MX Linux 21 parantos dileupaskeun sareng hadir sareng seueur fitur énggal bahkan kalayan dukungan 32 bit

Versi anyar na MX Linux 21 parantos dileupaskeun sareng dina versi distribusi anyar ieu, transisi dasar parantos dilakukeun kana versi Debian 11 énggal sareng Linux Kernel 5.10 sareng seueur deui pembaruan.

Pikeun saha éta teu sadar kana MX Linux aranjeunna kedah terang yén éta Mangrupikeun sistem operasi dumasar kana versi Debian anu stabil sareng nganggo komponén inti antiX, Kalayan parangkat lunak tambahan anu didamel sareng dibungkus ku komunitas MX, dasarna nyaéta sistem operasi anu ngagabungkeun méja elegan sareng éfisién sareng konfigurasi anu saderhana, stabilitas tinggi, kinerja stabil sareng rohangan minimal. Salaku tambahan janten salah sahiji ti saeutik distribusi Linux anu masih nyayogikeun sareng ngajaga dukungan pikeun arsitektur 32-bit.

Éta dikembangkeun salaku perusahaan koperasi antara antiX sareng tilas komunitas MEPIS, kalayan tujuan ngagunakeun pakakas anu pangsaéna masing-masing distribusi ieu.

Tujuanana dinyatakeun masarakat nyaéta “ngagabungkeun méja ramping sareng éfisién sareng setelan saderhana, stabilitas tinggi, kinerja padet sareng ukuran sedeng ”

MX Linux ngagaduhan Repository nyalira, installer aplikasi anjeun sorangan, ogé alat-alat MX khusus sareng ieu parantos ngamungkinkeun janten sebaran lengkep, tapi anu utami, upami henteu unik, fitur MX Linux nyaéta kamampuan mindahkeun sacara mutlak sadaya modifikasi kana hard disk.

Lingkungan langsung dijalankeun sateuacan ngajalankeun installer. Kalayan kecap séjén, anjeun tiasa damel sareng sistem heula tanpa dipasang dina hard drive anjeun.

Fitur anyar utama MX Linux 21

Dina versi anyar ieu sebaran, sakumaha urang disebutkeun di awal dialihkeun ka dasar paket Debian 11, sareng anu ogé kernel Linux Ubuntu geus diropéa kana cabang 5.10.

Di sisi lingkungan pangguna urang tiasa mendakan Versi diropéa tina Xfce 4.16, KDE Plasma 5.20 sareng Fluxbox 1.3.7 ogé sajumlah ageung aplikasi.

Ngeunaan parobahan anu parantos dilakukeun dina vérsi énggal ieu MX Linux 21, katingalina, contona, yén installer geus diropéa panganteur pikeun milih partisi pikeun instalasiSalaku tambahan, éta nampi dukungan anu dilaksanakeun pikeun LVM upami volume LVM parantos aya.

Di sisi séjén, menu boot sistem diropéa dina modeu hirup pikeun sistem kalawan UEFI, kalawan nu kiwari kasebut nyaéta dimungkinkeun pikeun bisa milih pilihan boot ti menu boot jeung submenus, tinimbang ngagunakeun menu konsol saméméhna, sajaba pilihan "bolaykeun" ieu ogé ditambahkeun kana ménu ngabolaykeun parobahan.

Sacara standar, pikeun ngalaksanakeun tugas admin via sudo, pamundut sandi pamaké dilaksanakeun, kabiasaan ieu bisa dirobah dina tab "MX Tweak" / "Lain".

Salaku tambahan, téma MX-Comfort parantos diajukeun, nu ngawengku mode poék jeung mode kalawan pigura jandela kandel jeung standar, supir Mesa pikeun API grafik Vulkan dipasang.

Tina parobihan anu sanés anu menonjol tina versi distribusi anyar ieu:

  • Ningkatkeun dukungan pikeun kartu nirkabel basis chip Realtek.
  • Seueur parobihan konfigurasi leutik, khususna kana panel kalayan set anyar plugins standar.
  • Seueur parobihan kustomisasi sareng skrip khusus dina MX-Fluxbox

Tungtungna, upami anjeun resep terang langkung seueur ngeunaan versi MX Linux 21 anu énggal ieu, anjeun tiasa pariksa detilna. Dina tautan ieu.

Unduh sareng uji coba MX Linux 21

Pikeun anu resep nyobian versi distribusi ieu, aranjeunna kedah terang yén gambar anu tiasa diunduh nyaéta 32 sareng 64, kalayan ukuran 1.9 GB sareng desktop Xfce, ogé 64 bit sareng desktop KDE.

Syarat sistem minimum:

  • Prosesor Intel atanapi AMD i686
  • 512 MB RAM
  • 5 GB rohangan hard disk gratis
  • Kartu sora Sora Blaster, AC97, atanapi HDA
  • DVD drive

Link na ieu.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.