MX-Linux 19 - Béta 1: Distrowatch Distro # 1 diénggalan

MX-Linux 19 - Béta 1: Distrowatch Distro # 1 diénggalan

MX-Linux 19 - Béta 1: Distrowatch Distro # 1 diénggalan

Dinten ieu, urang bakal nyarioskeun «MX-Linux», hébat «Distro GNU/Linux» éta henteu ngan ukur ieu tina mimitina dina peringkat halaman wéb Distrowatch pikeun mahluk cahaya, geulis tur inovatif, tapi naha anjeunna parantos masihan seueur nyarios pikeun anjeunna pendekatan non-konservatif, sareng gaya na khusus sareng bungkus sorangan anu hebat.

Kumaha di batur tulisan samemehna dina Blog, urang parantos nyarios sacara jero ngeunaan naon éta  «MX-Linux» y naon ngamungkinkeun urang pikeun ngalakukeun «MX-Linux», dinten ieu urang bakal nyarios langsung ngeunaan berita anu kalebet dina béta munggaran ieu kapayunna «versión 19»disebut «Patito Feo», sareng cara masangna.

MX-Linux 19: Bubuka

Nanging, éta salawasna pantes disorot ti «MX-Linux», éta antara na bungkusan sorangan jeung ciri bawaan nyayogikeun kamungkinan anu Pangguna sami, tiasa nyiptakeun vérsi anu disesuaikan sareng dioptimalkeun dina format ISO sajauh mungkin, Kalayan fitur sareng kamampuan énggal, supados ngagaduhan jenis «Distro personalizada» yén aranjeunna teras tiasa ngabagi ka komunitas atanapi kelompok.

Naon Anyar di MX-Linux 19 - Béta 1 (MX-19b1)

Numutkeun blog resmina «MX-Linux 19» dina anjeunna «versión Beta 1» gaduh ieu anyar:

Parsél anu diénggalan

  • Paket basa anyar tina vérsi anu anyar dileupaskeun tina DEBIAN 10 (Buster), ditambah paket dasar anu diénggalan sareng diadaptasi tina Repository ti antiX sareng Komunitas MX.
  • Paket tina Perbarui firmware kana vérsi pangénggalna aya.

program kaasup

  • XFCE - 4.14
  • GIMP - 2.10.12
  • MAJALAH - 18.3.6
  • kernel - 4.19.5
  • Firefox - 68
  • VLC - 3.0.8
  • Clementine - 1.3.1
  • Thunderbird - 60.8.0
  • LibreOffice - 6.1.5 (Apdet kaamanan langkung seueur)

Diantara seueur anu sanés, parantos kalebetkeun sareng sayogi dina tempat disimpen na.

ngalesotkeun

Nyaeta «versión Beta 1» de «MX-Linux» sayogi tina 25 Agustus ti 2019, sayogi pikeun diunduh langsung dina situs SourceForge, tina tautan ieu:

SourceForge

Perhatoskeun yén panyipta na, Aranjeunna parantos ngaleupaskeun béta ieu pikeun tujuan uji waé sareng henteu janten modél pamungkas atanapi pamungkas pikeun kaperluan diperpanjang.

Pamasangan MX-Linux

Saatos ngaunduh «Imagen ISO», disalin kana a «CD/DVD/USB» pikeun diuji dina alat-alat fisik atanapi dina bentuk digital pikeun diuji dina a «Máquina Virtual (MV)» sareng ngamimitian (boot) dina salah sahiji tina 2 kasus anu kakeunaan, éta dimimitian ku layar ieu:

lengkah 1

Inisialisasi MX-Linux

MX-Linux 19: Léngkah Masang 1

dina ieu wilujeng sumping layarUpami diperlukeun, sareng dina pilihan pangguna, pilihan boot kedah ngonpigurasi nganggo tombol fungsi «"F2", F3", F4", "F5", "F6" y "F7"». Anu pikeun konfigurasi ieu:

