Kaajaiban GNU / Linux: Anyar aya respin! Ngahormat atanapi Distros?

Kaajaiban GNU / Linux: Anyar aya respin! Ngahormat atanapi Distros?

Kaajaiban GNU / Linux: Anyar aya respin! Ngahormat atanapi Distros?

Dina tulisan mimiti bulan Mei ieu, urang bakal nyarioskeun «Kaajaiban GNU / Linux », un Réspin (langsung sareng dipasang sareng poto asli) dumasar kana GNU / Linux Distro nelpon «MX Linux », anu diciptakeun pikeun tujuan atanapi tujuan anu béda.

Sareng ngamangpaatkeun kanyataan yén éta sacara resmi dileupaskeun kamari, a vérsi anyar 2.3 (3DE4) dina handapeun codename Ultimate, pantes pikeun ngajajah sareng mairan sakedik deui ngeunaan cenah Réspin.

MX Snapshot: Kumaha cara ngadamel MX Linux Respin pribadi sareng tiasa dipasang?

MX Snapshot: Kumaha cara ngadamel MX Linux Respin pribadi sareng tiasa dipasang?

Naon ari Respin?

Sateuacan lebet sapinuhna kanggo nyarioskeun perkawis anjeunna Respin «Miracles GNU / Linux», penting pikeun netelakeun deui yén éta téh a Réspin. Pikeun ieu, kami nyarankeun panerbitan sateuacanna ieu:

"Ngartos Respin, gambar ISO anu tiasa dipasang (langsung) sareng tiasa dipasang anu tiasa dianggo salaku titik balikkeun, médium panyimpenan sareng / atanapi Distribusi GNU / Linux anu tiasa disebarkeun deui, diantara kagunaan sanés. Sareng éta diwangun tina ISO atanapi pamasangan GNU / Linux Distro anu aya. Dina kasus MX Linux, aya MX Snapshot, anu mangrupikeun alat anu idéal pikeun tujuan ieu, sareng anu ngagentos modéren sareng épisién pikeun alat lami anu sanés, sapertos «Remastersys y Systemback», tapi éta ngan ukur jalan dina MX Linux." MX Snapshot: Kumaha cara ngadamel MX Linux Respin pribadi sareng tiasa dipasang?

Tulisan anu aya hubunganana:
MX Snapshot: Kumaha cara ngadamel MX Linux Respin pribadi sareng tiasa dipasang?

Ngeunaan MX Linux

Sareng pikeun anu henteu terang atanapi nganggona «MX Linux » kami nyarankeun ngajajah tulisan kami di handap ieu sapertos kitu Sebaran GNU / Linux, Sangkan aranjeunna terang éta sareng ningali poténsial na anu pikaresepeun, anu henteu diwatesan ku ciptaan Respines:

"MX Linux téh anjeunna Distro GNU / Linux damel kerjasama antara komunitas antiX sareng MX Linux. Sareng éta mangrupikeun bagian tina kulawarga Sistem Operasi anu didesain pikeun ngagabungkeun méja elegan sareng éfisién sareng stabilitas anu luhur sareng kinerja mantap. Alat-alat grafis na nyayogikeun cara anu gampang pikeun ngalengkepan rupa-rupa padamelan, sedengkeun Live USB sareng alat snapshot warisan ti antiX nambihan kamampuan portopolio anu saé sareng kamampuan ngadamel ulang anu hadé. Salaku tambahan, éta ngagaduhan dukungan éksténsif sayogi ngalangkungan pidéo, dokuméntasi sareng forum anu ramah pisan.".

Tulisan anu aya hubunganana:
MX-19.3: MX Linux, DistroWatch nomer 1 parantos diénggalan
Tulisan anu aya hubunganana:
MX Linux: Terus mingpin Rarangkén DistroWatch kalayan Seueur Deui
Tulisan anu aya hubunganana:
MX Linux: Warta pangénggalna kanggo sasih Fébruari 2020

Miracles GNU / Linux: Tinjauan pribadi (henteu resmi) ngeunaan MX Linux

Miracles GNU / Linux: Tinjauan pribadi (henteu resmi) ngeunaan MX Linux

Naon MilagrOS?

