Moksha Desktop: Garpu bercahya anu urang lasut

budah 3

Ieu waktos garpu, saur Jeff Hoogland. Pengembang Bodhi Linux bosen sareng versi Pencerahan 18 teras nyarios sareng "Bangsat, abdi badé garpu E17, sareng kuring badé nyebat Moksha Desktop."

Dina blog Bodhi anjeunna ngajelaskeun: Pencerahan janten ti saprak janten Open Source Duke Nukem Forever dugi ka gaduh tilu rilisan ageung dina 3 taun ka pengker. E18 ditetepkeun pisan ka jero yén Bodhi bahkan henteu hoyong ngaleupaskeun vérsi éta.

E19 sigana langkung saé dibandingkeun sareng E18, tapi sanaos anjeunna damel sareng pangembang Enlightenment sareng ngalaporkeun bug, bahkan éta henteu nganggo E19 salaku desktop sadidinten. Aranjeunna bieu ngaluarkeun E19, aranjeunna parantos tiasa damel sareng E20. Kagorengan anjeunna sapertos kitu anu anjeunna kedah nyandak istirahat anu panjang anu ngajantenkeun anjeunna teu aktip.

Nalika anjeunna balik deui, anjeunna ngaleupaskeun Bodhi 3.0.0 sareng E19 salaku desktop standar sareng ogé gambar warisan sareng E17 pikeun mesin anu langkung lami. kumargi henteu meryogikeun komposer pikeun aktip sareng sahingga ngajalankeun langkung saé.

Tapi anu penting nyaéta E17 ngagaduhan sababaraha fungsi anu E19 henteu ngagaduhan, sapertos koropak fungsional atanapi kamampuan pikeun nyampur komponén téma, anu ngajantenkeun anjeun mikirkeun deui naha éta mangrupakeun ide anu saé pikeun muka versi anyar. Janten anjeunna konsultasi sareng komunitas sareng seueur anu sapuk sareng Jeff. Teras anjeunna nyandak jalur garpu.

Moksha mimitina bakal ngahijikeun pamutahiran kana desktop anu anjeunna tambihan kana Bodhi teras anjeunna bakal ngiringan ngaluarkeun fitur anu langkung seueur gunana pikeun E18 sareng E19. Diharepkeun ku waktos Bodhi 3.1.0 kaluar (dina bulan Agustus), anjeunna bakal ngaleupaskeun gambarna sareng Moksha, sareng yén E19 masih bakal aya di gudang pikeun saha waé anu hoyong.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

13 koméntar, tinggalkeun anjeun

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.

  1.   Federico Damien cenahna

    Pikeun cinta matématika, tapi garpu anu teu perlu deui? Naha Mr. Jeff henteu ngabantosan jalma-jalma di Pencerahan tibatan ngirimkeun nyalira garpu? : /

    1.    diazepam cenahna

      Dina tulisan kuring nempatkeun alesan.

    2.    Solrak Pelangi cenahna

      Anjeun teu acan maca tulisan, atanapi, anjeun henteu ngartos naon anu anjeun baca.

  2.   Charles bodas cenahna

    Sahenteuna motivasi pikeun garpu dina hal ieu sigana lumayan leres, sanaos tungtungna éta biasana, masing-masing ngalakukeun naon anu aranjeunna pikahoyong ku waktosna tapi seueur fragméntasi 🙁

  3.   Béladiri del Valle cenahna

    Sadayana bébas pikeun nyiptakeun naon waé anu dipikahoyong!

  4.   Jibril cenahna

    Pikeun konga garpu sanésna, tapi naon anu urang lakukeun, éta anu saé sareng "goréng" tina dunya wildebeest, ogé anu ngagaduhan artos ngalakukeun naon anu dipikahoyongna, anu ngagaduhan waktos sareng kahoyong ngajantenkeun garpu anu dipikahoyong! (:

  5.   batur cenahna

    Dunya linux janten langkung pikasediheun, tibatan nyiptakeun parangkat lunak tagihan atanapi anu sapertos kitu tapi éta jalan sareng gampang dikonfigurasi, henteu janten masalah upami mayar, aranjeunna hirup ngulang épisode anu sami sareng sering-seringna bahkan kuring hoyong pikeun ninggalkeun kapal.

  6.   pamawa cai cenahna

    Ngaranna nyarios sadayana: Moksha = emansipasi, pembebasan. Dina hal ieu, éta pikeun ngabébaskeun diri tina hanjelu teu didangukeun ku pangembang. Jeff leres pikeun ngritik henteu sanggup mareuman komposer lengkep. Kuring nganggo E19 dina dua mesin 32-bit sareng perhatoskeun yén henteu katingalina "enteng" sapertos jaman baheula.

