MilagrOS 3.1: Karya parantos dijalankeun dina versi kadua taun

MilagrOS 3.1: Karya parantos dijalankeun dina versi kadua taun

MilagrOS 3.1: Karya parantos dijalankeun dina versi kadua taun

Sakumaha seueur anu terang, MX Linux sajaba ti a alus tur inovatif GNU / Linux Ubuntu, kalebet tiis parabot sorangan, taliti ningkat jeung diropéa. Éta sareng seueur deui, parantos ngajantenkeun anjeunna terus-terusan dina DistroWatch Top 10 taun 2018. Bisi kuring, kuring pendak sareng anjeunna persis taun éta, anu nyababkeun kuring lirén nganggo Ubuntu (18.04), kalayan mana anjeunna dihasilkeun a Réspin disebut Panambang Ngaliwatan aplikasi sistem deui.

Sedengkeun, ayeuna jeung saprak 2018, ngaliwatan MX Linux jeung alat-Na MX Snapshot Kuring mingpin ngembangkeun Kaajaiban GNU / Linux. Sarta saprak, geura-giru kuring bakal ngaleupaskeun a versi anyar handapeun ngaran jeung nomer «Kaajaiban 3.1», dinten ieu abdi bakal babagi saeutik nya ngembangkeun ayeuna jeung novelties na ngawengku.

Respin MilagrOS: Vérsi anyar 3.0 - MX-NG-22.01 sadia

Respin MilagrOS: Vérsi anyar 3.0 - MX-NG-22.01 sadia

Sareng, sateuacan sapinuhna kana topik dinten ieu, ngeunaan warta anu bakal dilebetkeun "Kaajaiban 3.1", urang bakal ninggalkeun sababaraha tumbu ka tulisan patali saméméhna pikeun bacaan engké:

Respin MilagrOS: Vérsi anyar 3.0 - MX-NG-22.01 sadia
Tulisan anu aya hubunganana:
Respin MilagrOS: Vérsi anyar 3.0 - MX-NG-22.01 sadia

Kaajaiban GNU / Linux: Anyar aya respin! Ngahormat atanapi Distros?
Tulisan anu aya hubunganana:
Kaajaiban GNU / Linux: Anyar aya respin! Ngahormat atanapi Distros?

MilagrOS 3.1: Vérsi kadua taun 2022

MilagrOS 3.1: Vérsi kadua taun 2022

Naon fitur anyar bakal MilagrOS 3.1 - MX-NG-22.10 kaasup?

diantara nu warta diulas nu, Kuring ayeuna nguji on "Kaajaiban 3.1", pikeun pamakéan sarta enjoyment tina Komunitaseraera ayeuna ngagunakeun eta, abdi tiasa nyebut 5 novelties utama kieu:

  1. Ukuran ISO rada gedé: Ti versi saméméhna (3.0) anu ukuranana ISO 3.0 GB, ayeuna versi anyar bakal datang dina ukuran ISO 3.6 GB. Anu hartosna, sedengkeun anu sateuacana nempatan 9 GB dina hard drive, anu bakal datang bakal ngeusian 11 GB.
  2. Lingkungan Desktop Anyar sareng Manajer Jandéla kalebet: Sedengkeun versi saméméhna ngan kaasup XFCE na FluxBox geus dipasang na fungsi, nu anyar bakal Sajaba ngawengku LXDE + OpenBox, sarta OpenBox wungkul.
  3. Tampilan grafis anyar pikeun XFCE: Kusabab XFCE nyaéta Lingkungan Desktop standar anjeun, éta bakal datang sareng 2 panel deui, tapi kalayan susunan ulang anyar sadaya widget na. Dina anu lami, aya panel luhur kalayan ménu global sareng kotak inpormasi sistem. Dina anu anyar, éta henteu aya deui, tapi ngalebetkeun panel sisi di sisi katuhu kalayan ngan ukur peluncur pikeun aplikasi penting, menu aplikasi sareng tombol aksi (pareuman, balikan deui, hibernate, kaluar sareng seueur deui). Padahal, panel handap bakal nampilkeun tombol windows (buka) anu dipuseurkeun, jam (waktos / tanggal) di beulah katuhu, sareng bewara, pulseaudio (volume) sareng plugin baki status di kénca.
  4. Fusion sareng Twister UI: Anu mangrupikeun téma visual canggih asli tina Distro Twister OS, anu ngamungkinkeun urang nawiskeun tampilan grafis Linux anu béda sareng pikaresepeun, anu nyontokeun GUI tina Sistem Operasi proprietary anu sanés, sapertos Windows sareng macOS. Janten, urang tiasa sacara otomatis atanapi khusus nganggo téma grafis, bungkus ikon sareng wallpaper énggal.
  5. Kaasup parangkat lunak GNOME kalayan dukungan pikeun Flatpak: Pikeun pangalaman pamaké hadé, lamun datang ka gampang masang aplikasi nanaon.
MX Snapshot: Kumaha cara ngadamel MX Linux Respin pribadi sareng tiasa dipasang?
Tulisan anu aya hubunganana:
MX Snapshot: Kumaha cara ngadamel MX Linux Respin pribadi sareng tiasa dipasang?

