Jumpsuit kanggo Pemula, Bagian 1

Saatos ngamimitian diajar C #, kuring mutuskeun ngamimitian kursus pondok ieu, pikeun tiasa ngajar ku cara dasar, cara ngagunakeun C # sareng mono dina Linux.

Tujuanana nyaéta pikeun masihan élmu dasar sareng akhirna dina angsuran pangénggalna, pikeun tiasa masihan ideu kumaha nerapkeun mono, duanana ku GTK # sareng sareng Qt 4 ngaliwat qyoto.

Patarosan kahiji anu bakal ditaroskeun ku sababaraha urang nyaéta: Naon ari mono?

Mono mangrupikeun platform anu didamel pikeun ngagampangkeun pamekar, nyiptakeun aplikasi lintas platform, disponsoran ku proyék Xamarin.

Éta mangrupikeun palaksanaan opensource Microsoft.NET, dumasar kana standar ECMA pikeun C # sareng CLR (mesin virtual anu ngajalankeun kode, tukang ngumpulkeun sampah, sareng pawang sumber).

Mono ngamungkinkeun nyiptakeun aplikasi pikeun Linux, Windows, Osx, iOS, Android, Windows Phone sareng sajabana ..., salian ti tiasa ngagunakeun Windows Forms di Windows, Gtk sareng Qt di Linux, Cocoa di Osx salaku interface.

Mono ngamungkinkeun integrasi C #, Visual Basic, Java, Python, Ruby, Eiffel, F # sareng basa anu sanés, dina program anu sami. C # kompiler dilisénsikeun handapeun MIT / X11 sareng GPL. Alat anu nganggo lisénsi GPL, runtime, handapeun LGPL 2.0, perpustakaan di handapeun MIT X11, sareng ASP.NET, MEF, DLR, AJX, dina Lisensi Permisif Microsoft sareng APACHE2.

Kanggo terang langkung seueur ngeunaan patén-patén sareng parantos diklarifikasi kumargi kanyataanna teu aya bahaya, kuring ningali ka halaman wéb anu sami. http://www.mono-project.com/License

Naon anu urang tiasa laksanakeun sareng Mono?

Urang tiasa ngadamel tina aplikasi multiplatform gancang, kana basis data anu nyambung ka Mysql, Postgresql jsb ..., kana halaman wéb.
Lingkungan Pangwangunan

Urang ayeuna gaduh Monodevelop , salah sahiji IDE paling lengkep dina Linux, anu tiasa dianggo dina Linux, Windows sareng Mac OSX.

Éta ogé ngamungkinkeun nyerat sababaraha basa, kalebet C #, Visual basic.net, C / C ++ sareng Vala.

parabot nu geus dipasang di tempatna sarta sadia dipake

Dina hal ieu kuring badé ngajar kumaha cara masang vérsi pangénggalna di Ubuntu sareng turunanana, di distro sanésna sanésna, sapertos Opensuse atanapi Archlinux, urang bakal mendakan vérsi pangénggalna dina Repository resmi.

Mimiti, urang bakal nambihan Repository

add-apt-repository ppa:keks9n/monodevelop-latest

Maka kami bakal ngamutahirkeun sareng masang lingkungan sareng perpustakaan

apt-get update && sudo apt-get install monodevelop-current

Sakali sadayana parantos dipasang, urang kedah ngahirupkeun deui sistemna.

IDE, PROGRAM Kahiji

Urang bakal muka Monodevelop, teras Menu »File» Anyar »Solusi sareng kotak dialog bakal kabuka, disebat solusi anyar sapertos kieu:

Solusi anyar_001

Kami bakal masihan ac #, proyek konsol, sareng kami bakal ngalebetkeun nami proyek sareng kami bakal masihan lokasi sareng akhirna kami masihan, sareng maka Hello World anu klasik sareng terkenal bakal dibuka.

HolaM - Program.cs- - MonoDevelop_003

Dina program anu munggaran ieu, urang bakal mendakan dua hal dasar:

1: Fungsi Utama utami, anu wajib ngaéksekusi program naon waé, sabab juru bakal milarian bagian éta, pikeun ngamimitian ngajalankeunana. Dina hal ieu, urang béda ti basa anu sanés tibatan kecap anu disayogikeun Utama, Dimimitian ku huruf kapital sareng urang moal tiasa ngalakukeun kasalahan kumargi, upami henteu, program na moal jalan.

2: Paréntah Console.WriteLine ();
Paréntah ieu ngamungkinkeun urang pikeun nembongkeun téks dina layar. Console.WriteLine, aya di jero namespace "System", ku sabab anjeun tiasa tingali, paréntah "using System" kalebet dina awal program.

Konsol. PanulisLine, ngamungkinkeun urang pikeun nembongkeun téks, nempatkeun éta antara tanda petik ganda, atanapi variabel, nempatkeunana tanpa tanda petik.

Tungtungna, urang bakal ngaéksekusi program, pencét konci F5.

VARIABEL

Di C #, urang ngagaduhan tipena béda-béda di antawisna:
int pikeun jumlah lengkep, ngambang pikeun nomer kalayan decimal,ganda pikeun nomer kalayan angka desimal tapi ku presisi ganda, char pikeun karakter, tali pikeun senar téks, bool pikeun "Leres" atanapi "palsu" na decimal . (Aya ogé jinis sanésna, tapi pikeun ayeuna teu kedah terang sadayana, urang netepkeun anu utami).

