Naon anu kudu dilakukeun saatos masang CentOS 7? Pitunjuk gancang.

Halo babaturan ti DesdeLinux, sakumaha anjeun sadayana terang yén kuring téh teu tenang sareng kuring biasana masang distro ka sato galak kanggo nawiskeun anjeun panduan. Tapi éta ngabutuhkeun seueur usaha, padamelan sareng waktos sareng capé pikeun masang sistem deui unggal bulan :).

Saatos nyarios di luhur, kuring nyandak kaputusan pikeun cicing waé sareng sistem dasar anu kuring bakal virtualisasikan. Kuring milih salaku sistem dasar a CentOS 7 jeung Gnome-Shell kumargi lingkungan ieu pang produktif kuring terang.

Sateuacan ngamimitian, kuring nawiskeun sababaraha gambar:

Centos

Centos

Centos

Ayeuna hayu urang mimitian nyiapkeun sistem anyar urang.

Dasar:

Salaku root urang ngaéksekusi

yum update && yum autoremove && yum install yum-plugin-priorities
Yum install epel-release

Aranjeunna unduh .rpm ieu sareng masangkeunana:

http://li.nux.ro/download/nux/dextop/el7/x86_64/nux-dextop-release-0-1.el7.nux.noarch.rpm
http://linuxdownload.adobe.com/adobe-release/adobe-release-x86_64-1.0-1.noarch.rpm

Ayeuna anjeun ayana di /etc/yum.repos.d sareng aranjeunna ngédit sadaya repos anu aya dina diréktori nyarioskeun nambihan prioritas ieu pikeun dianggo dina tungtung unggal gudang:

prioritas = 1 pikeun CentOS-Base.repo, epel.repo prioritas = 10 pikeun nux-dextop.repo, adobe-linux-x86_64.repo

contona:

nano CentOS-Base.repo

# CentOS-Base.repo # # Sistem eunteung nganggo alamat IP anu nyambungkeun tina klién sareng status pembaruan # pikeun unggal eunteung pikeun nyokot kaca spion anu diénggalan sareng # geografis caket kana klien. Anjeun kedah nganggo ieu pikeun update CentOS # kacuali anjeun sacara manual nyokot kaca spion anu sanés. # # Upami mirrorlist = henteu tiasa dianggo pikeun anjeun, salaku mundur deui anjeun tiasa nyobian # remarked out baseurl = garisna. # # [base] name = CentOS- $ releasever - Base mirrorlist = http: //mirrorlist.centos.org/? release = $ releasever & arch = $ basearch & repo = os & infra = $ infra # baseurl = http: //mirror.centos.org / centos / $ releasever / os / $ basearch / gpgcheck = 1 gpgkey = file: /// etc / pki / rpm-gpg / RPM-GPG-KEY-CentOS-7 prioritas = 1 #dibebaskeun dileupaskeun [update] nami = CentOS - $ releasever - Updates mirrorlist = http: //mirrorlist.centos.org/? release = $ releasever & arch = $ basearch & repo = updates & infra = $ infra # baseurl = http: //mirror.centos.org/centos/$releasever/updates/ $ basearch / gpgcheck = 1 gpgkey = file: /// etc / pki / rpm-gpg / RPM-GPG-KEY-CentOS-7 prioritas = 1 #pakét tambahan anu tiasa manpaat [tambahan] nami = CentOS- $ releasever - Extras mirrorlist = http: //mirrorlist.centos.org/? Release = $ releasever & arch = $ basearch & repo = extra & infra = $ infra # baseurl = http: //mirror.centos.org/centos/$releasever/extras/$basearch/ gpgcheck = 1 gpgkey = file: /// etc / pki / rpm-gpg / RPM-GPG-KEY-CentOS-7 prioritas = 1 # paket tambahan anu manjangan fungsionalitas paket anu aya [centosplus] n ame = CentOS- $ releasever - Plus mirrorlist = http: //mirrorlist.centos.org/? release = $ releasever & arch = $ basearch & repo = centosplus & infra = $ infra # baseurl = http: //mirror.centos.org/centos/$releasever / centosplus / $ basearch / gpgcheck = 1 diaktipkeun = 0 gpgkey = file: /// etc / pki / rpm-gpg / RPM-GPG-KEY-CentOS-7

Sakali réposos anu disebut tadi dirobih, urang teraskeun:

yeuh masang Java-1.7.0-openjdk icedtea-web thunderbird firefox libreoffice libreoffice-langpack-es filezilla p7zip unzip zip gimp kernel-devel dkms telnet mc wget htop ntfs-3g yum install gstreamer-plugins-good gstreamer-plugins-bad gstreamer- plugins-ugly yum groupinstall "Development Tools" "Development Library" yeuh install vlc lm_sensors unrar foomatic sensors-detect

Sareng babaturan siap. Kalayan ieu CentOS 7 urang siap 🙂 .
Salam sareng Wilujeng taun énggal 2015.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

26 koméntar, tinggalkeun anjeun

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.

