Naon anu kudu dilakukeun saatos masang Elementary OS 0.2 Luna

Kuring ningali tulisan kuring anu mimiti ngagaduhan panarimaan anu saé pisan, kuring bakal nyobian teraskeun ngeposkeun bahan anu manpaat sareng tulisan anu lucu kadang-kadang ... Kuring terang éta rada telat tapi kuring masihan anjeun sababaraha tips pikeun Elementary OS 🙂

1. Ngajalankeun Update Manager

Éta sigana saatos dileupaskeun SD OS Luna pembaruan énggal nembongan sababaraha bungkus anu béda anu disebarkeun ku gambar ISO ku tim SD.

Kusabab kitu, saatos réngsé pamasanganana sok disarankeun pikeun ngaji Ngamutahirkeun Manajer atanapi ku ngajalankeun ieu ti terminal:

sudo apt-get update
sudo apt-get upgrade

2. Masang Bahasa Spanyol

Aksés ka Pangrojong Basa ti Setelan Sistem sareng ti ditu anjeun bakal tiasa nambihan bahasa anu anjeun pikaresep.

3. Pasang codecs, Flash, font tambahan, driver, jsb.

Kusabab masalah hukum, Elementary OS henteu tiasa kalebet sacara standar rangkéan rangkep anu, di sisi anu sanésna, diperyogikeun pisan pikeun pangguna mana waé: codecs pikeun maénkeun MP3, WMV atanapi DVD énkripsi, font tambahan (seueur dianggo dina Windows), Flash, supir propriétari (pikeun ngamangpaatkeun langkung saé fungsi 3D atanapi Wi-Fi), jst.

Untungna, pamasang OS Dasar ngamungkinkeun anjeun masang sadayana ieu ti mimiti. Anjeun ngan ukur kedah ngaktipkeun pilihan éta dina salah sahiji layar pamasang.

Upami anjeun henteu acan ngalakukeun éta, anjeun tiasa masangna sapertos kieu:

Supir kartu vidéo

Ubuntu kedah otomatis ngadeteksi sareng waspada ka kasadiaan supir 3D. Upami éta, anjeun bakal ningali ikon kanggo kartu vidéo dina panel luhur. Pencét kana ikon éta sareng turutan pitunjukna.

Upami Ubuntu henteu mendakan kartu anjeun, anjeun tiasa teras masang driver 3D anjeun (nvidia atanapi ati) ku milari Alat Konfigurasi Hardware.

PPA sareng supir kanggo kartu ATI

Kuring biasana resep paket anu sumping dina Repository resmi, tapi upami anjeun hoyong nganggo driver ATI pangénggalna:

sudo add-apt-repository ppa:xorg-edgers/ppa
sudo apt-get update
sudo apt-get install fglrx-installer

Masalah sareng kartu ATI lami

Sababaraha kartu grafik ATI moal jalan sareng Elementary OS kecuali anjeun nganggo driver "warisan" ATI sareng nurunkeun server X. Upami diperlukeun, anjeun bakal gancang terang naha Elementary OS moal boot leres. Pikeun ngalereskeunana, ngajalankeun paréntah ieu:

sudo add-apt-repository ppa:makson96/fglrx
sudo apt-get update
sudo apt-get upgrade
sudo apt-get install fglrx-legacy

PPA sareng supir kanggo kartu nVidia

Sanaos kuring henteu nyarankeun éta, salian ti ngagunakeun Parangkat Konfigurasi Hardware pikeun masang supir pikeun kartu grafik anjeun, dimungkinkeun pikeun masang versi beta tina supir ieu ngalangkungan PPA anu didamel pikeun tujuan ieu:
sudo apt-add-repository ppa:ubuntu-x-swat/x-updates
sudo apt-get update
sudo apt-get install nvidia-current nvidia-settings

Codecs proprietary sareng format

Upami anjeun salah sahiji anu teu tiasa hirup tanpa ngupingkeun MP3, M4A sareng format proprietari anu sanés, ogé anjeun moal salamet di dunya anu kejem ieu tanpa tiasa maénkeun pidéo anjeun dina MP4, WMV sareng format propriétari sanésna, aya leyuran saderhana pisan:

sudo apt-get install ubuntu-restricted-extras

Pikeun nambihan dukungan DVD anu énkripsi (sadayana "asli"), kuring muka terminal sareng ngetik ieu:

sudo apt-get install libdvdread4
sudo /usr/share/doc/libdvdread4/install-css.sh

4. Pasang Repositori tambahan

GetDeb & Playdeb

GetDeb (baheulana Ubuntu Click And Run) mangrupikeun halaman wéb anu paket Deb sareng versi paket anu langkung énggal anu henteu aya dina repositori anu biasa didamel sareng disayogikeun pikeun pangguna akhir.

Playdeb, Repository game kanggo Ubuntu / Elemntary OS, didamel ku jalma anu sami anu masihan kami getdeb.net, tujuan proyékna nyaéta pikeun nyayogikeun pangguna Ubuntu sareng Repository henteu resmi kalayan vérsi gim anu pangénggalna.

