MX Linux: Warta pangénggalna kanggo sasih Fébruari 2020

MX Linux: Warta pangénggalna kanggo sasih Fébruari 2020

MX Linux: Warta pangénggalna kanggo sasih Fébruari 2020

Ngamangpaatkeun, diantara anu anyar, anu parantos dikenal sareng dianggo Distro MX Linux, sapertos peluncuran sababaraha dinten ka pengker na Vérsi 19.1, sareng varian na "AHS", urang bakal masihan koméntar kana anu sanés anu kajantenan dina bulan Pébruari 2020.

MX Linux, Kanggo anu kirang terang perkawis éta, nyaéta a GNU / Linux Distro dikembangkeun tina pamekaran kooperatif antara komunitas anu aya di Distros "antiX" sareng mantan "MEPIS". Ngahasilkeun, a Modern, enteng, kuat sareng ramah distro.

MX Linux: 19.1 AHS

Kali-kali terakhir dina blog, dimana urang nyarioskeun éta versi ayeuna (19 - Ugly Duckling), éta nalika kuring lebet fase béta sareng nalika éta sacara resmi dileupaskeun salaku versi stabil. Kusabab kitu, urang nyarankeun yén anu resep maca ieu publikasi samemehna pikeun jero langkung sakedik perkawis éta.

Nanging, perlu diémutan ti versi ayeuna (19 - Ugly Duckling) anu salajengna:

"MX Linux pinunjul diantara seueur, sabab Komunitas ieu parantos nyumbangkeun alat sareng bakat pangsaéna pikeun diciptakeun un Sebaran GNU / Linux enteng tapi kuat, Dirarancang dina konsép nawiskeun a desktop elegan sareng éfisién sareng pangaturan anu saderhana, stabilitas tinggi sareng kinerja padet. Sareng sadaya ieu dina ukuran gambar ISO cekap alit pikeun gampang diunduh, dianggo, sareng dikaluarkeun.". Postingan Saméméhna: MX Linux 19: Versi anyar dumasar kana DEBIAN 10 parantos dileupaskeun

MX Linux: Naon Nu Anyar dina Vérsi 19.1

Warta pangénggalna Pébruari-2020 pikeun MX Linux 19 - Ugly Duckling

VirtualBox diropéa kana vérsi 6.1.2 - 5 / Peb

Pembaruan ieu ditambihan sabab, sareng dina ngadugikeun kecap tina Paket Repository Manager anu resmi:

"… Aya sababaraha perbaikan bug sareng paningkatan saprak vérsi ayeuna, sareng versi ayeuna moal ngawangun modul na dina 5.4+ kernel anu langkung anyar janten pembaruan ieu diperyogikeun".

Ngadamel rekomendasi anu biasa atanapi "latihan anu saé" nalika ngalakukeun anu sami, sadaya Mesin Virtual (VM) "disimpen" atanapi "direureuhkeun" tina Virtualbox kedah tetep dipareuman sateuacan nerapkeun pembaruan, atanapi upami éta aya résiko anu Éta panginten henteu tiasa dianggo saatos pembaruan.

Parobihan dina Repository resmi - 10 / Peb

Pembaruan ieu dilaksanakeun dina alesan:

"Alesanna nyaéta kéngingkeun kalenturan maksimal pikeun antiX sareng MX ngembangkeun versi khusus tina bungkusan bari henteu saling napak. Hubungan antara antiX sareng MX henteu robih ku cara naon waé".

Khususna, parobihan ngarujuk kana kanyataan éta Repositori antix ngonpigurasi dina file "/Etc/apt/source.list.d/antix.list" aranjeunna bakal ditumpurkeun (dihapus) sacara standar. Klarifikasi yén teu aya hal ieu bakal ngagambarkeun ngaleungitkeun paket naon waé, sabab sadaya anu aya bakal hijrah atanapi dihijikeun kana Repository MX-Linux (/etc/apt/source.list.d/mx.list).

Pembaruan Konfigurasi Terpadu Fluxbox - 15 Pébr

Parobihan atanapi paningkatan anu dilakukeun kana konfigurasi anu disebat MX-Fluxbox 2.0 kalebet anu disebatkeun di handap, diantarana:

  • Integrasi lengkep sareng Sistem kaayaan, ngamungkinkeun hiji klik pikeun ngaksés bagian Pakakas MX sareng kéngingkeun ménu lengkep Xfce4.
  • Ékspansi pangrojong hardware grafis, kusabab sumberdaya langka diperyogikeun.
  • Kreasi Dock sareng peluncur didukung ku wmalauncher.
  • Pangrojong pikeun téma GTK 2 (lxappearance).

Nekenkeun yén pembaruan, MX-Fluxbox 2.0, parantos kalebetkeun kana ISO de MX-19.1.

Repositori AHS

Peluncuran versi anyar MX Linux 19.1 - 15 / Peb

Pembaruan ieu tiasa dilaksanakeun ku cara ngamutahirkeun normal anu saderhana ngalangkungan konsol ngalangkungan paréntah atanapi ngalangkungan alat grafis pikeun ngamutahirkeun bungkusan. MX Linux.