Variabel dinyatakeun sapertos kieu:

int coste = 3;
float cuenta = 3.145;
decimal balance = 23.3456677544;
char letraInicial = 's';
string nombre = "mikasa";
double misNumeros = 3153456.43345643;

Kalayan kecap séjén: typeVariable variableName = data;

Kanggo inpormasi lengkep ngeunaan jinisna kuring tinggalkeun tautan ieu: http://msdn.microsoft.com/es-es/library/ms228360%28v=vs.90%29.aspx

PRINT VARIABLES DI TERMINAL

Mimiti kami nyatakeun variabel dina fungsi MAIN, contona:

int costOfPrice = 14; int PPN = 6; int sumTotal = PPN + costPrice; Konsol.WriteLine (sumTotal);

Kuring ngantepkeun anjeun néwak.

HolaM - Program.cs - MonoDevelop_005

Hasil parantos dieksekusi dina variabel sumTotal, jumlah tina variable variableOfCoste sareng variable Iva bakal muncul dina layar.

KOMENTAR

Kami gaduh dua cara pikeun masihan koméntar, anu munggaran nyaéta cara klasik, éta tina koméntar hiji garis sareng parantos sapertos kieu:

Éta disimpen sateuacan téks, dua batang: // Ieu mangrupikeun koméntar hiji garis

Komentar multi-garis sapertos kieu:

Téks na diawalan ku: "/ *" sareng dipungkas ku "* /"

 

HolaM - Program.cs- - MonoDevelop_006

Nya, kuring ngantepkeun bagian kahiji ieu di dieu, minggu payun, kuring bakal nyobian nyarios langkung jero ngeunaan panggunaan variabel, kuring bakal ngenalkeun upami, bari sareng pernyataan, sareng kuring bakal ngajelaskeun di luhur objék, kelas sareng fungsina.

Hiji salam.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

68 koméntar, tinggalkeun anjeun

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.

  1.   F3niX cenahna

    Nya, kuring parantos ngprogram sababaraha aplikasi saderhana dina C # sareng mono, salah sahiji hal anu ngajantenkeun kuring robih (éta anu kuring benci ka Gtk, ku sadayana kakuatan kuring), henteu sapertos kerangka QT, sareng anu sanésna nyaéta python siga kitu basa anu langkung saé, anu ogé ngamungkinkeun hijrah pisan antar platform.

    Disagigireun ieu kuring kedah ngaku yén MonoDevelop mangrupikeun id anu pangsaéna di dunya bébas, ngan ukur dilangkungan ku QTCreator yén cara kuring ningali hal-hal langkung penting sateuacanna, kuring ngaku yén c ++ pikeun kuring nyaéta nyeri sirah.

    Sanaos ayeuna urang gaduh versi Pycharm Edisi Comunnity, (anu sanaos henteu dibuka sumberna gratis, sapertos anu luhung) kanggo python sareng kaleresan saé pisan "Python + Pychar + QtDesigner" atanapi "Sublime + Pycharm + QtDesigner" langkung gampang damel sareng ti batan di MonoDevelop. Henteu kakantun yén Django, Web2Py, langkung saé tibatan damel di mono bagéan wéb.

    Anu kuring hartosna nyaéta sigana mangrupakeun ide anu saé pikeun kuring upami aya anu program dina Visual Studio. Net hoyong hijrah ka alternatif gratis sareng Mono henteu kunanaon, tapi upami peminat software gratis satia anu diajar pamrograman ayeuna, naha henteu nganggo platform sapinuhna? gratis ti mimiti sapertos C ++ atanapi Python… Mana anu henteu pernah leupas tina gaya sareng mana anu langkung populer unggal dinten.

    Ayeuna aya tutorial pemrograman anu disambut, sareng programer anu aya anu mikirkeun ngabantosan masarakat dina basa Mono, atanapi dina basa anu sanés, wilujeng sumping ogé.

    Wasalam

    1.    nano cenahna

      Kuring bakal ngarobih Pycharm pikeun Ninja-IDE

      1.    F3niX cenahna

        Abdi resep + Pycharm Ninja Ide masih leungit, pikeun ide ninja, kuring langkung resep Sublime.

        1.    nano cenahna

          Hal ngeunaan Pycharm nyaéta vérsi gratis ampir sami sareng Ninja IDE: /

          1.    F3niX cenahna

            Autchomplication Pycharm teuing saé, refactor kode ogé, integrasi git saé pisan. Éta tilu hal anu kuring henteu acan mendakan sareng Ninja-Ide atanapi nganggo plugins.

            Ngalawan PyCharm éta nganggo "JAVA", sareng beurat, tapi samagaha ogé ngagunakeunana sareng anjeun ningali kumaha digunakeunana.

            Ayeuna kuring ningali seueur pikahareupeun pikeun Ninja-Ide tapi éta henteu seueur fitur kanggo diterapkeun. Éta cara kuring ningali hal-hal

    2.    pandev92 cenahna

      Anjeun tiasa nganggo mono C # kalayan qt aman, nganggo qyoto, abdi tinggalkeun tautan dina pos.

      1.    F3niX cenahna

        Leres kuring terang, sakumaha ceuk kuring henteu nentang Mono, bahkan C # siga basa anu gampang pisan diajar. Sareng kuring ogé ngagaduhan salah sahiji atanapi kursus anu disatujuan, tapi sakumaha anu kuring carioskeun, aya téknologi gratis pikeun jalma anu ngamimitian di éta, sareng aranjeunna henteu meryogikeun platform anu khusus.

        Kuring sering ngabéla python, tapi kuring ngalakukeun tingkat mimiti sertifikasi Oracle Java Develop SE, ngan saukur kusabab kuring gaduh hiji hal pikeun nambihan kurikulum kuring, sareng kusabab paménta pikeun pamekar Java "kadang-kadang" saé di Vénézuéla. Sanaos taun kamari ieu DJango parantos ningkat pisan, sareng kuring miharep hiji poé bakti pisan pikeun program.