    Kitu cenah, kuring henteu ningali pembenaran pikeun nyiptakeun garpu ogé. Pangguna KDE sangsara dina taun-taun awal KDE 4, sareng sigana sami sareng E. Sugan pamekar janten "pencerahan" anu henteu ngupingkeun ogé, tapi kuring ogé perhatoskeun langkung gancang dina épolusi Pencerahan. Kuring ogé ningali bahaya dina ngabagi komunitas leutik. KDE parantos salamet sareng Trinity masih kanggo ayeuna. Komunitas pangguna Gnome parantos tiasa ngajaga dua "garpu": MATE sareng Kayu Manis (duanana saé, tapi henteu perlu). Patarosanna, kumaha upami E nalika ngan ukur aya 2 distro "E-centric" (Bodhi sareng Elive) sareng sababaraha deui anu nawiskeun langkung atanapi kirang didukung?

    1.    mat1986 cenahna

      Naha anjeun tiasa ngajelaskeun ka kuring, naha anjeun terang ayana MATE sareng Kayu manis henteu perlu? Kuring nyobian duanana DE sareng mendakan aranjeunna gaduh tempat khusus. Ayeuna kuring nganggo Plasma 5 tapi kuring resep gampang ngatur MATE contona sareng antar muka anu manis tina Kayu Manis, tapi ti dituna nyarios yén ayana teu perlu ngajantenkeun kuring mikir ...

    2.    Kalajan cenahna

      Nya, anjeun masihan argumén nyalira parantos nyababkeun pamimpin proyék Bodhi Linux ngadamel garpu: E17 nganggap langkung digosok tibatan E18 sareng E19 henteu ningkat sacara substansial naon anu dirobih ku vérsi sateuacana, kalayan ditambahan sarat tambahan pikeun komposer grafis ninggalkeun seueur tim anu ngalihkeun E17 kalayan gampang pisan tina sagala kamungkinan nalika dina aspek grafis sareng karakteristik na ditawarkeun bahkan kirang ti E17 (nyaéta, hiji paksaan pinuh) sareng kusabab éta henteu tiasa neraskeun pamekaran E17 sacara resmi, éta parantos milih turunan kode sumber tina vérsi pangénggalna sareng ngamimitian hiji proyek énggal pikeun ngalaksanakeun pamekaran bebas tina kaputusan "tim inti" E.

      Upami teu aya jalan pikeun ngahijikeun deui dua posisi anu bertentangan, anu dasarna diwangun ku ring ring "tim inti" E atanapi henteu, sareng kusabab lisénsi gratis perpustakaan E sareng aplikasi (BSD, GPL sareng LGPL) ngamungkinkeun urang ngalangkungan Dilema palsu anu has sareng sesah, urang milih cara anu katilu sareng voila, garpu cabang proyek (E17) anu "tim inti" E henteu deui dijaga sabab parantos ngantunkeun sabab kawijakanana nyaéta kedah teras dina waktos anu sami. terakhir (E20 ayeuna), sahingga jalma resep ngamimitian tina kode sumber E17 pikeun ngajaga éta sareng nambihan paningkatan tapi ku filsafat anu museur kana kinerja sareng syarat téknis anu handap tina E17 mangrupikeun hal anu kuring pikir yén teu aya anu kedah diganggu sareng anu resep ngagunakeunana atanapi nyumbang (komo garpu deui), bebas pikeun ngalakukeunana, nyaéta kaéndahan saalam dunya software gratis ieu.

      Kusabab anjeun parantos masihan dua conto, ngan Mate mangrupikeun anu nyarupaanana, Gnome 2.x ditilar langkung milih Gnome 3.x, éta sanés nomer anyar, sadayana énggal, paradigma desktop énggal, perpustakaan anyar (GTK + 3 ), jsb, tapi aya jalma anu resep kana paradigma Gnome 2.x klasik, bagian tina kinerja anu langkung luhur dina komputer anu langkung saderhana, ogé, henteu nanaon, aranjeunna mimiti nyiptakeun Mate sareng di sana aranjeunna gaduh seueur pangguna nyalira anu resep lingkungan desktop tibatan Gnome 3.x (sareng sanajan éta henteu leres-leres ngalabuhkeun jaman baheula sareng ngalangkungan Mate ka GTK + 3), hal anu béda nyaéta Kayu Manis, anu dumasar kana Gnome 3.x langkung resep gaduh paradigma nyalira sareng pamekaran mandiri, tapi aranjeunna sami. Ngamangpaatkeun kaunggulan parangkat lunak gratis, nalika anjeun henteu resep kana hiji hal sareng aranjeunna henteu ngantep anjeun ngarobihna kusabab batur ngajalankeun acara éta sareng anjeun ngan ukur tiasa nyumbang dimana sareng kumaha aranjeunna ninggalkeun anjeun, kusabab anjeun mandiri sareng nyiptakeun milik anjeun nganggo anu diperyogikeun sareng anu anjeun resep ngeunaan éta. parantos aya, anu terasna teras-terasan brá peña anu resep visi anjeun langkung seueur tibatan nunjuk kana mobil (atanapi henteu, tapi éta mangrupikeun hal anu dianggap ku anu ngalaksanakeun petualangan ieu).

