MX-Linux 17.1: Distro modern, enteng, kuat sareng ramah.

MX-Linux 17.1: Distro Endah!

MX-Linux 17.1: Distro Endah!

MX-Linux mangrupikeun GNU / Linux Distro anu dikembangkeun tina pamekaran kooperatif antara komunitas anu aya di "antiX" Distros sareng anu tilas "MEPIS". Duanana parantos masihan anjeun anu pangsaéna pikeun pakakas sareng bakatna.

Ieu ngakibatkeun MX-Linux ayeuna mangrupikeun Sistem Operasi "beurat sedeng" dirancang sareng desktop anu elegan sareng épisién tapi kalayan konfigurasi anu saderhana., kalayan stabilitas tinggi, kinerja padet, sareng ukuran rata-rata ISO. Tapi anu ngajantenkeun paling pikaresepeun nyaéta kustomisasi DVD / USB, kamampuan bungkus sareng portabilitasna pikeun nyiptakeun Distros énggal dumasar kana éta.

MX-Linux 17.1 Custom Desktop

Ngeunaan MX-Linux 17.1

Distro anu saé sareng fungsional ieu ngagaduhan fitur sapertos kieu:

  • Jinis Sistem Operasi: Lisénsi / Linux Ubuntu
  • Dumasarkeun kana: DEBIAN 9.4 (Regangan) kalayan basis Sistem Operasi antiX
  • Asal: Yunani sareng Amérika Serikat
  • Arsitéktur: i386 sareng x86_64 (32 sareng 64 Bit)
  • Kernel: 4.15.0-1 / PAE sareng Non-PAE (Adiamankeun ngalawan kerentanan dipikaterang)
  • Desktop standar: XFCE
  • Kategori: Datang dina format langsung
  • Propinsi: Ayeuna sareng diénggalan
  • Popularitas: Ngembang
  • Halaman Wéb Resmi: MX-Linux
  • Halaman Wéb Alternatipna: MX-Repo
  • Nomer Vérsi Ayeuna: 17.1
  • Tanggal Vérsi Ayeuna: 2018-03-14
  • Nami kode tina Vérsi ayeuna: Cakrawala
  • Jinis instalasi: Grafik
  • Jenis parsel: .deb
  • Modél ningkatkeun: Dasar stabil ditambah ku backports kontinyu sareng tambahan
  • Parangkat Lunak ngamimitian: sysv
  • Sistem File anu Didukung: ext3, ext4, JFS, ReiserFS, XFS
  • Bahasa anu didukung: dina ca cs de es fr hu nl pt br.

Éta ogé ngagaduhan fitur anu luar biasa sapertos: Aktipasi otomatis pikeun supir Broadcom, UEFI Installer (64 bit) sareng Manual Pamaké anu éksténsif anu ogé online.

Systemback: LibreOffice 6

Aplikasi standar Distribusi

Distro ieu ngagaduhan aplikasi standar anu hadé, paling mutakhir, sapertos:

  • Navigator wéb: Firefox 58.0.2
  • Pamuter pidéo: VLC 2.2.8-2
  • Pamuter Musik / Manajer: Clementine 1.3.1
  • Klién Surat: Thunderbird 52.6
  • Suite Kantor: Kantor Libre 6.0.1-1
  • Cadangan Manajer: LuckyBackup 0.4.9-1
  • Manajer Kaamanan: Sandi sareng Konci 3.20.0-3.1
  • Terminal: Xfce4 0.8.3-1 Terminal

Systemback: Alat MX

Aplikasi Distribusi nyalira

Distro ieu Mibanda aplikasi nyalira anu saé sareng mangpaat pisan anu ngajantenkeun distro ieu pilihan anu hadé, seueur diantarana terpusat dina telepon anu langkung ageung «Pakakas MX». Sababaraha diantarana nyaéta:

MX Live Usb Maker

Bagian Aplikasi "Langsung / Langsung"

  • Ngawangun Live USB (MX Nyiptakeun Live USB)
  • Nyiptakeun Live USB (MX Live USB Maker)
  • Snapshot (MX Snapshot)

Aplikasi ieu dianggo pikeun nyiptakeun gambar ISO Sistem File Sistem Operasi (MX Snapshot) sareng kaduruk kana drive panyimpenan USB (MX Live USB Maker / MX Nyiptakeun Live USB).

MX Menu Editor

Bagian Aplikasi «Pangropéa / Pangropéa»

  • Menu Éditor (MX Menu Editor)
  • Flash Manager (MX Flash Manager)
  • Manajer Pangguna (MX User Manager)
  • Cleaner (MX Cleanup)
  • Ngalereskeun Boot (MX Boot Perbaikan)

Aplikasi ieu dianggo pikeun ngatur GRUB (Perbaikan Boot MX), Bersihkeun Bumi Panganggo (Pembersihan MX), Masang atanapi ngapdet Flash Player dina Sistem Operasi pikeun Pangotektak Wéb (MX Flash Manager), Ngatur XFCE Start Menu sareng Aplikasi (MX Editor Menu) sareng Ngatur Pamaké Sistem Operasi (Manajer pangguna MX).