        PS: Admas de Qyoto ogé Qt4Dotnet pikeun c #

  2.   F3niX cenahna

    PS: Jaga tautan-tautan éta kana MSDS tina microsoft. Ieu dokuméntasi pikeun mono: http://docs.go-mono.com/ haha

    1.    pandev92 cenahna

      Tapi aranjeunna dina basa Inggris xd

  3.   msx cenahna

    Mono: ngaganjel Microchot dina platform gratis.
    Henteu nuhun.

    1.    eliotime3000 cenahna

      Nya, upami adatna masih aya, urang panginten tiasa ngalakukeun dendam Eee, sareng C # panginten gratis.

    2.    nano cenahna

      Éta henteu idéal sareng kuring tiasa satuju sareng anjeun ngeunaan éta, tapi nalika anjeun nyobian, contona, pikeun nyiptakeun program anu tiasa dianggo dina sadaya platform sareng nganggo basa anu biasa, éta sanés pilihan anu goréng.

      Réréncangan sakelas kuring bodo Java idiotik sareng henteu hoyong ningali ka gigir, maka aranjeunna mendakan C # sareng ayeuna aranjeunna cinta C # sareng nyarios hama Python contona.

      Mono mangrupikeun cara damel program tunggal tina platform anu sanés, kuring ngarep-ngarep sabab konsepna hébat sareng éta tiasa dianggo, tapi kuring henteu kedah resep C #

      1.    msx cenahna

        Henteu janten masalah kumaha aranjeunna nganggo monyét sutra, atanapi Monyét dina hal ieu, éta masih wilayah Microsoft, dikembangkeun dina conto munggaran pikeun port kerangka .NET ka GNU + Linux.

        Naha Mono leres-leres diperyogikeun pikeun ngembangkeun aplikasi lintas-platform?
        Jawabanana jelas sareng kuat: NO.

        Henteu diperyogikeun sabab jinis aplikasi anu dituju ku Mono [b] sanés boh chicha ogé limun [/ b]: laju tambahan C Shit, hartosna abdi Sharp, over Python, ngan ukur relevan nalika nganggo aplikasi rumit sareng ngadamel panggunaan intensif sumber daya lokal sapertos HW sareng sistem operasi dasar. Pikeun * leres-leres * sadayana anu sanés aya Python + Qt atanapi, upami urang nyarioskeun perkawis aplikasi bisnis, CamelCase horor anu sanés disebat Java.

        Janten, upami urang hoyong aplikasi lokal anu cukup rumit digarap sacara optimal dina platform anu béda, hiji-hijina pilihan anu tiasa dilakukeun nyaéta program anu nyatakeun aplikasi ngemutan karakteristik lingkungan dimana éta bakal ngajalankeun sareng nganggo C ++.

        Naha anjeun maca lisénsi Mono? Éta sanés ngan ukur perang anti-Microsoft (anu kuring netelakeun, kuring terang kumaha sesahna sareng kuring ngagaduhan alesan pikeun ngalawan éta) tapi tunduk kana kabijakan sawenang-wenang na.

        Anjeun tiasa nga-kode sadaya aplikasi anu tiasa anjeun pikirkeun dina PythonQt ngarah henteu ngan ukur multiplatform tapi bahkan hibrida lokal / awan kalayan kinerja anu sami tapi skalabilitas langkung saé tibatan sesa alternatif.
        Ayeuna nalika unggal siklus prosesor kaitung hiji-hijina alternatipna nyaéta C / C ++.

        Nganalisis éta Nano: upami .NET jago sareng Mono mangrupikeun anu diiklankeun ku aranjeunna ayeuna sadayana bakal janten cara kitu, sadayana: panyungsi wéb, pamuter musik, spreadsheet, éditor gambar, naon waé anu anjeun pikahoyong, dina prinsipna, anjeun bakal ngagosokkeun sagala hal sakali sareng anjeun bakal port na ku parobahan minimal kana platform naon waé, leres henteu? Heh, kumaha anéhna éta henteu kajantenan deui ..>: D

        Entong ngantep anjeun janten kacau ku oray anu ngajual kaca spion (selang 'multiplatform' anu salah sahijina).
        Kami tina iteuk PHP sareng Python kuring ngagaduhan titipan, langkung seueur prakték tibatan tukang, tapi Python dinten ayeuna ngamungkinkeun ngodean duanana sacara lokal, tina alat konsol, ngalangkungan aplikasi desktop anu mantap kana halaman wéb lengkep, CRM atanapi aplikasi wéb anu anjeun ngabayangkeun. Éta mangrupikeun kanyataan anu nyata, Mono mangrupikeun haseup anu parantos lami parantos payu sareng tetep diwatesan pikeun komunitas khusus.

        Upami aya hal anu ngagambarkeun F / LOSS éta mangrupikeun katenangan pamekar anu anjeun teu tiasa ngajual omong kosong waé ku ngan ukur kecap anu kadéngé - kuring pasihkeun pikeun 'pangembang' anu nganggo téknologi Microsoft '-, upami Mono éta saleresna kaajaiban anu diklaimna bakal parantos diadopsi sacara lega dina sagala jinis proyék 'multiplatform'.

        Deui, 'cross-platform' amis salaku aplikasi lokal bohong, konsép saleresna lintas platform aya dina wéb.
        Upami mono anu diklaim na janten naha henteu program aplikasi ageung sareng gim di C # pikeun ngamangpaatkeun tilu kali harga pasar tibatan hiji platform?

        Monyét? Henteu, hatur nuhun, hayu anjeunna naék kana tangkal ti mana anjeunna murag.

