Mozilla sesah kaluar di Microsoft, Google jeung Apple pikeun ngagunakeun sistem maranéhna pikeun ajak pamakéan browser maranéhanana 

panyungsi wéb utama

Firefox diposisikan salaku alternatif utama pikeun domain Chrome

Nembe berita ngabitukeun éta Mozilla, geus nyieun kritik kapanggih Microsoft, Google jeung Apple pikeun ngagunakeun sistem operasi maranéhna pikeun ngarahkeun pamaké kana panyungsi maranéhanana sarta ngahalangan saingan anu teu boga kauntungan sistem operasi sarua. Kawas, contona, Mozilla.

Kanyataan yén sababaraha perusahaan ageung ieu ngadominasi pasar téknologi ageung pisan (Mozilla ngarujuk kana panyungsi sareng mesin panyungsi salaku jantung wéb) gaduh pangaruh domino monopolistik nu ninggalkeun pamaké saeutik pilihan, ngabalukarkeun turunna dina inovasi, kurangna openness, sarta kualitas-low, kode teu aman keur dipaksa dina pamaké Internet, pamekar Firefox menyimpulkan dina laporan panganyarna.

Panaliti ti Mozilla nyerat yén aranjeunna hoyong terang kumaha interaksi pangguna Internét nganggo panyungsi jeung kumaha ngical paralatan OS stifle pesaing na stifle inovasi.

Cukup pikeun nyebutkeun yén Firefox, sakali dianggap tiis tur populér, geus euweuh persis naon eta baheula. Dina desktop, éta gaduh pangsa pasar sakitar 7%, dibandingkeun sareng Chrome 67%, sareng dina sélulér, éta bieu pisan, numutkeun StatCounter.

Mozilla geus diterbitkeun panalungtikan anyar ngeunaan kumaha pamakéna di nagara béda jeung buana install sarta ngagunakeun browser. Studi nunjukkeun pentingna browser wéb pikeun pamakéna, sakumaha lolobana réspondén ngagunakeun éta unggal poé. Éta ogé nunjukkeun yén sanaos seueur jalma ngaku terang kumaha masang browser sacara téori. Sanajan kitu, loba jalma pernah install browser alternatif dina prakna.

Hiji pola sarupa bisa ditempo antara jumlah jalma anu ngaku nyaho kumaha carana ngarobah browser standar maranéhanana jeung jumlah jalma anu sabenerna ngalakukeun. Dasarna, jalma-jalma ngangkat masalah privasi sareng kaamanan, tapi aranjeunna ogé henteu ngalakukeunana.

Mozilla nuduh Google, Microsoft sareng Apple "saling milih" sareng ngadorong konsumen pikeun ngagunakeun panyungsi sorangan.

Laporan datang dina waktos "resep sorangan" tetep topik panas dina spasi pangaturan téhnologi; Pengawas kompetisi Inggris geus ngaluarkeun laporan ahir outlining "kasalempang badag" ngeunaan dominasi pasar Google jeung Apple.

Posisi Mozilla nyaéta bari aya alternatif, kawas open source firefox, ka tilu panyungsi badag (Microsoft Edge, Apple Safari, sareng Google Chrome), pangguna sesah atanapi mahal pikeun ngalih tina ieu, khususna ku cara Microsoft, Apple, sareng Google ngarancang sistem operasina (Windows, macOS, iOS, sareng Android, utamina) pikeun ngajaga jalma dikonci. Ieu motong kaluar minat browser competing, nu ningali pamakéan kawates sarta usaha ngembangkeun, sarta pernah take off tangtangan status quo.

Ogé, Google, Apple, sareng Mozilla mangrupikeun hiji-hijina produsén mesin browser utama anu tinggaleun, indikator séjén yén pamaké teu boga loba pilihan. Apple ngadorong mesin WebKit na, dina manah Safari, ka pamaké Mac jeung ios; Mozilla boga mesin Gecko na di Firefox; sarta Google geus junun ngahijikeun engine Chromium Blink na teu ukur kana Chrome pikeun desktop jeung Android, tapi ogé kana Edge, Wani, Vivaldi, Opera, jsb, dina sababaraha platform.

Kalawan Apple fokus kana ékosistem sorangan, Éta ngan ukur tinggal Gecko sareng Blink dina seueur platform. Ieu, numutkeun Mozilla, henteu saé pikeun pamekar wéb atanapi pangguna Internét. Mesin dominan ditempatkeun ogé pikeun ngarahkeunnana standar wéb anu bakal datang.

