MX Linux: distro anu gancang sareng ramah kalayan alat anu saé

Tina union tina antiX sareng komunitas kuno MEPIS, lahir pisan MX Linux anu keuna https://mxlinux.org/, anu ngiringan alat sareng kualitas anu pangsaéna pikeun masing-masing distro, dumasar kana Debian stabil. Mangrupikeun sistem operasi sedeng-beurat, didesain pikeun ngagabungkeun desktop langsing sareng enteng sapertos XFCE kalayan setelan saderhana, stabilitas tinggi, sareng kinerja mantap.

Perhatoskeun, sanaos sebaran ieu dumasarkeun kana Debian, ngagunakeun téknologi Sysvinit ngaganti anu paling diénggalan systemd, hal anu seueur janten kauntungan hébat. Nya kitu, berkat stabilitasna anu luhur, kurva diajar gampang, komunitas lega, sareng penampilan anu saé, MX Linux dipidangkeun salaku sistem bébas repot pikeun sadaya jinis pangguna.

Tim ti MX Linux Anjeunna parantos ngagarap sababaraha versi distro na salami 3 taun, anu terakhir sumping nyaéta MX-16 «Metamorfosis», anu parantos kami uji sareng kami nyandak ciri-cirina.

Naon MX-16 «Metamorfosis»?

Ieu mangrupikeun versi pangénggal distro MX Linux, anu dikembangkeun kalayan tujuan janten distro ringan, éta didasarkeun kana Debian 8.6 'Jessie', ngahijikeun fitur tina sababaraha distribusi antiX sareng lingkungan desktop Xfce 4.12.2. ., salian ti dilengkepan kernel Linux 3.16 pikeun vérsi 32-bit sareng kernel Linux 4.7.0 kanggo vérsi 64-bit.

MX-16 «Metamorfosis» bagian tina basa sistem Anti-X sareng kalebet karya sareng ideu anu dianggo ku Warren Woodford pikeun na Proyék MEPIS. Salian ti éta, éta kalebet Backports sareng tambahan luar pikeun milikna ngaso pikeun ngajaga komponén pamekaran.

Distro ieu gaduh compactness pikeun pamasangan UEFI ogé installer supir anu hadé.

MX-16 boot

MX-16 boot

Manajer file MX-16

Manajer file MX-16

Bumi MX-16

Bumi MX-16

MX-16 Parabot

MX-16 Parabot

 

Installer MX Linux

Installer MX Linux

MX Apt Bewara

MX Apt Bewara

MX-16

MX-16

Fitur MX-16 «Metamorfosis»

Éta distro stabil, gampang dipasang, anu ngagaduhan pangenal perangkat keras anu hadé sareng konfigurasi otomatis pikeun naon waé jinis pangguna.

Aspék visual tina distribusi ieu lumayan konservatif, sabab pangembangna langkung milih stabilitas sareng performa tibatan kualitas grafis, tapi ieu tiasa gampang ditingkatkeun nganggo kustomisasi xfce.

Éta ngagaduhan kamungkinan adaptasi panél ku cara anu gampang, éta ngamungkinkeun aktivasina sora acara sareng ngagaduhan manual pangguna anu komprehensif. Dina cara nu sami, éta ngagaduhan kamungkinan diuji salaku LiveUSB kalayan kegigihan diaktipkeun.

Pamaké chip AMD, Nvidia, sareng Broadcom Wi-Fi kedah beristirahat gampang, sabab rada usaha parantos ngahijikeun pamasang anu nyumponan kabutuhan pakakas sapertos kitu.

Kinerja MX-16 «Metamorfosis»

Total boot MX-16 dina mesin virtual kalayan 2gb Ram nyaéta 26 detik. Numutkeun ka HTOP, konsumsi mémori tetep rada handap distro sapertos Xubuntu anu ogé ngagaduhan desktop XFCE. Sistem ngamimitian rada gancang sapertos anu mareumanana. Kituna dina bagian ieu teu aya deui anu tiasa disebatkeun.