        1.    pandev92 cenahna

          Mimiti, C # langkung seueur dianggo tibatan python sadunya, sanaos sakedik pisan

          http://blog.uchceu.es/informatica/indice-tiboe-de-junio-de-2013-ranking-de-los-lenguajes-de-programacion-mas-usados/

          Kadua, kuring tinggalkeun tautan sareng lisénsi di luhur sareng ngajelaskeun kalayan jelas, janten upami anjeun hoyong nyabak panto tina naon anu tertulis, maka teraskeun ...

          Java crappy tina hal performa sareng mangrupikeun basa anu panglobana dianggo, alesan anjeun henteu masuk akal. Siga kuring nyarios "IF Linux anu saé sapertos aranjeunna nyarios, éta bakal dianggo ku 90% pangguna desktop, tapi cara 1/2% ngagunakeunana, éta lebay."

          Sareng pamustunganana, seueur pangembang henteu paduli kana ideu ngadamel aplikasi lintas platform, sareng upami éta, aranjeunna bakal ngalaksanakeunana sareng Java.

          1.    eliotime3000 cenahna

            Éta sanés janten étika, tapi ku C "michi" éta ngabingungkeun kuring. Langkung saé kuring langkung resep damel sareng Java anu mastodonted atanapi C ++ anu megah (sanaos taun ayeuna aranjeunna nembé diajar kuring C # sareng Visual Studio sarébu setan.

          2.    pandev92 cenahna

            Hapunten @ eliotime3000, tapi dugi ka ayeuna kuring henteu terang aplikasi java pikeun desktop anu tiasa dianggo gancang pisan:: /, dina c +++, tangtosna langkung saé, tapi kuring hésé pisan.

          3.    eliotime3000 cenahna

            @ pandev92:
            Kuring ngartos anjeun, ti saprak sareng Java, kuring parantos program sareng hasilna musibah. Sedengkeun pikeun C ++, kuring resep pisan kusabab ka rumitana sareng kumaha entengna pikeun dianggo.

            Atoh, damel sareng teknologi ti Microsoft, utamina upami anjeun nganggo Visual Studio .NET.

          4.    Ed cenahna

            1) Kuring ningali akun anjeun dina Phoronix

            2) Tiobe henteu tiasa dianggo salaku rujukan.

            3) Tiboe atanapi TIOBE?!

          5.    msx cenahna

            Kuring ngamimitian ku ngajawab anjeun cara kieu:
            http://techrights.org/wiki/index.php/Image:Mono-the-trojan.png

            «Mimiti, C # langkung seueur dianggo tibatan python sadunya, sanaos sakedik pisan
            http://blog.uchceu.es/informatica/indice-tiboe-de-junio-de-2013-ranking-de-los-lenguajes-de-programacion-mas-usados/»
            Éta rada logis nunjukkeun yén Python ngan ukur saéstuna dianggo pikeun waktos anu pondok sareng M $ parantos ngaco bari.

            «Kadua, kuring ngantunkeun tautan sareng lisénsi di luhur sareng ngajelaskeun sacara jelas, janten upami anjeun hoyong nyabak panto tina naon anu ditulis, maka teraskeun ...»
            Fanboyism anjeun ku Micro $ sering teu aya watesna, sanés?
            http://en.swpat.org/wiki/.NET,_C-sharp,_and_Mono
            Abdi ngadugikeun:
            «Perlindungan OIN
            Mono (vérsi 1.1.10) mangrupikeun salah sahiji paket perangkat lunak anu dijanjikeun ku anggota OIN moal nganggo patén-patén ngalawan. [2] Versi 1.1.10 ti 2005.
            Dina Nopémber 2010, Microsoft mésér 882 patén-patén ti Novell (salaku sub-bagian tina penjualan anu langkung ageung di mana Attachmate ngagaleuh sebagian besar Novell). Ieu panginten parantos lemah pisan OIN. (Dupi anjeun ngabantosan? Konsékuansi ieu henteu dikenal. Inpormasi wilujeng sumping di dieu: Novell # does_this_weaken_OIN.3F) »
            Sanaos leres yén paragrap anu sami réngsé:
            «Microsoft panginten henteu kéngingkeun patén-patén anu bakal bahaya pikeun pangguna Mono. Mimiti, Microsoft parantos ngagaduhan patén-patén .Net, janten upami Novell ngagaduhan, ieu bakal janten surplus. Kadua, sigana janji patén Microsoft (s) bakal dilarapkeun sami sareng patén-patén anu énggal. Kusabab dua alesan ieu, patén-patén anu énggal diala ngan ukur bahaya sapertos patén-patén anu parantos dipiboga ku Microsoft, janten aranjeunna ngan ukur kaleuleuwihan. »
            Henteu jelas naha pamekaran anyar .NET _SI_ bakal dipaténkeun dina waktos kapengker ku cara aranjeunna sacara efektif bakal grab pengembang C # ku bal.
            Mangrupikeun modél -deiabolic- saderhana anu sok kabukti aya mangpaatna.

            Henteu ngan éta, sakumaha tulisan wikipedia ngeunaan Silverlight / Moonlight nyarios:
            «Implementasi sumber terbuka Silverlight, disebat Moonlight, parantos kalebet ti Mono 1.9. [38] Moonlight 1.0, anu ngadukung API Silverlight 1.0, dileupaskeun 20 Januari 2009. Moonlight 2.0 ngadukung Silverlight 2.0 sareng sababaraha fitur Silverlight 3.0. [39] Kaluaran pratinjau Moonlight 3.0 diumumkeun dina bulan Pébruari 2010 sareng ngandung apdet pikeun dukungan Silverlight 3. [40]
            Proyék Moonlight ditinggalkeun dina 29 Méi 2012. [41] Numutkeun ka Miguel, dua faktor nutup nasib proyék: Microsoft nambihan «larangan artifisial» anu «… ngajantenkeun gunana pikeun program desktop…», sareng téknologi henteu kéngingkeun daya tarik anu cukup dina wéb. »
            masalah sareng Micromierda tercinta anjeun nyaéta aranjeunna tiasa nincak papan nalika ditelepon ka aranjeunna sapertos anu dilakukeun ku Silverlight.
            Gumantung kana desain ti hiji korporasi anu sakedik salaku sajarah nyaéta MICROSOFT INGGIL MILIH KOMUNITAS PEMBANGUNAN PEMBUKA SANGÉNGGALÉ NÉTOK DUA SÉLOTOT PADA SANGKA
            http://en.wikipedia.org/wiki/Mono_(software)

            ///
            Hayu urang teraskeun.