  1.   cenahna

    tuto anu saé pisan :), kuring nyandak kasempetan pikeun naroskeun naha leres centos bakal dileupaskeun?

    1.    kik1n cenahna

      Naha anjeun badé ngalakukeun rilis?

      1.    MaigoInu cenahna

        https://notfrom.wordpress.com/2014/12/11/centos-va-a-ser-rolling-release-falso/
        Dina tulisan éta aya tautan kana milis CentOS.

        Anu kuring ngartos nyaéta aranjeunna bakal ngalakukeun sami sareng Debian nalika ngaleupaskeun versi 7.x na contona.

    2.    petercheco cenahna

      Henteu, sanés CentOS atanapi RHEL nyaéta sareng moal Rolling Release.

      Anu parantos dilakukeun nyaéta média pamasangan nyaéta Rolling. Hayu atuh ngajelaskeun ... Sajauh ieu média pamasangan sami sabab sababaraha versi CentOS medal. Kituna, saatos instalasi réngsé, anjeun kedah masang ratusan megabyte atanapi bahkan gigabyte dina pembaruan munggaran.

      Ayeuna anu anjeun badé lakukeun nyaéta nyertakeun sadaya pembaruan dina média pamasangan, janten pembaruan anu munggaran janten masalah megabyte.

      Inpo:
      http://lists.centos.org/pipermail/centos-announce/2014-December/020807.html

    3.    Chaparral cenahna

      Saatos maca pituduh ieu, kuring hoyong pisan masang Centos, tapi henteu. Teuing kanggo abdi. Naha anjeun henteu ngadamel pituduh pikeun masang Centos pikeun kagok?. Ampir sadayana anu kuring tingali di luar distribusi ieu dina basa Inggris.

      Ku margi Peter, naon anu dilakukeun ku budak lalaki sapertos di Républik Céko? Awewe. . . Kumaha damang?

      1.    petercheco cenahna

        Sumur Chaparral,
        Budak awéwé henteu kunanaon, tapi alesan kuring di dieu nyaéta kusabab kuring gaduh padamelan anu ngajantenkeun kuring angkat antara Républik Céko sareng Spanyol: D.

        Sedengkeun pikeun pituduh, ieu panduan pikeun kagok ... Gampang, jelas sareng gancang: D.

      2.    servos cenahna

        Tanpa ragu naon anu anjeun peryogikeun nyaéta ServOS, unduh versi 2.0 anu dumasar kana CentOS 7 sareng ngagaduhan gnome3 sacara standar siap dianggo sareng dirarancang pikeun Desktop, éta bakal kaget anjeun. Éta mangrupikeun rilis sareng ngagaduhan dukungan dugi ka 2024 🙂
        LiveCD dimaksudkeun pikeun Server kusabab éta ngan ukur basa sareng nempatan 700MB ISO na
        LiveDVD nyaéta anu ngagaduhan sadaya program anu diperyogikeun pikeun ngamimitian damel dina laptop atanapi PC anjeun sareng gampang pisan dipasang! 🙂
        tulis unduhan tina http://www.serv-os.net jeung cobaan-éta! entong kaduhung! 🙂

  2.   eliotime3000 cenahna

    Tip anu saé, sanaos kuring resep anjeun ngadamel tutorial ngeunaan cara ngaganti systemd ku init anu sanés.

    PS: Kuring nyobian telepon sélulér anu kuring parantos nyalametkeun tina teu kapopohokeun.

    1.    petercheco cenahna

      Hai babaturan,
      Wilujeng taun énggal 2015 mimitina :). Hanjakalna (atanapi henteu) systemd henteu tiasa diekstraksi ti CentOS 7 kumargi éta dilaksanakeun dina sagala hal.

      Sanaos kitu, anjeun kedah naroskeun ka diri naha sistemd leres-leres goréng kumargi saur abdi masalah anu aya dilereskeun (sahenteuna dina CentOS).

      Sambutan :).