Aplikasi MX-16 «Metamorphosis»

Aplikasi utama anu ditawarkeun distro ieu ka kami nyaéta kieu:

  • Browser: Firefox 50.0.2
  • Pamuter pidéo: VLC 2.2.4
  • Manajer Musik / Pamaén: Clementine 1.3.1
  • Klién Surat: Thunderbird 45.5.1
  • Otomatisasi kantor: LibreOffice 5.2.2
  • Balik: LuckyBackup 0.4.8
  • kaamanan: Kecap Konci sareng Konci 3.14.0
  • Terminal: Xfce4 Terminal 0.6.2

Dina cara nu sami, éta dilengkepan ku aplikasi sanés ieu:

  • Langsung: Ngadamel Live USB, alat Remaster, Snapshot.
  • Pangropéa: Ngalereskeun boot, Flash manager, Menu editor, User manager.
  • Installer sareng Manajer Parangkat Lunak: Manajer Broadcom, installer Codecs, Tampilan standar, Oriéntasi panel, Pilih sora, Sora sistem, Wilujeng sumping, Apt notifier, Pariksa Apt GPG, installer Debian Backports, Paket installer, Repo manager, Test Repo installer
  • Utiliti: Milarian saham, Ganti pangguna, USB unmounter.
  • Aplikasi Barudak: Preschool, Primer, jst.
  • Grafis: ImageMagik, Inkscape, jsb.
  • jaringan: Skype, Dropbox, jsb.
  • Automation kantor: GnuCash, Adobe Reader, Caliber, jsb.
  • sistim: KDE, LXDE, MATE, jsb.
  • audio: Audacity, DeaDBeeF, Pithos, jsb.
  • video: DVDStyler, MPlayer, OpenShot, jsb.

Unduh MX-16 «Metamorfosis»

Anjeun tiasa ngaunduh MX-16 ISOs pikeun 32-bit sareng 64-bit ti Ieuh. Éta tiasa dirékam dina CD / DVD atanapi USB.

Upami anjeun henteu terang kumaha ngabakar ISO dina usb anjeun, kami nyarankeun tulisan ieu Ngadamel LiveUSB nganggo terminal

Kacindekan dina MX Linux 16 "Metamorfosis"

Pribadi, kuring mendakan distro ieu sacara visual pikaresepeun, lumayan fungsional sareng alat anu pikaresepeun. Bungah ngagaduhan alternatif anu jauh systemd, tapi anéh henteu ngagaduhan sababaraha aplikasi langkung mutahir nalika nganggo Debian (stabil), sanaos perhatoskeun sahenteuna browser sareng LibreOffice upami éta masih mutakhir.

Nya kitu, éta ngagaduhan séri Pakakas MX Aranjeunna pantes dicobian, sareng pamasangan traumatisna anu handap pisan ngajantenkeun kuring nambihan seueur poin pikeun jinis penilaian naon waé.

dina kacindekan, upami anjeun hoyong hiji sebaran Linux anu rada enteng tapi fungsional pisan Abdi nyarankeun anjeun tés MX Linux 16. Pintonanna ngan saukur hebat sareng sacara visual éta éndah sareng éfisién.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

6 koméntar, tinggalkeun anjeun

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.

  1.   Arangoiti cenahna

    Sebaran anu hebat, kuring kantos nganggo saminggu sareng kuring resep, super gancang sareng tiasa diatur.

    Sagala nyarankeun

  2.   napsix cenahna

    Reuwas sareng wareg pisan, dianjurkeun pisan khususna 64 bit kusabab inti anu dianggo, kumargi 32 nganggo 3.16 inti, anu ngagaduhan masalah sareng Bluetooth. Distro alus teuing.

  3.   Cornapécha cenahna

    Ieu mangrupikeun versi 32-bit mimiti sebaran panggunaan umum anu langsung kalebet kernel anu sanés PAE. Pikeun éta nyalira pantes sadayana hormat kuring sareng diuji sacara tuntas.

  4.   Wolf® cenahna

    Kuring henteu terang naon anu kuring lepat, kuring masang vérsi 32 bit dina modeu uefi, anu mangrupikeun anu dirojong ku laptop, éta réngsé dipasang tapi nalika ngamimitian éta henteu ngamuat sistem operasi, éta tetep dina hurup konéng

  5.   Sejenna cenahna

    Lobo meureun anjeun kedah ngalaksanakeunana ku duanana pilihan. Jigana éta nalika ngadamel gambar éta masihan anjeun pilihan anu tiasa anjeun pilih uefi atanapi duanana modeu. Naon waé 32 atanapi 64, dina prinsipna, henteu janten masalah, dina waktos boot sareng pamasangan, éta panginten tiasa penting engké nalika nganggo langkung atanapi kirang sumber daya.

  6.   Rafael González cenahna

    Kuring nyobian versi 32 bit sareng nyaring sadayana 4 AMD Phenom X4 CPU dina cara anu teu leres ngadat sistem; teras kuring masang versi 64-bit sareng kuring mendakan sistem anu tiasa leres, bahkan langkung dioptimalkeun tibatan xubuntu, sareng linux mint xfce, anu kuring resep pisan ka linuxero; singgetna, masing-masing perangkat keras mangrupikeun dunya.