Pasang PlayDeb

5. Pasang aplikasi komprési

Dina raraga komprési sareng ngadékompresikeun sababaraha format gratis sareng propriétari anu populér, anjeun kedah masang bungkus ieu:

sudo apt-get install rar unace p7zip-full p7zip-rar sharutils mpack lha arj

6. Pasang manajer paket sareng konfigurasi anu sanés

Sinaptik - mangrupikeun alat grafis pikeun manajemén rangkep dumasar kana GTK + sareng APT. Synaptic ngamungkinkeun anjeun masang, ngamutahirkeun atanapi nyabut paket program ku cara serbaguna.

Éta henteu acan dipasang sacara standar (sakumaha aranjeunna nyarios dumasar rohangan dina CD)

Pamasangan: Milarian Pusat Perangkat Lunak: Synaptic. Upami teu kitu, anjeun tiasa ngalebetkeun paréntah ieu dina terminal ...

sudo apt-meunang install synaptic

kamampuan - Paréntah pikeun masang aplikasi tina terminal

Henteu diperyogikeun kumargi urang tiasa waé ngagunakeun paréntah "apt-get", tapi di dieu kuring ngantepkeun pikeun anu hoyong:

Pamasangan: Milarian Pusat Perangkat Lunak: kabisa. Upami teu kitu, anjeun tiasa ngalebetkeun paréntah ieu dina terminal ...

sudo apt-meunang install aptitude

gdebi - Pamasangan bungkus .deb

Henteu perlu, kumargi masang .deb ku dua kali klik muka Pusat Perangkat Lunak. Pikeun anu nostalgia:

Pamasangan: milarian Pusat Perangkat Lunak: gdebi. Upami teu kitu, anjeun tiasa ngalebetkeun paréntah ieu dina terminal ...

sudo apt-meunang install gdebi

Éditor Dconf - Éta tiasa manpaat nalika ngonpigurasikeun Gnome.

Pamasangan: Milarian Pusat Perangkat Lunak: dconf editor. Upami teu kitu, anjeun tiasa ngalebetkeun paréntah ieu dina terminal ...

sudo apt-meunang install dconf-alat

7. Milarian langkung seueur aplikasi dina Pusat Perangkat Lunak

Upami anjeun henteu mendakan aplikasi pikeun ngalakukeun naon anu anjeun pikahoyong atanapi anjeun henteu resep kana aplikasi anu sacara standar, anjeun tiasa angkat ka Pusat Software.

Ti dinya anjeun bakal tiasa masang aplikasi anu saé ku ngan ukur sababaraha klik. Sababaraha pilihan populér nyaéta:

  • OpenShot, éditor pidéo
  • Thunderbird, e-mail
  • Firefox, panyungsi wéb (Abdi henteu nyarankeun Chromium atanapi Google Chrome)
  • Pidgin, ngobrol
  • pangiriman, walungan
  • VLC, video
  • XBMC, pusat média
  • FileZilla, FTP
  • GIMP, editor gambar (jinis Photoshop)
  • LibreOffice, Office suite (MS Office tapi gratis)

8. personalization

Tambihkeun PPA Pembaruan Dasar

sudo sudo add-apt-repository ppa:versable/elementary-update
sudo apt-get update

 Dasar Tweaks

elemtaryoslunattweck

Dasar Tweaks sacara singget nyaéta naon anu anjeun paling tiasa ngaropea ku SD

sudo apt-get install elementary-tweaks

Synapse

Peluncur anu kapaké pisan! Pasangna anjeun moal kuciwa 😉

sudo apt-get install indicator-synapse

Pasang Téma, Ikon sareng sajabana ...

sudo apt-get install elementary-blue-theme elementary-champagne-theme elementary-colors-theme elementary-dark-theme elementary-harvey-theme elementary-lion-theme elementary-milk-theme elementary-plastico-theme elementary-whit-e-theme elementary-elfaenza-icons elementary-emod-icons elementary-enumix-utouch-icons elementary-nitrux-icons elementary-taprevival-icons elementary-thirdparty-icons elementary-plank-themes elementary-wallpaper-collection

Kustomisasi canggih, épék jeli sapertos épék

Upami anjeun hoyong anjeun tiasa ngalangkungan ieu atanapi ékspérim sakedik deui sareng laksanakeun 😉

Hayu urang ngamimitian 😀

Pasang XFCE4:
sudo apt-get install xfce4

ivanmolinaek

Sakali dipasang, urang tutup sési teras pencét dina nut sareng pilih Xfce Session sareng ngamimitian sési.

Urang mimitian ku setélan standar (Nangtung sakedik pantun sareng xfce xD)

Tangkepan layar ti ivanmolina

Ayeuna urang masang kwin:

sudo apt-get install kde-window-manager

kwin masang

Sareng upami anjeun hoyong anjeun tiasa masang Dolphin and Ark (Disarankeun):
sudo apt-get install dolphin ark
Urang teraskeun ..

Urang lebetkeun konfigurasi sareng konfigurasi kana Sesi sareng Startup dina tab autostart aplikasi

Potret layar ti 2013-11-13 22:02:03

Sareng kami nambihan aplikasi ieu:

-plank

plank

-wingpanel

panel jangjang

-kwin –ngaganti

kwin

Kami nyumputkeun panél:

Potret layar ti 2013-11-13 22:15:03

Potret layar ti 2013-11-13 22:15:35

Urang tutup sareng lebet.