      Ieu anu kajadian sareng proyek-proyek parangkat lunak, naha éta gratis atanapi henteu, kursus na umumna dilakukeun ku sababaraha, upami anjeun nyarioskeun henteu yén seueur distribusi Linux anu mawa E salaku standar sareng di luhur éta henteu didangukeun ku anu ngajaga, ogé Sakedik ruang pikeun manuver anu diséépkeun ku aranjeunna upami éta henteu kedah ngelek ku naon anu dicarioskeun ku tukang motong cod, sareng neraskeun analogi gastronomic, yén aranjeunna ogé anu mutuskeun kumaha éta asak, tanpa nyandak resep anu resep pikeun anu leres-leres ngadistribusikeun. piring anu disiapkeun kanggo calon tamu anjeun ...

  7.   Pepe cenahna

    Kuring henteu nganggo Bodhi Linux janten kuring henteu gaduh pendapat, tapi upami komunitas anjeun milih parobihan éta kaputusanana sareng éta kedah dihormat.

  8.   kaku cenahna

    Kaputusan pikeun nyieun garpu anyar sigana mah saé pisan. Sareng tina sudut pandang kuring éta henteu bakal mundur, tapi rada maju, tapi ku jalur anu béda. Upami aya anu saé pisan, éta tiasa dijaga sareng bahkan ditingkatkeun sababaraha hal anu sanés.
    Kuring parantos nyobian Bodhi kanggo waktos anu lami sareng versi 3 pikareueuseun, kusabab runtah sumber daya sareng kasalahan anu dilakukeun ku panganteur E17.
    Dinten ieu kuring ngempelkeun pikeun pelesir sareng hobi kuring sorangan, gambar pamasangan Debian 8 kuring sorangan sareng E17, tanpa systemd.

  9.   Inukaze cenahna

    Turunan anu diperyogikeun, sabab jalma Pencerahan pasti ngaregepkeun saran ti para pangguna sadidinten.

    Sanaos Cahaya anu saé pisan tina sababaraha syarat anu diperyogikeun, kurangna aplikasi penting nyaéta titik anu paling lemah.

    Gampang pisan dianggo, sareng kuring ngarepkeun tibatan janten Window Manager sapertos Enlightment, anjeun tiasa nyiptakeun seueur pisan parangkat lunak anu mangrupakeun Lingkungan Desktop lengkep.

    Konflik anu sanés nyaéta contona E17, E18, E19 sareng E20, aranjeunna henteu Retro / Compatible, utamina dina kustomisasi tampilan desktop, nyaéta, anjeun moal tiasa nganggo téma E17 dina E18 / 19/20 atanapi sabalikna

    Upami pasangan henteu perlu, éta moal diciptakeun, éta pasti diciptakeun kusabab seueur jalma anu henteu hoyong atanapi henteu hoyong Gnome3, atanapi Unity, kumargi pangguna naros ka Cannonical sareng dina waktos éta aranjeunna kaluar sareng: «GTK2 parantos maot, éta teu dilanjutkeun Éta awon, teu aya gunana, teu aya anu hoyong deui sareng saatos Ieu sanés démokrasi. Éta sababna LinuxMint ngalegaan Gnome2 sareng Mate saloba mungkin teras dialihkeun ka GTK3. sami sareng Kayu manis, Budgie, Pantheon, Solus

    Anu henteu diperyogikeun nyaéta seueur sebaran anu diturunkeun khususna tina Ubuntu, anu sadayana dilakukeun nyaéta ngarobah "Art" (Kontrol / Tombol / Bar Gulung, Téma Ikon, Téma Cursor, Default Wallpaper). anu henteu leres-leres nawiskeun naon-naon anu aya gunana, ngan ukur fragméntasi anu henteu perlu sareng langkung lieur pikeun anu nembé terang anu yakin yén unggal distribusi mangrupikeun Sistem Operasi anu béda.

    Kusabab anjeun henteu ngartos yén distribusi dasarna nyaéta Parangkat Lunak Preset kalayan Konfigurasi Preset. sareng urang sadayana nganggo sistem operasi anu sami, anu leres-leres beda-beda nyaéta vérsi parangkat lunak anu dianggo.