Naon anu kudu dilakukeun saatos masang Fedora 20 Heisenbug

Fedora 20 Heisenbug pencét adegan sababaraha minggu ka pengker. Nanging, henteu pernah ngilu ningali pembaruan ti kami Pitunjuk instalasi pos Fedora, utamina anu nembé ngamimitian dina Linux. Kuring miharep anjeun mendakan éta mangpaat!

fedora20

Sateuacan urang mimitian, hayu urang mimitian ku ngaktipkeun hak istimewa administrator:

su -

terus asupkeun kecap akses administrator.

1. Anyarkeun Fedora

Saatos masihan hakiki root, hal anu salajengna nyaéta pikeun ngapdet sistem. Disarankeun 100% ieu, pikeun nyegah aya kasalahan sareng tiasa masang sadayana nganggo bungkus anu paling anyar.

Yum update -y

2. Pasang Fedora dina basa Spanyol

Salah sahiji kaunggulan tina vérsi anyar ieu nyaéta installer Anaconda sareng kaseueuran lingkunganana ngagaduhan dukungan pikeun basa Spanyol, tapi upami urang hoyong sakumna sistem aya dina basa urang, urang kedah nganapigasi kana aktipitas> Aplikasi> Sistem Setélan> Daérah sareng Bahasa teras pilih Spanyol.

Upami éta henteu tiasa dianggo:

KDE

yum -y install kde-l10n-Spanish
yum -y install system-config-language
system-config-language

Gnome sareng anu sanésna

yum -y install system-config-language
system-config-language

3. Pasang repositori tambahan

RPM Fusion mangrupikeun anu paling penting (sareng ampir wajib ditambihkeun) Repository tambahan di Fedora. Éta kalebet bagian ageung tina paket anu Red Hat henteu kalebet sacara standar dina distribusi na pikeun lisénsi atanapi alesan patén, janten gudang ieu penting pikeun, contona, masang codec playback multimédia. Ieu kusabab Fedora maksudna nawiskeun ka kami alternatif gratis kana kode propriétik sareng kontén pikeun ngajantenkeun lengkep gratis sareng tiasa disebarkeun deui.

su -c 'yum localinstall --nogpgcheck http://download1.rpmfusion.org/free/fedora/rpmfusion-free-release-stable.noarch.rpm http://download1.rpmfusion.org/nonfree/fedora/rpmfusion- nonfree-release-stable.noarch.rpm '

Pikeun ngarengsekeun, urang kedah ngamutahirkeun gudang urang:

sudo yum cek-update

Kami ngamutahirkeun:

update Yum sudo

Ayeuna upami kami siap masang driver proprietary sareng codecs dina komputer urang

4. Ngaronjatkeun yum

yum sapertos apt-get Ubuntu. Ku masang sababaraha bungkus urang badé ningkatkeun sareng ngajantenkeun langkung gancang damel.

yum -y install yum-plugin-fastestmirror yum -y install yum-presto yum -y install yum-langpacks

5. Pasang supir Nvidia

Mimiti, aktipkeun Repository RPM Fusion kalayan cabang gratis sareng gratis (tingali léngkah 3).

1.-  Pariksa modél kartu vidéo anjeun

rpm -qa * \ nvidia \ * * \ kernel \ * | sort; uname -r; lsmod | grep -e nvidia -e nouveau; cat /etc/X11/xorg.conf lspci | grep VGA

2.- Identipikasi naha kartu vidéo Nvidia anjeun cocog sareng supirna, nganjang ka tautan ieu.

3.- Perbarui modul kernel sareng SELinux:

su
yum update kernel\* selinux-policy\*
reboot

4.- Pasang numutkeun kartu vidéo anjeun:

GeForce FX

yum install akmod-nvidia-173xx xorg-x11-drv-nvidia-173xx-libs

GeForce 6/7

yum -y install akmod-nvidia-304xx xorg-x11-drv-nvidia-304xx-libs

GeForce 8/9/200/300/400/500/600/700

yum -y install akmod-nvidia xorg-x11-drv-nvidia-libs

Léngkah 5: urang pastikeun nouveau dihapus tina initramfs

su
mv /boot/initramfs-$(uname -r).img /boot/initramfs-$(uname -r)-nouveau.img
dracut /boot/initramfs-$(uname -r).img $(uname -r)

5.- Pareuman komputer.