  • Basa F2: Para netepkeun basa numana Sistem Startup sareng distro kedah ditingalikeun. Ieu bakal sami anu sacara otomatis bakal ditransferkeun kana hard drive nalika dipasang kecuali dituduhkeun.
  • F3 Waktos Waktos: Para set zona waktos anu bakal ngatur distro dina format langsung (live). Ieu bakal sami anu sacara otomatis bakal ditransferkeun kana hard drive nalika dipasang kecuali dituduhkeun.
  • Pilihan F4: Para ngonpigurasikeun parameter waktos sareng kaping anu bakal dianggo nalika ngamimitian sistem Live. Ieu bakal sami anu sacara otomatis bakal ditransferkeun kana hard drive nalika dipasang kecuali dituduhkeun.
  • Kegigihan F5: Para ngaktipkeun fitur kegigihan upami nganggo gambar dina USB drive, nyaéta pikeun nahan parobihan anu dilakukeun dina Live USB nalika dipareuman (ditutup).
  • Modeu Aman F6: Para ngalakukeun optimasi grafis tina beban distro, khususna dina tingkat resolusi video pikeun ngaleutikan kagagalan boot.
  • Konsol F7 (terminal): Para mempermudah parobihan resolusi dina konsol virtual.  Mangpaat pikeun ngamimitian pamasangan garis paréntah atanapi debugging prosés mimiti mimiti. Anggo ku ati-ati, sabab parameter ieu tiasa nyababkeun bentrok sareng setélan modél kernel. Pilihan ieu leres nalika Distro dipasang.

MX-Linux 19: Léngkah Masang 1a

MX-Linux 19: Léngkah Masang 1b

MX-Linux 19: Léngkah Masang 1c

MX-Linux 19: Léngkah Masang 1d

Sakali ngonpigurasi, sadayana anu tetep nyaéta mencét konci na «Enter» ngeunaan pilihan mimiti disebut «MX-19beta-1 x64 (August 25, 2019)» terus tuturkeun léngkah ieu di handap pikeun ngamimitian Distro langsung, pasang, balikan deui sareng uji.

lengkah 2

MX-Linux Booting

MX-Linux 19: Léngkah Masang 2

MX-Linux 19: Léngkah Masang 2a

MX-Linux 19: Léngkah Masang 2b

lengkah 3

Pamasangan MX-Linux

MX-Linux 19: Léngkah Masang 3

MX-Linux 19: Léngkah Masang 4

MX-Linux 19: Léngkah Masang 5

MX-Linux 19: Léngkah Masang 6

MX-Linux 19: Léngkah Masang 7

MX-Linux 19: Léngkah Masang 8

MX-Linux 19: Léngkah Masang 9

MX-Linux 19: Léngkah Masang 10

MX-Linux 19: Léngkah Masang 11

MX-Linux 19: Léngkah Masang 12

lengkah 4

MX-Linux mimiti boot

MX-Linux 19: Léngkah Masang 13

MX-Linux 19: Léngkah Masang 14

MX-Linux 19: Léngkah Masang 15

MX-Linux 19: Léngkah Masang 16

MX-Linux 19: Léngkah Masang 17

lengkah 5

Tinjauan Aplikasi MX-Linux

MX-Linux 19: Léngkah Masang 18

MX-Linux 19: Léngkah Masang 19

MX-Linux 19: Léngkah Masang 20

lengkah 6

Pareuman MX-Linux

MX-Linux 19: Léngkah Masang 21

kacindekan

Sakumaha tiasa ditingali, «MX-Linux» Dina béta kahijina, éta anu dijanjikeun. Distro saderhana, enteng, geulis sareng fungsional. Salaku tambahan, sapertos anu parantos disebatkeun sateuacanna, bungkusanna anu luar biasa sorangan kalebet program sapertos «MX Snapshot», anu mangrupikeun aplikasi anu ngamungkinkeun anjeun ngahasilkeun «Imagen ISO» ngaropea sareng dioptimalkeun ayeuna «Sistema Operativo», sapertos ayeuna. Mirip pisan sareng «Remastersys y Systemback».

Sareng pamustunganana, éta kalebet sareng 2 aplikasi anu disebat «MX Live USB Maker (Creador de USB Vivo MX)» y «dd Live USB» siap dianggo pikeun ngarékam «Imagen ISO» tina distro anyar anu disesuaikan sareng dioptimalkeun tina anu ayeuna «Sistema Operativo» leuwih hiji «Unidad USB».

Pokokna, éta téh Distro anu pantes diparios.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

2 koméntar, tinggalkeun anjeun

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.

  1.   salah sahiji sababaraha cenahna

    Nya, éta kedah disebatkeun yén diantara fitur utamina nyaéta ngagunakeun SysVinit salaku sistem ngamimitian standar sanajan sistemd parantos dipasang tapi henteu diaktipkeun. Anggo systemd-shim pikeun niron fungsi systemd anu diperyogikeun ku sababaraha program. Sugan ieu sababna mimitina aya dina peringkat sareng ngagaduhan seueur pengikut.

  2.   karlinux cenahna

    Nya, éta kedahna kusabab éta kusabab éta moal janten kusabab kaéndahan sabab langkung goréng tibatan nabrak bapa

bool (leres)