El Respin «Miracles GNU / Linux» sapertos na nyariosna website resmi disebut "Tic Tac Project" nyaéta anu salajengna:

"MilagrOS GNU / Linux, mangrupikeun édisi henteu resmi (Respin) tina MX-Linux Distro. Anu disayogikeun sareng kustomisasi ekstrim sareng optimasi, anu ngajantenkeun idéal pikeun komputer 64-bit, boh sumberdaya rendah atanapi lami ogé modern sareng high-end, sareng ogé pikeun pangguna anu henteu ngagaduhan poténsi Internét sareng pangaweruh ngeunaan GNU / Linux. Sakali dicandak (diunduh) sareng dipasang, éta tiasa dianggo sacara épéktip sareng épisiénsi tanpa kedah Internét, kumargi sadaya anu anjeun peryogikeun sareng seueur deui parantos dipasang.". Miracles GNU / Linux (New MinerOS)

Naon anu énggal dina versi panganyarna tina MilagrOS GNU / Linux?

Fitur sareng tujuan anu umum

Sacara umum, saur Respin ngagaduhan ciri sareng tujuan umum sapertos kieu, pikeun sadaya vérsi na:

  • Rupa-rupa bungkusan (firmware, perpustakaan sareng aplikasi) pikeun tujuan umum, sareng pikeun tujuan khusus, sapertos driver hardware (jaringan LAN sareng WiFi, Printer sareng Multifungsi) sareng aplikasi kanggo panggunaan kantor sareng téknis, multimedia sareng gamer, sareng penambangan digital.
  • Setelan sareng optimisasi anu saé, Kanggo konsumsi CPU sareng RAM anu handap nalika ngamimitian, ogé pikeun gancang sareng mareumanana.
  • Kustomisasi pikaresepeun tina béda Lingkungan Desktop (DEs) sareng Manajer Jandéla (WMs) anjeun, parantos kalebet, dipasang sareng ngonpigurasi.
  • Login logor, numutkeun selera pangguna sareng syarat komputer anu dianggo, ngalangkungan salah sahiji lingkungan Desktop na (DEs) sareng Window Managers (WMs) anu béda.
  • Ngahémat waktos dina prosés umum, sapertos: pamasangan panjang, konfigurasi sareng kustomisasi Sistem Operasi, ogé waktos anu berharga dina prosés instalasi sareng konfigurasi aplikasi.
  • Hindarkeun panggunaan awal Internet anu diperyogikeun, gaduh GNU / Linux Distro lengkep sareng fungsional.
  • Mempermudah kaseragaman panggunaan LinuxKalayan kecap séjén, tiasa ngagaduhan GNU / Linux Distro anu sami sareng konfigurasi anu sami dina komputer anu béda, ogé tiasa nyandak éta dimana-mana dina USB Drive, boh salaku Distro pikeun panggunaan sapopoé ogé salaku Rescue and Repair Distro .

Naon nu anyar

Anu terakhir versi 2.3 (3DE4) Pamungkas, resmi dileupaskeun dina 01 / 05 / 2021, sareng ngagaduhan warta sapertos kieu ngeunaan anu sateuacanna vérsi 2.2 (3DE3) Omega:

