MX Snapshot: Kumaha cara ngadamel MX Linux Respin pribadi sareng tiasa dipasang?

MX Snapshot: Kumaha cara ngadamel MX Linux Respin pribadi sareng tiasa dipasang?

MX Snapshot: Kumaha cara ngadamel MX Linux Respin pribadi sareng tiasa dipasang?

Pikeun seueur urang anu resep pisan Dunya Linux, sanés ngan ukur kedah dianggo, tapi sababaraha kali urang milarian a Sebaran GNU / Linux idéal atanapi milari cara pikeun nyiptakeunana, naha ti mimiti ku cara jinisna LFS (Linux Tina Goresan) atanapi dumasar kana sebaran anu gedé sareng padet anu sanés, sapertos, Debian, Ubuntu, Fedora sareng Arch.

Pasti, ieu biasana meryogikeun elmu jero sareng ngagunakeun pakakas parangkat lunak khusus, anu sanés pangguna komputer normal sareng biasa (kantor / administrasi) biasana dipiboga. Nanging, éta Sebaran MX Linux, anu urang sering nyarioskeun, ngagaduhan aplikasi anu manpaat, saderhana sareng efisien disebut MX Snapshot, anu ngamungkinkeun ampir-ampiran naon waé Pangguna Linux Ubuntu pikeun nyiptakeun pribadi na, tiasa dipasang MX Linux Respin.

MX-19.3: MX Linux, DistroWatch nomer 1 parantos diénggalan

MX-19.3: MX Linux, DistroWatch nomer 1 parantos diénggalan

Kahartos ku Réspina bootable (live) sareng gambar ISO anu tiasa dipasang anu tiasa dianggo salaku titik mulangkeun, médium panyimpenan sareng / atanapi Distribusi GNU / Linux deui tiasa disebarkeun antara séjén. Ku alatan éta, alat ieu mangrupikeun gaganti modéren sareng éfisién pikeun anu lami, sapertos «Remastersys y Systemback», tapi éta ngan ukur tiasa dianggo pikeun anjeun Distro asli, Nyaéta MX Linux.

Sajaba ti éta, MX Linux ayeuna ogé kalebet parangkat lunak anu sanés anu disebat «MX Live USB Maker (Creador de USB Vivo MX)» anu tujuanana pikeun ngarékam «Imagen ISO» dihasilkeun tina Sistem Operasi anu ayeuna, disesuaikan sareng dioptimalkeun tina Usuario Linux leuwih hiji «Unidad USB».

Pikeun ngalegaan sadaya inpormasi ieu dina MX Linux sareng Alat na, urang ngundang anjeun pikeun ngeklik ieu di handap link sareng / atanapi maca ieu publikasi anu aya hubunganana sareng ieu:

Tulisan anu aya hubunganana:
MX-19.3: MX Linux, DistroWatch nomer 1 parantos diénggalan
Tulisan anu aya hubunganana:
MX Linux 19: Versi anyar dumasar kana DEBIAN 10 parantos dileupaskeun
Tulisan anu aya hubunganana:
Kaajaiban: Distro leutik dumasar kana MX-Linux 17.1

MX Snapshot: Eusi

MX Snapshot: Pakakas Snapshot

Léngkah sareng rekomendasi sateuacanna sateuacan nganggo MX Snapshot

Léngkah-léngkah anu ditetelakeun sareng disarankeun ieu di handap pikeun a Pamaké MX Linux saatos masang, ngonpigurasikeun, ngaoptimalkeun sareng ngaropea su Distro MX Linux miturut karesep anjeun, anjeun tiasa hasil nyiptakeun Réspin anu ngamungkinkeun, antara séjén, gancang mulangkeun sami dina kaayaan naon waé anu ngajamin éta, nyingkahan ngagunakeun Distro asli ti mimiti sareng kedah ngamimitian deui. Atanapi bisi, anjeun hoyong bagikeun Respin anjeun ka batur, ku alesan naon waé, sapertos nyiptakeun Komunitas di sakurilingna.

Léngkah saméméhna

  1. Sacara manual mupus sadayana anu teu perlu: Kuring ngan ukur nyésakeun folder anu aya dina jalur «/ home /…», éta file pribadi atanapi sorangan anu kuring badé simpen sareng / atanapi bagikeun ka anu sanés. Émut yén langkung seueur file anu kalebet, langkung alit ISO anu dihasilkeun. Hal anu sami diterapkeun pikeun aplikasi, nyaéta, pangsaeutikna aplikasi anu kalebet atanapi langkung alit, éta langkung saé pikeun ngajaga ukuran ISO anu wajar pikeun diunduh sareng dianggo dina Drive Mémori USB alit.
  2. Sacara otomatis mupus sadaya kaleuwihan éta: Kanggo tujuan ieu, panggunaan aplikasi MX Linux ieu sareng aplikasi éksternal anu sanés: MX Cleanup (MX Clean) sareng BleachBit. Anggo duanana pikaresep dina kapasitas beberesih maksimum, sareng anu terakhir duanana dina modeu pangguna normal anjeun salaku "root".

