MX Linux 19: Versi anyar dumasar kana DEBIAN 10 parantos dileupaskeun

MX Linux 19: Versi anyar dumasar kana DEBIAN 10 parantos dileupaskeun

MX Linux 19: Versi anyar dumasar kana DEBIAN 10 parantos dileupaskeun

Dina kasempetan anu sanés kami parantos nyerat «MX Linux» dina Blog (Tingali tulisan anu sateuacanna). Sareng ieu parantos jelas pikeun urang, sabab sami dugi ka ayeuna, nyaéta ti tempat munggaran dina portal DistroWatch. Nanging, hayu urang émut yén «MX Linux» mangrupakeun Sebaran GNU / Linux anu lahir salaku hasil tina kerjasama antara Pamekar sareng Pamaké Komunitas 2 batur, nyaéta, AntiX y MEPIS.

«MX Linux» menonjol diantara seueur, sabab Komunitas ieu parantos nyumbang alat sareng bakat pangsaéna pikeun diciptakeun un Sebaran GNU / Linux enteng tapi kuat, Dirarancang dina konsép nawiskeun a desktop elegan sareng éfisién sareng pangaturan anu saderhana, stabilitas tinggi sareng kinerja padet. Sareng sadaya ieu dina ukuran gambar ISO cekap alit pikeun gampang diunduh, dianggo, sareng disebarkeun.

Ieu geulis tur fungsi Sebaran GNU / Linux ngagaduhan asal, numutkeun DistroWatch, Yunani sareng Amérika Kalér (Yunani / AS), nanging ku inisial «MX» biasana dipercaya yén éta ngagaduhan asal Méksiko. Nalika dina kanyataanana, anu hartosna tina 2 hurup ieu asalna tina aksi tina ngagabungkeun hurup mimiti MEPIS sareng hurup AntiX panungtung, sahingga ngalambangkeun kolaborasi antara 2 ngadegna sareng Komunitas berkembang.

MX Linux 19 - Duckling Ugly: Perkenalan

Ieu ogé ngamungkinkeun janten kaasup kana situs DistroWatch, salaku vérsi antiX, tapi handapeun na sorangan kaca salaku sebaran mandiri kalayan ngaleupaskeun MX Linux 16 béta umum munggaran, 2 November 2016. Sareng dugi ka ayeuna, proyék na aya dina «versión 19» nelpon «Patito Feo», anu ku urang bakal dijelaskeun sakedap engké. Sanaos upami anjeun hoyong terang langkung seueur perkawis «MX Linux» anjeun tiasa angkat ka anjeun halaman wéb resmi sareng ningali sadaya inpormasi resmi anu sayogi sareng unduh ISO na.

MX Linux 19: Duckling Goréng

Numutkeun kana halaman wéb resmi «MX Linux», ieu «versión 19» o «Patito Feo» Éta ngagaduhan ciri, fungsionalitas sareng program ieu:

MX Linux 19 - Duckling Ugly: Manual

Apdet aplikasi éksternal

  • Repositori: Kalebet anu kanggo DEBIAN 10.1 (Buster), AntiX sareng MX Linux.
  • Lingkungan Desktop: Xfce 4.14
  • Éditor Imagen: GIMP 2.10.12
  • Perpustakaan pidéo: Tabel 18.3.6
  • Firmware: Rupa-rupa pembaruan.
  • Kernel: Vérsi 4.19
  • Browser: Firefox 69
  • Pamuter pidéo: VLC 3.0.8
  • Manajer musik (Pamuter): Clementine 1.3.1
  • Email Klién: Thunderbird 60.9.0
  • Suite Kantor: LibreOffice 6.1.5 (Kalayan tambalan kaamanan masing-masing)
  • Aplikasi anu sanés: Diropéa tina DEBIAN sareng MX Linux Repositories anu sayogi.