            «Ringkesan: Mono di FOSDEM dibatalkeun sareng umumna ampir teu aya cakupan Mono dinten ayeuna»
            Naon gunana investasi dina proyek paéh atanapi kalayan minat pisan tina pangembang cemerlang dina platform anu bau na ti mimiti sareng ngan ukur Ballmer nyamar salaku tukang sorak anu luncat sareng nyarios "Go Mono, Go!"? Saha bangsat anu hoyong éta!? Ah enya, pandev92, leres.
            http://techrights.org/2013/02/07/mono-dying/

            Mono Ayeuna tiasa Diubaran sapertos Proyék Microsoft:
            «Ummary: Kalayan hak cipta Microsoft, patén-patén, sareng lisénsi di Mono, ogé CEO anu damel pikeun Microsoft sareng dukungan kauangan ti para veteran Microsoft, éta naif pikeun ngubaran Mono salaku hal anu sanés mangrupikeun perpanjangan ti Microsoft

            Duanana Mono sareng Miguel de Icaza boro-boro ngadamel berita deui. Sugan kusabab hirup kulawarga diajak, anu terakhir kalolobaanna tinggaleun tempat umum sareng saatos perusahaan énggal na, Xamarin, nampi sababaraha dana ti VC veteran Microsoft, aman pikeun nganggap yén kapentingan / kapamimpinan Microsoft bakal nampi langkung seueur tanggung jawab dina proyék ieu. Éta ngabantuan openwash .NET sareng berpura-pura éta cross-platform. Moonlight ngalakukeun hal anu sami pikeun Silverlight. Salaku Richard Hillesley nyatakeun awal minggu ieu, Microsoft ayeuna langkung aub sacara langsung. Pikeun ngadugikeun kolomna: "Microsoft masihan tingkat dorongan pikeun Mono dina kanyaho yén proyék éta ngabantosan nyebarkeun berita sareng nyandak pangembang kana tilepan Microsoft. Éta ogé leres yén seueur individu dina Microsoft ngagaduhan minat asli dina ngamajukeun ideu 'open source', biasana nganggo tali anu napel, sareng Mono masihan kapercayaan kana klaim Microsoft yén téknologi na multi-platform, tiasa diaksés ku pamekar parangkat lunak gratis sareng 'bagian tina wéb kabuka'. »
            http://techrights.org/2013/05/30/microsoft-project-in-foss-gown/

            Panganyarna Debian GNU / Linux Masang Gnote Nalika Mono Dipiceun:
            Ringkesan: Kaputusan anu pikaresepeun ti pamekar / packager Debian, anu ngabantosan aranjeunna anu nolak sareng ngaluarkeun Mono
            http://techrights.org/2013/07/16/gnote-in-debian/
            Sanaos Debian nerapkeun GNU + Linux kanggo ortho, aranjeunna masih juara panyebaran sistem operasi anu bébas sareng universal sareng anu kedah dibélaan dugi ka tiwasna.

          6.    msx cenahna

            Aplikasi desktop Java anu lumayan gancang? MuCommander, buka google éta. Pisan gancang kuring bakal nyarios.

            Perkawis:
            Java crappy tina hal performa sareng mangrupikeun basa anu panglobana dianggo, alesan anjeun henteu masuk akal. Éta sapertos kuring nyarios "Upami Linux anu saé sapertos aranjeunna nyarios, éta bakal dianggo ku 90% pangguna desktop, tapi kumaha 1/2% ngagunakeun éta kosong."

            Pasti, meureun ku bacaan anu kadua anjeun bakal ngartos naon anu kuring nyerat, kuring ngajak anjeun. Upami anjeun masih teu tiasa ngainterpretasikeunana, wartoskeun ka kuring sareng kuring bakal senang ngajelaskeun ka anjeun sacara rinci.

            "Sareng pamustunganana, seueur pangembang henteu paduli kana pamendak ngadamel aplikasi lintas-platform, sareng upami éta, aranjeunna bakalan nganggo Java"
            KITU KITU, JADI JELAS: MANTRA Microshit nalika nyandak .NET ka GNU + Linux Sateuacanna nunjukkeun yén pamekaranana (ku sora http://goo.gl/hDqLwY) MULTI PLATFORM.
            Janten, naon anu anjeun carioskeun?

            Upami anjeun resep ka Microsoft sareng anu ngajantenkeun anjeun bahagia ... sareng ogé, wilujeng sumping, hirup pondok, upami anjeun resep ... éta ... ogé, aya anjeun, éta kahirupan anjeun, tapi sahenteuna kuring kaluar tina lomari. tina nyamur parasaan anjeun sareng bantosan batur.

        2.    nano cenahna

          Nah, anjeun terang pisan yén kuring ti Python, sareng akhir-akhir ieu seueur php sareng JS kusabab alesan damel, milik kuring langkung ngembangkeun wéb (langkung seueur sareng konsép sareng API sareng JS pikeun padamelan multi-prosés anu teu sinkron, éta pikareueuseun pisan).