    2.    lmad cenahna

      Upami anjeun henteu resep systemd atanapi hoyong anu langkung unix, anjeun teu ngagaduhan pilihan tapi nganggo distribusi anu sanés (contona Debian), kuring sacara pribadi ogé ngalakukeun sistemd dina desktop tapi dina server kuring nganggo init tradisional, seuseueurna pikeun ngahindaran migrasi

  3.   moa cenahna

    kumaha carana masang Centos salaku sérver?

    1.    petercheco cenahna

      Anjeun ngaunduh cd minimal, pasang sareng voila. Anjeun badé kéngingkeun CentOS tanpa X sareng ngan ukur cekap kanggo sérver.

      1.    dhunter cenahna

        Kuring nyobian ayeuna-ayeuna, saé pisan, kuring nyobian ngaleungitkeun networkmanager sabab sigana kuring bakal overkill pikeun ip statik tapi ngarusak sistem, naha teu aya deui daemon jaringan sapertos di centos 6? Systemd aya hubunganana?

        slds

      2.    servos cenahna

        @dhunter anjeun teu kedah miceun bungkusan naon waé, pikeun gampang, ngonpigurasikeun antar muka sareng sakali ngonpigurasi do, ti terminal;

        sudo systemctl nonaktipkeun NetworkManager
        atanapi sapertos sateuacanna éta ogé cocog:
        sudo chkconfig NetworkManager pareum

        saterusna:
        sudo systemctl ngaktipkeun jaringan
        atanapi sapertos sateuacanna éta ogé cocog:
        jaringan chkconfig dina

        balikan deui teras angkat

        Anjeun tiasa neraskeun nganggo layanan .—- mimitian atanapi balikan deui paréntah sabab kompatibel 🙂

        1.    Jose Cuervo cenahna

          Nuhun kana inpormasi na

  4.   Vicdeveloper cenahna

    Ngan naon anu kuring pilari.

    Salam!

  5.   onai cenahna

    Kumaha kabar anjeun sareng centos 7?
    Dina postingan anu sanés anjeun masihan koméntar yén dina pendapat anjeun tiasa dianggo langkung saé tibatan fedora 21.
    Janten kuring hoyong naros anjeun naha anjeun tiasa masang vmware 11 sareng gns3 1.2 dina centos 7.
    Abdi hoyong terang pikeun masang éta xD
    Sateuacan kuring nganggo openuse 13.2 sareng parantos ngajalankeun 2 program ieu tapi nalika virtualisasi
    3 gambar dina vmware laptop kuring ngagantung kadang-kadang. Kuring gaduh ram 12Gb sareng prosesor i7.
    milarian di google kuring ningali yén ram ram naék pisan kanggo gambar-gambar éta dina vmware, kuring nganggo kde sareng
    Kuring kajadian ka lxde dimana gambarna lumpat tanpa masalah (unggal gambar ngagaduhan ram 2gb).
    Naha ieu kajantenan? XD ngan ukur kusabab desktop langkung énténg? Kuring kedah gaduh seueur RAM kumargi kuring gaduh 12GB tapi ram ram anu dihasilkeun nyandak kana xD luhur.
    Nya kuring kaluar tina topik haha, kuring hoyong naroskeun kumaha kaayaan anjeun kalayan centos 7.
    ; hatur nuhun kanggo postingan kuring Kuring maca sababaraha xD, kumaha freebsd anjeun? naha éta bakal ngajalankeun saé dina laptop kuring? Naha anjeun ngagaduhan program anu kuring mairan? haha deui kuring ninggalkeun topik xD
    Hatur nuhun pikeun sadayana.

    1.    petercheco cenahna

      Halo, CentOS 7 saé pisan. Anjeun bakal tiasa masang dua program sareng seueur seueur inpormasi perkawis éta.

      Sedengkeun pikeun FreeBSD éta tiasa dianggo dina naon waé. Henteu janten masalah naha éta aya dina sérver, PC atanapi laptop ... Tangtosna, dina PC sareng laptop janten teu raoseun. Kuring nyarankeun ngagunakeun FreeBSD ngan ukur dina sérver.

      salam
      Petercheco

      1.    weyland-yutani cenahna

        Anjeun ngarobih langkung distro tibatan jaket Petercheco. Memang Freebsd dina desktop langkung teu raoseun, tapi usaha tambahan anu kedah dilakukeun langkung ti diganjar. Freebsd gaduh téknologi anu langkung jauh langkung maju, contona zfs sareng Dtrace anu mangrupikeun ledakan nyata. Sareng naha henteu nyarios éta, éta henteu ngagaduhan ékspérimén anu disebat lennartOS (aduh, punten, systemD xD).

