MX Mate: Percobaan Linux Little - Ngajalankeun Mate dina MX Linux

MX Mate: Percobaan Linux Little - Running Mate dina MX Linux

MX Mate: Percobaan Linux Little - Ngajalankeun Mate dina MX Linux

Seueur pangguna Linux sacara rutin uji anu bénten GNU / Distros Linux. Batur sapertos kuring, biasana urang sami GNU / Linux Distro coba béda Lingkungan Desktop (DE), Manajer Jandéla (WM) sareng Aplikasi (Aplikasi). Dina kasus anu khusus mah, langkung ti 2 taun kuring nganggo sorangan Respin (Gambar Langsung sareng Dipasang) adat dingaranan Kaajaiban GNU / Linux anu dumasar kana MX Linux.

Sareng saprak, MX Linux lahir sareng Lingkungan Desktop XFCE, teras dilebetkeun Plasma sareng FluxBox, Kuring parantos masihan tugas kuring saeutik demi saeutik pikeun nyobaan sareng ngasupkeun anu sanés DEs sareng WMs parantos nyarios kulit deui, sakedik sakedik ngaraosan langsung pangalaman pangguna masing-masing. Sareng dinten ieu, kuring bakal nunjukkeun sakedik "MX Mate", Nyaéta MX Linux + Mate DE.

MATE: Naon éta sareng kumaha cara dipasang dina DEBIAN 10 sareng MX-Linux 19?

MATE: Naon éta sareng kumaha cara dipasang dina DEBIAN 10 sareng MX-Linux 19?

Inpormasi anu aya hubunganana

mate

Kusabab éta, pasti aya anu heran: Naon ari Mate? Naon ari Mate? Sareng Kumaha Mate dipasang?, Kuring bakal ngantunkeun anjeun di handapeun tautan publikasi kami sateuacanna dina Lingkungan Desktop Matte, Janten upami anjeun hoyong milarian matéri éta, anjeun tiasa langsung ngalaksanakeun Blog.

"Lingkungan Desktop nyaéta ltuluyan tina GNOME 2. Éta nyayogikeun lingkungan anu intuitif sareng pikaresepeun nganggo kiasan tradisional Linux sareng sistem operasi gaya Unix anu sanés. MATE keur aktip dikembangkeun pikeun nambihan pangrojong pikeun téknologi anyar, bari ngalestarikeun pangalaman desktop tradisional. " MATE: Naon éta sareng kumaha cara dipasang dina DEBIAN 10 sareng MX-Linux 19?

Tulisan anu aya hubunganana:
MATE: Naon éta sareng kumaha cara dipasang dina DEBIAN 10 sareng MX-Linux 19?

Distro MX Linux sareng Respin MilagrOS GNU / Linux

Sareng pikeun anu hoyong terang sakedik perkawis Distro MX Linux sareng Respin MilagrOS GNU / LinuxKami ogé bakal ngantunkeun tautan kana publikasi kami anu parantos aya di handap ieu pikeun éksplorasi salajengna.

"MX téh anjeunna Distro GNU / Linux damel kerjasama antara komunitas antiX sareng MX Linux. Sareng éta mangrupikeun bagian tina kulawarga Sistem Operasi anu dirancang pikeun ngagabungkeun méja elegan sareng éfisién sareng stabilitas anu luhur sareng kinerja anu mantap. Alat-alat grafis na nyayogikeun cara anu gampang pikeun ngalaksanakeun rupa-rupa padamelan, sedengkeun Live USB sareng alat snapshot warisan ti antiX nambihan kamampuan portopolio anu saé sareng kamampuan ngadamel ulang anu saé. Salaku tambahan, éta ngagaduhan dukungan éksténsif dina video, dokuméntasi sareng forum anu ramah pisan." MX-19.4: Anjeun parantos réngsé! Sareng éta nyandak kami warta anu menarik sareng mangpaat

Tulisan anu aya hubunganana:
MX-19.4: Anjeun parantos réngsé! Sareng éta nyandak kami warta anu menarik sareng mangpaat

"MilagrOS GNU / Linux, mangrupikeun édisi henteu resmi (Respin) tina MX-Linux Distro. Anu disayogikeun sareng kustomisasi ekstrim sareng optimasi, anu ngajantenkeun idéal pikeun komputer 64-bit, boh sumberdaya rendah atanapi lami ogé modern sareng high-end, sareng ogé pikeun pangguna anu henteu ngagaduhan poténsi Internét sareng kawéntar ngeunaan GNU / Linux. Sakali dicandak (diunduh) sareng dipasang, éta tiasa dianggo sacara épéktip sareng épisiénsi tanpa kedah Internét, kumargi sadaya anu anjeun peryogikeun sareng seueur deui parantos dipasang." Kaajaiban GNU / Linux: Anyar aya respin! Ngahormat atanapi Distros?

Tulisan anu aya hubunganana:
Kaajaiban GNU / Linux: Anyar aya respin! Ngahormat atanapi Distros?