Dina kecap panyipta na, nyaéta:

"… Pembaruan pikeun vérsi MX-19 urang, diwangun ku perbaikan bug sareng apdet aplikasi ti saprak MX-19 asli. Upami anjeun parantos ngajalankeun MX-19, teu kedah dipasang deui. Paket sadayana sayogi ngalangkungan saluran pembaruan biasa".

Diantara anu paling penting tina pembaruan ieu, jelas yén ayeuna aya cabang anyar anu disebut AHS anu asalna tina singgetan tina frasa dina basa Inggris "Dukungan Hardware Canggih" anu ditarjamahkeun kana basa Spanyol, siga «Dukungan Hardware Canggih». Sarua, ngan ukur pikeun 64 bit, sareng diantara anu sanésna kalebet kamungkinan ngamutahirkeun a Debian 5.4 kernel, Tabel 19.2 Perpustakaan Grafik, ogé anu pang anyarna pikeun anjeunna Server X.

Pembaruan ieu ngonpigurasikeun Repository asli ti MX-Linux (/etc/apt/source.list.d/mx.list) sukamaha kieu:

# MX Community Main and Test Repos
deb http://mirror.cedia.org.ec/mx-workspace/mx/repo/ buster main non-free
#deb http://mirror.cedia.org.ec/mx-workspace/mx/testrepo/ buster test

#ahs hardware stack repo
# deb http://mirror.cedia.org.ec/mx-workspace/mx/repo/ buster ahs

Ninggalkeun kawijaksanaan pangguna, aktipkeun Repository AHS sareng ngalaksanakeun pembaruan, ngalangkungan terminal atanapi grafis. Pikeun sadidinten, tina terbitna tulisan ieu, éta ngamungkinkeun kuring masang sareng ngamutahirkeun bungkus ieu, nyalira MX Linux Ubuntu 19 dipaké:

Paket anyar kanggo dipasang:

libegl-dev libgl-dev libgles-dev libglx-dev libllvm9 libllvm9:i386 libvulkan1:i386

Paket anu aya pikeun ningkatkeun:

ffmpeg kodi kodi-bin kodi-data libavcodec58 libavdevice58 libavfilter7 libavformat58 libavresample4 libavutil56 libdrm-amdgpu1 libdrm-amdgpu1:i386 libdrm-common libdrm-dev libdrm-intel1 libdrm-intel1:i386 libdrm-nouveau2 libdrm-nouveau2:i386 libdrm-radeon1 libdrm-radeon1:i386 libdrm2 libdrm2:i386 libegl-mesa0 libegl1 libegl1-mesa libegl1-mesa-dev libgbm1 libgl1 libgl1:i386 libgl1-mesa-dev libgl1-mesa-dri libgl1-mesa-dri:i386 libgl1-mesa-glx:i386 libglapi-mesa libglapi-mesa:i386 libgles1 libgles2 libgles2-mesa-dev libglvnd-core-dev libglvnd-dev libglvnd0 libglvnd0:i386 libglx-mesa0 libglx-mesa0:i386 libglx0 libglx0:i386 libmysofa0 libopengl0 libosmesa6 libpostproc55 libswresample3 libswscale5 libva-drm2 libva-glx2 libva-wayland2 libva-x11-2 libva2 libvlc-bin libvlc5 libvlccore9 libxatracker2 linux-compiler-gcc-8-x86 linux-libc-dev mesa-common-dev mesa-va-drivers mesa-vdpau-drivers mpv va-driver-all vlc vlc-bin vlc-data vlc-l10n vlc-plugin-base vlc-plugin-notify vlc-plugin-qt vlc-plugin-samba vlc-plugin-skins2 vlc-plugin-video-output vlc-plugin-video-splitter vlc-plugin-visualization xserver-xorg-video-amdgpu xserver-xorg-video-intel

Inpormasi atanapi berita anu bakal aya atanapi anu sanés tiasa dimekaran dina Blog Distro MX Linux.
Gambar umum pikeun kasimpulan artikel

kacindekan

Kami arepkeun ieu "gunana tulisan saeutik" ngeunaan beja pangénggalna ti Distro «MX Linux» salami sasih «Febrero de 2020», janten minat pisan sareng kagunaan, pikeun sadayana «Comunidad de Software Libre y Código Abierto» sareng kontribusi hébat kana difusi ékosistem aplikasi éndah, gigantic sareng ngembang tina «GNU/Linux».

Sareng kanggo langkung seueur inpormasi, tong teras-terasan ngadatangan naon waé Perpustakaan online Como OpenLibra y jedit maca buku (PDF) ngeunaan topik ieu atanapi anu sanés daérah pangetahuan. Kanggo ayeuna, upami anjeun resep ieu «publicación», tong lirén ngabagi na sareng batur, di anjeun Situs wéb paporit, saluran, grup, atanapi komunitas tina jaringan sosial, langkung saé gratis sareng kabuka salaku Mastodon, atanapi aman sareng pribadi sapertos telegram.

Atanapi kantun didatangan halaman bumi kami di TiLinux atanapi lebet kana Saluran resmi Telegram ti DesdeLinux maca sareng milih ieu atanapi publikasi menarik anu sanés dina «Software Libre», «Código Abierto», «GNU/Linux» sareng topik-topik sanés anu aya hubunganana sareng «Informática y la Computación»jeung «Actualidad tecnológica».


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.