saran

  1. Pareuman / Pareuman sakabeh jasa anu teu perlu: Kanggo tujuan ieu, panggunaan aplikasi MX Linux ieu sareng aplikasi éksternal anu sanés: Aplikasi asli "Sesi sareng Mimitian" tina "Menu Konfigurasi" kanggo XFCE sareng aplikasi éksternal Stacer dina pilihan na "Layanan" . Salaku tambahan, Stacer ngamungkinkeun urang pikeun ngalakukeun debugging anu saé pikeun file log (* .log) dina pilihan "System Cleanup" na.
  2. Simpen setélan pangguna sareng kustomisasi: Upami anjeun badé ngawétkeun sareng ngawariskeun bagian atanapi sadayana naon anu parantos dilakukeun dina pangguna MX Linux anu didamel dina pangguna énggal kanggo didamel dina Respin, anjeun kedah nempatkeun folder sareng file anu diperyogikeun dina jalur «/ home / myuser / »dina jalur« / etc / skel ». Salaku conto:

Piling:

  • .cache
  • .config
  • .lokal

Anu sanés anu anjeun anggap perlu, contona: .conky, .fluxbox, .kde, sareng anu sanésna.

rékaman:

  • .bash_history
  • .bashrc
  • .muka
  • .profil

Anu sanés anu anjeun anggap perlu, contona: .wbar, .xinitrc, .xscreensaver, sareng anu sanésna.

Kumaha cara nganggo MX Snapshot?

Pamakéan MX Snapshot éta gampang pisan. Sakali dibuka (dieksekusi), éta nunjukkeun ieu dina layar awalna, anu tiasa ditingali dina gambar luhur langsung:

  • Spasi dina / (root): Pikeun nunjukkeun sabaraha rohangan anu diilikan dina sakumna OS pikeun dikomprés.
  • Rohangan bébas di / imah: Pikeun nunjukkeun iraha rohangan bébas sayogi dina OS Home
  • Lokasi gambar: Pikeun nunjukkeun jalur standar sareng / atanapi nunjukkeun anjeun nyalira, dimana ISO bakal didamel.
  • Nami gambarna: Kanggo nunjukkeun nami standar sareng / atanapi nunjukkeun nami anjeun nyalira, kanggo ISO anu bakal didamel.

MX Snapshot: Eusi

Dina layar salajengna, sapertos anu tiasa ditingali dina gambar luhur langsung, diidinkeun nunjukkeun folder mana waé anu pangguna anu teu hoyong dicadangkeun, upami pilihan dipilih Rekening anu disimpen (pikeun cadangan pribadi). Pilihan ieu ngamungkinkeun pangguna anu diciptakeun tetep direkam sareng sayogi dina Réspin duanana dina modeu «En vivo» (hirup) sakumaha nalika masang sami.

Bisi, pilihan na dipilih "Rekening standar disimpen deui (kanggo disebarkeun ka batur)", henteu aya akun pangguna anu bakal disimpen (disalin) sareng sacara standar, pilihan ieu bakal ngareset kata sandi tina "Demo" y "Akar" pikeun anu kalebet sacara standar di MX Linux.

Sajaba ti éta, MX Snapshot nawarkeun skéma komprési ieu: lz4, lzo, gzip sareng xz, anu terakhir janten anu paling épéktip nalika neken file-file anu bakal dilebetkeun kana ISO.

Kanggo sésana, ku mencét kana tombol «salajengna» ISO bakal didamel sareng urang tiasa ngaduruk kana DVD atanapi USB anu nganggo MX Live USB Maker ti MX Linuxatawa Balena Etcher, Panulis Gambar Rosa, Ventoy atawa paréntah "dd" ti anu sanés Sebaran GNU / Linux, atanapi ngagunakeun Rufus ti Windows.

nyatet: Upami anjeun hoyong edit (ngaropea) pilihan tina mimitian menu (boot) tina Respin anyar file kedah diédit edit file mx-snapshot.conf naon anu aya di jalur éta "/ jsb" sareng nempatkeun pilihan "edit_boot_menu" en "Sareng ieu". Ieu ngandung harti yén bakal aya jandela éditan pikeun file «isolinux.cfg» dimana urang tiasa ngédit éta, sahingga nalika Respin dimimitian, contona, nami anyar Respin kustom kami kaluar, tibatan, "MX Linux" anu datang sacara standar.

Upami anjeun hoyong terang langkung seueur ngeunaan MX Linux respin pencét dina tautan ieu:

Sareng didieu, pikeun diajar langkung seueur ngeunaan a Teu resmi MX Linux Respin disebut Kaajaiban, proyék anu ngagantikeun anu saacanna disebut Panambang dumasar kana Ubuntu 18.04 ngagunakeun Systemback.