6. Konpigurasikeun Cangkang Gnome

Ieu mangrupikeun hal anu pangpayunna anjeun badé lakukeun di Fedora, kumargi Shell Gnome 3. sumping. Pikeun ngonpigurasikeunana, langkung saé dipasang gnome-tweak-tool pikeun ngarobih téma, fontna, jst. Dconf-editor bakal ngamungkinkeun anjeun ngarobih sareng ngarobih Fedora.

yeuh masang gnome-tweak-tool yum install dconf-editor

7. Pasang codec audio sareng video

yeuh -y install gstreamer-plugins-bad gstreamer-plugins-bad-nonfree gstreamer-plugins-ugly gstreamer-ffmpeg

8. Pasang codecs pikeun nonton DVD

rpm -Uvh http://rpm.livna.org/livna-release.rpm yum cek-update yeuh install libdvdread libdvdnav lsdvd libdvdcss

9. Pasang Flash

32/64 bit Flash:

yeuh masang alsa-plugins-pulseaudio flash-plugin

10. Pasang plugin Java + jawa

OpenJDK, versi kabuka Java anu cekap kanggo kaseueuran padamelan.

yum -y install Java-1.7.0-openjdk yum -y install Java-1.7.0-openjdk-plugin

Nanging, upami anjeun pamekar Java anjeun panginten hoyong masang versi resmi Sun Java.

32 bit:

wget -c -O jre-oraclejava.rpm http://javadl.sun.com/webapps/download/AutoDL?BundleId=81809
yum -y install jre-oraclejava.rpm
cd /usr/lib/mozilla/plugins/
ln -s /usr/java/latest/lib/i386/libnpjp2.so
echo 'PATH=/usr/java/latest/bin:$PATH' >> /etc/profile.d/java.sh

64 bit:

wget -c -O jre-oraclejava.rpm http://javadl.sun.com/webapps/download/AutoDL?BundleId=81811
yum -y install jre-oraclejava.rpm
cd /usr/lib64/mozilla/plugins/
ln -s /usr/java/latest/lib/amd64/libnpjp2.so
echo 'PATH=/usr/java/latest/bin:$PATH' >> /etc/profile.d/java.sh

Upami plugin icedtea dipasang, éta kedah dipiceun atanapi ditumpurkeun.

11. Pasang pos, rar, jsb.

yum -y install unrar p7zip p7zip-plugins

12. Pasang LibreOffice dina basa Spanyol

yeuh -y install libreoffice-base libreoffice-calcul libreoffice-core libreoffice-draw libreoffice-impress libreoffice-langpack-en libreoffice-math libreoffice-panulis hunspell hunspell-en

13. Masang Anggur

yeuh masang anggur yeuh -yéta masang cabextract

Anjeun tiasa ogé install Winetricks (sakumpulan DLL anu diperyogikeun pikeun ngajalankeun sababaraha program Windows). Sakali dipasang, anjeun tiasa ngajalankeun sapertos kieu: / usr / bin / winetricks

Yapa: pamasang otomatis

Aya rupa-rupa skrip anu ngamungkinkeun urang pikeun ngajadikeun otomatis bagian ageung tina padamelan anu kedah dilaksanakeun saatos dipasang Fedora. Diantarana, perlu disebatkeun Easylife y Utilitas Fedora.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

29 koméntar, tinggalkeun anjeun

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.

  1.   elav cenahna

    Pitunjuk anu saé .. Tapi aduh, kumaha cara pikeun ngalakukeun hal-hal saatos dipasang hahaha.

    1.    hayu urang nganggo linux cenahna

      Haha! Leres ... 🙂

    2.    Ozkar cenahna

      Pasang viking, kuring masang pangkalan teras sésana, gelombang lengkungan atanapi netinstall debian 😀

  2.   jamin-samuél cenahna

    pos unggulan

    Saatos maca sadayana ieu hiji-hijina hal anu kuring tiasa ucapkeun nyaéta: "Alhamdulillah Linux Mint parantos sumping sareng sadayana sacara standar"

    xD

    1.    hayu urang nganggo linux cenahna

      Sareng éta kuring henteu ngawitan rinci kumaha masang driver proprietary. Sigana mah éta distribusi anu langkung rumit… jauh.