"Penelitian anu kami publikasikeun kalayan laporan ieu ngagambarkeun gambar anu kompleks sareng seueur paradoks: Jalma nyarios terang kumaha ngalih panyungsi, tapi seueur anu henteu kantos ngalakukeun," tulis tim Mozilla. "Seueur jalma nganggap yén aranjeunna tiasa milih browserna, tapi aranjeunna gaduh predileksi pikeun parangkat lunak anu tos dipasang, standar sareng sesah dirobih."

Raksasa téknologi ngarancang parangkat lunakna pikeun mangaruhan pilihan jalma, sareng produsén sistem operasi ngagunakeun téknik ieu pikeun ngajalankeun pamakean dina browser sorangan, ngancurkeun sadaya saingan, numutkeun Mozilla.

"Kompetisi dina panyungsi sareng mesin panyungsi diperyogikeun pikeun ngamajukeun inovasi, kinerja, kagancangan, privasi, sareng kaamanan," jelas tim Mozilla. "Kompetisi éféktif merlukeun sababaraha pamangku kapentingan pikeun ngalawan kakuatan sajumlah leutik raksasa sarta nyegah aranjeunna tina dictating masa depan Internet pikeun sakabéh urang."

Sajaba ti éta, Meta ngirimkeun browser Oculus basis Chromium sorangan sareng headset VR na, sareng Amazon nganggo mesin Blink Chromium dina browser anu dibuntel sareng alatna.

Mozilla ogé ngingetkeun yén sababaraha perusahaan téknologi utama ngalarang nyoko aplikasi mandiri, nyatakeun yén Apple henteu gaduh setélan pikeun ngahapus Safari salaku browser standar dugi ka 2020, hartosna para konsumen ios nyobian nganggo browser anu sanés parantos macét dina panggunaan Safari salami 13 taun.

Tungtungna sareng salaku koméntar pribadi, kuring wani nyarios yén cara Mozilla nyatakeun prihatinna ngeunaan pasar leutik browser wéb (sabab urang ngan ukur Chrome, Firefox sareng Safari, diantara sababaraha proyék bebas anu sanés, salah arah, tapi éta teu cukup relevan), saprak ngabejaan batur yén "ciptaan-Na" salah sabab boga komponén X, pribadi teu jalan.

Sarta ogé Mozilla kudu realistis yén pasar nu tadi di sawatara titik, éta teu nyaho kumaha carana ngajaga tur boga pilihan tapi innovate atanapi maot nyobian, saprak hal anu sarua kajadian ka Internet Explorer dina waktu éta, éta bade kajadian ka Chrome sareng Mozilla gaduh seueur anu kedah dilakukeun.

Upami anjeun hoyong terang langkung seueur perkawis éta, anjeun tiasa parios detil na dina dokumén handap.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Koméntar, tinggalkeun anjeun

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.

  1.   ArtEze cenahna

    Éta henteu tiasa dibuktikeun yén Firefox mangrupikeun santo, leres yén éta mangrupikeun browser gratis, tapi éta ngagaduhan, contona, sistem sinkronisasi ekstensi, sareng ogé sistem anu nalungtik nalika unggal halaman Internét di hack ... Firefox nyinkronkeun sadayana. kecap akses sadaya situs dimana anjeun ngadaptarkeun… Ieu mangrupikeun alat anu saé, sigana langkung saé dina Localstorage sareng sinkronisasi tiasa diékspor, tapi langkung gampang online. Salian nempatkeun telemetry na saha weruh sabaraha hal séjén, pikeun ieu nyebutkeun yén anjeunna meureun moal santo a.

    Di sisi séjén, Jigana éta mangrupakeun ide nu sae pikeun ngawadul ngeunaan monopoli Chrome urang ... Kuring bisa nempo yén Firefox leuwih hade tinimbang Chrome dina sababaraha aspék, kabeneran aya nu Webkit teu sakumaha ogé dipigawé sakumaha aranjeunna nyobian sangkan eta .. . Upami aranjeunna ngonci anjeun dina ékosistem, atanapi bahkan Naon titik anu anjeun kedah tahan supados henteu ngawadul?

    Salaku tambahan, standar wéb rumit teuing, unggal waktosna janten dehumanized, kalayan fitur-fitur anyar anu kedah disaluyukeun unggal browser janten lengkep, sareng ku cara ieu ningkatkeun ukuran dina bait ku cara anu abysmal, anu rada kontraproduktif. Jadi Anjeun teu bisa install Firefox contona dina Nintendo DS, teu pas ngaliwatan spasi.