Nagios Core: Naon Nagios sareng kumaha cara masangna dina Debian GNU / Linux?

Nagios Core: Naon Nagios sareng kumaha cara masangna dina Debian GNU / Linux?

Nagios Core: Naon Nagios sareng kumaha cara masangna dina Debian GNU / Linux?

Dina widang Jaringan sareng Server aya aplikasi anu saé sareng épisién kanggo Administrator Sistem / Server (SysAdmins). Kusabab kitu, dinten ieu urang bakal nyarioskeun telepon anu terkenal Nagios Inti.

Nagios Inti dasarna éta versi gratis tina Nagios. Anu dina gilirannana dasarna populér program monitoring peralatan / jasa / jaringan dina format tina sumber kabuka.

Webmin: administrasi tina browser wéb

Webmin: Administrasi tina panyungsi wéb

Sareng kusabab urang jarang ngungkulan masalah anu aya hubunganana sareng aplikasi, program sareng sistem ti lapangan Jaringan sareng Server atanapi panggunaan khusus pikeun Administrator Sistem / Server (SysAdmins), urang bakal langsung ngantepkeun sababaraha tautan kana sababaraha publikasi samemehna anu aya hubunganana sareng bidang IT ieu:

"Webmin nyaéta pakakas konfigurasi sistem anu tiasa diaksés wéb pikeun OpenSolaris, GNU / Linux sareng sistem Unix anu sanés. Kalayan éta, anjeun tiasa ngonpigurasikeun aspek internal tina seueur sistem operasi, sapertos pangguna, kuota rohangan, jasa, file konfigurasi, pareuman komputer, sareng sajabana, ogé ngarobih sareng ngatur seueur aplikasi gratis, sapertos web server Apache, PHP, MySQL, DNS, Samba, DHCP, sareng anu sanésna." Webmin: Administrasi tina panyungsi wéb

Tulisan anu aya hubunganana:
Webmin: administrasi tina browser wéb

Tulisan anu aya hubunganana:
Webmin: administrasi tina browser wéb
Tulisan anu aya hubunganana:
TurnKey Linux: Perpustakaan Alat Maya

Nagios Core: Vérsi gratis sareng gratis Nagios

Nagios Core: Vérsi gratis sareng gratis Nagios

Naon Nagios Core?

Numutkeun kana halaman wéb resmi Nagios, Nagios Inti Diterangkeun sapertos kieu:

"Nagios® Core ™ mangrupikeun jaringan sumber terbuka sareng aplikasi monitoring sistem. Éta ngawaskeun host (komputer) sareng jasa anu anjeun tangtukeun, ngingetkeun anjeun nalika aya kajadian anu salah sareng nalika éta ningkat. Nagios Core asalna dirancang pikeun dianggo dina Linux, sanaos kedah dianggo dina kaayaan ogé Sistem Operasi anu basisna Unix ogé. Ogé, éta mangrupikeun versi gratis pakakas kami ayeuna anu disebat Nagios XI."

perbawa

Diantara seueur fitur tina Nagios Inti ieu 10 tiasa disebatkeun:

  1. Ngawaskeun jasa jaringan (SMTP, POP3, HTTP, NNTP, PING, sareng anu sanésna.)
  2. Ngawaskeun sumber-sumber host anu diawasi anu béda (beban Prosesor, panggunaan disk, sareng anu sanés.)
  3. Desain plugin saderhana anu ngamungkinkeun para pangguna pikeun gampang ngembangkeun cék jasa sorangan.
  4. Pariksa jasa paralel.
  5. Kamampuh nangtoskeun hirarki host jaringan nganggo host "induk", ngamungkinkeun anjeun mendakan sareng ngabedakeun antara host anu handap sareng anu teu kahontal.
  6. Kontak béja nalika masalah host atanapi jasa lumangsung sareng direngsekeun (ku email, pager, atanapi metode anu ditetepkeun ku pangguna).
  7. Kamampuh ngahartikeun pawang acara pikeun ngajalankeun nalika jasa atanapi acara host pikeun ngungkulan proaktif.
  8. Rotasi otomatis file log.
  9. Dukungan pikeun nerapkeun host monitoring anu kaleuleuwihan.
  10. Antarbeungeut wéb opsional pikeun ningali status jaringan ayeuna, riwayat béwara sareng masalah, file log, sareng seueur deui.

