MX-21: Vérsi MX Linux beta 1 sayogi - Flor Silvestre / Wildflower

MX-21: Vérsi MX Linux beta 1 sayogi - Flor Silvestre / Wildflower

MX-21: Vérsi MX Linux beta 1 sayogi - Flor Silvestre / Wildflower

4 dinten kapengker halaman wéb resmi tina Sebaran GNU / Linux katelahna "MX" parantos masihan kami warta anu pikaresepeun sareng ditunggu-tunggu ngeunaan kasadiaan vérsi munggaran dina kaayaan béta ieu Distro MX Linux pikeun ngabébaskeun, nyaéta, anu "MX-21".

Sareng sadayana parantos dimungkinkeun berkat tim anu hébat dina pamekaran "MX", Anu masihan urang katingal mimiti dina anjeun ISO anyar dumasarkeun kana "Debian 11 Bullseye", ngan sababaraha dinten saatos tim ti GNU / Debian Debian parantos ngumumkeun hal ieu 14 / 08 / 2021 tanggal sékrési sami.

Debian 11 Bullseye: Katingali Leutik dina Masang Debian Anyar

Debian 11 Bullseye: Katingali Leutik dina Masang Debian Anyar

Ngeunaan Debian 11 Bullseye

Hayu urang émut yén, numutkeun inpormasi resmi ngeunaan Wiki de la Organisasi Debian, taun ayeuna mangrupikeun taun "Debian 11 Bullseye", kumargi, ieu mangrupikeun tonggong utama anu dina pamekaran sareng pelepasan tina vérsi éta:

  • 12-01-2021: Transisi sareng beku awal.
  • 12-02-2021: Lemes beku.
  • 12-03-2021: Katirisan atos.
  • 17-07-2021: Total beku.
  • 14-08-2021: Mungkin tanggal rilis terakhir.

Sareng pikeun anu ngarepkeun saatos maca ieu publikasi kedah digali "Debian 11 Bullseye" y "MX Linux" urang bakal langsung angkat di handap, tautan sababaraha urang Tulisan saméméhna anu aya hubunganana:

Tulisan anu aya hubunganana:
Debian 11 Bullseye: Katingali Leutik dina Masang Debian Anyar
Tulisan anu aya hubunganana:
MX Linux: Terus mingpin Rarangkén DistroWatch kalayan Seueur Deui
Tulisan anu aya hubunganana:
MX-19.3: MX Linux, DistroWatch nomer 1 parantos diénggalan
Tulisan anu aya hubunganana:
MX Snapshot: Kumaha cara ngadamel MX Linux Respin pribadi sareng tiasa dipasang?

MX-21 Flor Silvestre (Kembang Liar)

MX-21 Flor Silvestre (Kembang Liar)

Warta ngeunaan MX-21

nurutkeun pengumuman resmi de la wéb Distribusi «MX Linux» ISO anyar tina "MX-21" dina béta 1 kaayaan diwangun dumasar kana "Debian 11 Bullseye", bakal sumping sareng berita ieu:

  1. Dua (2) tés ISO: Salah sahiji 32 Bit sareng Kernel 5.10 sareng salah sahiji 64 Bit sareng Kernel 5.10.
  2. Aplikasi anyar sareng anu diénggalan.
  3. Daérah pamilihan partisi installer énggal, kalebet dukungan pikeun lvm upami volume lvm parantos aya.
  4. Anyar UEFI Live System Boot Menu. Pikeun tiasa milih pilihan boot langsung (sapertos kegigihan, sareng anu sanésna) tina menu boot sareng submenus tibatan nganggo ménu konsol anu sateuacanna.
  5. Éta bakal ngahijikeun Xfce Desktop Environment dina vérsi na 4.16.
  6. Éta kalebet panggunaan kecap akses pangguna (sudo) pikeun tugas administrasi, sacara standar. Ieu tiasa dirobih dina: MX Tweak / Batur.
  7. Seueur deui parobahan konfigurasi anu langkung alit, khususna dina panel anu nganggo plugins panel standar anyar.

Sajaba ti éta, pamekar na nambihan ieu pikeun béta munggaran ieu ISO anyar:

"Kalayan pelepasan béta 1 ieu, kami resep pisan nguji ménu boot sistem UEFI énggal sacara langsung, ogé pikeun nguji installer. Nguji dina Virtualbox wilujeng sumping, tapi urang milari kasus ujung-ujung dina perangkat keras anu saéstuna."

Sareng aranjeunna ngajanjikeun yén nalika siap sareng dileupaskeun, éta ogé bakal gaduh vérsi dumasar KDE / Plasma, AHS / Xfce y Fluxbox.

Poto layar

Ieu sababaraha screenshot naon sapertosna sareng kumaha rupana "MX-21" dina béta 1 kaayaan dumasar kana "Debian 11 Bullseye":

Ngagunakeun VirtualBox dina MX 19.4

MX-21 ISO boot

Ngajalajah Interface sareng Aplikasi

Wilujeng sumping Menu

MX Pasang installer

Menu Aplikasi

Bagéan Konfigurasi

Terminal XFCE

LibreOffice Office Suite

Browser Internét Mozilla Firefox

Bagian Pakakas MX

Layar Kaluaran

nyatet: Mesin Virtual (VM) anu dianggo parantos didamel nganggo VirtualBox leuwih a Respin Linux disebut Kaajaiban GNU / Linux, anu dumasar kana MX Linux Ubuntu 19 (Debian 10), sareng anu parantos diwangun nuturkeun urang «Pitunjuk pikeun Snapshot MX Linux».

"MX téh anjeunna Distro GNU / Linux damel kerjasama antara komunitas antiX sareng MX Linux. Sareng éta mangrupikeun bagian tina kulawarga Sistem Operasi anu didesain pikeun ngagabungkeun méja elegan sareng éfisién sareng stabilitas anu luhur sareng kinerja mantap. Alat-alat grafis na nyayogikeun cara anu gampang pikeun ngalengkepan rupa-rupa padamelan, sedengkeun Live USB sareng alat snapshot warisan ti antiX nambihan kamampuan portopolio anu saé sareng kamampuan ngadamel ulang anu hadé. Salaku tambahan, éta ngagaduhan dukungan éksténsif sayogi ngalangkungan pidéo, dokuméntasi sareng forum anu ramah pisan." Wéb MX Linux

Ringkesan: Rupa-rupa terbitan

Resumen

Pondokna "MX-21" kami arepkeun terus janten panerusna anu pantes pikeun MX Linux Ngaleupaskeun Saga, Sebaran anu dugi ka ayeuna, masih sareng saatos sababaraha taun "GNU / Linux Distro Top dina DistroWatch" ku pangguna anu nganjang nyarios halaman wéb anu diaku. Salaku tambahan, dina kasus kuring sareng pangalaman kuring sorangan, kuring nyarankeun pisan éta, sabab kuring anggap éta GNU / Linux Distro anu tiasa nyangking seueur nilai sareng kagunaan pikeun pangguna na.

Kami arepkeun yén ieu publikasi bakal kapaké pisan pikeun sadayana «Comunidad de Software Libre y Código Abierto» sareng kontribusi ageung pikeun paningkatan, kamekaran sareng difusi ékosistem aplikasi anu sayogi «GNU/Linux». Sareng tong lirén ngabagi éta ka batur, dina halaman wéb paporit, saluran, grup atanapi komunitas jaringan sosial anjeun atanapi sistem olahtalatah. Akhirna, buka halaman bumi kami di «TiLinux» pikeun neuleuman langkung seueur berita, sareng ngiringan saluran resmi kami Telegram ti DesdeLinux.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.