Potret layar ti 2013-11-13 22:20:17

Sareng ngahias sakumaha resep urang:

kde-look.org

gnome-look.org

Pikeun ngarobih pilihan kwin:

Potret layar ti 2013-11-13 22:25:08

Potret layar ti 2013-11-13 22:25:48

Potret layar ti 2013-11-13 22:26:46

éta kumaha milik kuring 😛

Potret layar ti 2013-11-13 23:12:12
Ieu pangkonan kuring:

  • CPU: Intel® Atom ™ CPU N570 @ 1.66GHz × 4
  • GPU: Intel Corporation Atom Processor D4xx / D5xx / N4xx / N5xx Integrated Graphics Controller (rev 02)
  • HDD: 250 GB
  • Merk: Acer
  • Model: Aspire One 257
  • RAM: 1024MB

Tungtungna…

Tips kanggo SD: http://www.elementaryupdate.com/ (Inggris)
Kuring miharep anjeun resep éta, tong hilap nuturkeun kuring dina twitter, resep, mairan sareng ngalanggan xD...

Lebetkeun di dieu sareng peunteun tulisan kuring: http://strawpoll.me/703848


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

86 koméntar, tinggalkeun anjeun

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.

  1.   tamuz cenahna

    Naha sigana sapertos salinan & témpél tina naon anu kedah dilakukeun saatos masang ubuntu 12.04?

    1.    eliotime3000 cenahna

      Judulna tiasa copy-paste, tapi eusina, henteu.

  2.   RoyalGNZ cenahna

    ElementaryOS mangrupikeun distro anu saé, gancang pisan sareng anggun

    1.    st0rmt4il cenahna

      Sacara pribadi, éta ngan ukur anu disetél dina Ubuntu sareng anu sanés! : /

      1.    kratoz29 cenahna

        Kuring sieun anjeun leres-leres lepat, sateuacanna kuring nganggo Ubuntu (kuring pasti lirén nganggo éta dina versi 12.04, saatos kuciwa tina persatuan, sanaos pastina, salah sahiji henteu kawin ka lingkungan, kuring dipasang anu sanés) teras kuring kedah nganggo pangkonan anu kirang performa, anu kuring reuwas nyaéta Ubuntu dina lingkungan anu bénten-bénten lambat pisan (persatuan anu dimeunangkeun ku seueur anu jelas), kejutan abdi nalika masang eos mangrupikeun lingkungan anu super stabil sareng gancang, teu kakantun yén panteon langkung saé tibatan gnome persatuan sareng kde al bari ngajaga kesederhanaan anu ramah-pangguna.

  3.   juanjp cenahna

    Pasang PearOS

    1.    eliotime3000 cenahna

      Naha anjeun kipas iCarly atanapi produksi Dan Schnneider sanés? Kusabab salawasna, dina acara-acara éta yén aranjeunna ningali kana Nick, aranjeunna ngagentos apel ku pir.

      1.    Juanjp cenahna

        Henteu, pikeun ngamimitian, kuring henteu terang naon iCarly atanapi Dan, éta saéstuna mangrupikeun koméntar anu objektif sanaos henteu katingalina, sabab kuring parantos nyobian SD Luna OS, dina pandangan heula kuring resep tapi nalika kuring ningali naon éta dumasarkeun sareng kernel (tinggaleun jaman) parantos janten naon anu kuring anggap éta nyobian, janten "kabuka sareng panggunaan." Salaku tambahan, éta mahluk sareng sanés janten salinan mac ku cara munafik sapertos Unity nyaéta, upami Unity nyalin konsép Mac sapertos Dock, yén ku nempatkeunana di kénca sareng ngarobih penampilanana bakal disumputkeun pisan, tapi konsepna nyalira, jst, jst. Upami SD ngingetkeun kuring, sabab pikeun kuring Pir didirikeun, sareng ku cara langsung salaku MacOSX jalan, éta sanés Mac, kuring terang, tapi kagunaan anu penting, barina ogé OSX mangrupikeun desain anu saé, contona Launchpad atanapi ngalaan, anu kuring henteu terang naon éta sareng hatur nuhun ka Pir kuring ayeuna terang, sareng aranjeunna aya gunana penting, sareng kuring jarang terang. Sateuacan kuring milarian desktop pikeun tiasa ngahutbah Linux tanpa ngajantenkeun kuring isin (dina tingkah laku GUI) sabab kuring parantos mendakanana.

        Ayeuna, Stallmantosos, Sumber Asli Puritans, troll, sareng sajabana badé ngéléhkeun kuring dina beuheung kuring. jsb. Nya, tong ganggu, abdi moal ngajawab. Upami puritan ieu teu ngagaduhan naon-naon, éta kabébasan, leres, paradoks tapi éta leres, maka ngantep anu sanésna milih, lirénkeun nalika anjeun henteu resep naon-naon, hayu Ubuntu ngadamel proyek na. Sareng pamustunganana éta bakal saé upami SD ngagabung sareng Pir, Kantor Bebas sareng Kantor Terbuka, jst. jsb. sareng panjang jsb. tibatan "garpu", "ngahiji", "ngahiji", "ngahiji"….

