Microsoft ngajak anjeun ngagungkeun peluncuran Debian Jessie

Tulisan ieu sanés omong kosong. Janten ditulis ku Tim Openness Microsoft.

microsoft resep ka debian

Dinten Saptu ieu, 25 April, Proyék Debian bakal ngaleupaskeun Debian 8 (nami nami "Jessie"). Pikeun ngagungkeun tonggong tonggong ieu, urang bakal gaduh "pesta ulang taun," kalebet kueh, sareng pamilon dina LinuxFest Kalér-Kulon, dipimpin ku Jose Miguel Parrella, pamekar Debian sareng anggota Tim Strategi Open Source Microsoft.

Ku jalan kitu, Bryan Lunduke ngayakeun konperénsi anu kawéntar disebat «Linux lebay«, Anu taun ieu bakal disebat (pantes aya kasempetan)«Windows anu Hébat".

Dina sési tuang gula, Wilujeng sumping Debian 8: Aptly Cloud Aptitude, Jose Miguel bakal ngabahas naon anu énggal dina Debian 8 sareng kumaha awan Microsoft Azure tiasa ngabantosan proyék-proyék Debian hiperscale.

Peserta bakal dipandu ngeunaan kumaha Azure ngarobih karya sysadmin Debian sareng pangropéa pakét, kalebet penyediaan server ngawangun, panggunaan PaaS kanggo repositori APT, bootstrap-vz, sareng skénario anu pikaresepeun anu sanés.

Pamula wilujeng sumping - sési ieu didesain kanggo anu gaduh sakedik atanapi henteu pangalaman sareng bungkusan Debian, janten pamilon tiasa sumping sareng diajar dasarna. Diskusi bakal ngaliput alur kerja kemasan pikeun jalma anu resep ngagunakeun bungkus salaku kait, ogé poténsial pangropéa Debian.

Debian mangrupikeun sebaran Linux anu paling kawéntar, sareng kami resep pisan ningali ketaatan ti komunitas di sakurilingna Depot VM. Microsoft ogé ngadukung Debian 5 sareng Debian 6 dina Hyper-V sareng kana sababaraha produk dina suite Pusat Sistem.

Upami anjeun badé ka LinuxFest Northwest, punten gabung kami kanggo jajan sareng perayaan rilis Debian pangénggalna dina dinten Minggu jam 15 sonten (Haskell 104). Kami arep ningali anjeun!


Balik deui kana kanyataan, pamimpin Debian anyar Neil Mc Govern duda mugia perayaan ieu mangaruhan masa depan Debian. Kuring pikeun bagian kuring bakal naros ka Microsoft pikeun masihan panangan pikeun Debian pikeun ngadukung boot aman, Hahaha.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

27 koméntar, tinggalkeun anjeun

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.

  1.   dbillyx cenahna

    Jigana dinten ieu upami kuring ningali atanapi maca sagala rupa anu aya di dunya ieu ...
    Terang obor ...

    1.    msx cenahna

      Dimana tombol +1?

  2.   John Manuel Latorre cenahna

    Sieun éta pisan yén aranjeunna ngagaduhan pilihan gratis, tibatan nyobian merendahkan atanapi nyerang batur, éta moal langkung saé ningkatkeun produkna, perusahaan mana waé anu ngagunakeun Windows dina cara anu stabil nganggo vérsi xp sareng éta henteu yén aranjeunna henteu ngagaduhan masalah.

    1.    chencho9000 cenahna

      Windows 7 man henteu goréng pisan sanaos masih salah sahiji anu paling parah

  3.   gugah cenahna

    Konperénsi hurung matak hihihi

  4.   Chaparral cenahna

    Pikeun bagian kuring, anu di Mocosof tiasa dilebetkeun…. boot aman. Kuring moal pernah mésér komputer anu sisi jahatna, tapi upami teu aya pilihan tapi éta, hal anu pangpayunna anu kuring lakukeun nyaéta pormat hard drive lengkep teras masang linux anu kuring pikahoyong dina waktos éta. Debian di khusus na GNU / Linux umumna!