Kumaha carana install dina Debian GNU / Linux 10?

Sateuacan ngamimitian bagian ieu, perlu dicatet sakumaha biasana yén pikeun kasus praktis ieu kami bakal nganggo anu biasa Respin Linux disebut Kaajaiban GNU / Linux, anu dumasar kana MX Linux Ubuntu 19 (Debian 10). Anu parantos diwangun nuturkeun urang «Pitunjuk pikeun Snapshot MX Linux».

Nanging, naon waé GNU / Linux Distro naon pangrojong Systemd. Kituna, urang bakal nganggo ieu MX Linux respin mimitian ti Sistem GRUB boot ku pilihan anjeun ku "Mimitian ku Systemd". Daripada pilihan standar na, anu tanpa Systemd atanapi rada sareng Systemd-shim. Ogé, kami bakal ngajalankeun sadaya paréntah paréntah ti Pamaké Sysadmin, sabalikna Pamaké Akar, ti saur Respin Linux.

Sareng ayeuna pikeun anjeun unduh, pamasangan sareng pamakean, urang bakal nganggo «Pitunjuk Instalasi Gancang Mimitian pikeun Debian« sareng ieu bakal di paréntah paréntah ngaéksekusi dina terminal (konsol) Sistem Operasi anjeun:

1.- Léngkah-léngkah pikeun nyiapkeun Sistem Operasi

Perbarui Repository sareng pasang paket penting sareng penting pikeun digarap Nagios Inti.

sudo apt update
sudo apt install autoconf gcc libc6 make wget unzip apache2 apache2-utils php libgd-dev

2.- Unduh parangkat lunak anu ayeuna

cd /tmp
wget -O nagioscore.tar.gz https://github.com/NagiosEnterprises/nagioscore/archive/nagios-4.4.6.tar.gz
tar xzf nagioscore.tar.gz

3.- Nyusun parangkat lunak ayeuna

cd /tmp/nagioscore-nagios-4.4.6/
sudo ./configure --with-httpd-conf=/etc/apache2/sites-enabled
sudo make all

4.- Nyiptakeun Pangguna sareng Grup

sudo make install-groups-users
sudo usermod -a -G nagios www-data

5.- Pasang sagala rupa paket penting

sudo make install
sudo make install-daemoninit
sudo make install-commandmode
sudo make install-config

6.- Pasang file konfigurasi Apache

sudo make install-webconf
sudo a2enmod rewrite
sudo a2enmod cgi

7.- Pasang sareng atur Firewall ngalangkungan IPTables

sudo apt install iptables
sudo iptables -I INPUT -p tcp --destination-port 80 -j ACCEPT
sudo apt install -y iptables-persistent

8.- Nyiptakeun akun Pamaké di Apache pikeun ngamimitian di Nagios Core

sudo htpasswd -c /usr/local/nagios/etc/htpasswd.users nagiosadmin

9.- Pareuman Hurungkeun deui / Mimitian Layanan Diperyogikeun

systemctl restart apache2.service
systemctl start nagios.service

nyatet: Balikan deui Sistem Operasi upami aya masalah sareng paréntah paréntah ieu.

10.- Login ka Nagios Core

Ngajalankeun Pangotektak Wéb dina mesin lokal upami anjeun ngagaduhan Lingkungan Pamaké Grafis (GUI) atanapi dina komputer sanés dina Jaringan. Sareng dina palang alamat nyerat paréntah paréntah ieu di handap sakumaha anu anjeun pas:

http://127.0.0.1/nagios
http://localhost/nagios
http://nombreservidor.dominio/nagios

nyatet: Upami anjeun henteu ningali jandéla "Nagios Core Login", parios yén Sistem Operasi anjeun dumasar kana Debian GNU / Linux 8/9/10 ngagaduhan konfigurasi anu leres. "Dokumén Akar" éta Server Apache di jero file konfigurasi ieu: /etc/apache2/apache2.conf. Ganti jalanna /var/www ku ieu di handap: /var/www/html. Teras balikan deui Layanan Apache atanapi Komputer, sareng cobian deui dina komputer.

