Teu aya anu hoyong ngalamar janten Debian DPL énggal

Debian 10

Pimpinan Proyek Debian atawa (DPL, pikeun akronimna dina basa Inggris) mangrupikeun wawakil resmi proyék Debian. Pimpinan proyék mangrupikeun pangembang Debian anu ditunjuk salami sataun saatos pamilihan umum di mana sadaya pamekar Debian layak milih.

The Debian DPL ngagaduhan dua fungsi utama, hiji internal sareng hiji éksternal. Dina peran éksternal na, DPL ngagambarkeun proyék Debian dina panon dunya luar.

Ieu kalebet nyayogikeun wawancara sareng presentasi Debian, ngiringan acara dagang, sareng ngawangun hubungan anu saé sareng organisasi sareng perusahaan sanés.

Sedengkeun sacara internal, Debian DPL mingpin proyék sareng netepkeun jalan tindakan- Anjeun kedah ngobrol sareng pamekar Debian sanés, khususna utusan, pikeun ningali kumaha anjeun tiasa ngabantosan aranjeunna dina padamelanna.

Salah sahiji tugas utama Debian DPL nyaéta, janten, pikeun koordinasi sareng komunikasi.

Kumaha Debian DPL dipilih?

Genep minggu sateuacan akhir masa jabatan Pamimpin Proyék, sekretaris proyék nyiapkeun pamilihan anyar sareng telepon pikeun nominasi diluncurkeun.

Ngan ukur jalma anu diaku salaku pangembang Debian anu layak sareng aranjeunna gaduh saminggu kanggo ngabagi maksudna.

terus nuturkeun periode kampanye tilu minggu. Pamekar Debian milih pikeun dua minggu ka tukang pikeun milih Debian DPL anu énggal.

Sanaos dina sora kanggo sora aya pilihan anu nunjukkeun yén "henteu salah sahiji calon" anu ngamungkinkeun, upami anjeun kéngingkeun seuseueurna sora, pikeun ngamimitian prosés ti mimiti.

Tapi kumaha upami proyek Debian ngayakeun pamilihan sareng tungtungna teu aya calon anu maju?

Jalma Debian henteu hoyong tanggung jawab tambahan

Taun ieu, Tanggal 3 Maret, sekretaris proyék, Kurt Roeckx, ngalebetkeun pamundut pikeun aplikasi.

DPL

Tapi dina 10 Maret, henteu aya calon anu sayogi ngirimkeun namina.. Chris Lamb kasohor kusabab henteu aya dina diskusi, nunjukkeun yén anjeunna henteu hoyong lumpat pikeun jabatan katilu.

Mangsa kampanye kedahna dimimitian ku ayeuna, tapi sigana teu aya anu resep kana posisi Debian DPL taun ayeuna.

Sanaos protokol Debian internal sacara alami ngajelaskeun naon anu kedah kajantenan dina kaayaan ieu: periode aplikasi diperpanjang salami saminggu.

Kusabab kitu, sadaya pamekar Debian anu henteu ngalamar saatos tenggat waktos ayeuna gaduh tambahan tujuh dinten kanggo menerkeun prosés na.

Tenggat waktos anu anyar nyaéta 17 Maret. Nanging, upami tenggat waktos ieu henteu ngalereskeun ieu (nol calon dina tungtungna), éta bakal diperpanjang salami saminggu deui sareng siklus ieu bakal ngulang tanpa wates dugi ka batur ngirimkeun namina.

Nanging, manajer proyek anu énggal kapilih kedah ngantosan dugi ka akhir jabatan domba sateuacan ngajantenkeun tugas lengkepna.

Dina waktos anu sami, henteu aya bekel pikeun ngahalangan DPL anu kaluar ti kantor sareng maksa anjeunna pikeun tetep ngalaksanakeun tugasna nalika masa jabatanna kadaluarsa.

Parantos sahenteuna saminggu telat, ayeuna pasti yén proyék Debian bakal ngajalankeun bari henteu nganggo DPL.