          Anu kuring carioskeun nyaéta, upami éta janten penting pikeun nganggo C #, ogé yén kuring henteu tiasa nolak deui sareng anu sapertos kitu, sabab meureun kuring nganggo mono, tapi kuring masih henteu rumaos teuing sobat tina platform éta.

        3.    jhcs cenahna

          Halo, naha anjeun nguping rerencangan, naon anu anjeun nyarankeun salaku ideu pamrograman anu nganggo python sareng qt? Kuring ngantosan balesan langsung anjeun.

          1.    M cenahna

            Kuring nganggo Emacs pikeun sadayana janten kuring henteu tiasa masihan terang ka anjeun, tapi patarosan gancang mesin omniscient balik sababaraha hit: http://lmgtfy.com/?q=ide+for+python+and+qt

  4.   eliotime3000 cenahna

    Sae pisan, tapi upami anjeun nganggo Debian Stable (Wheezy), anjeun kedah nambihan backport di /etc/apt/sources.list garis ieu (naha ku éditan file nganggo GNU Nano atanapi nganggo Sumber Software sareng / atanapi anu sami) >>

    deb http://badgerports.org precise main

    Upami anjeun nganggo Debian Testing sareng / atanapi henteu stabil, MonoDebelop parantos sayogi.

  5.   Lewis cenahna

    ngaran string = "mikasa";
    // SNK kauninga.

    Ku jalan kitu, naha aya anu nganggo Vala-C atanapi granit? (Ieu elementosOS)

    1.    pandev92 cenahna

      Hahaha maneh nyekel kuring 😛

    2.    nquiroga cenahna

      hahaha, enya kuring ogé ningali

  6.   marianogaudix cenahna

    ELAV resep program sareng MONO C #.
    ELAV mangrupikeun pengikut satia ti Miguel De Icaza sareng proyék MONO na.

    https://blog.desdelinux.net/miguel-de-icaza-das-asco/

    1.    elav cenahna

      Anjeun nyandak tina sungut kuring, hartosna, tina ramo .. U_U

      1.    marianogaudix cenahna

        NGABARAKATAK ……….

  7.   Cijulang cenahna

    Kuring ngaku yén kuring parantos kagoda diajar C #, kumargi platform NET ngamungkinkeun damel sareng basa ieu sareng anjeun tiasa nyiptakeun aplikasi desktop anu dijalankeun dina mesin naon waé kalayan dipasang NET, nyaéta diajar basa anu ngabantosan kuring pikeun nyieun program anu dijalankeun 90% komputer di dunya rada pikabitaeun (Tangtosna aya seueur vérsi NET sareng anjeun kedah masang heula kanggo tiasa nganggo), langkung ti ngan ukur diajar program pikeun 1% (XD hapunten linuxeros ). Java ogé rada pikabitaeun, sabab éta ngamungkinkeun anjeun program program anu bakalan tiasa dianggo dina 100% komputer di planét (Anjeun kedah masang Java sareng nyimpen bédana antara vérsi jawa sareng aspék anu henteu sami dina sadaya operasi sistem) Pilihan anu pangsaéna sapertos jawa. Sanaos NET langkung gancang tibatan Java, Java langkung nyebar. Langkung saé pikeun Java. Ogé, MONO sanés NET, sareng teu aya anu ngajamin yén éta bakal tiasa dianggo dina Windows, langkung-langkung dina distro anu sanés.

    Ku jalan kitu di archlinux, sateuacan program ieu henteu jalan. Kusabab lengkungan janten populér, sacara misterius langkung seueur program mimiti dijalankeun.

    1.    nano cenahna

      Dina premis anu sami, langkung saé nganggo Python, anu tiasa dianggo pisan dina sadaya sistem operasi sareng gumantung kana jinis naon anu ngariung anjeun pasti tiasa dianggo langkung gancang dina runtime Java.

      1.    Cijulang cenahna

        Python saé pisan, tapi dina manajemén basis data éta pondok, pikeun ngajantenkeun python nganggo MySQL anjeun kedah ngaunduh konektor anu ngan ukur sayogi pikeun arsitéktur 32-bit, janten anjeun kedah nganggo python 32-bit sareng Mylq 32-bit . Teras kanggo jalan, anjeun kedah ngalaksanakeun sababaraha léngkah anu éksténsif. Python dimaksudkeun pikeun digawekeun ku slqlite. Sareng "orientasi obyék" mangrupikeun banyolan, tangtosna saé pisan pikeun kéngingkeun program desktop anu saderhana sareng gancang, dina 10 menit kalayan pyqt anjeun kéngingkeun anu saé, kuring henteu bakal bet dina python pikeun anu leres-leres rumit upami pikeun anu saderhana.

        1.    F3niX cenahna

          Nyarios naon anjeun? yén konektor python pikeun MySQL goréng? ti iraha anjeun teu nganggo python? Kusabab pep 249 terang http://www.python.org/dev/peps/pep-0249 anu ngatur sadaya konéksi DB dina prosés ngahijikeun sareng tilu léngkah sareng tilu garis anjeun parantos ngagaduhan DB.

          "Orientasi obyék" lulucon? Dina python sadayana mangrupikeun objék upami anjeun badé nganggo databés anjeun salaku obyék anu anjeun anggo MySqlAlchemy anu mangrupikeun ORM, komo pamundut kana databés anjeun dianggap obyék. Ieu ogé diterapkeun di Django sareng modél na.

          Sareng pamustunganana konektor (Hésé dipasang ku cara) ngan nganggo apt-get install python-MySQL, sareng anjeun ayeuna tiasa ngimpor MySQLdb, sareng nyiptakeun konéksi sareng kursor.