  • Bungkus kirang kaasup, sapertos: adobe-flashplugin, anydesk, atmel-firmware, blender, caliber, clamav, codeblocks, discord, exodus, flatpak (ngan ukur aplikasi anjeun sareng elemen anu dipasang sanés aplikasi), kotak-kotak gnome, librecad, lxc, krita, kdenlive, papirus- ikon-téma, goresan, guludug, uuid-dev sareng uuid-runtime, virt-manager, anggur, diantara seueur aplikasi sareng perpustakaan anu sanés.
  • Bungkus énggal kalebet, sapertos: atomicwallet, byobu, dvdstyler, dvdisaster, gamemode, google-chrome, gpodder, intel-gpu-tools, libcurl4-openssl-dev, libgl1-mesa-glx, libqt5websockets5, linux-firmware, multidoge, python-newt, python-setuptools , pywall, layar, simplescreenrecorder, smart-notifier, tangkal, variétas, xorg-server-source, zenmap.
  • Manajer Jandéla Anyar kalebet: Ayeuna kalebet IceWM, ditambah FluxBox, OpenBox sareng I3WM. Sareng Lingkungan Desktop: XFCE, Plasma sareng LXQT.
  • Édit tunggal dina ISO anu langkung alit: Versi 2.3 (3DE4) Ultimate ayeuna hadir dina hiji 3.2 GB ISO (+/- 3.4 GB net), henteu sapertos versi 2.2 (3DE3) anu sumping dina 2 édisi, ISO pinuh nelpon +/- 4.4 GB Omega sareng hiji ISO Lite nelpon +/- 2.2 GB Alfa.

Unduh, Instalasi, Anggo sareng Screenshot

Numutkeun kana halaman resmi, anu parantos disebatkeun, tautan unduhan na sapertos kieu:

  • Unduh MilagrOS 2.3 sareng 2.2 -> GDrive - mega
  • Unduh MilagrOS 2.0 sareng 2.1 -> mega

Anjeun ogé tiasa nyobian «MilagrOS GNU / Linux» dina halaman wéb DistroTest ku ngaklik tautan ieu: Coba MilagrOS GNU / Linux 2.X Online di DistroTest.

Pamasanganana sareng panggunaan umumna sami sareng anu sami «MX Linux », Janten éta bakal cekap ningali manual atanapi pamasangan naon waé sareng nganggo pidéo sakumaha saurna GNU / Linux Distro. Bédana anu nyata nyaéta «MX Linux » datang ngan ukur ku XFCE, atanapi Plasma atanapi FluxBox, sedengkeun dina "Miracles GNU / Linux" anjeun tiasa nganggo sagala rupa DEs sareng WMs.

Ku alatan éta, sakali dipasang, "Miracles GNU / Linux" tiasa dimimitian ku sagala rupa DEs sareng WMs, sapertos anu dipidangkeun di handap ieu:

A.- Lingkungan Desktop XFCE

Miracles GNU / Linux 2.3 (3DE4) Pamungkas ku XFCE

B.- Lingkungan Desktop Plasma

Miracles GNU / Linux 2.3 (3DE4) Pamungkas sareng Plasma

C.- Lingkungan Desktop LXQT

Miracles GNU / Linux 2.3 (3DE4) Pamungkas ku LXQT

D.- IceWM Windows Manager

Miracles GNU / Linux 2.3 (3DE4) Pamungkas sareng IceWM

E.- FluxBox Windows Manager

Miracles GNU / Linux 2.3 (3DE4) Pamungkas sareng FluxBox

F.- OpenBox Windows Manager

Miracles GNU / Linux 2.3 (3DE4) Pamungkas ku OpenBox

G.- IceWM Windows Manager

Miracles GNU / Linux 2.3 (3DE4) Ultimate sareng I3WM

Ngahormat atanapi Distros?

Sakumaha anjeun tiasa tingali, a Réspin didamel sareng MX Linux atanapi Antix Ieu bisa jadi alternatif alus teuing pikeun jalma anu mimitian di dunya Linux atanapi gaduh sakedik penguasaan pamasangan, konfigurasi sareng prosés optimasi a GNU / Linux Distro, sapertos, MX Linux atanapi Antix murni atanapi Distros sanésna sapertos GNU / Debian Debian, kumargi, sanaos saé pisan, aranjeunna biasana meryogikeun internét pikeun ngalaksanakeun pamasangan lengkep anu nyugemakeun sasarengan waktos instalasi anu panjang, konfigurasi, optimalisasi sareng kustomisasi.