MX mate: MX Linux + mate DE

MX mate: MX Linux + mate DE

Naha ngadamel MX Mate?

Sakumaha anu kuring parantos sateuacankeun, kuring rutin nyobian anu bénten Lingkungan Desktop (DE), Manajer Jandéla (WM) sareng Aplikasi (Aplikasi), anu kuring teras nambihan ka Respin MilagrOS GNU / Linux upami diperlukeun. Alesan kunaon, ayeuna nyarios langsung Respin (live) sacara standar, sareng Lingkungan Desktop XFCE, LXQT sareng Plasma, tambah Gerentes Jandéla I3WM, IceWM, FluxBox sareng OpenBox.

Sareng waktos ieu, kuring parantos mutuskeun milih sareng nyobian Lingkungan Desktop Matte, Kusabab hal-hal téknis positip sanés anu parantos dipikaterang, anu mana éta parantos dikoméntaran saé ayeuna, ku Pamiarsa dina entri ieu kami:

"Éta mangrupikeun potongan teka-teki anu ngatur panempatan sareng tampilan jandéla. Sareng éta meryogikeun X Windows damel tapi sanés Lingkungan Desktop, wajib." Gerentes Jandela: Antarmuka Anggota Grafis pikeun GNU / Linux

Tulisan anu aya hubunganana:
Gerentes Jandela: Antarmuka Anggota Grafis pikeun GNU / Linux

Poto layar

handap dipasang, ngonpigurasi, dioptimalkeun sareng disesuaikan sedemikian rupa sehingga mirip propil pangguna sanés anu sanés DEs sareng WMs ti abdi Respin MilagrOS GNU / Linux 2.3 3DE4 (Ultimate), ieu anu katingalina mah "MX Mate":

MX Mate: Screenshot 1

MX Mate: Screenshot 2

MX Mate: Screenshot 3

MX Mate: Screenshot 4

MX Mate: Screenshot 5

MX Mate: Screenshot 6

MX Mate: Screenshot 7

Pendapat Abdi ngeunaan Mate DE

Ayeuna kuring gaduh dipasang, ngonpigurasi, dioptimalkeun sareng disesuaikan ieu pendapat abdi ngeunaan mate on MX Linux:

  1. Éta lancar pisan sareng henteu meakeun RAM atanapi CPU nalika ngamimitian.
  2. Aplikasi ngajalankeun gancang pisan.
  3. Gampang pisan ngaropea.
  4. Éta kalintang saéna, aplikasi asli ti Lingkungan Desktop anu sanés sareng pihak katilu.
  5. Alus alat sorangan

nyatet: Abdi ngan ukur miharep ka anjeun Menu aplikasi kaluar dinamisNyaéta, éta tiasa ngalaksanakeun pola milarian pikeun langkung gampang mendakan sareng ngajalankeun aplikasi ngalangkunganana.

Gambar umum pikeun kasimpulan artikel

kacindekan

Kami arepkeun ieu "gunana tulisan saeutik" ngeunaan percobaan linux anu kuring nelepon «MX Mate», anu diwangun ku masang sareng nguji Lingkungan Desktop Matte ngeunaan biasa kuring Réspin Kaajaiban GNU / Linux dumasar kana MX Linux; dipikaresep pisan sareng kagunaan, pikeun sadayana «Comunidad de Software Libre y Código Abierto» sareng kontribusi hébat kana difusi ékosistem aplikasi éndah, gigantic sareng ngembang tina «GNU/Linux».

Kanggo ayeuna, upami anjeun resep ieu publicación, Tong eureun bagikeun sareng anu sanésna, dina halaman wéb anu anjeun pikaresep, saluran, grup atanapi komunitas jaringan sosial atanapi sistem olahtalatah, langkung saé gratis, kabuka sareng / atanapi langkung aman sabab telegramtandaMastodon atanapi anu sanésna tina Fediverse, langkung saé.

Sareng émut kanggo nganjang halaman bumi kami di «TiLinux» pikeun ngajalajah langkung seueur berita, ogé ngiluan saluran resmi kami tina Telegram ti DesdeLinuxSedengkeun, pikeun langkung seueur inpormasi, anjeun tiasa sumping waé Perpustakaan online Como OpenLibra y jedit, pikeun ngaksés sareng maca buku digital (PDFs) ngeunaan topik ieu atanapi anu sanés.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Koméntar, tinggalkeun anjeun

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.

  1.   poronga cenahna

    Kuring nganggo MATE dugi ka sababaraha bulan ka pengker, sareng upami kuring émut leres, aya alternatif pikeun mATE MATE, éta disebat BRISK, anu ngamungkinkeun anjeun milarian aplikasi. Ayeuna kuring nganggo KDE NEON, éta leres-leres jalan pisan sareng éta ngagaduhan KDEConnect, alat anu kuring sering dianggo sareng éta sababna kuring lirén nganggo MATE. Tapi tanpa ragu MATE mangrupikeun méja klasik sareng lampu, dimana sadayana ngan ukur jalan. 🙂