      2.    petercheco cenahna

        Halo @ weyland-yutani,
        Bingah taun sateuacan anu sanés: D. Abdi henteu ngaraos yén FreeBSD éta goréng sareng kuring tetep dina server kumargi palaksanaan na dina server gancang pisan sareng sahenteuna saur kuring langkung "langsung" dibanding sareng misan na Linux ogé aya di tingkat sanés nalika datang pikeun kaamanan antara séjén. Kauntungan.

        Tapi dina pc sareng laptop kuring éta janten teu nyaman kumargi anjeun henteu gaduh Gparted, hal anu mirip sareng NetworkManager sareng éta henteu pantes kalayan ngan ukur wifimgr atanapi kusabab masalah anu kedah ningkatkeun disk usb sepanjang waktos. Mimitina kuring henteu hariwang ngeunaan éta, tapi saatos bulan kahiji dina laptop éta ngajantenkeun kuring gélo: D.

        CentOS 7 pendak sareng kuring sareng sadayana sareng sadayana kedah nyarios. Anjeunna ngalaksanakeun padamelanna kalayan saé pisan. Sedengkeun pikeun systemd ... Man, sanés kuring resep pisan, tapi dina RHEL / CentOS sadayana tiasa dianggo kalayan saé pisan sareng kuring henteu acan niténan anu anéh dina operasi sistem.

        Sambutan :).

      3.    weyland-yutani cenahna

        Abdi ngartos posisi anjeun. Kuring, tapi, parantos janten pangguna Arch Linux anu pengkuh mangtaun-taun, Arch lami sateuacan munculna systemD sareng robih kana / usr. Kusabab kitu kuring ngarasa siga lauk dina cai di Freebsd, kusabab éta seueur kasaruaan sareng Arch baheula. Kuring henteu paduli nganggo terminal pikeun hal-hal anu tangtu, sapertos cakram cakram, ngaduruk DVD jsb .. naon deui, kuring resep sapertos kitu. Hatur nuhun ka Freebsd Abdi nyaman sareng perangkat lunak gratis deui. Ku jalan kitu, lisénsi BSD langkung saé pikeun kuring tibatan GPL. Tapi hé, éta topik anu sanés ..

        Wilujeng taun énggal kanggo anjeun ogé.

    2.    dhunter cenahna

      Upami anjeun virtualisasi sareng virt-manager, libvirt sareng qemu-kvm saur anjeun gaduh kasempetan anu langkung saé, vmware mangrupikeun sato galak.

      1.    Vicdeveloper cenahna

        Sato VMware dina rujukan pikeun konsumsi sumberdaya?.

        Naon pituduh anu nyaman sareng intuitif pikeun anjeun.

  6.   Gandalf cenahna

    Wilujeng énjing, hatur nuhun kana bantosan heula. Hal anu kadua pikeun nyaritakeun yén nalika kuring nyobian:
    yum groupinstall "Development Tools" "Development Library", kuring meunang ieu:

    Plugin anu dimuat: fastmirror, langpacks
    Teu aya file kelompok anu dipasang.
    Meureun ngaji: Grup yum tandana ngarobih (tingali man yum)
    Ngunggah kecepatan kaca spion tina host cache
    * dasar: eunteung.tedra.es
    * epel: http://ftp.cica.es
    * tambahan: eunteung.tedra.es
    * nux-dextop: mirror.li.nux.ro
    * apdet: mirror.tedra.es
    Perhatosan: Pangwangunan grup henteu ngagaduhan paket anu tiasa dipasang.
    Perhatosan: Perpustakaan Pangembangan Grup henteu aya.
    Meureun ngaji: Grup yum tandaan dipasang (tingali man yum)
    Teu aya bungkus dina grup anu dipénta anu sayogi pikeun dipasang atanapi diénggalan

    Abdi resep pisan upami anjeun tiasa masihan abdi.

    salam

    1.    petercheco cenahna

      Halo, henteu aya kajadian. Aya bédana antara Fedora sareng CentOS ... "Perpustakaan Pangembangan" henteu sayogi dina CentOS sareng dina Fedora éta.

      Éta pisan. "Pakakas Pangembangan" masang sadayana ku nyalira.

      salam

  7.   Malaikat-2021 cenahna

    Hatur nuhun pisan kana sadaya inpormasi. Saé pisan, teraskeun!