Riseup: Halaman wé sareng gerakan anu pikaresepeun pikeun Parangkat Lunak Gratis

Riseup: Halaman wé sareng gerakan anu pikaresepeun pikeun Parangkat Lunak Gratis

Riseup: Halaman wé sareng gerakan anu pikaresepeun pikeun Parangkat Lunak Gratis

Ti jaman ka jaman, sajaba ti warta atanapi tutorial ngeunaan aplikasi, kaulinan sareng sistem, urang biasana ngajalajah situs web anu manpaat sareng pikaresepeun anu biasana ditawarkeun jasa bébas tur diaksés, sareng éta ogé sacara aktif nyumbang kana Gerakan Parangkat Lunak Gratis. Janten dinten ieu, tulisan ieu didaptarkeun pikeun halaman wéb anu disebat "Bangkit".

"Bangkit" ayeuna halaman wéb anu nyayogikeun alat komunikasi online pikeun jalma sareng kelompok damel di parobahan sosial libertarian. Salaku tambahan, aranjeunna mangrupikeun proyék anu ditujukeun nyiptakeun alternatif demokratis y laksanakeun manajemén diri ku ngadalikeun média sorangan.

NoGAFAM: Halaman wéb anu menarik sareng gerakan pikeun Parangkat Lunak Gratis

NoGAFAM: Halaman wéb anu menarik sareng gerakan pikeun Parangkat Lunak Gratis

Sateuacan teuleum kana topik "Bangkit", perhatoskeun, diantarana waé halaman wéb atanapi platform online pikaresepeun milik komunitas atanapi gerakan perangkat lunak gratis, urang parantos ngalanglang sababaraha anu sanés sateuacanna tulisan patali. Kusabab kitu, urang bakal langsung ngantunkeun tautan ieu di handap, janten upami perlu éta tiasa ditalungtik saatos réngsé maca ieu publikasi ayeuna:

"NOGAFAM: Mangrupikeun situs anu ssareng anjeunna ngalakukeun naékkeun tinju di awang-awang!, ngeureunkeun kadaulatan téknologi ieu sababaraha, sareng ngadukung individu sareng perusahaan lokal pikeun ngontrol deui data anu dihasilkeun, pikeun ngusulkeun seueur solusi sareng alternatip tina Jasa / Parangkat Lunak anu dijantenkeun kahirupan urang saderhana sareng langkung sustainable, sosial sareng ékonomi." NoGAFAM: Halaman wéb anu menarik sareng gerakan pikeun Parangkat Lunak Gratis

Tulisan anu aya hubunganana:
NoGAFAM: Halaman wéb anu menarik sareng gerakan pikeun Parangkat Lunak Gratis

Tulisan anu aya hubunganana:
SUChat: Layanan olahpesen instan publik anu terdesentralisasi
Tulisan anu aya hubunganana:
PrivacyTools: Halaman wéb anu berharga sareng mangpaat pikeun privasi online
Tulisan anu aya hubunganana:
Buka Koléktif sareng Anartis: Wéb Budaya Budaya Gratis sareng Kabuka
Tulisan anu aya hubunganana:
Disroot: Platform layanan online gratis, swasta sareng aman

Riseup: Gerakan Parangkat Lunak Gratis

Riseup: Gerakan Parangkat Lunak Gratis

Naon Riseup?

dumasar kana website resmi ngeunaan proyék sareng gerakan / koléktif éta, didadarkeun salaku:

"Halaman wéb anu milari nyayogikeun alat komunikasi online pikeun jalma sareng kelompok anu damel parobihan sosial libertarian. Proyék pikeun nyiptakeun alternatip démokratis sareng ngalaksanakeun manajemén diri ku ngendalikeun média urang sorangan. Tujuan organisasi urang nyaéta nyiptakeun masarakat bébas anu diatur dina prinsip-prinsip ieu: Démokrasi, Sasaruaan, Diversitas, Kaamanan, Kreativitas, Tekad Diri, Ketergantungan, Kaadilan, Damai, Ékologi sareng Ékonomi."

Salaku tambahan, aranjeunna pangropéa aranjeunna nambihan yén:

"Riseup damel teu upaya pikeun nyiptakeun téknologi akar rumput anu nyumponan kabutuhan komunikasi jalma sareng organisasi anu damel parobihan sosial. Nalika anjeun nampi jasa ti perusahaan anu henteu ngeusi batre anjeun, kamungkinan yén aranjeunna bakal kéngingkeun artos kanggo nonton anjeun sacara intensif. Riseup, di sisi anu sanésna, gumantung kana sumbangan pangguna na, anu resep anjeun, yakin ngajaga alternatif demokratis."

