Phasex: modul Synthesizer pikeun GNU / Linux

Produksi musik henteu biasana dilakukeun di Linux ku alesan anu biasa, yén program gratis biasana henteu ngaleuwihan kasaimbangan pribadi na.

Tapi tetep urang tiasa mendakan sababaraha synthesizer pikeun Linux sapertos kieu, Phasex:

Phasex mangrupikeun parangkat lunak synthesizer Linux asli anu tiasa dianggo sareng ALSA MIDI sareng server JACK.

Diantara fungsina urang mendakan:

  • Pemetaan sora dinamis (pikeun polifoni)
  • Kontrol paraméter via MIDI
  • Osilator
  • LFO
  • Generator sora Sakuliling
  • Paduan suara
  • Pangaruh tunda (tunda)
  • Kamampuh ngolah input audio tina alat JACK

Antarbeungeutna dibagi kana dua:

  • Méja utami
  • Méja osilator

Méja utami:

Éta mangrupikeun anu parantos kuring lebetkeun sateuacanna, di jerona urang tiasa ngendalikeun LFO, épék sapertos Chorus sareng sababaraha saringan sapertos amplop.

Di daérah LFO, urang tingali yén éta ngagaduhan pot Pitch Bend, anu bakal tiasa manteng catetan (atanapi catetan) tina komputer.

Méja osilator:

Nya, teu aya deui anu tiasa kuring carioskeun ngeunaan tabel ieu, didieu urang ngatur osilator sareng parameter na.

Karesep:

Di dieu urang ngatur kumaha urang hoyong JACK nyambung, modél sampling, simpen formulir, tuning (440.000 = A).

Sintésis:

Phasex ngagunakeun metode sintésis fase modulasi offset.

Unggal osilator dina tambalan modulasi pangimbangan antara saluran kaluaran kénca sareng katuhu.

Sababaraha fungsi tiasa janten modulator, salah sahijina tiasa janten LFOs, anu sanés osilator sareng anu sanés tiasa janten sekuen audio anu lebet.

Tambalan tiasa nganggo dugi ka 4 osilator.

Unggal osilator kaasup:

  • Pilihan gelombang siklik
  • Kaluaran unipolar atanapi bipolar
  • Sumber Pilihan frékuénsi
  • Standar atanapi AM pangrojong modulasi pangrojong
  • Transpose sareng pitch bend pre-oscillator
  • Sumber modulasi anu tiasa dipilih
  • Osilator sareng LFO tiasa dianggo salaku sumber modulasi

Phasex tiasa ngahasilkeun sora pondok sareng tekstur anu lengkep sareng lengkep. Sora unggal tambalan tiasa dirobih ku parobihan sumber modulasi.

Sadaya parameter tiasa dikontrol ngalangkungan MIDI sareng anjeun tiasa ngahartikeun peta standar.

Sadaya pengendali langsung ditugaskeun tina dialog "Kontrol Pembaruan MIDI".

Sareng upami urang ngagabungkeun parameter MIDI sareng input modulasi audio urang tiasa nyiptakeun sora-sora anyar.

sumber: Jurnal Linux


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

4 koméntar, tinggalkeun anjeun

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.

  1.   Tilu belas cenahna

    Kuring henteu terang naha anjeun parantos nganggo LMMS, sanés sanés synthesizer sapertos kitu, tapi sekuenser, tapi éta ngamungkinkeun ngagunakeun sababaraha synthesizer salaku panyambung.

    Upami anjeun parantos nganggona, naon kaunggulan atanapi kualitas anu anjeun mendakan dina Phasex ieu perkawis sintésis anu tiasa dianggo tina lmms?

    Salam.

    1.    kawani cenahna

      Kuring henteu nganggo anjeunna tapi kuring kedah ningali anjeunna sareng Rosegarden.

      Dina gambar LMMS sigana langkung gampang dianggo, sanaos disebatkeun henteu profesional pisan

      1.    Tilu belas cenahna

        Upami anjeun parantos nganggo studio FL (baheulana disebut Fruity Loops), anjeun tiasa kéngingkeun ideu ngeunaan LMMS. Éta pisan anu mirip sareng, leres pisan, éta intuitif sareng gampang dianggo.

        1.    kawani cenahna

          Kuring henteu leres-leres nganggo salah sahiji program ieu ...