Gambar umum pikeun kasimpulan artikel

kacindekan

Kami arepkeun ieu "gunana tulisan saeutik" ngeunaan alat pituin MX Linux nelpon «MX Snapshot», anu mangrupikeun utiliti parangkat lunak anu hadé anu ngamungkinkeun nyiptakeun MX Linux Respin pribadi sareng tiasa dipasang, nyaéta gambar ISO anu tiasa boot (live) anu tiasa dianggo salaku titik balikkeun, médium panyimpenan sareng / atanapi distribusi; dipikaresep pisan sareng kagunaan, pikeun sadayana «Comunidad de Software Libre y Código Abierto» sareng kontribusi hébat kana difusi ékosistem aplikasi éndah, gigantic sareng ngembang tina «GNU/Linux».

Sareng kanggo langkung seueur inpormasi, tong teras-terasan ngadatangan naon waé Perpustakaan online Como OpenLibra y JedIT maca buku (PDF) ngeunaan topik ieu atanapi anu sanés daérah pangetahuan. Kanggo ayeuna, upami anjeun resep ieu «publicación», tong lirén ngabagi na sareng batur, di anjeun Situs wéb paporit, saluran, grup, atanapi komunitas tina jaringan sosial, langkung saé gratis sareng kabuka salaku Mastodon, atanapi aman sareng pribadi sapertos telegram.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

4 koméntar, tinggalkeun anjeun

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.

  1.   RocoElWuero cenahna

    Maksad abdi, kuring henteu tiasa ngadamel gambar distro linux anu dipasang dina komputer kuring?

    1.    Pasang Masang Linux cenahna

      Salam, RocoElWuero. Henteu, alat ieu asli tina MX Linux, sareng henteu diwangun pikeun dianggo di Distros sanés. Kang, upami parantos, bakal janten fenomenal, kusabab fungsina anu hadé sareng kepraktisan.

  2.   Ronald K. cenahna

    Hai folks,
    habe das mit dem Schnappschuß schon begriffen und schon einige erstellt, was auch wunderbar funktioniert hat unter mx18.3 konnte ich die ISO Datei auch prima auf eine andere Festplatte installieren ohne das es Probleme gab, —- Aber unter MX 19.3 kumaha ogé Schnappschuß erstellen und erhallte dann auch eine funtionierende ISO Datei die auch startet und bis zu einem Punkt abläuft, wo mich das Installprogramm noach Loginname und Passwort fragt, was ich auch eingebe und dann erscheint ein Dollerzeichent diesch henteu leres… aber wie gesagt nur bei mx19.3 bei
    mx 18.3 lauft alles bis zum Destoppbildschirm weiter dann erscheint das Install brogramm und ich kann es auf Festplatte installieren - bei mx 19.3 geht das nicht hat nicht einmal geklappt was soll ich da beim Dollerzeichen eingeben ??? Bitte helft mir ich mendakan tol MX Linux einfach. Danke

    1.    Pasang Masang Linux cenahna

      Grüße, Ronald. Ich habe nyaéta nicht ganz verstanden. Ich habe jedoch mein eigenes Respin (live und installierbarer Snapshot) von MX Linux 19.3, genannt MilagrOS, und es funktioniert ohne Probleme. Ieu aya masalah, éta Ihr Problem ist, aber ich kann mir vorstellen, dass, wenn Ihr Respin Sie irgendwann nach einem Kennwort fragt, es das Standardkennwort sein sollte, dina MX Linux, das, glaube ich, «demo» oder «root» Ist, andernfalls sollte es das sein, das Sie dem Benutzer zugewiesen haben, der vor dem Respin angelegt wurde. Kuring henteu tiasa ngiringan deui, naha maot URL sareng Meinin Respins, ragrag Sie erforschen und sehen möchten, anu tiasa ditingalkeun: https://proyectotictac.com/distros/

      Salam, Ronald. Abdi henteu ngartos pisan. Nanging, kuring gaduh respin kuring sorangan (langsung sareng dipasang gambar) MX Linux 19.3, disebat MilagrOS sareng éta tiasa dianggo pikeun kuring tanpa masalah. Kuring henteu bakal terang persis naon masalahna, tapi kuring ngabayangkeun yén upami dina sababaraha waktos respin anjeun naroskeun kecap akses, maka ieu kedahna anu asalna sacara standar, dina MX Linux, anu saur kuring "demo" atanapi " root ", upami henteu, éta kedah janten anu parantos anjeun pasihkeun ka pangguna anu didamel sateuacan respin. Kuring henteu terang naha éta bakal manpaat pikeun anjeun, tapi ieu mangrupikeun url tina respin kuring upami anjeun hoyong ngajajah sareng ningali kumaha éta tiasa manpaat: https://proyectotictac.com/distros/