        1.    kratoz29 cenahna

          Nya, pearOS lirén aya ...
          Ok, eOS gaduh perangkat lunak anu ketinggalan jaman, tapi dina Linux éta sanés masalah ageung, khususna anu kuring lakukeun nalika masang eos nyaéta ngapdet kernel kana versi anu paling anyar, sareng anu dumasar kana Ubuntu 12.04 LTS mangrupikeun kaunggulan anu saé kusabab aranjeunna nampilkeun apdet tanpa kedah pormat pikeun masang vérsi anyar.

  4.   pandev92 cenahna

    Entong masang supir proprietari amd, aranjeunna moal tiasa dianggo leres sareng gala, éta bug anu serius.

    1.    eliotime3000 cenahna

      Sakumaha ceuk sakali urang adi Stallman:

      Entong mésér ti ATI.

      1.    pandev92 cenahna

        Lanceukna stallman bakal nyaritakeun hal-hal goréng ngeunaan nvidia XD, upami aya, anjeunna bakal nyarios mésér intel lol

        1.    eliotime3000 cenahna

          Kusabab kuring henteu tiasa mésér laptop Leemote maka kuring kedah ngandelkeun chipset Intel (NVIDIA mahal sareng kuring langkung resep nguntungkeun tina grafik prosesor sareng grafik Intel).

          PS: Mésér papan Gigabyte, sanés Foxconn.

          1.    pandev92 cenahna

            Gigabyte, Asus atanapi Asrock.

          2.    eliotime3000 cenahna

            Tiluanana henteu pernah ngagagalkeun kuring (bahkan modél anu gaduh arsitéktur sareng AMD).

      2.    dekan cenahna

        Siga Stallman nyarios kitu !!!!!!! alhamdulillah nuhun abdi parantos gaduh alesan semi-valid pikeun maéhan anjeunna.

    2.    Ivan Molina cenahna

      Tapi anjeun tiasa nganggo Kwin 😉
      Salam!
      -Ivan

  5.   eliotime3000 cenahna

    Abdi henteu hoyong janten pooper partai, tapi anjeun nganggo Iceweasel ESR? Vérsi 25 (cabang pelepasan) ngalir siga pesona. Kalayan hal grafik ATI / AMD, kuring gaduh kenangan anu parah pisan nalika kuring nganggo Windows XP sareng kartu vidéo ATI kaduruk.

    Kalayan KDE, kuring tungtungna mendakan perdamaian kuring dina desktop-hopping. XFCE sami gunana sareng KDE, tapi kuring ngan ukur ngagunakeun éta pikeun PC kalayan kartu grafik anu bahkan henteu tiasa dianggo pikeun maénkeun Half-Life 1.

    1.    eliotime3000 cenahna

      Sarengna, hatur nuhun parantos nyungkeun waktos kanggo ngadamel SDT SD anjeun nyalira. Hayu urang tingali naha kuring tiasa ngalakukeun SDE SD.

      1.    Ivan Molina cenahna

        Kahayang anjeun pesen xDD
        Kuring bakal ngadamel tulisan anu kedah dilakukeun: Elementary OS KDE

    2.    Ivan Molina cenahna

      Upami Iceweasel, kuring bosen ngirim data ka Mozilla xD (Abdi nembé nganggo Debian sareng kuring bogoh ka Iceweasel)

      1.    eliotime3000 cenahna

        Dina kasus kuring, Iceweasel mangrupikeun cinta anu mimiti ditingali. Iceweasel tétéla nyaéta Firefox anu kuring kantos impikeun, ogé masihan kuring katenangan ngeunaan data kuring.

        Cabang pelepasan parantos ningkat pisan dina hal kasaluyuan plugins Firefox, janten tiasa dianggo kamahéran.

        1.    Ivan Molina cenahna

          Upami aranjeunna nyebarkeun postingan anu ditinjau (milik kuring), éta bakal janten kejutan pikeun anjeun sareng KDE anjeun 😉
          Salam!
          ~~ Ivan ^ _ ^

          1.    eliotime3000 cenahna

            Nya SDE SD kuring masih dina béta. Di momen, éta dina fase polishing.

  6.   panchomora cenahna

    Naha aya anu tiasa nyarankeun distro anu ngagaduhan dukungan amd anu saé, kuring ngagaduhan kartu HD8470 terintegrasi sareng ku Ubuntu 12.04.4 lts éta henteu ngamimitian sistem nalika ngamutahirkeun kernel ..

    1.    dinten cenahna

      Manjaro panjang kernel 3.12 dina kandel anu disangka mawa perbaikan pikeun amd, kernel dipasang ku paréntah anu saderhana teras anjeun milih anu nganggo kernel pikeun boot.

    2.    pandev92 cenahna

      kernel parantos sepuh teuing, kanggo kartu anjeun, anjeun kedah nganggo ubuntu 13.10, kalayan 3.11.

      1.    panchomora cenahna

        Nuhun kana info pandev sareng jomada

  7.   Juan cenahna

    Sareng sanés Elementary OS kanggo pangguna novice komputer? Naha pangguna pemula kedah ngajalankeun sadaya paréntah éta?
    Dimana gampangna?