  5.   Kimix cenahna

    Batur anu terakhir kaluar. Pareuman lampu.

  6.   Jibril cenahna

    Hahaha tétéla mocosoft badé ngagungkeun gangguan sistemd kana debian8, ay ayyyyyyyyyyyyy dugi ka ayeuna sababaraha urang henteu sadar kumaha NSA = US = Spionase mangrupikeun gerakan master, ogé engké kuring henteu hoyong ngadangukeun keluhan cojinovas sapertos "kunaon kuring henteu sadar? " 😛

  7.   erUzama cenahna

    Antosan…
    Microsoft + Linux. Éta bakal janten April Fools, versi anu ditunda kusabab Microsoft ahem tapi naon waé anu dimungkinkeun.
    PS: Hayu jurusan Open Source lebet kana Secure Boot v2

    1.    yopi cenahna

      Aranjeunna nyeratna di Explorer!

      1.    erUzama cenahna

        Sareng anjeun tiasa nyusunna bahkan dina Word.
        Masing-masing milih anu paling dipikaresep

  8.   jelema nu ngalakukeun dosa cenahna

    Sabalikna éta pikaresepeun; pamekar debian (bapa sadaya distros) aub dina usaha anu langkung seueur ku Microsoft pikeun ngancurkeun openource sareng kamungkinan anu ditawarkeun ku distribusi GNU-linux; musnah dina hartos nyusup, ngarobih sareng nyandak, dina urutan ngajaga monopoli na.
    Éta ogé diperhatoskeun yén koméntar sadayana négatip, atanapi ogé para pangguna na henteu percanten.

    1.    Joe cenahna

      Teu dicoba, strategi mésér ubuntu sareng upami gagal debian.

  9.   elav cenahna

    Nya, kuring bakal bagja pisan upami Microsoft, tibatan nyobian dimonopoli sapertos sateuacanna, masihan dukungan kana distribusi Linux atanapi sahenteuna ngayakeun kolaborasi pikeun ningkatkeun éta. Urang kedah ngartos yén Windows henteu langkung anu ngajadikeun Microsoft langsung kéngingkeun artos.

    Supados kuring langkung ngartos. Éta sami sareng Apple, naha henteu aranjeunna ngajalankeun versi iTunes (sanaos éta ditutup) pikeun GNU / Linux? Aranjeunna bakal masihan kasempetan pikeun pangguna Linux anu hoyong mésér sareng mayar musik di iTunes Store ... tapi aranjeunna henteu sahingga bakal kaleungitan jutaan deui. Naha anjeun ngartos intina?

    Microsoft tiasa kéngingkeun MS Office pikeun Linux sareng ngasuh dukungan, contona ... sareng saha waé anu mayar.

    1.    kannon cenahna

      IDEM
      Dinten ieu permata makuta pikeun Microsoft nyaéta dukungan sareng Kantor.

    2.    salah sahiji sababaraha cenahna

      Saur doa anjeun tiasa kaleresan perkawis Microsoft.

      Kusabab aya CEO anyar, parobihan dina kabijakan perusahaan parantos brutal. Nadella parantos jelas, masa depanna sanés Windows, éta anu kapungkur sareng ayeuna tapi henteu pikahareupeun, bagian tina premis yén masa depan aya dina awan sareng parangkat lunak (henteu seueur sistem operasi) éta sababna unggal éta masihan langkung seueur dukungan kana distribusi linux di Azure. Jelas éta kusabab logam jahat sabab éta perusahaan swasta sareng sanés saderek amal, nyatana unggal unggal masihan langkung seueur dukungan dina sagala aspek sareng saeutik demi saeutik langkung seueur platform salian ti Windows.

