur anu dilegaan pisan, kalebet pengelompokan jandéla (sami sareng ion, pwm, atanapi fluxbox), autoproperties, xinerama, keygrabber anu ngadukung gantungan konci, sareng seueur deui.".

perbawa

  • Proyék aktip: Kegiatan terakhir anu dideteksi sakitar langkung ti 1 1/2 taun ka pengker. Sanaos, vérsi anu terakhir dirilis (0.1.13) éta langkung ti 9 taun ka pengker. Nanging, aya pérsi anu langkung énggal dina pamekaran, 0.1.18 anu mangrupikeun anu paling anyar kalayan parobihan.
  • Tipo: Numpuk.
  • Éta hampang pisan sareng bijaksana, anu masihan ciri janten manajer jandela anu boro-boro katingali.
  • Éta tiasa ngonpigurasi tinggi, pikeun ngamungkinkeun seueur pangguna sabisa-bisa dianggo sareng adaptasi atanapi dipersonalisasi ku sababaraha cara anu béda.
  • Éta nawiskeun sipat atanapi pangaturan otomatis, pikeun pangguna éta, anu henteu kersa ngalaksanakeun hal-hal anu maju tapi hoyong hal-hal muncul sakumaha kuduna nalika ngamimitian aplikasi, nyaéta tiasa dianggo sapertos WM tradisional anu lengkep.
  • Kalebet kagunaan Keygrabber anu tiasa diadu, pikeun kagunaan anu langkung ageung pikeun sadayana.

parabot nu geus dipasang di tempatna sarta sadia dipake

WM anu diénggalan ieu biasana aya di seueur gudang anu bénten GNU / Distros Linux, dina nami bungkus "pekwm"Kusabab kitu, gumantung kana manajer paket anu dianggo, grafis atanapi terminal, éta tiasa gampang dipasang. Langkung seueur inpormasi tambihan ngeunaan WM ieu tiasa dipendakan di handap ieu link sareng ieu link.

Gambar umum pikeun kasimpulan artikel

kacindekan

Kami arepkeun ieu "gunana tulisan saeutik" ngeunaan 5 salajengna ieu «Gestores de Ventanas», mandiri wae «Entorno de Escritorio», disebut Metisse, Musca, MWM, OpenBox sareng PekWM, janten minat pisan sareng kagunaan, pikeun sadayana «Comunidad de Software Libre y Código Abierto» sareng kontribusi hébat kana difusi ékosistem aplikasi éndah, gigantic sareng ngembang tina «GNU/Linux».

Sareng kanggo langkung seueur inpormasi, tong teras-terasan ngadatangan naon waé Perpustakaan online Como OpenLibra y jedit maca buku (PDF) ngeunaan topik ieu atanapi anu sanés daérah pangetahuan. Kanggo ayeuna, upami anjeun resep ieu «publicación», tong lirén ngabagi na sareng batur, di anjeun Situs wéb paporit, saluran, grup, atanapi komunitas tina jaringan sosial, langkung saé gratis sareng kabuka salaku Mastodon, atanapi aman sareng pribadi sapertos telegram.

Atanapi kantun didatangan halaman bumi kami di TiLinux atanapi lebet kana Saluran resmi Telegram ti DesdeLinux maca sareng milih ieu atanapi publikasi menarik anu sanés dina «Software Libre», «Código Abierto», «GNU/Linux» sareng topik-topik sanés anu aya hubunganana sareng «Informática y la Computación»jeung «Actualidad tecnológica».


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.

bool (leres)