    2.    peuting cenahna

      Éta anu kedah satuju atanapi henteu satuju kana "Open Source" sareng Fedora téh. Upami anjeun hoyong program anu henteu aya di daérah éta, éta anu anjeun maénkeun. Ku jalan kitu, naha plugin Oracle Java ogé sumping dina Linux Mint? Aya OpenJDK anu kajabi dina halaman wéb anu khusus sami valid. Upami urang ngamimitian rusak ku henteu mawa standar, urang kedah masang langkung seueur program anu katutup sapertos Vydeo, Skype, Nero, Adobe Air, Opera jst.

      Salam.

      1.    lea cenahna

        Sapertos ... Hal anu sanés, pikeun nempatkeun dina basa Spanyol henteu kedah dipasang naon-naon, nyaéta anjeun ngonpigurasikeunana dina pamasangan atanapi gagal yén sakali sistem dipasang sareng linbreoffice-nyerat, libreoffice-calcul, libreoffice-draw sareng libreoffice- ngemutan datangna sareng sistem.
        Salah sahiji fitur hébat Fedora nyaéta éta ngan ukur ngagunakeun perangkat lunak gratis, janten supir proprietari dugi ka masing-masing karesep pribadi, kuring nganggo driver méja pikeun konfigurasi grafis kuring sareng éta tiasa dianggo pisan pikeun kuring.

  3.   shini-kire cenahna

    Kuring henteu terang kunaon pikiran kuring datang ka kuring ku nami xD dugi ka parah haha

    1.    O_Pixote_O cenahna

      Kuring ogé xDD

  4.   O_Pixote_O cenahna

    Salaku saran, dimana anjeun nempatkeun langkung ti hiji paréntah nempatkeun aranjeunna nganggo «;» Janten:
    ieu:
    yeuh masang anggur
    yeuh -y install cabextract
    Janten:
    yeuh masang anggur; yeuh -y install cabextract
    Éta nafsirkeun yén sadayana aya dina file anu sami (sigana anjeun parantos terang, kuring nyarios upami aya anu teu maca)

  5.   NotFromBrooklyn cenahna

    Jalma, tong nyempad kuring Fedora. Aya ogé cara anu gampang pikeun ngalakukeun sadaya skrip ieu?, Ogé, tapi dasarna:
    [kode] su -c «ngagulung http://satya164.github.io/fedy/fedy-installer -o fedy-installer && chmod + x fedy-installer && ./fedy-installer de [/ code]

    1.    NotFromBrooklyn cenahna

      Naon anu langkung ageung, kuring henteu terang kunaon kuring panginten éta WordPress.

    2.    Dayara cenahna

      Anjeun tiasa terang yén aranjeunna henteu acan nyobian Slackware. Abdi nganggo samentawis sareng kuring resep, tapi kumaha sih waktosna nyiapkeun éta.

  6.   Cristianhcd cenahna

    Ngan sono ...
    amd grapik = ngalih ka nvidia atanapi nganggo grafik integral intel: seuri

    1.    hayu urang nganggo linux cenahna

      Haha ... henteu gampang masang driver proprietary di Fedora ... henteu gampang.

  7.   luismalamoc cenahna

    Ditambahkeun bagian gudang adobe leungit janten tiasa hasil masang plugin flash.

    Pikeun sagala anu sanés éta hébat sareng cukup saderhana, dugi ka titik éta anu kuring hoyong mendakan.

    Salam.

  8.   Alejandro cenahna

    Kuring nembé dipasang deui sareng pituduh ieu sampurna pikeun kuring, hatur nuhun Pablo !!

    1.    hayu urang nganggo linux cenahna

      Sabalikna, hatur nuhun kanggo sing mampir sareng masihan koméntar!
      Peluk! Paul.

  9.   ZzNEARsLzZ cenahna

    Kuring miharep kartu vidéo jalanna saé sareng kuring tiasa maénkeun dota 2 dina steam XD

  10.   ZzNEARsLzZ cenahna

    Bantosan kuring ngeunaan ieu, kumaha kuring terang modél kartu nvidia kuring?