Twister OS sareng Twister UI: Distro pikeun Raspberry Pi sareng Téma Visual Lanjutan
Tulisan anu aya hubunganana:
Twister OS sareng Twister UI: Distro pikeun Raspberry Pi sareng Téma Visual Lanjutan

5 warta relevan séjén

10 warta relevan séjén

  1. Sadaya aplikasi bakal diropéa dugi ka bulan Oktober.
  2. Ditambahkeun aplikasi Loc-OS Distro LPKG (Low-Level Package Manager).
  3. Éta kalebet tina pakét ia32-libs (perpustakaan multi-arsitektur) tina Linux Mint.
  4. Bakal datangna kalawan sababaraha aktip anyar kaasup, salian sababaraha heubeul, teu perlu jeung diulang (tina fungsi sarupa) dihapus, pikeun pamakéan offline hadé (No Internet).
  5. Éta bakal kalebet, dina dasar ékspérimén, versi 0.1 LPI-SOA (Linux Post Install - Advanced Optimization Script) dikembangkeun ku Tic Tac Project, khususna pikeun MilagrOS.
  6. Ditambahkeun pakét di handap ieu: Compiz Fusion (pikeun épék visual canggih), Téma Visual Panonpoé Tilelep jeung pak ikon SD, OBS Studio, Ffmpeg, Audio Jack Server, Gtk2-mesin, Gnome Recorder Sora, Basajan Screen Recorder, AppMenu GTK2 jeung AppMenu GTK3, Espeak jeung Espeak NG.
  7. Bungkusan yatim sareng anu teu diperyogikeun di handap ieu parantos dihapus: LibreOffice Dmaths and Texmaths, Matcha and Numix Themes, Virtualbox*, Spice-vdagent, Wbar and Valgrind.
  8. Ditambahkeun Wallpaper énggal énggal, pikeun kustomisasi gaya Windows, macOS sareng Ubuntu Linux anu langkung saé sareng langkung gampang. Ogé, béwara multimedia kalebet nalika ngamimitian Sistem Operasi.
  9. Bakal meakeun kirang sumberdaya hardware (RAM / CPU) nalika booting, sarta ku kituna bakal ngamimitian, shutdown tur ngajalankeun gancang tur optimal dina sagala komputer 64-bit, jeung 1 GB atawa leuwih. Contona, dina XFCE bakal meakeun +/- 700 MB, bari jeung DE séjén / WM konsumsi bakal sabudeureun 512 MB.
  10. Sarat hardware minimum pikeun dipasang sareng dianggo sacara optimal nyaéta kieu: Komputer 64 Bit sareng 2 inti CPU sareng 1 GB RAM.
Multiarch: Kumaha carana masang ia32-libs dina MX-21 sareng Debian-11?
Tulisan anu aya hubunganana:
Multiarch: Kumaha carana masang ia32-libs dina MX-21 sareng Debian-11?
Loc-OS 22 sareng LPKG: Versi énggal pikeun komputer lami sareng sababaraha sumber
Tulisan anu aya hubunganana:
Loc-OS 22 jeung LPKG: Vérsi anyar pikeun komputer heubeul jeung low-sumberdaya

Évolusi MilagrOS GNU/Linux

Évolusi MilagrOS GNU/Linux

Pikeun anu tiasa terang sakedik ngeunaan Respin anu pikaresepeun ieu, perhatoskeun yén ieu mangrupikeun versi anu dileupaskeun tina waktosna:

  • 3.1 (MX-NG-2022.10) = 10 / 22
  • 3.0 (MX-NG-2022.01) = 01 / 22
  • 2.3 (3DE4) = 09 / 21
  • 2.4 (3DE4) = 04 / 21
  • 2.2 (3DE3) = 12 / 20
  • 2.1 (3DE2) = 08 / 20
  • 2.0 (Omega Devouring) = 04 / 20
  • 1.2 (Nyangka) = 10 / 19
  • 1.1 (Fera Leaena) = 08 / 19
  • 1.0.1 (Nobilis Cor) = 05 / 18
  • 1.0 (Alfa Mater) = 10 / 18

Sedengkeun pikeun inpo nu leuwih lengkep tentang MilagrOS GNU/Linux, anjeun tiasa ngajalajah anjeun bagian resmi ngaliwatan ieu link. Sedengkeun, pikeun nempo ampir 100 Potret layar, patali jeung release hareup ieu, Anjeun bisa klik di handap link.

