Naon anu kudu dilakukeun saatos masang Archlinux

Kuring datang pikeun ninggalkeun pangalaman kuring saatos dipasang Archlinux pikeun nunjukkeun bungkusan anu kuring tambahkeun pikeun ngagaduhan sadayana anu kuring anggo. Abdi hoyong netelakeunana ogé, éta anu kuring anggo dina arsitéktur 64-bit, henteu sadayana bungkus anu tiasa dianggo, tapi dina dasarna aya sababaraha anu kuring badé angkat di handap ...
Jasa Messenger: Skype

[root@ice ice]# pacman -S skype

Manajer Torrents: Qbittorrent
[root@ice ice]# pacman -S qbittorrent

Pangatur unduh: JDownloader
ice@ice ~$ yaourt -S jdownloader2

Navigator wéb: (saumur hirup kuring milih Firefox)
[root@ice ice]# pacman -S firefox

Alat Android: Apktool, Adb, Aapt, Fastboot, jsb.
[root@ice ice]# pacman -S android-tools
ice@ice ~$ yaourt -S android-apktool

Java:
[root@ice ice]# pacman -S jre8-openjdk jdk8-openjdk

Kilat:
[root@ice ice]# pacman -S flashplugin

File sareng Manajemén Terkompres ti Nemo / Nautilus:
[root@ice ice]# pacman -S file-roller p7zip unrar zip unzip

Terminal pisan customizable: Tilda
[root@ice ice]# pacman -S tilda</ p>

MTP pikeun nyambungkeun telepon urang sareng ngatur éta:
[root@ice ice]# pacman -S gvfs-mtp

Éditor Imagen: Gimp
[root@ice ice]# pacman -S gimp

Éditor pidéo: Openshot
[root@ice ice]# pacman -S openshot

Ngarekam layar: SimpleScreenRecorder
[root@ice ice]# pacman -S simplescreenrecorder

Pamuter musik: Audéa / Spotify
[root@ice ice]# pacman -S audacious
ice@ice ~$ yaourt -S spotify

Pamuter pidéo: VLC
[root@ice ice]# pacman -S vlc

Suite Kantor: Libreoffice
[root@ice ice]# pacman -S libreoffice libreoffice-es

Éditor téks: Gedit
[root@ice ice]# pacman -S gedit gedit-plugins

Éditor HTML: Bluefish / Luhur-Téks 3
[root@ice ice]# pacman -S bluefish
ice@ice ~$ yaourt -S sublime-text-dev

Émulasi sistem operasi: Virtualbox
[root@ice ice]# pacman -S virtualbox

Émulator konsol: Zsnes / Gens-gs / Plasytation / Nintendo64
[root@ice ice]# pacman -S zsnes
[root@ice ice]# pacman -S gens-gs
[root@ice ice]# pacman -S pcsxr
[root@ice ice]# pacman -S mupen64plus

Konfigurasi Joystick: Jstest-gtk (éta ngabantuan kuring pisan kusabab kuring gaduh pad PS2)
ice@ice ~$ yaourt -S jstest-gtk-git

Tingali inpormasi sistem dina terminal: Saringan
ice@ice ~$ yaourt -S screenfetch-git

Dok: Plank
[root@ice ice]# pacman -S plank plank-config

Sumber Microsoft:
ice@ice ~$ yaourt -S fontconfig-ttf-ms-fonts

Téma / Ikon / Pitunjuk:
Téma pikeun SDDM: Kusabab dina panduan instalasi kuring bébéja yén kuring nganggo sési sési ieu, kuring ogé ngantepkeun sababaraha téma sareng aplikasi supados anjeun tiasa nyetél téma
ice@ice ~$ yaourt -S archlinux-themes-sddm sddm-futuristic-theme sddm-theme-archpaint2 sddm-urbanlifestyle-theme sddm-config-editor-git

Téma pikeun Kayu manis: Abdi pameget pisan Numix xD
ice@ice ~$ yaourt -S numix-circle-icon-theme-git numix-icon-theme-git numix-
themes-git plank-theme-numix

Numix petunjuk:
ice@ice ~$ yaourt -S xcursor-numix

Nya pokokna mah ieu anu kuring parantos pasang dina waktos ayeuna, ogé ngitung lingkungan grafis ogé anu bakal: kayu manis, xfce4, pencerahan, pasangan sareng gnome-shell. Kuring nganggo kayu manis, sigana sampurna pikeun digarap sareng ngagaduhan sadayana anu kuring peryogikeun caket.
Upami anjeun hoyong bagikeun aplikasi karesep anjeun, éta ogé bakal saé pikeun urang ngadamel basis data ageung sareng kuring ngarobih éta supados urang tiasa ngagaduhan sadayana sareng gampang diakses.

Rangkulan! 🙂


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

22 koméntar, tinggalkeun anjeun

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.

  1.   Alejandro TorMar cenahna

    Kuring bakal masang sareng nguji éta dina mesin virtual pikeun ningali kumaha jalanna sareng kuring sigana bakal ngabagi pangalaman kuring

  2.   josep m. fernandez cenahna

    Anjeun dipasang seueur hal anu teu gratis.

    1.    es cenahna

      Y? naon masalahna, nyaéta naon anu kuring anggo sareng éta dianggo sampurna pikeun kuring. 😉 neeeeeeeext.

      1.    kannon cenahna

        @ice Kanggo inpormasi anjeun, aya cara pikeun ngaréspon upami anjeun henteu terang, teu aya ragu yén anjeun jalma anu kurang ajar, aranjeunna masihan koméntar sareng anjeun ngaréspon ku nunjukkeun COPPER.
        Éra

      2.    atah Dasar cenahna

        Ati-ati sareng jinis réspon ieu, anjeun tiasa sakedik langkung pikaresepeun sareng kurang sopan. Jinis koméntar ieu kedah dimoderasi.