Kontribusi kana Parangkat Lunak Gratis

"Bangkit" ngajelaskeun yén ngalangkungan laboratoriumna, "Riseup Labs", aktip nyumbang kana Gerakan Parangkat Lunak Gratis. Kusabab, éta nganggap éta bagian tina kahadean digital pikeun panggunaan urang sadayana.

Kontribusi anu dilakukeun pikeun Parangkat Lunak Gratis kalebet hal-hal ieu:

  • Tambalan Kaamanan sareng privasi: Kalebet versi sistem pembalakan nyalira, angkutan surat, wéb, sareng alat wéb anu populér.
  • Keuyeup: Aplikasi wéb open source anu dirancang pikeun interaksi sosial, kolaborasi grup sareng organisasi virtual. Tujuan kami nyaéta pikeun nyiptakeun alat komunikasi anu khusus didaptarkeun pikeun nyumponan kabutuhan organisasi dasar anjeun.
  • Cadangan: Sakumpulan alat populér anu nyayogikeun cara terpusat pikeun ngonpigurasikeun sareng ngajadwalkeun sababaraha rupa utilitas cadangan.
  • Monyét: Alat parangkat lunak anu ngamungkinkeun ngagunakeun wéb OpenPGP kapercayaan pikeun mastikeun sambungan ssh. Salaku tambahan, éta mangrupikeun lingkungan anu ngagunakeun wéb OpenPGP kapercayaan pikeun ngajalankeun fungsi PKI.
  • Bonéka: Nyiptakeun sababaraha rupa modul Puppet, anu mangrupikeun alat manajemén konfigurasi anu kuat anu ditulis dina Ruby, cross-platform sareng terbuka.
  • debian grimoire: Nyiptakeun léngkah-léngkah tutorials sareng diterbitkeun dina halaman wéb anjeun, kalayan tujuan pikeun ngabantosan organisasi sanésna berjuang sareng téknologi sumber kabuka anu rumit, khususna dina gerakan akar rumput sareng tindakan langsung.
  • GNU / Debian Debian: Sababaraha anggota koléksi Riseup mangrupikeun pangembang aktif Debian (hiji-hijina distribusi ageung anu didamel sanés pikeun nguntungkeun).

inpo leuwih

Kanggo inpormasi lengkep ngeunaan anjeun proyék, jasa sareng kontribusina pikeun Parangkat Lunak Gratis didatangan ieu di handap link. Sareng émut pikeun ngadukung aranjeunna ku nyebarkeun aranjeunna sareng nyumbangkeun, Supados aranjeunna tiasa neraskeun masihan sumbangan pikeun miharep Software Gratis, Open Source sareng GNU / Linux.

Sareng pamustunganana kami nyarankeun anjeun ngajajah publikasi panungtungan ieu anu disebut «Desentralisasi Internét: Jaringan Desentralisasi sareng Server Otonom»Dimana urang parantos disebatkeun "Bangkit" sareng proyek sanés anu sanés, dina hal Server otonom atanapi mandiri.

Ringkesan: Rupa-rupa terbitan

Resumen

Pondokna "Bangkit" mangrupakeun halaman wéb anu pikaresepeun, mangpaat sareng alternatip gaduh sareng nginjeumkeun jumlah anu saé tina jasa bébas tur diaksés, sareng éta ogé aktip nyumbang kana gerakan Parangkat Lunak Gratis. Sareng kusabab éta, éta tiasa dianggap salaku halaman wéb anu hadé, utamina pikeun urang anu ngadukung Perangkat Lunak Gratis, Open Source sareng GNU / Linux.

Kami arepkeun yén ieu publikasi bakal kapaké pisan pikeun sadayana «Comunidad de Software Libre y Código Abierto» sareng kontribusi ageung pikeun paningkatan, kamekaran sareng difusi ékosistem aplikasi anu sayogi «GNU/Linux». Sareng tong lirén ngabagi éta ka batur, dina halaman wéb paporit, saluran, grup atanapi komunitas jaringan sosial anjeun atanapi sistem olahtalatah. Akhirna, buka halaman bumi kami di «TiLinux» pikeun neuleuman langkung seueur berita, sareng ngiringan saluran resmi kami Telegram ti DesdeLinux.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.