    1.    Ivan Molina cenahna

      Abdi henteu ningali kumaha sesah nyerat sababaraha paréntah 😉
      Salam!
      -Ivan

    2.    Pagawe cenahna

      Kuring henteu kantos ningali yén dimana waé aranjeunna ngarujuk ka SD salaku distro pikeun novice komputer, panginten pikeun énggal di dunya GNU / Linux ieu enya.

      Tapi pikeun anu anyar komputer mah sigana henteu aya distro sareng anjeun henteu kedah jauh pisan, nembé waé aranjeunna ngadamel tulisan dina muylinux ngeunaan kumaha héséna pikeun sababaraha urang mendakan tombol unduh Ubuntu dina halaman na.

    3.    eliotime3000 cenahna

      Dina pangalaman anu ditingalkeun ku panganteur gaya OSX. Tapi upami anjeun hoyong anu sesah pisan, kuring nyarankeun anjeun diajar ngawangun distro anjeun sareng Linux From Scratch atanapi nganggo Gentoo.

  8.   Pedro cenahna

    Ngan ukur anu kuring benci ngeunaan Linux, anjeun kedah nyéépkeun waktos masang seueur program, anu seueur panginten parantos dilebetkeun.

    1.    elav cenahna

      Intina nyaéta ElementaryOS parantos siap dianggo. Ieu anu sumping engké upami anjeun hoyong ...

      1.    Ivan Molina cenahna

        @elav Anjeun leres pisan, tapi naha ngalebetkeun langkung seueur program anu moal aya gunana pikeun saréréa sareng ngan ukur bakal nambahan beurat OS? Saur bapak @pedro gaduh cara salah mikirkeun GNU / Linux, leres henteu?
        Hatur nuhun parantos mairan kana postingan abdi elav!
        Salam!
        ~~ Ivan ^ _ ^

    2.    Pagawe cenahna

      Hate éta dumasarkeun kana pangalaman anjeun sareng kabodoan anjeun (sapertos ampir sadayana kasundaan). Upami kuring hoyong anu peryogi ku sadayana anu anjeun peryogikeun, unduh openSUSE, éta mangrupikeun DVD lengkep (4.7) anjeun masang lengkep sareng kuring ragu yén anjeun kaleungitan hiji hal.

      1.    Ivan Molina cenahna

        @Staff Ha hartosna maksadna beurat «4.7» GB sakedik, leres? xD
        Nuhun kana koméntar kana pos Staff kuring!
        Salam!
        ~~ Ivan ^ _ ^

        1.    eliotime3000 cenahna

          Debian DVD1, plz!

      2.    eliotime3000 cenahna

        Atanapi Debian Wheezy DVD1. Henteu aya anu langkung saé tibatan éta.

    3.    eliotime3000 cenahna

      Meh, upami anjeun teu hoyong Saatos Pasang sapertos kitu, langkung saé kuring nyarankeun anjeun masang Rusia Fedora Remix, anu mangrupikeun garpu Fedora anu sacara praktis anjeun henteu kedah ngalakukeun Saatos Pasang.

    4.    pandev92 cenahna

      Lol, dina windows éta sami, yén upami vlc, éta upami iTunes, éta upami kantor microsoft, éta upami codecs kitu sareng pascual, éta upami antivirus ...

      1.    Ivan Molina cenahna

        Kabeneran antivirus dina linux henteu ee
        Salam!
        ~~ Ivan ^ _ ^

      2.    cookie cenahna

        Hal éta sami, ngan ukur di Linux seuseueurna parantos sumping di répoos, tanpa ningali antara Softonic sareng kotoran jenis éta.

        1.    Ivan Molina cenahna

          Nalika kuring ngagaduhan windows sareng linux, kuring sono kana terminal xD
          Salam sareng hatur nuhun kana koméntar cookie!
          ~~ Ivan ^ _ ^

          1.    eliotime3000 cenahna

            Henteu aya anu langkung saé tibatan terminal. Komo paréntah Windows henteu gancang caket pisan anjeun.

        2.    eliotime3000 cenahna

          Antara slipton Softonic sareng repo resmi, kuring condong kana répos.

  9.   [Acme] cenahna

    Kuring parantos lami nganggo OS SD tapi kuring gaduh sababaraha masalah nalika nganggo laptop kuring dipedalkeun tina carjer, janten teu stabil sareng lambat sareng panginten éta kusabab batréna rada lami sareng teu masihan kinerja anu optimal.
    Kuring atos ngagaleuh laptop énggal, kuring hoyong éta nganggo layar 11.6 ″ sareng prosesor i3 atanapi i5. Naon anu anjeun nyarankeun ???

    Mungkin patarosan ieu henteu aya hubunganana sareng topik tulisan, tapi sabab sababaraha pesen nyarioskeun tentang Lemote sareng perangkat keras, éta sababna kuring mutuskeun ngalakukeunana.

    1.    kratoz29 cenahna

      Dupi anjeun parantos nyobian masang jupiter? janten sahenteuna anjeun bakal terang upami prosesor anjeun aya dina 100, ogé, rada ngonpigurasikeunana pikeun ngahémat batré atanapi ningkatkeun kinerja.