      Kaleresan aya ku waktos anu pondok yén Nadella parantos jabatan, anjeunna parantos nunjukkeun langkung seueur visi tibatan Ballmer (anu sateuacanna dina posisi éta), dina salah sahiji wawancara kahijina anjeunna ngantunkeun anjeunna jelas, anjeunna sadar yén Windows mangrupikeun bagian penting tina bisnisna ayeuna tapi anjeunna nyatakeun yén masa depan perusahaan nyaéta Azure, Bing (saliwatan, kadang éta masihan hasil langkung saé tibatan Google sanaos henteu teras sareng mesin pencari gambar na luar biasa) sareng sagala jinis jasa wéb sareng aplikasi sabab ka hareupna moal jauh pisan, unggal waktos urang bakal ngandelkeun kirang kana OS pc urang pikeun ngakses jasa ieu, pikeun ieu kami ngan ukur butuh pangotéktak anu cocog.

      Salaku conto, Nadella nyalira nyarios sacara umum yén aranjeunna bakal masihan dukungan kelas munggaran pikeun distro Linux di Azure, anu dinten ieu parantos sababaraha, sanaos aranjeunna ngarep-ngarep bakal ngadukung langkung kapayunna. Anjeunna ngaku (dina waktos wawancara) yén 20% Azure mangrupikeun linux sareng trend na parantos luhur.

      Pokokna, kuring pikir kuring parantos ngalegaan sakedik tapi kanyataanna nyaéta CEO anyar parantos masihan perusahaan hawa anyar sareng ieu kabuktosan dina basa publik na, langkung kirang mumusuhan sareng agrésif tibatan sateuacanna. Ayeuna anjeunna langkung kolaborasi / konsiliasi sanaos éta henteu ngahalangan anjeunna tina terus ngalakukeun tindakan ganjil pikeun ngajaga statusna ayeuna di industri, parobihanana lambat tapi aranjeunna bakal datang sakedik-sakedik.

    3.    Chaparral cenahna

      Anjeun leres dina koméntar anjeun sareng éta bakal janten pilihan anu hadé pikeun Micosoft. Nalika aranjeunna nyarioskeun di dieu, di bumi kuring, "éta dihapus langkung ku ngaletak tibatan ngegel." Tapi sadayana anu anjeun sebatkeun, dina Micosoft aranjeunna parantos terang, sabab ngagaduhan panaséhat ékonomi anu saé. Tapi henteu; anjeun kedah meres jati dugi ka lungsur sapisan. Hal anu goréng ngeunaan mereskeun tit kana teundeun terakhir nyaéta anu tungtungna, anu nyésa teu aya nanaon sareng teu aya anu teu nanaon. Kusabab kitu, unggal waktos aranjeunna nunda perjanjian, aranjeunna bakal kaleungitan sahamna pikeun ngadukung parangkat lunak gratis, kusabab jalma-jalma henteu bodo.

    4.    carlosegl cenahna

      Persis. Abdi henteu tiasa ningali éta langkung akurat. Éta anu dipikahoyong ku seueur pangguna Linux. Éta Microsoft sareng Apple nawiskeun jasa sareng aplikasi anu paling luar biasa, kalayan pembayaran anu dipikagaduh upami aranjeunna pikaresep, yén anu hoyong mayar mayar, anu henteu hoyong mayar kusabab aya alternatif gratis pikeun seueur hal.

      Abdi hoyong iTunes di Linux, atanapi MS Office, atanapi Photoshop. Abdi sanés purist Software Gratis, kuring ngabela filsafat ngabagi élmu sareng masihan kabébasan pikeun pangguna, kuring yakin yén dina kabébasan ieu kakawasaan pikeun milih upami anjeun hoyong anu gratis sareng gratis, atanapi anu sanés (sanajan éta ditutup sareng mayar) anu nyumponan kabutuhan anjeun Langkung nungtut.

  10.   emacsboy cenahna

    uuuahaacccc, anu nolak sareng yén kuring hirup dina uji coba debian utami.