Masang Nagios Core Plugins

Perbarui Repository sareng pasang paket penting sareng penting pikeun digarap Nagios Plugins.

sudo apt update
sudo apt install autoconf gcc libc6 libmcrypt-dev make libssl-dev wget bc gawk dc build-essential snmp libnet-snmp-perl gettext

Unduh sareng unzip paket ayeuna nganggo "Nagios Plugins"

cd /tmp
wget --no-check-certificate -O nagios-plugins.tar.gz https://github.com/nagios-plugins/nagios-plugins/archive/release-2.2.1.tar.gz
tar zxf nagios-plugins.tar.gz

Nyusun sareng masang "Nagios Plugins"

cd /tmp/nagios-plugins-release-2.2.1/
./tools/setup
sudo ./configure
sudo make
sudo make install

Poto layar

Nagios Core: Screenshot 1

Nagios Core: Screenshot 2

Nagios Core: Screenshot 3

Nagios Core: Screenshot 4

Nagios Core: Screenshot 5

Nagios Core: Screenshot 6

Nagios Core: Screenshot 7

Nagios Core: Screenshot 8

Nagios Core: Screenshot 9

Nagios Core: Screenshot 10

Nagios Core: Screenshot 11

Nagios Core: Screenshot 12

Nagios Core: Screenshot 13

Nagios Core: Screenshot 14

Nagios Core: Screenshot 15

Nagios Core: Screenshot 16

Nagios Core: Screenshot 17

Nagios Core: Screenshot 1

Nagios Core: Screenshot 19

Nagios Core: Screenshot 20

Nagios Core: Screenshot 21

Nagios Core: Screenshot 22

Nagios Core: Screenshot 23

Nagios Core: Screenshot 24

Nagios Core: Screenshot 25

Kanggo inpormasi lengkep ngeunaan Nagios Inti anjeun tiasa ngajajah tautan ieu:

10 alternatif gratis sareng terbuka

  1. Cacti
  2. Cabot
  3. Proyék Cockpit
  4. Icinga
  5. LibreMNS
  6. Munin
  7. Netdata
  8. Pandora FMS
  9. Monitor Server PHP
  10. Zabbix

Pikeun diajar langkung seueur ngeunaan ieu alternatif sareng seueur deui, pencét dina tautan ieu: Parangkat lunak sareng Parangkat Lunak Ngawas Jaringan dina Open Source.

Ringkesan: Rupa-rupa terbitan

Resumen

Dina kasimpulan, sakumaha anu parantos ditingali Nagios Inti mangrupikeun alat parangkat lunak anu sampurna pikeun bidang Jaringan / Server jeung Administrator Sistem / Server (SysAdmins). Sareng éta sanés ngan ukur kuat tapi fleksibel sareng adaptasi, hatur nuhun kana panggunaan sababaraha na plugins. Sareng pikeun anu henteu nganggo éta, sok aya alternatif anu hadé sapertos kitu Zabbix, Icinga sareng Proyék Cockpit, diantara batur.

Kami arepkeun yén ieu publikasi bakal kapaké pisan pikeun sadayana «Comunidad de Software Libre y Código Abierto» sareng kontribusi ageung pikeun paningkatan, kamekaran sareng difusi ékosistem aplikasi anu sayogi «GNU/Linux». Sareng tong lirén ngabagi éta ka batur, dina halaman wéb paporit, saluran, grup atanapi komunitas jaringan sosial anjeun atanapi sistem olahtalatah. Akhirna, buka halaman bumi kami di «TiLinux» pikeun neuleuman langkung seueur berita, sareng ngiringan saluran resmi kami Telegram ti DesdeLinux.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.