          Henteu kakantun yén éta langkung produktip pikeun programer pikeun damel sareng PyQt atanapi PySide tibatan damel sareng C ++ anu asli ti QT, dina aliran stackover anjeun gaduh diskusi ngeunaan dua bahasa anu langkung produktif , Abdi henteu hoyong nyebatkeun anu jelas di dieu.
          http://stackoverflow.com/questions/3139414/qt-programming-more-productive-in-python-or-c

          Saur anjeun anjeun kedah maca sakedik sateuacan masihan koméntar sareng henteu nyarios yén réréncangan anjeun ngalaman (kapungkur) sesah ngaunduh konektor anu dipasang ku apt, paman, yum ..

          Wasalam

          1.    F3niX cenahna

            Kuring henteu ngalaksanakeunana dina jandéla tapi kuring parantos nga-portingkeunana tanpa ngarobah kode naon waé, ngan ukur masang katergantungan masing-masing sareng masang python, sareng upami anjeun henteu gaduh apt sabab anjeun aya dina windows anjeun ngagaduhan PIP sareng anjeun tiasa masangna sapertos kieu " python pip install MySQL ", naon bédana badag kalayan apt.

            Upami anjeun henteu resep nganggo pip anjeun gaduh dina gaya windows, didieu anjeun gaduh kadua panyambungna pikeun 32bit sareng kanggo amd64 di executable.exe
            http://www.codegood.com/archives/129

            Salam.

          2.    Cijulang cenahna

            Dupi anjeun kantos diprogram ku python ngakses bd Mylq nalika win? Kuring henteu kantos nyarios perkawis linux, anjeun kedah maca koméntar kuring kalayan saé kusabab kuring henteu pernah namina desa, atanapi réréncangan mana waé. Ha

        2.    nano cenahna

          Pokokna éta sanés lapangan kuring, desktop. Dimana anjeun ningali kakuatan Python aya di Django, salaku conto.

          Sanaos panginten masalah manajemén database parantos ningkat dina sababaraha waktos terakhir, kuring parantos dipegatkeun tina daptar salami sababaraha waktos.

          1.    F3niX cenahna

            Kakuatan Python difokuskeun kana ningkatkeun produktivitas pamekar, ku ningkatkeun waktos anu dialokasikan pikeun hiji proyek, pikeun ieu kualitas kode ningkat, janten langkung gampang dijaga. Ieu di lingkungan bisnis ningkatkeun kauntungan ku tiasa nempatkeun produk dina pasaran dina waktos anu pang pondokna sareng kalayan kualitas anu pangluhurna, kalayan jumlah pangembang minimum anu ditugaskeun pikeun proyek.

            Éta trik topi pikeun bisnis boh pamekar informal.

          2.    nano cenahna

            Sareng kuring henteu ngabantah éta, tapi teras muncul masalah kinerja sareng naon atanapi anu mana basa anu dianggo.

            Python tiasa kalayan gampang cocog sareng Java dina waktosna, tapi kadang produktivitasna henteu ngimbangan kaleungitan kakuatan anu disayogikeun sapertos C ++ contona.

            Ieu salah sahiji dilema

    2.    pandev92 cenahna

      Tangtosna éta bakal tiasa dianggo dina windows, sareng sok émut yén dina windows anjeun tiasa ngajalankeun dugi ka .net vérsi 1.0…, ti taun kalahiran Al Masih ahahah.

  8.   Edo cenahna

    Gawéna persis sami sareng jawa (sami kode dimana waé)?

    1.    F3niX cenahna

      Henteu persis tapi mirip pisan, jawa ngagaduhan kisaran platform anu langkung lega.

      1.    nano cenahna

        Python? Kang, python ngan saukur dipasang dina pc sareng éta waé. Kumaha waé ogé, ogé perpustakaan (sapertos Java) parantos tiasa dianggo.

        Nyatana, anjeun ngan ukur kedah masang éta dina Windows sabab éta sacara standar dina Linux sareng OsX ... éta rada cross-platform.

        1.    F3niX cenahna

          Teu sangka anjeun nyuhungkeun C #, ngabandingkeun C # sareng jawa, henteu pernah ngabandingkeun python, anjeun terang kuring program di Python Nano. -.-

          1.    dhunter cenahna

            Nya kami dina halaman anu sami, kuring yakin Python sareng sadayana, kuring nyarios sapertos Google "Python nalika urang tiasa sareng C ++ nalika urang kedah".

  9.   Wisp cenahna

    Qt4. Éta gampang. Sareng ngantep windowslerdos tetep ngelek monyét.

    1.    pandev92 cenahna

      http://techbase.kde.org/Development/Languages/Qyoto

      Qyoto ngamungkinkeun pikeun ngembangkeun aplikasi Qt nganggo C #, atanapi basa .NET anu sanés. Qyoto ngagunakeun HASOK, sareng nawiskeun aksés ka ampir sadaya kelas Qt. Éta gratis sareng sumber terbuka kalayan lisénsi LGPL.

    2.    eliotime3000 cenahna

      Antara mastodon Java sareng monyét C #, kuring milarian mastodon.

  10.   izzyvp cenahna

    Naha mungkin pikeun nyiptakeun aplikasi nganggo bentuk windows dina linux ku ieu?

    1.    pandev92 cenahna

      Leres tapi ...