  10.   mrCh0 cenahna

    ELementary OS mangrupikeun distro anu kuring paling resep dugi ka ayeuna. Éta ngan ukur ngagaduhan unsur, sareng anjeun mutuskeun naon anu kedah ditunda. Rupina luar biasa, sacara pribadi kuring henteu ningali perluna nempatkeun lingkungan grafik anu sanés.

    Kuring ngalakukeun ampir sadayana ngalangkungan pusat perangkat lunak tina naon anu kuring baca dina elementupdate.com, ngamangpaatkeun kanyataan yén kuring milari cara pikeun nempatkeun tombol minimalkeun sareng maksimalkeun pungsi sapertos dina Windows.

    Midori (browser anu kalebet) mangrupikeun lamping pikeun dinten ka dinten, janten kuring masang Chrome (dimana kuring sadayana nyingkronkeun data) .. tapi tulisan na TEU nyarankeun. Naha aya alesan atanapi henteu sanés pikeun kahoyong murni anjeun nyarankeun Firefox?

    1.    Ivan Molina cenahna

      Kusabab éta ti Google ¬_¬ sareng saha anu terang naon anu tiasa dilakukeun Google, langkung saé kuring nyarankeun Iceweasel

      1.    eliotime3000 cenahna

        Atanapi Chromium (tanpa lebet sareng GMail anjeun, tangtosna). Opera parantos miceun dukunganana pikeun GNU / Linux (versi ayeuna henteu sayogi pikeun pingguin, janten kuring tetep Opera 12.16 salaku kenang-kenangan dugi ka aranjeunna ngadamel vérsi énggal pikeun GNU / Linux sareng éta aya Opera Link).

        1.    Ivan Molina cenahna

          Sareng upami urang garpu Firefox nganggo mesin kedip sareng ngajantenkeun Perangkat Lunak Gratis! ok ok, kuring bungah pisan xD
          Salam!
          ~~ Ivan ^ _ ^

          1.    eliotime3000 cenahna

            Kanggo ayeuna, hal anu paling caket kana éta Qupzilla, tapi kuring ningali yén hasilna parantos fatal.

    2.    eliotime3000 cenahna

      Kuring ngagunakeun langkung Iceweasel sareng Firefox tibatan Chromium / Chrome. Masalahna sanés ngan ukur Google, tapi dina kasus masang Chromium / Chrome dina Debian, panginten anjeun henteu ningali pidéo HTML5 sareng pidéo Flash tangtu ogé (upami anjeun henteu terang kumaha ngonfigurasi konfigurasi pikeun ngabenerkeun kasalahan-kasalahan éta) .

  11.   Dr Byte cenahna

    Saé pisan, desktop anjeun katingali saé pisan, sanaos kuring ogé nyobian Elementary OS dina USB Live sareng panginten dipasang dina pangkonan kuring sabab éta henteu ngayakinkeun kuring sanaos katingalina saé pisan lol, ku desainna kuring langkung saé masang Pir OS sareng upami éta nyaéta ngeunaan aplikasi, konfigurasi sareng anu sanésna pikeun nyingkahan léngkah-léngkah ieu langkung saé kuring masang Linux Mint.

    1.    Ivan Molina cenahna

      Hal anu kuring henteu resep ngeunaan Pir OS sareng L-Mint nyaéta aranjeunna parantos dipasang Adobe Flash Player
      Salam! 🙂
      ~~ Ivan ^ _ ^

  12.   st0rmt4il cenahna

    Hébat!

    Gracias!

  13.   Romer cenahna

    Abdi gaduh masalah dina masang Elementar OS. Layarna siga "piksel" kuring henteu tiasa ngajelaskeunna ogé, aya garis bodas dina saluruh layar. OS na lancar sareng lancar, hiji-hijina masalah kuring nyaéta. Aya saran?

  14.   Luis Siller cenahna

    Halo sobat hatur nuhun kanggo postinganna, hé Abdi hoyong naros anjeun naha nalika kuring masang OS kuring henteu ngagaduhan wifi, tingali, supir kuring nyaéta Ralink RT3290 802.11bgn Wi-Fi Adapter, abdi sanés pemula dina linux, kuring ngagaduhan parantos nganggo mangtaun-taun sareng sebaran ieu sigana mah alus pisan, kuring bakal nyungkeun bantosan kuring ngabéréskeun masalah kuring, hatur nuhun pisan sateuacanna. Ku jalan kitu, unduhan sareng usb henteu kunanaon, éta henteu masalah sareng iso, kumargi dina komputer sanés kuring nganggo éta tanpa masalah, bahkan kuring parantos nyobian nganggo 32 sareng 64 bit.

    1.    kratoz29 cenahna

      Naha anjeun parantos nyobian masang kernel anu langkung anyar anu nyambung ka ethernet?

  15.   neysonv cenahna

    gudang playdeb sareng getdeb henteu stabil deui. Proyék éta ngeureunkeun pembaruan bari ayeuna nyababkeun masalah. entong masangkeunana

  16.   Cai cenahna

    Halo, kuring sacara pribadi resep pisan kana ElementaryOS, tapi kuring gaduh dua masalah; Hiji, kuring henteu tiasa mindahkeun jandéla nganggo alt + klik (kuring biasa pisan kana ieu), sareng dua, naha kuring henteu tiasa nempatkeun ikon sareng folder dina desktop? sareng kumaha kuring ngalakukeunana?