Asistén Jaringan MX

Bagian Aplikasi «Konfigurasi / Setup»

  • Asistén Jaringan (MX Network Assistant)
  • Wilujeng sumping (MX Wilujeng sumping)
  • Conky
  • NVIDIA Driver Installer (MX NVIDIA Driver Installer)
  • Codec Installer (MX Codecs Installer)
  • Retouching (MX Tweak)
  • Pilih Audio (MX Pilih Sora)
  • Sora Sistem (Sora Sistem MX)

Aplikasi ieu dianggo pikeun ngatur seueur aspek penting dina Sistem Operasi, sapertos Driver Video Card NVIDIA Brand (MX NVIDIA Driver Installer), Codecs (MX Codecs Installer), Desktop Conkys (MX Conky), Network Card Konfigurasi (MX Network Assistant) sareng Sora (MX Select Sound), Sora atanapi Aspék Visual ti Lingkungan Pamaké (Sora Sistem MX / MX Tweak), sareng Salam Sambutan Pamaké (MX Welcome).

Bungkusan Pasang MX

Bagian Aplikasi «Aplikasi / Software»

  • Pakét Pasang (MX Packages Installer)
  • Atur Repos (MX Repo Manager)
  • Perbaikan konci GPG (MX Fix GPG Keys)

Aplikasi ieu dianggo pikeun ngatur bungkusan sistem operasi, sapertos Repositories Keys (MX Fix GPG Keys), Repositories (MX Repo Manager) sareng paket (MX Packages Installer) di jerona.

Gunung iDevice

Bagian Aplikasi «Utiliti / Utiliti»

  • Inpormasi Sistem Gancang (MX Info Sistem Gancang)
  • Alat Mounter (MX iDevice Mounter)

Aplikasi ieu dianggo pikeun ngatur inpormasi téknis Relatip tina Sistem Operasi sareng Hardware Pakakas (MX Info Sistem Gancang) sareng Alat PCI / USB Panyimpenan nyambung kana Sistem.

Ieu sareng aplikasi sareng fitur séjén tina Distro ieu parantos dilakukeun dina Distrowatch éta réngking # 7 kalayan peunteun 9.6 ti 10.

repositories

Ieu mangrupikeun gudang ayeuna pikeun Distro ieu. Sarua hal anu sami tiasa ditambihan ka Distros sanés kanggo ngimpor aplikasi khusus anjeun. Saatos tambihan, konci na kedah ditambihan kana Sistem Operasi.


################################################################################
# REPOSITORIOS SECUNDARIOS DE MX-LINUX PARA MX-LINUX 17
# deb http://repo.antixlinux.com/stretch stretch main
# deb http://mxrepo.com/mx/repo/ stretch main non-free
# deb http://mxrepo.com/mx/testrepo/ stretch test
################################################################################
# REPOSITORIOS SECUNDARIOS DE MX-LINUX PARA MX-LINUX 17
# deb http://antix.daveserver.info/stretch stretch main
# deb http://iso.mirror.cedia.org.ec/mx-workspace/antix/stretch stretch main
# deb http://iso.mxrepo.com/mx/testrepo/ stretch test
# deb http://mirror.cedia.org.ec/mx/repo/ stretch main non-free
# deb http://mirror.cedia.org.ec/mx/testrepo/ stretch test
# deb http://mirror.cedia.org.ec/mx-workspace/antix/stretch stretch main
# deb http://mirror.cedia.org.ec/mx-workspace/mx/repo/ stretch main non-free
# deb http://mxrepo.com/antix/stretch stretch main
################################################################################

 

Rekomendasi

Kuring nganggo MX Linux murni dina komputer pribadi bumi kuring, sareng kuring nganggo éta ngagabung sareng Ubuntu 18.04, nyiptakeun babarengan sareng Systemback a Distro anu disebut MinerOS GNU / Linux. Tapi MX-Linux sorangan mangrupikeun gampang pisan dianggo sareng Distro anu kuat pisan anu ngalaksanakeun padamelan anu saé pisan tanpa nambihan perangkat lunak éksternal atanapi tambahan anu teu perlu.

MX Linux anu dipikaresep pikeun kumpulan anu saé pikeun aplikasi nyalira anu ngajantenkeun Distro khusus pisan anu ngahémat waktos, utamina pangguna anu kirang ngalaman. Sareng ngajaga dukungan kanggo arsitéktur 32-bit sareng 64-bit disamping kernel Non-PAE pasti mangrupikeun insentif anu saé dina sebaran GNU / Linux modéren.

Akhirna, kuring nyarankeun anjeun nonton pidéo ieu pikeun ningali poténsi vérsi MX-Linux panganyarna ieu.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.

bool (leres)