Sababaraha pangembang sigana resep kamungkinan ieu sareng bahkan nunjukkeun yén sistem pembelajaran mesin dipasang dina posisi ieu.

Naon kajadian dina kasus ieu?

Warta alus nyaeta kajantenan ieu parantos tipayun dina konstitusi proyek: «Maka, henteuna Debian DPL, pupuhu panitia téknis sareng sekretaris proyék Debian ngagaduhan hak pikeun nyandak kaputusan, dugi ka aranjeunna sanggup satuju kana jinis kaputusan ieu.

Kalayan kecap séjén, proyék Debian tetep bakal tiasa dianggo sakedap tanpa DPL, sanaos sagala rupa aspék kagiatan proyék tiasa kalem sareng janten langkung rumit upami kaayaan ayeuna tetep.

Tapi aya anu heran, naha, sigana teu aya anu hoyong mingpin proyék ieu. Kanyataan yén ieu mangrupikeun waktos anu teu méakkeun waktos sareng perjalanan-intensif teu dibayar tiasa janten faktor.

Upami ieu mangrupikeun bagian tina masalah, Debian panginten nimbangkeun naon anu dilakukeun sababaraha organisasi anu sami sareng nyiptakeun posisi mayar kanggo padamelan ieu.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

2 koméntar, tinggalkeun anjeun

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.

  1.   Andreale Dicam cenahna

    Kontrak Sosial na lengkep kahartos sareng éta mangrupikeun salah sahiji pilar na anu nyababkeun éta janten tolok ukur dina ngalaksanakeunana salaku terminal Server atanapi desktop, tapi janten watesan pangageungna pikeun transcend sareng janten langkung seueur tibatan naon anu kahontal ku RedHat, Ubuntu sareng OpenSuse. Merk anu kahontal ku Debian teuing dihormat sareng disia-sia pisan. Dina pendapat kuring anu hina, ngahargaan anu sabalikna, Debian ditampi janten pamimpin dunya dina masalah ieu, tapi ku sababaraha alesan aranjeunna mutuskeun nuturkeun jalan biarawan sareng kahirupan biara éta. Aranjeunna sanggup ngatur dirina sacara industri kana hal anu sami sareng anu katingali dina seueur struktur kaagamaan, dimana teu aya anu ngagaduhan naon-naon, unggal jabatanana sementara, tapi sacara finansial padet sareng ngagaduhan rasa kendali fiskal. Goréng teuing, éta henteu sareng moal.

    Ayeuna aranjeunna mayar akibatna. Aranjeunna meryogikeun sponsor anu penting tina dermawan ku artos kanggo nyumbang kanggo ngamungkinkeun arus kas bahkan pikeun perjalanan, per diem, akomodasi, promosi pendidikan, sareng anu sanésna, anu mikiran organisasi anu sagedé Debian bakal récéh, tapi henteu tiasa.

    Patarosan jutaan dolar nyaéta: kumaha upami kahirupan Canonical? Ubuntu parantos diwangun di luhur Debian, sareng seueur kritik anu mimiti (kalayan alesan anu saé) ditujukeun pikeun henteu ngadistribusikaeun sakedik atanapi seueur kauntungan kauangan anu aranjeunna pantes. Dina sababaraha kasempetan kuring kantos maca dina forum yén teu aya kode anu disayogikeun deui, pendiri Debian anu sami Ian Murdock humandeuar yén dinten ayeuna sabagian bagian tina paket henteu deui cocog sareng Ubuntu ngagem binér anu sami.

    Sareng kalepatan konyol ieu teras saha? duanana, seueurna Debian anu nekad nolak diwangun sacara komersil tanpa ninggali prinsipna sareng resep neraskeun ngemis teu perlu, sareng Canonical pikeun pelit sareng henteu sukur.

  2.   Julio Alberto Lascano cenahna

    Hidup Debian ... Debian dikandung ogé (Abdi parantos nganggo langkung ti 15 taun.)
    Proyék anu saé anu bakal awét ...

    Salam ti Patagonia Argentina.

bool (leres)