  17.   RosVel cenahna

    pos Alus!

  18.   desingblacksystem cenahna

    masang elemenatryosluna sareng nalika ngamimitian deui énjingna kuring nampi pesen.

    elementosluna desingblacksystem-system-product-Name tty
    elementosluna desingblacksystem-system-product-Name login:

    abdi moal ngantep kuring aksés kana sistem
    dupi anjeun tiasa ngalakukeun kuring ni'mat pisan pikeun ngabantosan kuring.

  19.   Diego Garcia cenahna

    Ieu mangrupikeun kahiji kalina kuring masang SD sareng narik perhatian kuring yén nalika kuring ngencing tombol beurit katuhu éta henteu nanaon, khas anu masihan anjeun pilihan pikeun nyiptakeun file anyar, diréktori jsb.
    ieu normal di SD?
    Naon anu kuring tiasa laksanakeun pikeun masihan fungsi-fungsi anu kuring henteu terang ngeunaan anjeun tapi kuring ngarasa anéh sapertos miceun tombol hehe
    Sateuacanna hatur nuhun pisan.

    1.    voltase cenahna

      Kuring ogé satengah énggal dina masalah ieu, sareng sapertos dulur kuring resep nguriling nempatkeun panangan sareng diajar.
      Perhatosan anjeun ieu ogé milik kuring, sapertos dina panteon sorangan henteu mungkin pikeun ngaktipkeun desktop, sahenteuna kuring ngahontal kasimpulan éta saatos dinten milari hal. Abdi mendakan jalan anu kaluar di dieu. http://www.hongkiat.com/blog/elementary-os-luna-tips/
      Henteu aya deui sareng teu kurang ti ngajalankeun Nautilus babarengan sahingga ngatur desktop. Éta fungsina sareng anjeun tiasa nempatkeun téma dasar, sanaos henteu katingalna sami-sami.

      Upami anjeun terang anu langkung saé, mairan éta. Distro na saé sareng mangrupakeun éra yén éta leungiteun di sisi éta.
      Gening .-

      1.    Diego Garcia cenahna

        Hatur nuhun kana waleranna, ku alesan hardware tina tabung pangkonan kuring kuring kedah ngaleungitkeun sareng masang xubuntu tapi kuring serius mikirkeun komputer pikeun PC khusus pikeun eOS, sareng inpo anjeun bakal ngabantuan kuring pisan

      2.    Diego Garcia cenahna

        Naha aya anu tiasa nyarankeun kuring merek, modél laptop saleresna cocog sareng eOS, dina halaman wéb resmi aranjeunna nunjukkeun Luna ku lenovo, naon saur anjeun aya mérek anu cocog, tanpa aya kagagalan pidéo, lancar, performa nyalira?
        Lenovo umumna tinggi harga, sareng upami aya mérek anu sanésna atanapi langkung saé sareng eOs kuring hoyong terang.
        Kuring gaduh Hp g42 amd dual core tapi éta lami kusabab dianggo sareng janten panas pisan, di sagigireun éta aya kasalahan nalika nganggo hotcorners eOS, gambar mini gambar na kabur. Éta sababna kuring bakal mésér anu énggal.
        Nuhun sateuacana 😀

  20.   fres cenahna

    Sobat Kuring parantos masang SD os luna tapi masalah na nyaéta lambat teuing. Sigana mah anéh pisan kuring kumaha kuring tiasa mastikeun yén kuring henteu sono nanaon. Ieu mangrupikeun kahiji kalina kuring masang linux.

  21.   DAiana cenahna

    Halo urang! Kuring nembé masang EOS dina catetan kuring sareng kuring ngagaduhan masalah, kuring gaduh TV Samsung anu dihubungkeun ku HDMI sareng éta ngakuan tapi TV nunjukkeun kuring pesen yén "éta henteu nampi sinyal", naha éta kajantenan ka batur?

  22.   G'Macedo cenahna

    Halo, dinten ayeuna kuring nembé masang OS SD sareng kuring gaduh patarosan kieu:
    Kuring nganggo dua monitor (HDMI sareng VGA) masalahna nyaéta saatos nempatkeun kata sandi sareng mencét enter, salah sahiji layar janten hideung sareng anu sanésna bodas….
    Kuring nganggo kartu grafis ASUS RADEON HD 6570.
    Mugi anjeun tiasa ngabantosan abdi, Hatur nuhun.

  23.   Federico Pereyra cenahna

    Abdi henteu tiasa maénkeun mp3, kuring nuturkeun naon anu anjeun nyarios sareng éta masihan kuring pesen «konektor GStreamer anu diperyogikeun henteu dipasang», atoh sistemna diperbarui ayeuna, tapi upami éta mangrupikeun hal anu sanés, kuring tinggalkeun patarosan anjeun , saé pisan inpo na, hatur nuhun pisan.