Un Réspin ngagaduhan kaunggulan tiasa didamel di peryogi pikeun pangguna, grup komunitas atanapi organisasi, ngaminimalkeun panggunaan internét pikeun pamasangan anu suksés dina hiji atanapi sababaraha jinis komputer, sareng ngaminimalkeun biaya jam / tenaga kerja sareng langkung milih kaseragaman dina sadaya pamasangan.

Sedengkeun, a GNU / Linux Distro murni sakumaha Debian, Ubuntu, Mint sareng anu sanésna biasana sampurna atanapi idéal pikeun pangguna rata-rata atanapi canggih di dunya Linux, kumargi aranjeunna ngan ukur nyayogikeun anu minimal diperyogikeun dina ISO alit sahingga éta pangguna ngawangun tina dasar anu padet sareng nganggo Internét sagala anu diperyogikeun, boh pikeun komputer boh pikeun server, upami diperlukeun.

Sareng ogé "Miracles GNU / Linux" geus diwangun pikeun modern 64 alat Bit tina sababaraha atanapi seueur sumber, anjeun tiasa ngalakukeun Respin kalayan MX Linux atanapi Antix keur komputer 32-bit lami tina sakedik atanapi dikurangan sumberdaya, sapertos, Ngahargaan disebut «Loc-OS» y Cereus.

Akhirna, upami anjeun resep sadaya alesan ieu, kami ngajak anjeun ngajajah ieu publikasi anu aya hubunganana sareng anu sanés:

Tulisan anu aya hubunganana:
Distros: Leutik, hampang, saderhana sareng tujuan tunggal atanapi sabalikna?

Gambar umum pikeun kasimpulan artikel

kacindekan

Kami arepkeun ieu "gunana tulisan saeutik" on «MilagrOS» Lisénsi / Linux Ubuntu, Respin anu pikaresepeun sareng modéren (langsung sareng dipasang sareng poto asli) dumasar kana «MX Linux », anu ogé ngagaduhan a kustomisasi ekstrim sareng optimasi, Anu ngajadikeun éta idéal pikeun "64 Bit" komputer tina konfigurasi naon; dipikaresep pisan sareng kagunaan, pikeun sadayana «Comunidad de Software Libre y Código Abierto» sareng kontribusi hébat kana difusi ékosistem aplikasi éndah, gigantic sareng ngembang tina «GNU/Linux».

Kanggo ayeuna, upami anjeun resep ieu publicación, Tong eureun bagikeun sareng anu sanésna, dina halaman wéb anu anjeun pikaresep, saluran, grup atanapi komunitas jaringan sosial atanapi sistem olahtalatah, langkung saé gratis, kabuka sareng / atanapi langkung aman sabab telegramtandaMastodon atanapi anu sanésna tina Fediverse, langkung saé.

Sareng émut kanggo nganjang halaman bumi kami di «TiLinux» pikeun ngajalajah langkung seueur berita, ogé ngiluan saluran resmi kami tina Telegram ti DesdeLinuxSedengkeun, pikeun langkung seueur inpormasi, anjeun tiasa sumping waé Perpustakaan online Como OpenLibra y JedIT, pikeun ngaksés sareng maca buku digital (PDFs) ngeunaan topik ieu atanapi anu sanés.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

12 koméntar, tinggalkeun anjeun

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.

