MongoDB 5.0 hadir sareng data dina bentuk séri waktos, panomeran parobihan sareng seueur deui

Versi anyar na MongoDB 5.0 parantos dileupaskeun sareng dina versi anyar ieu sababaraha warta anu cukup pikaresepeun ditepikeun anu urang tiasa nyorot kana kumpulan data dina wangun réntétan waktu, ogé dukungan pikeun pangendali vérsi API, dukungan pikeun mékanisme Resharding Langsung, sareng anu sanésna.

Pikeun aranjeunna anu teu wawuh sareng MongoDB, anjeun kedah terang éta ieu DB ngadukung nyimpen dokumén dina format sapertos JSON, ngagaduhan basa anu cukup fleksibel pikeun ngahasilkeun pitakon, tiasa nyiptakeun indéks pikeun sagala rupa atribut anu disimpen, sacara efektif nyayogikeun obyék binér ageung, ngadukung operasi pendaptaran pikeun ngarobih sareng nambihan data kana database, tiasa dianggo numutkeun paradigma Peta / Ngurangan, ngadukung réplika ngawangun konfigurasi toleran lepat.

Fitur anyar utama MongoDB 5.0

Dina versi anyar ieu urang tiasa mendakan éta skéma panomeran masalah parantos dirobih sareng parantos dialihkeun ka jadwal édisi anu tiasa diprediksi. Sataun sakali, versi anu penting bakal dibentuk (5.0, 6.0, 7.0), sakali unggal tilu bulan, versi samentawis kalayan fitur-fitur anyar (5.1, 5.2, 5.3) sareng, upami diperyogikeun, pembaruan korektif kalayan perbaikan bug sareng kerentanan (5.1. 1, 5.1.2, 5.1.3 .XNUMX) .

Versi samentawis bakal nyiptakeun fungsionalitas pikeun vérsi utama salajengna, nyaéta MongoDB 5.1, 5.2 sareng 5.3 bakal nambihan fungsi énggal pikeun versi MongoDB 6.0.

Ngeunaan kabaruan anu ditepikeun dina vérsi anyar ieu MongoDB 5.0 Kami tiasa mendakan yén kuring terang tambihan pangrojong pikeun kontrol vérsi API, anu ngamungkinkeun anjeun ngabeungkeut aplikasi kana kaayaan API khusus sareng ngaleungitkeun résiko anu aya hubungan sareng palanggaran kasaluyuan mundur anu mundur nalika ngalih kana versi anyar tina DBMS. Kontrol vérsi API misahkeun siklus kahirupan aplikasi tina siklus kahirupan database sareng éta ngamungkinkeun para pamekar pikeun ngarobih aplikasi nalika diperyogikeun pikeun ngamangpaatkeun kamampuan énggal, sanés nalika transisi kana vérsi databés anu anyar.

Kabaru anu penting deui nyaéta kumpulan data dina wangun réntétan waktu anu parantos dioptimalkeun pikeun nyimpen bagian tina nilai parameter anu kacatet dina interval waktu anu tangtu (waktos sareng sakumpulan nilai anu saluyu sareng waktos ieu). MongoDB ngarawat koleksi ieu salaku pandangan anu henteu pati pati sareng kacatet didamel tina kumpulan internal sareng sacara otomatis ngolompokkeun data deret waktos kana format panyimpenan anu dioptimalkeun nalika dilebetkeun.

Éta ogé menonjol yén éta ditambihan dukungan pikeun mékanisme Resharding Langsung, anu ngamungkinkeun anjeun ngarobih kenop beling anu dianggo pikeun beling dina laleur tanpa lirénna DBMS.

Sakumaha ogé dukungan pikeun fungsi analitik anu ngamungkinkeun anjeun ngalakukeun tindakan sareng set khusus tina dokumén dina kumpulan. Beda sareng fungsi agrégat, fungsi jandéla henteu rubuh kana set anu dikelompokkeun, tapi diagregasi dumasar kana eusi "jandéla" anu kalebet hiji atanapi langkung dokumén dina set hasil.

Sajaba ti éta, Kamampuan enkripsi lapangan parantos dimekarkeun di sisi kliensabab ayeuna tiasa ngonpigurasi deui saringan Inok x509 sareng rotasi sertipikat tanpa lirén dina DBMS. Ditambahkeun pangrojong pikeun ngonfigurasi suite cipher pikeun TLS 1.3.

Di sisi séjén, éta ogé menonjol dina pengumuman vérsi anyar ieu yén cangkang paréntah anyar MongoDB Shell parantos diusulkeun (mongosh), anu dikembangkeun salaku proyék anu misah, ditulis dina JavaScript nganggo platform Node.js sareng didistribusikeun dina lisénsi Apache 2.0.

MongoDB Cangkang ngamungkinkeun anjeun nyambung ka DBMS, ngarobih konfigurasi sareng ngirim patarosan. Ngarojong otomatis ngalengkepan pikeun éksprési MQL, paréntah sareng input metode, panyorot sintaksis, petunjuk kontéks, pesen kasalahan parse, sareng kamampuan ngalegaan fungsionalitas ngalangkungan plugins

Tina parobihan anu sanés dipasihkeun:

  • Pilarian, itung, bénten, agrégat, mapReduce, listCollections, sareng listIndexes henteu dipeungpeuk deui upami operasi dijalankeun dina waktos anu sami sabab kéngingkeun konci ekslusif dina kumpulan dokumén.
  • Salaku bagian tina upaya ngaleungitkeun istilah anu teu leres sacara politis, paréntah isMaster sareng metode db.isMaster () parantos diganti janten halo sareng db.hello ().
  • CLI "mongo" lami parantos lungsur sareng bakal dipiceun dina pelepasan kahareup.

Akhirna, upami anjeun resep terang langkung seueur perkawis éta, anjeun tiasa konsultasi ka detil dina tautan ieu.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.