Potret layar tina penampilan kahareup na

Tungtungna, ieu sababaraha Potret layar tina seueur anu tos aya:

Sajauh ieu, warta. Sareng éta ngan ukur ngantosan anjeun peluncuran resmi dina pertengahan bulan hareup Oktober 2022.

Roundup: Pasang spanduk 2021

Resumen

Pondokna "Kaajaiban 3.1" nyaéta versi anyar anu, sapertos anu sateuacana, narékahan ngadamel bédana, dina hal panggunaan tradisional sareng sapopoé. GNU / Distros Linux. Hartina, tawaran a usability maksimum sarta kasaluyuan offline, ka pamaké pemula atawa novice, utamana, dina komputer mana wae modern kalawan sumberdaya hardware sedeng atawa kasar. Sarta dina hal husus ieu, eta highlights na katingal grafik anyar, jeung incorporation tina aplikasi hébat, kayaning, Twister UI sareng Parangkat Lunak GNOME. Sajaba ti éta, éta apdet panganyarna tina aplikasi dasar sarta kaamanan, tina MX Linux jeung Debian GNU/Linux.

Upami anjeun resep postingan ieu, pastikeun pikeun mairan sareng bagikeun ka anu sanés. Jeung inget, didatangan kami «homepage» pikeun ngajalajah langkung seueur berita, ogé ngiluan saluran resmi kami tina Telegram ti DesdeLinux, Kulon kumpulan pikeun émbaran nu langkung lengkep ihwal topik dinten ieu.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

5 koméntar, tinggalkeun anjeun

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.

  1.   Absurdity cenahna

    Aduh aduh omong kosong teu masang distro 3.5 gigabyte oge 3 oge teu bercanda, eta teh total antilinux, kitu atuh oge nyieun distro, jigana sagalana jeung bangga boga 3.5 gb sarta di luhur eta nyebutkeun éta pikeun komputer sedeng-ukuran atawa malah low-sumberdaya, hahaha éta bener alus, pikeun mindahkeun hiji distro 3.5-manggung jeung cal nu sedeng pikeun rada up-to-date, lamun henteu. Jelas, pangguna Linux ieu ngajantenkeun kuring seuri tina plasticine kalayan respins anti Linux na.

    1.    Pasang Masang Linux cenahna

      Salam, Omong kosong. Hatur nuhun pikeun koméntar anjeun, sareng masihan kami sudut pandang Linux anu berharga dina MX Respin anu henteu resmi. Sadaya sudut pandang penting sareng relevan pikeun urang anu nyumbangkeun hiji hal ka batur. Pikeun sésana, sarua keur anjeun, sukses, tuah jeung berkah dina sagala kontribusi anjeun ka Free Software, Open Source jeung GNU/Linux, boh aplikasi, sistem, Distros, Respines, atawa Dokuméntasi.

    2.    arazal cenahna

      Nya, biasakeun kana ideu sabab unggal waktos ISOS, sanés ngan ukur MilagrOS anu beuratna langkung seueur, tapi aya naon waé, sababna ngan ukur Bootable USB anu disarankeun, henteu aya CD atanapi DVD.

  2.   ArtEze cenahna

    Kuring heran naha éta sah pikeun nempatkeun desain Windows XP, Windows Vista dina sistem Linux, naon anu bakal dipikirkeun Bill Gates, sareng sadaya desainer asli anu ngadedikasikeun diri pikeun nyiptakeun gambar-gambar éta, ningali distribusi MilagrOS ieu… PC sareng ucapkeun, oops Abdi badé ngompres hard drive NTFS abdi anu berharga, oh enya kuring nganggo Linux… Oh kuring badé nyiptakeun symlink, ooh henteu, kuring nganggo Windows.

    Kuring biasana ngagaduhan bar tugas 3-baris, supados dinten minggu, tanggal sareng waktos sareng detik tiasa katingali langkung saé, dina Linux sareng Windows ... Némbongkeun detik penting pisan, sabab éta nyarioskeun ka kuring upami ngagantungkeun komputer.

    1.    Pasang Masang Linux cenahna

      Salam, ArtEze. Hatur nuhun komentar anjeun. Ngeunaan anu baheula, kuring henteu tiasa nyarioskeun ka anjeun upami panyipta Twister OS dina cara naon waé ngalanggar hukum, sabab sajauh anu kuring terang aranjeunna henteu kalebet naon waé anu asli tina Windows atanapi macOS, aranjeunna ngan ukur ngadamel perkiraan grafis. Sapertos Kali, kalayan program Kali Undercover Mode na, anu nyamar Kali Linux salaku Windows. Ngeunaan anu kadua, kuring parantos ngalebetkeun rekomendasi anjeun tina detik dina tampilan waktos, sareng kuring ngagedekeun ukuran tanggal / waktos pikeun visualisasi anu langkung saé. Sakur rekomendasi sareng saran anu sanés wilujeng sumping, pikeun ningkatkeun Respin Komunitas.