  1.   Antidistro cenahna

    Nyebatkeun yén ieu panginten langkung saé tibatan debian, éta janten fanatik sareng terang sakedik perkawis Linux. Mxlinux mangrupikeun distro anu henteu goréng, kuring parantos masang sababaraha sasih sareng akhirna uninstall, sabab éta distro anu masih seueur dianggo Polandia, éta teras-terasan gagal anu tungtungna némpél bal anjeun, contona usb sareng sapeuting éta henteu ngadeteksi aranjeunna sareng langkung seueur hal anu teras-terasan jalan saé sareng tanpa anjeun parantos ngalakukeun nanaon ka distro dumadakan gagal. Dina komputer anu sanés kuring parantos nganggo uji coba debian salami 3 taun sareng dina 3 taun sadinten teu acan datang nalika kuring teu ngagaduhan masalah sareng éta nyaéta uji coba debian, anu sakuduna dités sareng bua henteu stabil sareng sapertos kitu, henteu nanaon salajengna Ti kanyataanana, kabodoan murni, kuring ngalaman langkung seueur masalah sareng debian stabil tibatan uji coba debian sareng kuring terang jalma-jalma anu nyéépkeun waktos 20 taun ku pengujian debian sareng sanés masalah, debian seueur debian. Ayeuna xubuntu langkung saé tibatan mxlinux sareng Linux mint, mxlinux kuring ngagentos ku xubuntu sareng éta mangrupikeun hal anu pangsaéna anu kuring lakukeun sareng ieu anu anjeun nampilkeun didieu teu langkung ti bom waktos anu dibebani ku samilyar rébu hal, sareng mxlinux anjeun nyéépkeun satengah hirup anjeun uninstall seueur hal anu teu aya gunana, sabab upami anjeun ngajantenkeun langkung gajih di luhur na, pareuman sareng hayu urang indit, omong kosong, ieu rada anti distro.

    1.    Pasang Masang Linux cenahna

      Salam, Antidistro. Hatur nuhun kana koméntar anjeun. Salaku réspon tina anu dikedalkeun anjeun, kuring parantos nyaluyukeun frasa ieu sakedik, sabab pastina Respin tiasa janten alternatif anu saé pikeun anu ngamimitian di dunya Linux atanapi henteu gaduh komando instalasi, konfigurasi sareng prosés optimalisasi GNU Distro / Linux. , sapertos pangguna atanapi sanés Windows, sedengkeun GNU / Linux Distro murni sapertos Debian, Ubuntu, Mint sareng anu sanésna biasana sampurna atanapi idéal pikeun pangguna rata-rata atanapi canggih di Linux World, kumargi, aranjeunna ngan ukur nyayogikeun naon anu diperyogikeun minimal dina ISO leutik sahingga, saur pangguna ngawangun tina dasar anu padet sareng nganggo Internét sagala anu diperyogikeun, boh pikeun komputer boh pikeun sérver, upami perlu.

  2.   Gambar placeholder Diego Vallejo cenahna

    Upami éta ngan ukur dianggo dina distro khusus sapertos kitu, sakedik minat gaduh respin a.

    1.    Pasang Masang Linux cenahna

      Salam, Diego. Hatur nuhun kana koméntar anjeun. Sareng pastina, mudah-mudahan alat MX Snapshot janten universal pikeun GNU / Linux Distros sanés. Nanging, aya sababaraha cara (alat) sayogi sanaos henteu épisién atanapi gampang dianggo, sapertos Linux Respin (https://linuxrespin.org/) sareng RemasterSys. Anu terakhir, kuring nganggo sateuacanna, dina Ubuntu 18.04 sareng ngadamel résin anu tiasa dipasang anu saé pisan. Sareng tangtosna, sok pikeun anu langkung maju, aya palaksanaan LFS (Linux From Scratch) janten ti mimiti, jantenkeun Distro khusus anjeun sesuai ka resep anjeun. Mudah-mudahan, gagal éta, unggal GNU / Linux Distro bakal ngaleupaskeun alatna nyalira pikeun ngajantenkeun Respines.

  3.   Octavian cenahna

    Hummm, kuring bakal tetep nganggo linteu Mint 20 kuring anu tiasa dianggo pisan, tangtosna upami pikeun anu ngamimitian dina linux ogé, aya distro anu sanés anu pikeun anu ngamimitian dina linux bakal resep éta kusabab kumaha gawéna sareng éta hadir sareng sadayana anu tos dipasang, éta Zorin. salam

    1.    Pasang Masang Linux cenahna

      Salam, Octavio. Hatur nuhun kana koméntar anjeun. Pastina, pamakean respin anu didamel tina GNU / Linux Distro naon waé, sareng khusus pikeun jalma, kelompok, komunitas atanapi organisasi ngagaduhan seueur manpaat, utamina pikeun anu ngamimitian di dunya ieu Free Software, Open Source sareng GNU / Linux. Sareng perkawis Zorin, kuring pikir éta distro anu hebat sareng éndah, khususna pikeun pemula sareng pemula.