MX Linux 19 - Duckling Goréng: FAQ

MX apdét aplikasi nyalira

  • Installer: Dumasar kana Gazelle Installer (Gazelle), koréksi anu aya hubunganana ditambihkeun pikeun manajemén prosés otomatis sareng partisi.
  • Tanggal sareng Waktos: Parobihan anu mempermudah kinerja tugas dina jam Sistem.
  • Pormat USB: Aplikasi pikeun ngatur tugas pormat alat panyimpenan USB.
  • Pasang Installer: Ayeuna kalebet tampilan nomer vérsi pikeun aplikasi Flatpak. Salaku tambahan, pembaruan LibreOffice sayogi ti DEBIAN's Backports Repositories.
  • Tanda: Paket pikeun ngirim pesen darurat ka Pamaké Sistem.
  • Updater:  Éta henteu kedah meryogikeun kecap konci administrator pikeun ngecék pembaruan anu masih ngantosan tapi tetep kedah nerapkeunana.
  • Wallpaper: Ngawengku ekuitas anyar.
  • Bash configurator (Bash-config): Aplikasi anyar didédikasikeun pikeun ningkatkeun pidangan visual lingkungan bash sareng pananganan aliases di jerona.
  • Boot-ngalereskeun: Diropéa pikeun ngadukung (ngabenerkeun) skénario anu paling rupa-rupa karusakan anu direkam.
  • Téma Desktop: Kaasup téma sorangan anyar.
  • Rupa-rupa parobahan: Pembaruan minor dina sésana Pakakas MX Linux nyalira, kalebet kalolobaan file pitulung dina gambar ISO, pilihan FAQ anu diperbarui kalayan tarjamahan kalebet.

MX Linux 19 - Duckling Ugly: Installer

AntiX ngamutahirkeun aplikasi sorangan

  • Pembaruan Sistem AntiX Langsung, kalebet sababaraha setélan pidéo.
  • Inpormasi ngamimitian ngamimitian téks dumasar kana inpormasi.
  • Ngalereskeun dina tingkat mode ngamimitian pidéo "aman" dina ménu boot langsung.

MX Linux 19 - Duckling Goréng: Mimitian Menu

Rupa-rupa anu séjén

  • Perbaikan pangrojong lokalisasi: Ampir sadaya aplikasi proprietari MX ayeuna kalebet pembaruan tarjamahan.

MX Linux 19 - Duckling Ugly: Kacindekan

kacindekan

Sakumaha urang tiasa tingali «MX Linux» mangrupikeun Distribusi GNU / Linux anu nawiskeun seueur fitur sareng fasilitas énggal pikeun Komunitas Pengguna na. Sareng éta «versión 19» nelpon «Patito Feo», éta mangrupikeun kabisat anu hébat tina vérsi anu sateuacanna, kumargi éta nyandak dasar pikeun Debian 10 pikeun cara panjang parobahan sareng pembaruan ngeunaan éta. Leres, aranjeunna nganggo atanapi resep dianggo «MX Linux», kami nyarankeun grup ieu tina telegram perkawis éta supados aranjeunna tiasa ngiringan sareng ngabagi pangalaman dina hal ieu: MX dina basa Spanyol, MX Linux & AntiX Spanyol y Tic Tac Project

Sareng kanggo langkung seueur inpormasi, tong teras-terasan ngadatangan naon waé Perpustakaan online Como OpenLibra y JedIT maca buku (PDF) ngeunaan topik ieu atanapi anu sanés daérah pangetahuan. Kanggo ayeuna, upami anjeun resep ieu «publicación», tong lirén ngabagi na sareng batur, di anjeun Situs wéb paporit, saluran, grup, atanapi komunitas tina jaringan sosial, langkung saé gratis sareng kabuka salaku Mastodon, atanapi aman sareng pribadi sapertos telegram.

Atanapi kantun didatangan halaman bumi kami di TiLinux atanapi lebet kana Saluran resmi Telegram ti DesdeLinux maca sareng milih ieu atanapi publikasi menarik anu sanés dina «Software Libre», «Código Abierto», «GNU/Linux» sareng topik-topik sanés anu aya hubunganana sareng «Informática y la Computación»jeung «Actualidad tecnológica».


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.