Naon anu kudu dilakukeun saatos masang Fedora 16

Ubuntu kaleungitan seueur penggemar. Seueur diantara aranjeunna didorong pikeun nyobaan Fedora 16, versi panganyarna tina distro anu luar biasa ieu.

Upami anjeun salah sahiji jalma anu mutuskeun nyandak kabisat maka pastina tulisan ieu bakal aya gunana pikeun anjeun.


Sateuacan urang mimitian, hayu urang mimitian ku ngaktipkeun hak istimewa administrator:

su -

1. Anyarkeun Fedora

Yum update -y

2. Ngarobih Fedora janten Spanyol

Buka Kegiatan> Aplikasi> Setélan Sistem> Daérah sareng Bahasa teras pilih Spanyol.

3. Pasang repositori tambahan

yum localinstall --nogpgcheck http://download1.rpmfusion.org/free/fedora/rpmfusion-free-release-stable.noarch.rpm http://download1.rpmfusion.org/nonfree/fedora/rpmfusion-nonfree-release- stabil.noarch.rpm

4. Ngaronjatkeun yum

yum sapertos apt-get Ubuntu. Ku masang sababaraha bungkus urang badé ningkatkeun sareng ngajantenkeun langkung gancang damel.

yeuh -y install yum-plugin-fastestmirror
yeuh -y install yum-presto
yeuh -y install yum-langpacks

5. Pasang supir Nvidia

Aktipkeun Repository RPM Fusion ku cabang gratis sareng gratis (tingali léngkah 3)

Masang supir nVidia ti Repositories RPMFusion aya 3 kamungkinan paréntah. Anjeun ngan ukur kedah ngajalankeun salah sahijina, tapi pikeun terang anu mana, penting anjeun maca inpormasi ieu:

akmod Éta mangrupikeun pilihan anu saé sareng cara anu gampang pikeun nyegah masalah dina pembaruan kernel (ieu mangrupikeun pilihan anu pangsaéna pikeun pendapat kuring).

kmod Éta ngaheéat sakedik rohangan disk tapi anjeun bakal ngagaduhan masalah sareng unggal pembaharuan kernel sahingga anjeun kedah masang deui supir unggal kernel énggal.

Pamaké tina kernel PAE (Penyuluhan Alamat Fisik). Upami anjeun dina sistem 32-bit (i686) sareng anjeun gaduh kernel PAE dipasang kanggo ngaksés langkung seueur RAM. Dina kasus éta tungtung -PAE ditambihkeun kana pakét "kmod". Salaku conto, kmod-nvidia-PAE. Ieu bakal masang modul kernel pikeun kernel PAE tibatan kernel 32-bit biasa.

Émut yén upami anjeun pangguna sistem 32-bit (i686) sareng anjeun gaduh 4Gb RAM atanapi langkung, anjeun panginten ngagaduhan kernel PAE, janten nganggo pilihan éta. Di sisi anu sanésna, upami anjeun pangguna sistem 64-bit (x64_64), pastina anjeun moal ngagaduhan kernel PAE, janten kuring ngan ukur milih akmod atanapi kmod.

Sakali skorna diberesihan, kuring milih salah sahiji tina 3 pilihan ieu:

Ngagunakeun akmod-nvidia

yum masang akmod-nvidia xorg-x11-drv-nvidia-libs.i686

Ngagunakeun kmod-nvidia

yeuh masang kmod-nvidia xorg-x11-drv-nvidia-libs.i686

Ngagunakeun kmod-nvidia-PAE sareng PAE-kernel devel

yeuh masang kernel-PAE-devel kmod-nvidia-PAE

Cabut nouveau dina gambar initramfs.

mv / boot / initramfs - $ (uname -r) .img / boot / initramfs - $ (uname -r) -nouveau.img
dracut / boot / initramfs - $ (uname -r) .img $ (uname -r)

Pareuman komputer.

6. Konpigurasikeun Cangkang Gnome

Ieu mangrupikeun hal anu pangpayunna anjeun badé dilakukeun dina fedora, émut yén éta hadir sareng antarbeungeut Gnome Shell 3. Kanggo ngonpigurasikeunana, hal anu paling hadé nyaéta masang gnome-tweak-tool pikeun ngarobih téma, font, sareng sajabana. Dconf-editor bakal ngamungkinkeun anjeun ngarobih sareng ngarobih Fedora.

yeuh masang gnome-tweak-tool
yeuh masang dconf-editor

7. Pasang codec audio sareng video

yeuh -y install gstreamer-plugins-bad gstreamer-plugins-bad-nonfree gstreamer-plugins-ugly gstreamer-ffmpeg

8. Pasang codecs pikeun nonton DVD

rpm -Uvh http://rpm.livna.org/livna-release.rpm
yeuh cek-update
yeuh masang libdvdread libdvdnav lsdvd libdvdcss

9. Pasang Flash

rpm -Uvh http://linuxdownload.adobe.com/adobe-release/adobe-release-i386-1.0-1.noarch.rpm
yeuh cek-update
yeuh -y install flash-plugin

10. Pasang plugin Java + jawa

yum -y install Java-1.6.0-openjdk
yum -y install Java-1.6.0-openjdk-plugin

11. Pasang pos, rar, jsb.

yum -y install unrar p7zip p7zip-plugins 

12. Pasang LibreOffice dina basa Spanyol

yum masang libreoffice-panulis libreoffice-calcul libreoffice-impress libreoffice-draw libreoffice-langpack-en

13. Masang Anggur

yeuh masang anggur
yeuh -y install cabextract

Anjeun tiasa ogé install Winetricks (sakumpulan DLL anu diperyogikeun pikeun ngajalankeun sababaraha program Windows). Sakali dipasang, anjeun tiasa ngajalankeun sapertos kieu: / usr / bin / winetricks


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

19 koméntar, tinggalkeun anjeun

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.

