Mozilla parantos ngaluarkeun versi anyar Firefox 74 sareng ieu mangrupikeun parobihan anu paling penting

Logo Firefox

Mozilla nembé ngaluarkeun versi stabil anyar Firefox 74 pikeun platform Windows, Mac sareng Linux. Vérsi anyar ieu henteu ngagaduhan seueur parobihan, nanging éta kalebet sababaraha parobihan anu utami sareng perbaikan anu ditujukeun pikeun pamekar sareng pangguna akhir.

Salah sahiji parobihan penting ieu nyaéta contona kaputusan anu dilakukeun ku Mozilla sareng paramban wéb sanésna pikeun nyusut standar TLS 1.0 sareng 1.1 anu lami dina produk anjeun dimimitian taun ieu.

Mozilla, pikeun bagian na, mimiti nganonaktipkeun TLS 1.0 sareng 1.1 dina Firefox Nightly taun kamari. y dipiceun dukungan pikeun protokol énkripsi ieu di versi stabil tina Firefox 74. Dimimitian ku sékrési ieu, Firefox nunjukkeun pesen kasalahan "sambungan aman gagal" nalika halaman wéb ngan ukur ngadukung TLS 1.1 atanapi langkung handap.

Parobihan anu sanés yén Mozilla parantos ngumumkeun sareng anu parantos dilakukeun nya éta miceun ekstensi jahat tina panyungsi anjeun ogé anu henteu minuhan sarat téknisna dina hal kaamanan sareng perlindungan privasi pangguna.

Firefox 74 ayeuna ngagaduhan aturan anu langkung ketat pikeun tambihan, sareng ekstensi anu dipasang ku aplikasi pihak katilu ayeuna tiasa dihapus tina pangatur plugin.

Di sisi anu sanés urang tiasa mendakan yén konfigurasi "browser.tabs.allowTabDetach" ditambihan ka "about: config" pikeun nyegah tab tina nyambung ka windows anyar.

Pegatkeun sambungan tab anu teu dihaja mangrupikeun kalemahan anu paling ngaganggu dina Firefox, dileungitkeun salami 9 taun. Kusabab pangotéktip ngamungkinkeun nyéréd tab sareng beurit kana jandéla anu anyar, tapi dina kaayaan anu tangtu, tab éta dipedalkeun dina jandéla anu misah sareng nalika dioperasikeun nalika beurit ngalir kalayan ati-ati nalika ngaklik tab.

Kaasup RLBox ogé menonjol, anu mangrupa perpustakaan anu parantos ditambihan supados ngajagi peramban ngalawan eksploitasi kerentanan perpustakaan pihak katilu. RLBox nyusun kode C / C ++ ti perpustakaan terasing kana kode panengah WebAss Assembly tingkat rendah, anu teras dikaluarkeun salaku modul WebAss Assembly, anu otoritasna ditetepkeun pikeun ngabeungkeut modul ieu.

Modul anu dipasang tiasa dianggo dina daérah mémori anu misah sareng henteu ngagaduhan aksés kana sésa ruang alamat.

Diantara parobihan anu kasohor diwanohkeun ku Firefox 74, urang tiasa perhatoskeun:

  • Karusiahan anu langkung saé pikeun nelepon sora sareng pidéo dina Wéb berkat dukungan ICE mDNS ku masking alamat IP.
  • Ékspansi Facebook Wadah pikeun Firefox ayeuna ngamungkinkeun nambihan situs khusus kana wadahna.
  • Firefox Lockwise ayeuna ngadukung fitur input Reverse Alpha Sort (ZA);
  • Pamundut geolokasi, tampilan layar pinuh, inisialisasi kaméra, mikropon, screenshot silang-asal ayeuna ditumpurkeun sacara standar
  • Ningkatna impor tetengger Microsoft Edge sareng sajarah dina alat Windows sareng Mac.

Ngeunaan berita pikeun pangembang:

  • JavaScript, nambihan Operator "?" Dimaksudkeun pikeun sakali uji coba sipat atanapi ranté.
  • Acara lingagechange_even énggal parantos ditambihan sareng properti onlanguagechange pakait sareng éta, anu ngamungkinkeun anjeun nyauran pawang nalika pangguna ngarobih basa antarbeungeut.
  • Judul HTTP Feature-Policy diaktipkeun sacara standar, anu ngamungkinkeun anjeun ngendalikeun tingkah laku API sareng ngaktipkeun fitur-fitur anu tangtu.
  • Debugger JavaScript nambihan kamampuan pikeun debug Pagawé Wéb internal, anu palaksanaanana tiasa direureuhkeun sareng didobel saléngkah-léngkah nganggo breakpoints.
  • Dina panganteur pikeun mariksa halaman wéb, peringatan dipidangkeun pikeun pasipatan CSS dumasar kana elemen anu diposisikan z-index, luhur, kénca, handap, sareng katuhu.

Kumaha carana masang versi anyar Firefox 74 dina Linux?

Pangguna Ubuntu, Linux Mint atanapi sababaraha turunan sanés Ubuntu, Aranjeunna tiasa masang atanapi ngapdét kana vérsi énggal ieu kalayan bantuan PPA peramban.

Ieu tiasa ditambihan kana sistem ku muka terminal sareng ngajalankeun paréntah ieu di jerona:

sudo add-apt-repository ppa:ubuntu-mozilla-security/ppa -y
sudo apt-get update

Rengse ieu ayeuna aranjeunna kedah masang sareng:

sudo apt install firefox

Pikeun pangguna Linux Turunan sareng turunan, ngan ngajalankeun dina terminal:

sudo pacman -Syu

Atanapi pikeun masang panyungsi, aranjeunna tiasa ngalaksanakeunana ku paréntah ieu:

sudo pacman -S firefox

Ayeuna pikeun aranjeunna anu pangguna Fedora atanapi distribusi sanés anu diturunkeunana, cukup buka terminal sareng ketik paréntah ieu di handap (upami anjeun parantos gaduh pérsi peramban anu dipasang sateuacanna):

sudo dnf update --refresh firefox

Atanapi kanggo masang:

sudo dnf install firefox

tungtungna upami aranjeunna pangguna openSUSEAranjeunna tiasa ngandelkeun Repository komunitas, ti mana aranjeunna tiasa nambihan Mozilla kana sistemna.

Ieu tiasa dilakukeun nganggo terminal sareng di dalamnya ku ngetik:

su -
zypper ar -f http://download.opensuse.org/repositories/mozilla/openSUSE_Leap_15.1/ mozilla
zypper ref
zypper dup --from mozilla

Para sadaya distribusi Linux anu sanés tiasa ngaunduh bungkusan binér ti link ieu.  


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Koméntar, tinggalkeun anjeun

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.

  1.   esk cenahna

    […] Misalna kaputusan anu dilakukeun ku Mozilla sareng paramban wéb sanésna pikeun ngaleungitkeun standar TLS 1.0 sareng 1.1 anu lami […]

    Ngahasilkeun: ngirangan atanapi nurunkeun nilaina atanapi harga hiji hal.