        Kusabab parobihan pamilik DL kuring parantos gaduh mamang ngeunaan eusi anu diterbitkeun, tapi kuring masih kénéh aya di dieu. Jinis koméntar ieu ngotorkeun reputasi blog anu saé (utamina lamun sanés asalna tina troll, tapi ti panulis tulisan éta nyalira), ku sabab éta koméntar khusus ieu ngajantenkeun anjeunna henteu hoyong teras-terasan ngiringan komunitas. Éta henteu séhat. Salam séhat kuring.

      3.    Alejandro TorMar cenahna

        Panulis blog janten troll sombong ...

    2.    Amir torrez cenahna

      Kernel linux sorangan kalebet hal-hal anu henteu gratis ...

  3.   Alejandro TorMar cenahna

    Nya, ayeuna patarosan juta dolar (sahenteuna pikeun kuring) nyaéta kumaha cara ngaunduh siki torrent? Dimana anjeun milih jinis panganteur anu anjeun badé anggo atanapi anjeun kedah install sacara manual? Kuring parantos ngaunduh gambar anu beuratna 600mg tapi nyandak kuring kana konsol sareng sanés dipasang. Naon anu kuring lakukeun?

    1.    Laegnur cenahna

      alus

      Arch Linux sanés kanggo pangguna novice. Tapi upami anjeun nyarios yén anjeun badé masangkeunana dina VirtualBox kuring bakal nganggap yén anjeun parantos maju.

      Gambar Arch Linux nyanggakeun anjeun dina konsol. Teu aya program atur. Kuring gaduh naskah instalasi pikeun waktos anu lami, tapi aranjeunna henteu nganggo éta. Anjeun kedah nuturkeun léngkah anu diwincik dina Arch wiki éta sorangan. Atanapi Rookie Guide: https://wiki.archlinux.org/index.php/Beginners'mere beja% 28Espa% C3% B1ol% 29 atanapi Pitunjuk Instalasi: https://wiki.archlinux.org/index.php/Installation_guide_%28Espa%C3%B1ol%29

      Nuju di Virtual Box, ogé tingali kana saran tamu VirtualBox sareng Arch Linux: https://wiki.archlinux.org/index.php/VirtualBox_%28Espa%C3%B1ol%29#Pasos_para_instalar_Arch_Linux_como_sistema_hu.C3.A9sped

      Kuring terang éta bakal sigana rumit pikeun anjeun mimitina, tapi kauntunganna nyaéta anjeun bakal ngagaduhan sistem khusus, kalayan ngan ukur naon anu anjeun peryogikeun, sareng tanpa repot kedah nyusun 100% sapertos distro anu sanésna ti mimiti.

      1.    Alejandro TorMar cenahna

        Hatur nuhun pisan kana koméntar anjeun, kuring parantos ngartos sareng kuring bakal ngawartosan heula ka diri kuring ku tautan anu parantos anjeun sayangkeun ... Kuring yakin kuring bakal nyaritakeun kumaha jalanna
        Salam!

      2.    Brutico cenahna

        Coba iso ieu, éta ngalakukeun sagalana ku installer lami http://sourceforge.net/projects/architect-linux/ masang ampir sadaya lingkungan desktop

    2.    es cenahna

      Abdi henteu ngartos patarosan anjeun ogé ha ... Kuring ngaunduh qbittorrent, dina tautan contona arlinux2015.iso.torrent, kuring muka ku qbittorrent sareng voila éta mimiti diunduh, kuring henteu nanaon. 🙂

      1.    Luis. TO cenahna

        Hormat aya ubuntu

      2.    Scraf23 cenahna

        Kuring miharep anjeun bercanda.

  4.   Chaparral cenahna

    Naha henteu langkung gancang pikeun masang Antergos, sareng gudang tambahan?

    1.    nachin cenahna

      Sigana mah aranjeunna aya di ditu, sateuacanna peryogi salamina pikeun masang lengkep

  5.   Miguel Mayol cenahna

    yaourt -S kromium-lada-flash
    éta langkung mutakhir dibanding vérsi Adobe anu lirén ngembangkeun pikeun GNU / Linux sababaraha waktos ka pengker

  6.   NauTiluS cenahna

    Kabeneran dinten ayeuna kuring ngénggalan kana KDE 5, kumargi sistem parantos ngingetkeun kuring sababaraha dinten, perkawis éta, ngan ukur bungkus na anu badé aya, dugi ka Désémber taun ieu.

    Nambahkeun kana tulisan anjeun, kuring bakal ngalangkungan sadaya léngkah éta dina hiji. Pasang Retroarch, sareng unduh inti anu dipikaresep ku anjeun tina sistem anu kedah ditiru, sapertos SNES, N64, MAME, sareng anu sanésna.

    1.    es cenahna

      Oh hébat !!! Kuring henteu terang éta, unggal dinten anjeun diajar anu anyar! 🙂

  7.   Brutico cenahna

    Naha anjeun masang program dina akun pangguna root? anjeun resep cicing di pasisian.

    1.    Mrat cenahna

      Anjeun jelas henteu aya dina akun root. Anjeun nganggo paréntah "sudo su" janten anjeun teu kedah nempatkeun "sudo" dina unggal garis dina pacman. Éta henteu hirup di pasisian, éta janten sakedik hirup.

    2.    es cenahna

      Sapertos kitu, kuring resep cicing di pasisian, teu kakantun upami kuring nginum sababaraha bir sareng kuring root xD tapi biasana kuring nganggo sudo atanapi kadang su… hehehe