MX Linux: Terus mingpin Rarangkén DistroWatch kalayan Seueur Deui

MX Linux: Terus mingpin Rarangkén DistroWatch kalayan Seueur Deui

MX Linux: Terus mingpin Rarangkén DistroWatch kalayan Seueur Deui

Pos kami dinten didaptarkeun pikeun a GNU / Linux Distro, anu sacara rutin kami sebatkeun, kumargi, diantara seueur hal, éta nawiskeun seueur kauntungan anu saé (ciri, fungsionalitas sareng manpaat), anu parantos disorot dina panerbitan samemehna. Sareng ieu henteu sanés MX Linux.

Leres, sami anu numutkeun anu dipikaterang sareng didatangan Runtuyan Dunya de Linux / BSD Distros disebut DistroWatch, tetep dina kahiji, duanana dina mangsa 2019, sareng dugi ka taun 2020.

MX Linux: DistroWatch

Pikeun anu kirang terang kana naon anu diwakilanana DistroWatch atanapi naon pentingna atanapi patalina, éta pantesna netelakeun yén éta, nyutat halaman wéb anjeun nyalira nyaéta:

"Halaman wéb khusus pikeun ngabahas, marios, sareng ngamutahirkeun inpormasi anu aya hubunganana sareng sistem operasi open source. Situs ieu khususna fokus kana distribusi Linux sareng rasa tina BSD, sanaos sistem operasi sumber terbuka sanésna disawalakeun. Aya seueur inpormasi ngeunaan sebaran Linux sareng situs ieu nyobian ngumpulkeun sareng nampilkeun inpormasi éta sacara konsistén supados langkung gampang dipilarian.".

Sareng perkawis anjeun Réngking Distros Linux / BSD anu paling kawéntar, éta perlu disorot kieu:

"Statistik peringkat pangunjung halaman DistroWatch mangrupikeun cara anu ringan pikeun ngukur popularitas sebaran Linux sareng sistem operasi gratis sanés diantara anu nganjang kana halaman wéb ieu. Aranjeunna henteu aya hubunganana sareng panggunaan atanapi kualitas sareng henteu kedah dianggo pikeun ngukur pangsa pasar tina distribusi. Éta ngan saukur nunjukkeun sabaraha kali halaman distribusi parantos diaksés dina DistroWatch.com unggal dinten, teu langkung".

MX Linux: Warta Oktober 2020

MX Linux: AStabilitas tinggi sareng kinerja padet

Naon ari MX Linux?

Sakumaha urang nyatakeun di awal, kami parantos nyarios dina kasempetan anu sanés ngeunaan MX Linux, Janten dina kasempetan ieu sareng ngan ukur pikeun jalma anu henteu terang éta, kami bakal ngadugikeun katerangan na anu disayogikeun ti na website resmi, teras koméntar kana berita pangénggalna.

MX Linux Ieu:

"MX Linux mangrupikeun usaha kooperatif antara komunitas antiX sareng MX Linux. Mangrupikeun kulawarga sistem operasi anu dirancang pikeun ngagabungkeun méja elegan sareng éfisién sareng stabilitas tinggi sareng kinerja mantap. Alat-alat grafis MX nyayogikeun cara anu gampang pikeun ngalengkepan sababaraha rupa padamelan, sedengkeun gambar asli warisan antiX sareng alat Live USB nambihan kamampuan portabilitas sareng remastering anu hadé. Aya dukungan éksténsif dina video, dokuméntasi sareng forum anu ramah pisan".

Bisi, anjeun hoyong maca langkung seueur ngeunaan MX Linux, kami nyarankeun saatos réngsé nerbitkeun ieu pikeun ningali 2 terakhir ti kami publikasi saméméhna tentang éta.

Tulisan anu aya hubunganana:
MX Linux: Warta pangénggalna kanggo sasih Fébruari 2020
Tulisan anu aya hubunganana:
MX Linux 19: Versi anyar dumasar kana DEBIAN 10 parantos dileupaskeun

Sareng ningali MX Linux dina DistroWatch anjeun tiasa pencét ieu di handap link.

Bérita paling énggal

dumasar kana Blog Resmi MX Linux, dina kuartal terakhir anu paling aya hubunganana sapertos kieu:

  • ISO MX 19.2 Base Edition Pribadi Respin dileupaskeun: ISO anu hadir sareng sadaya manpaat MX tapi nganggo aplikasi minimal, nyaéta ISO anu dirancang pikeun ngandung sadaya manpaat sistem MX Linux, tanpa desktop, aplikasi produktivitas, kaulinan, diantara komponén terintegrasi sanésna, anu sipatna biasana dina biasa (normal) ISO.
  • Ngaleupaskeun paket opsional énggal pikeun MX-Fluxbox: Paket anyar anu disebut mxfb-goodies parantos dileupaskeun pikeun dianggo dina WM FluxBox. Éta kalebet 4 fungsi tambahan anu anyar dina nami ieu: mxfb-tile, mxfb-penampilan, mxfb-Recent-files mxfb-independent-backgrounds.
  • Peluncuran ISO MX Workbench 2020: ISO kustom dimaksudkeun pikeun janten jinis pakakas gaya péso tentara Swiss pikeun sysadmin, sabab, éta ngandung seueur program anu manpaat anu tiasa dianggo pikeun mengklon disk sareng partisi, ngahanca file, nyeken virus sareng rootkit, ngabandingkeun perkawis perkawis , ngajalankeun pamupus, sareng anu sanésna sanés.
  • Ngaleupaskeun update MX-Fluxbox 2.2: Pembaruan anyar pikeun WM FluxBox terintegrasi dina MX Linux, anu diantara anu sanésna, ayeuna parantos aya toolbar anyar sareng aplikasi peluncur, sareng ngenalkeun paningkatan penting anu ditujukeun pikeun ningkatkeun pelesir sareng genah pikeun pangguna sadaya tingkat kaparigelan.
  • Ngaleupaskeun ISO MX-19.2 KDE: ISO anu dikintunkeun dina versi 64-bit anu diaktipkeun dina format MX Linux Advanced Hardware Support / AHS anu kalebet KDE Plasma Desktop Environment.

Sakumaha anjeun tiasa tingali MX Linux mangrupakeun GNU / Linux Distro dina pamekaran sareng kamekaran anu konstan, anu parantos pantes pikeun kéngingkeun posisi anu parantos dipasihkeun ku pangguna DistroWatch.

Gambar umum pikeun kasimpulan artikel

kacindekan

Kami arepkeun ieu "gunana tulisan saeutik" ngeunaan Distro «MX Linux»sareng anu pang anyarna berita (pengumuman), anu parantos lami nyababkeun rangking wéb anu kasohor disebat «DistroWatch»; dipikaresep pisan sareng kagunaan, pikeun sadayana «Comunidad de Software Libre y Código Abierto» sareng kontribusi hébat kana difusi ékosistem aplikasi éndah, gigantic sareng ngembang tina «GNU/Linux».

Sareng kanggo langkung seueur inpormasi, tong teras-terasan ngadatangan naon waé Perpustakaan online Como OpenLibra y JedIT maca buku (PDF) ngeunaan topik ieu atanapi anu sanés daérah pangetahuan. Kanggo ayeuna, upami anjeun resep ieu «publicación», tong lirén ngabagi na sareng batur, di anjeun Situs wéb paporit, saluran, grup, atanapi komunitas tina jaringan sosial, langkung saé gratis sareng kabuka salaku Mastodon, atanapi aman sareng pribadi sapertos telegram.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.