      Sigana alien dina platform non-Windows.

      http://www.mono-project.com/Gui_Toolkits

  11.   Rodolfo cenahna

    Henteu perlu perdebatan pikeun bahasa pamrograman anu raos upami raos langkung saé tibatan anu sanés bébas milih, kuring program di java sareng kuring langkung saé tibatan laun ti c ++ dina hal konsumsi mémori kalayan jujur. Tapi sacara pribadi kuring resep. Kuring pikir yén saurang salaku programmer ngagaduhan prinsip na tapi upami anjeun hoyong nangtang diri anu pangsaéna nyaéta terang sahenteuna sakedik masing-masing sareng anu anjeun resep atanapi gaduh kamungkinan ékonomi langkung pikeun diajar aranjeunna lengkep atanapi ngawasa aranjeunna upami anjeun tiasa . Unggal basa ngagaduhan pro sareng kontra. Python mangrupikeun basa anu saé tapi pikeun hal-hal ageung éta henteu cekap sapertos basa-basa sanésna. Janten gumantung kana kabutuh urang.
    Salam.

  12.   Irvandoval cenahna

    Pangalaman goréng kalayan MonoDevelop di KDE, éta sering nabrak sareng kuring ngaraos teu masihan lébar damel sareng ASP.NET dina tingkat gampang
    (aranjeunna ngantep kuring ngadamel halaman wéb sareng ASP.NET di universitas)

    1.    pandev92 cenahna

      Kuring henteu terang naha anjeun nganggo qtcurve pikeun téma, sabab contona kuring terang yén éta téh bug anu dikenal.

      1.    Irvandoval cenahna

        Upami kuring nganggo na nalika kuring ngamimitian kuring ngagaduhan pesen anu ngingetkeun kuring tepatna, robih qtcurve janten oksigén. Masalah anu nampilkeun dirina ka kuring kalolobaanana dina aspk autocomplete

  13.   Irvandoval cenahna

    Kusabab panasaran kuring hoyong masang monodevelop sareng ppa anu anjeun pasang sareng bungkusna
    monodevelop-current leungit ti dinya, teu sapertos monodevelop-lastest

    1.    Irvandoval cenahna

      * monodevelop-panganyarna

  14.   marianogaudix cenahna

    Sintaksis C # ngéléhkeun C, C ++, sareng Python.
    Kuring parantos tiasa nga-verifikasi nyalira.
    Ngagunakeun Mono Gtk sareng VALA Gtk.
    C # nyaéta hal anu paling caket sareng C tapi mekar.
    Kuring parantos damel sareng C ++ sareng sintaksisna biasana rumit pisan upami anjeun teu ngagaduhan manual rujukan, ku sababaraha cara éta henteu aya hubunganana sareng C dina sintaksis.
    C # henteu kedah file header sapertos (C sareng C ++)
    Laju C # sareng VALA sami sareng C nalika ngaéksekusi.
    Kalayan C # anjeun ngahémat waktos nalika pamrograman kumargi sintaksisna saderhana pisan.

  15.   Miguel cenahna

    Hatur nuhun kana lokakarya, kuring ngarepkeun topik anu salajengna. Kuring miharep pikeun diajar basa pamrograman sakaligus 😀

  16.   hayu urang nganggo linux cenahna
    1.    pandev92 cenahna

      Upami Microsoft tiasa ngalakukeun hal ngalawan Mono, éta bakal parantos ngalaksanakeunana, anjeun tiasa pastikeun éta. Dinten, anjeun teu ngagaduhan bahaya lian ti ngagunakeun Java atanapi Qt.

  17.   maxiro cenahna

    Saé pisan! tapi kuring gaduh pamundut, naha désainer penjualan henteu gaduh imut sapertos desain visual atanapi desain qt?

    1.    pandev92 cenahna

      http://www.zimagez.com/zimage/capturadepantalla-041013-163033.php

      Tangtosna upami xdd, contona dina ideu anu sami dina gtk xd ...

  18.   Bryan Rodriguez cenahna

    Pamasanganana henteu sami sareng kumaha anjeun nempatkeun kana tutorial. Aya hal anu henteu jelas pikeun kuring sapertos sadaya fungsi anu muncul di awal tapi kuring henteu terang, kuring sanés ahli dina basa ieu.

    1.    pandev92 cenahna

      Lol, kumaha pamasanganana henteu sami? Upami anjeun henteu tiasa mendakan paket monodevelop, anggo synaptic, milari teras pencét dua kali.

      1.    Bryan Rodriguez cenahna

        Kuring parantos tiasa masang tapi kuring kedah ngetik sababaraha paréntah dina terminal tapi hatur nuhun pisan.

  19.   mss-devel cenahna

    .NET dina Linux mangrupikeun hal anu bodo anu ngan ukur Ipza Icaza anu ngagaduhan

  20.   Carlos cenahna

    Abdi hoyong terang kumaha masang kerangka .Net

  21.   Damian cenahna

    Jujur, tulisan éta tina kipas MicroShit.

    Palang-platform C #? Naon bangsat lalaki ieu dina uteuk na? Kuring ngajak anjeun nyusun Banshee sareng ningali folder anjeun pinuh ku file .dll sareng sapasang .exe Abdi ngantunkeun tautan http://banshee.fm/.

    C # sanés cross-platform ogé proyék mono henteu ngalakukeun sihir, anu dasarna dilakukeun nyaéta ngamungkinkeun pikeun dieksekusi ngalangkungan perpustakaan-perpustakaanna saatos nyusun .exe maka waktuna Mono dipasang salamina, upami henteu tiasa tiasa dilaksanakeun bahkan saatos Saatos nyusun program éta, upami Microsoft henteu nyarios nanaon ngalawan proyék Mono éta sabab ngagaduhan minat anu jelas pisan sareng anjeun ningali naon anu kajantenan sareng Xamarin kumargi perusahaan éta hoyong dilegakeun pikeun kapentingan nyalira, sanés pikeun kapentingan élmuwan komputer.

    Tautan Banshee Archlinux: https://www.archlinux.org/packages/extra/x86_64/banshee/

    Kuring ngajak anu gaduh tulisan pikeun marios katergantungan sareng eusi iket.