  4.   Arangoiti cenahna

    Kuring resep Milagros GNU / Linux, tapi éta ngagaduhan masalah sapertos motherboard MX-LINUX, Flatpak. Upami anjeun nyobian masang bungkus naon waé ngalangkungan Flatpak, hiji butuh kalanggengan sareng dua, sakedap nabrak PC bahkan henteu tiasa muka Thunar sakedap.

    1.    Pasang Masang Linux cenahna

      Salam, Aranqoti. Hatur nuhun kana koméntar anjeun. Kuring henteu acan nyobian tés flatpak di Distros sanés, kumargi kuring parantos nganggo MX Linux sareng MilagrOS salami 3 taun. Tapi, tanpa terang sabaraha lami pamasangan paket flatpak rata-rata, kuring ngaraos yén dina MX Linux / MilagrOS anu peryogi waktos anu lami.

      1.    Arangoiti cenahna

        Nya, aranjeunna ngapung, kuring henteu terang pisan dimana masalahna, tapi kuring parantos atos ningali dina forum yén hal anu sami kajadian sareng MX-LINUX sareng MilagrOS, sareng kuring henteu ningali solusina sareng éra, sabab FLATPAK aya langkung nyebar unggal dinten sareng anjeun ngamungkinkeun masang versi pangénggalna tina seueur aplikasi

        1.    Pasang Masang Linux cenahna

          Tangtu. Sareng leres, Flatpak janji pisan dibandingkeun sareng Snap. Sareng AppImage nuju gelut pikeun posisi nyalira.

  5.   Kirulo cenahna

    alus,
    Kuring gaduh Respin ieu dipasang dina laptop AMD E1-2500 anu cukup sumberdaya kalayan ram 4GB. Kaleresan nyaéta jalan anu saé pisan, tim na lincah pisan. Dina komputer ieu kuring saacanna parantos masang Mx-Linux sareng KDE (kuring nganggo desktop anu sami dina MilagrOS) sareng laju komputer éta asa pisan.
    Maksad abdi kana waktosna nyaéta masang Debian sareng KDE dina komputer éta, tapi kuring henteu terang naha kuring bakal nampi agility anu ayeuna aya sareng MilagrOS. Kuring henteu weruh naha anjeun tiasa ngadamel pituduh alit atanapi tutorial pikeun «Konfigurasi sareng optimisasi anu saé, pikeun konsumsi CPU sareng RAM anu murah dina ngamimitian, ogé pikeun gancang sareng mareuman» anu anjeun parantos laksanakeun dina Respin ieu, kumargi aranjeunna leres-leres diperhatoskeun, atanapi sahenteuna dina komputer kuring aranjeunna tiasa diperhatoskeun.
    Hatur nuhun pisan kana padamelan anjeun 🙂

    1.    Pasang Masang Linux cenahna

      Salam, Kirulo! Hatur nuhun kana koméntar anjeun. Diantara seueur seueur optimasi anu dilakukeun dina MilagrOS kami nganggo Preload sareng Prelink, salian ti Deborphan sareng Localepurge. Tapi, dasarna, seueur aplikasi, perpustakaan sareng tambihan dipasang, sareng dipastian yén ngan ukur anu diperyogikeun dina mémori nalika ngamimitian, nyaéta, nganonaktipkeun jasa. Jang ngalampahkeun ieu, urang nganonaktipkeun naon anu henteu diperyogikeun nalika ngamimitian nganggo pilihan "Sesi sareng Mimitian" XFCE sareng aplikasi Stacer. Ogé, MilagrOS nganggo versi AHS tina MX Linux, tapi ku kernel anu lami pikeun langkung cocog sareng komputer anu sumberdaya rendah. Kuring nyarankeun anjeun ngajalajah tulisan ieu sateuacanna pikeun ningali hal optimasi: https://blog.desdelinux.net/como-optimizar-gnu-linux/