    [root @ localhost zznearslzz] # rpm -qa * \ nvidia \ * * \ kernel \ * | sort; uname -r; lsmod | grep -e nvidia -e nouveau; cat /etc/X11/xorg.conf lspci | grep VGA
    abrt-addon-kerneloops-2.2.1-1.fc20.x86_64
    kernel-3.11.10-301.fc20.x86_64
    kernel-3.14.3-200.fc20.x86_64
    kernel-modules-extra-3.11.10-301.fc20.x86_64
    kernel-modules-extra-3.14.3-200.fc20.x86_64
    libreport-plugin-kerneloops-2.2.2-2.fc20.x86_64
    3.11.10-301.fc20.x86_64
    nouveau 943445 1
    mxm_wmi 12865 1 nouveau
    ttm 79865 1 nouveau
    i2c_algo_bit 13257 2 i915, nouveau
    drm_kms_helper 50239 2 i915, nouveau
    drm 278576 7 ttm, i915, drm_kms_helper, nouveau
    i2c_core 34242 7 drm, i915, i2c_i801, drm_kms_helper, i2c_algo_bit, nouveau, videodev
    wmi 18697 3 dell_wmi, mxm_wmi, nouveau
    video 19104 2 i915, nouveau
    ucing: /etc/X11/xorg.conf: file atanapi diréktori henteu aya
    cat: lspci: File atanapi diréktori henteu aya

  11.   ZzNEARsLzZ cenahna

    Kartu vidéo kuring nyaéta:
    NVIDIA Corporation GF108M [GeForce GT 540M] (rev a1)
    sareng upami éta aya dina daptar pangrojong ayeuna mana paréntah ieu anu kuring ngajalankeun

    1.- GeForce FX

    yeuh masang akmod-nvidia-173xx xorg-x11-drv-nvidia-173xx-libs

    2.- GeForce 6/7

    yeuh -y install akmod-nvidia-304xx xorg-x11-drv-nvidia-304xx-libs

    3.- GeForce 8/9/200/300/400/500/600/700

    yum -y install akmod-nvidia xorg-x11-drv-nvidia-libs

  12.   JP cenahna

    Mitra inpormasi diapresiasi!

  13.   Carlos cenahna

    Abdi henteu tiasa masang desktop anu langkung enteng ... aya anu terang naon anu kuring leungit?

  14.   Max michel cenahna

    Pasti, ieu ngan ukur puncak gunung es tina naon anu paling asa kuring tina seuseueurna sistem Linux: yén jinis tulisan ieu diperyogikeun.

    Ningkatkeun yum? Naha Fedora henteu disangka damel éta? Dina nawiskeun sistem anu masihan kinerja maksimum? Éta henteu kedah diperyogikeun sareng éta kedah janten BAGIAN SISTEM. Kuring sapuk pisan yén sistem moal pernah sampurna, tapi; sapertos conto anu dikutip: ngan ukur nambihan sababaraha garis kode kanggo yum pikeun ningkat. Naha bangsat henteu ditambihkeun salaku basa? !!

    1.    ceremé cenahna

      1 Upami anjeun masang cd live, fedora ogé ngagaduhan dasar-dasarna.
      2º Upami éta henteu kalebet bungkus, éta kusabab masalah lisénsi atanapi kusabab éta henteu cocog sareng filosofi distro
      Ka-3 Upami anjeun sanés pangembang, anggo Windows, kusabab koméntar anjeun ngajantenkeun kuring ngartos

  15.   TUXK316 cenahna

    Cara naon pikeun ngagaduhan pangguna noob, wflix murni dina blog ieu, upami anjeun teu kersa ngalakukeun naon-naon, teraskeun wifi 888888888, linux kanggo jalma anu mikir sanés pikeun pangguna noob anu ngagaduhan sadayana, sanaos sadayana jalanna lepat, tapi éta leres damel HAHAHA
    , inpormasi na ngaapresiasi sanaos salawasna sami, fedora parantos ngabosenkeun kuring, éta henteu ngantep anjeun nyusun XD naon waé, kami kedah nyeken file linux =)

  16.   Adrian cenahna

    Kontribusi anu saé !!!

    Hatur nuhun.

  17.   Andres Benavides cenahna

    Inpormasi anu saé pisan, kanggo urang anu ngamimitian ku linux

  18.   kasja cenahna

    punten kuring masang fedora sareng ayeuna kuring hoyong ngapdet deui sareng masang sababaraha program, abdi nyobian ngalaksanakeunana tapi kuring ngagaduhan kasalahan ieu
    [root @ localhost ~] # yum -y update
    Plugins anu dimuat: langpacks, refresh-packagekit
    Kasalahan: Teu tiasa kéngingkeun metalink kanggo gudang: fedora / 20 / x86_64. Punten mastikeun jalanna sareng cobian deui