  1.   Oscar Gonzalez cenahna

    Kuring ningali naha éta garisna teras ngapdet hiji-hiji? contona vlc masang versi 1.Xxx kanggo kuring sareng dina pembaruan aranjeunna gaduh versi 2 upami abdi hoyong dipasang éta kuring kedah masang bungkus na nyalira, hatur nuhun.

  2.   Oscar Gonzalez cenahna

    Halo Kuring gaduh patarosan, kuring badé masang bungkus fusion rpm pikeun fedora 16, pembaruan - Nonfree pikeun x86_64 tapi kuring henteu terang kumaha, anjeun tiasa nyarios ka kuring kumaha carana atanapi masihan kuring garis anu sakuduna mah dikenalkeun terminal, hatur nuhun.

  3.   Zenkly cenahna

    Pikeun anu ngagaduhan komputer arsitéktur 64-bit, Repositoryna béda-béda # rpm -ivh http://linuxdownload.adobe.com/adobe-release/adobe-release-x86_64-1.0-1.noarch.rpm

  4.   Hayu urang nganggo Linux cenahna

    OKÉ.

  5.   Hayu urang nganggo Linux cenahna

    Gracias!

  6.   Mistin66 cenahna

    Éta ngaapresiasi, ordo na ditempatkeun ogé, langkung saé tibatan postingan anu sanés kuring parantos nganjang. hatur nuhun !!!!!!!!!!!!!!
    🙂

  7.   Harry cenahna

    Saé sadayana saé, tapi éta kajantenan kuring henteu tiasa ngarobih kacaangan layar kuring sapertos anu kuring sateuacan sateuacan masang Nvidia, naha anjeun tiasa nyarios kumaha kuring (ningkatkeun kacaangan layar atanapi nurunkeunana) sareng Nvidia?

  8.   Hayu urang nganggo Linux cenahna

    OKÉ. Nuhun kana data na!

  9.   Diego cenahna

    Saé pisan éta,
    hatur nuhun kawani

    Surak (:

  10.   Gustavoc1989 cenahna

    Halo, pos anu saé pisan, sadayana saé pisan, kuring parantos masang fedora 16 verne dina bungkus bel ku kaméra terpadu, aya anu terang naon anu kuring kedah lakukeun pikeun ngadamel kaméra sareng sistem operasi kuring saprak kuring ngajalankeun chesse sareng layar katingalina hideung sareng kaseueuran Anjeun mendakan aranjeunna kanggo ubuntu dimana kuring parantos maca éta upami tiasa hatur nuhun sateuacanna

  11.   Andres M. Forero Murillo cenahna

    Kuring nembé masang vérsi 64-bit sareng saatos ngalakukeun pembaruan dasar sareng masang codec audio, putereun audio anu pikasieuneun, éta ngagaduhan luncat konstan, duanana sareng Rhytmbox sareng Exaile. Sateuacan ngalakukeun éta, kuring nyobaan sababaraha file dina format FLAC sareng éta maénkeun kalayan saé, saatos ngalaksanakeun naon anu kuring carioskeun, bahkan henteu ogé maénkeun kalayan saé. Hal anu sami anu kajantenan kuring sareng versi 32-bit sareng kuring ngira yén masang versi 64-bit bakal janten solusina. Naon lampu pikeun kuring? Kuring parantos milarian lami dina Google sareng teu aya anu mendakan solusina, hatur nuhun kana perhatosan anjeun.

  12.   juli mendez cenahna

    Tulisan ieu saé pisan, sareng dina halaman ieu kami tiasa neraskeun nambihan fitur.

    http://fedora.mylifeunix.com/?p=25

  13.   Hayu urang nganggo Linux cenahna

    Saé. ..

  14.   Hayu urang nganggo Linux cenahna

    RPM Fusion mangrupikeun sérver dimana sadayana supir proprietari sareng sagala rupa anu dipimilik tiasa dipendakan ti dieu.

    Masang gudang ieu:

    yeuh masang http://download1.rpmfusion.org/free/fedora/rpmfusion-free-release-stable.noarch.rpm http://download1.rpmfusion.org/nonfree/fedora/rpmfusion-nonfree-release-stable.noarch.rpm

    Teras, anjeun kedah masang bungkus anu dipilari: gstreamer, jst.

  15.   Luis Fabricio Escalier cenahna

    pos anu saé ... Kuring lirén nganggo ubuntu pikeun nguji Fedora, kaleresan éta langkung gancang, sahenteuna kuring ningali éta ku cara kitu. Masih, Ubuntu saé pisan, kuring resep pisan, tapi anu narik kuring ka fedora nyaéta Lingkungan Desktop Gnome.

  16.   Edgar vizuete cenahna

    Kuring bakal nuturkeun léngkah anu saé pisan

  17.   kawani cenahna

    Salaku alternatip pikeun léngkah 11 kuring mairan hal ieu:

    yeuh -y kuring masang file-roller

  18.   SamEXDZ cenahna

    Hei, tulisan ieu saé. Kuring resep terang yén Fedora mangrupikeun bagian tina blog anjeun ogé kusabab kuring salah sahiji pangguna anjeun. Upami tiasa, ogé cobian masihan Fedora Utils tambalan, sabab éta tiasa janten pilihan sanés anu dilakukeun saatos dipasang seger dina Fedora. Upami éta henteu seueur teuing kasulitan, kuring bakal ngantunkeun anjeun tautan ngeunaan éta http://hpubuntu.wordpress.com/2011/11/12/jugando-con-fedora-utils/

  19.   kawani cenahna

    Serahkeun ka abdi