  24.   Jose cenahna

    Hola
    Kuring nembé masang OS ELEMENATARY sareng ogé sadayana paket anu anjeun nyarankeun. Kusabab kuring anyar dina linux, kuring naroskeun ka anjeun.

    kumaha kuring tiasa nempatkeun aplikasi, folder, file, jst .. dina desktop. Éta ngan ukur ngantunkeun kuring dina darmaga.

    Hatur nuhun.

  25.   wewewe cenahna

    Sareng saatos seueur ngéléhkeun anjeun pencét anu gagah lima belas salaku hadiah pikeun seueur perjalanan

  26.   David cenahna

    Kumaha ngabéréskeun masalah yén OS dina laptop HP kuring henteu ngadeteksi kartu jaringan WIFI, éta katingalina sapertos dipegatkeun. Naon anu bakal janten codec pikeun dipasang? hatur nuhun

    1.    Federico Gustavoo Pereyra cenahna

      Solusi anu mungkin nyaéta nyambungkeun pc kana internét ngalangkungan Ethernet sareng masihan pembaruan pikeun supir, janten anu dina papan wifi bakal dipasang sacara otomatis, cobian éta sareng upami henteu tiasa urang tiasa milarian solusi anu sanés, tapi ieu bakal paling saderhana. Surak

      1.    Adtt Ortiz cenahna

        Kuring gaduh masalah anu sami unggal-unggal ngapdet eOS. Kuring parantos ngumbar sacara moderat masang / ngalebetkeun adaptor wi-fi ngalangkungan usb ... maka dina preferensi sistem kuring milarian ikon Supir tambahan sareng ngantep éta ngadeteksi aranjeunna sareng saatos éta aktip. Pikeun ieu, konéksi internét diperyogikeun sabab kuring henteu ngagaduhan éternet sabab éta kuring nganggo adaptor éksternal. Saatos éta kuring tiasa nyambung, sanaos sakapeung kuring ngalaman masalah konéksi. Kartu kuring nyaéta Broadcom. eOS mangrupikeun sistem anu saé. Sateuacan nganggo Pir OS x sareng kuring perhatoskeun éta ogé seueur masalah janten sanaos sanés ahli kuring resep nyobian méréskeun hal-hal tanpa nganggo terminal. Kuring nganggo netbook salaku server internét pikeun nguji sababaraha sistem open source (http://clavius.tij.uia.mx) sareng kuring parantos masang ampir sadaya rasa Ubuntu sareng eOS anu kuring henteu resep tapi ayeuna kuring resep pisan kana distro ieu.

  27.   Juan cenahna

    Halo, hatur nuhun pisan kana kontribusina anjeun, kuring mutuskeun ngalih ti Windows sakedap (kuring pasti ngarepkeun) sareng milih SD salaku hiji-hijina sistem. Sajauh ieu sadayana jalan lancar kecuali konéksi wifi kuring teras dipegatkeun sareng anu ngaganggu teuing. Bantosan kuring ngabenerkeun ieu punten. Mimiti, Nuhun.!
    Abdi gaduh laptop Acer V5. Intel Core i3.

  28.   robertp cenahna

    Hiji patarosan, kumaha kuring masang supir pikeun anteneu wifi? Abdi henteu tiasa nyambung kana internét

  29.   Cotu cenahna

    Halo, kuring nyobian nempatkeun jandéla sapertos jelly sareng kuring henteu tiasa mendakan setélan pangguna dina modeu xfce, anjeun nyarios buka setélan tapi kuring henteu tiasa ningali dimana-mana, kumaha kuring nepi kana jandéla éta?

  30.   Cotu cenahna

    HI, tulisan anu saé, tapi kuring ngalaman masalah sareng windows anu sapertos jelly. Tétéla kuring henteu tiasa mendakan ménu anu Sesi sareng gagal sabab kuring henteu terang dimana badé angkat nalika anjeun konfigurasi, naha anjeun tiasa ngabantosan kuring?

  31.   Cotu cenahna

    Halo?

  32.   Cotu cenahna

    Halo, sababaraha poin, tweak SD nyarios ka kuring yén éta teu aya, atanapi éta moal ngantep kuring masangkeunana. Aya ogé patarosan kumaha ngakses Sesi sareng pangguna. Kusabab konfigurasi umum henteu dianggo pikeun kuring, naha kuring kedah ngalakukeun atanapi masang naon?

    bantosan abdi, abdi hoyong pisan nempatkeun windows jelly

  33.   Alejandro cenahna

    Nya, hatur nuhun pikeun ngeposkeun, tapi kuring énggal pisan pikeun SD sareng kuring henteu terang pisan ngeunaan Linux. Abdi hoyong upami aya jalma anu ningali postingan ieu bakal ngabantosan kuring ngartos langkung seueur ngeunaan sistem operasi. Tutorial atanapi hal bakal pisan ngaapresiasi.

  34.   AlonsoRoco cenahna

    Kuring resep OS ieu, hatur nuhun kanggo input ieu. Iraha waé bérés dipasang éta saé upami gaduh saran ahli. Surak!

  35.   Luis Villalobos cenahna

    Halo, abdi hoyong teras-terasan nganggo Elementary OS, salami kuring tiasa masang aplikasi tanpa konéksi internét, naha aya anu tiasa nyarios ka kuring kumaha ngalakukeun tugas ieu?