  11.   Joe cenahna

    Salami kami henteu ngadukung gplv3 ieu bakal teras ... ngan ukur distro gratis anu leres. Ngarobih, nyumbang sareng milampah jauh.

  12.   yippekay cenahna

    Éta ogé henteu héran teuing, sakumaha tulisan éta nyatakeun yén ngagunakeun Debian digabungkeun sareng Azure.

    Di dunya server Linux raja sareng Microsoft parantos ningali yén upami ngaleupaskeun produk éksklusif pikeun Windows Server éta bakal kaleungitan bagian ageung pasar.

    Dina panggunaan pribadi, éta mangrupikeun hal anu sanés, jumlah pangguna naék, sakedik-sakedik, tapi éta marginal, janten stratégina pikeun ngahambat sateuacanna (boot aman sareng windows 10 gratix).

    Sareng ogé, kalayan Linux anjeun ogé kedah tumut kana akun yén aya perusahaan anu mayar padamelna pikeun ningkatkeun kernel. Bédana na nyaéta pamutahiran dibayar deui ka sadaya komunitas Linux.

    Anu abdi hartosna nyaéta anjeun kedah ngabédakeun antara bisnis, panggunaan padamelan sareng pilihan pribadi.

  13.   Jibril Pozada cenahna

    Teu aya ragu yén ieu bakal janten hal anu unik sareng istiméwa, debian 8 dileupaskeun ku raray (redhat / fedora) sareng pisah sareng sadayana sareng hiber dina jajan (win).

    Kusabab éta Windows anu parantos lami pisan ngembangkeun win 10 na; aranjeunna ngantosan sababaraha damel leres-leres damel sareng ngalakukeun anu inovatif, aranjeunna ngan ukur nyandak na ngicalna. ngabarakatak

    Hatur nuhun sareng ucapan salamet ka tim pangembangan debian, pikeun usaha ageung sareng kontribusina pikeun komunitas Open Source.
    Mudah-mudahan kami henteu ningali debian anu henteu benten sareng ubuntu atanapi redhat.
    Kami percanten ka anjeun Debian; balik deui ngalakukeun naon anjeun !!!!

  14.   Raul mendieta cenahna

    Teu aya ragu, urang nyanghareupan sékrési OS redhat / ubuntu / nsa énggal sareng micosshop pilon.
    Éta ngan ukur ngarepkeun yén tim pangembangan DEBIAN mimiti nempatkeun panto deui OS, spyware, keylogger, jst ... sareng nyatakeun yén éta mangrupikeun tren anu kedah dituturkeun, sahingga DEBIAN beuki gancang dina mimiti na.
    Kalayan ieu kami henteu dimana-mana ningali winx 10 salajengna anu aranjeunna nuju nyiapkeun duanana ti micosshop.
    Sigana urang henteu dimana-mana deukeut teu ngabédakeun mana kabupaten induk turunan sareng distrik bayaran.
    Mudah-mudahan aranjeunna nimbangkeun deui kaputusan anu dilakukeun ku pangembang DEBIAN sareng aranjeunna balik deui ka OS anu urang terang sateuacanna.

  15.   Genténg cenahna

    Sampurna !! Kuring bakal ngajadwalkeunana dina WordPad.

  16.   HO2Gi cenahna

    Sigana mah kuring bakal ngarobih distro.

  17.   linuXgirl cenahna

    Sebut kuring "stallmaniana" upami anjeun hoyong, tapi Mikro $ ieu sareng kulit domba sanés kanggo kuring ...

  18.   rodrigo satch cenahna

    Kuring henteu terang naha anjeun parantos nganggo azure, tapi kuring ngagaduhan hubungan anu bizpark sareng aranjeunna, kuring sysadmin sareng kuring resep ngagunakeun debian sareng nalika nyiptakeun mesin virtual di azure, distribusi ieu henteu sayogi, aya centos, ubuntu, sareng suse .

    Kuring miharep éta bakal pas nempatkeun gambar debian