Naon anu kudu dilakukeun saatos masang Linux Mint 16 Petra

Unggal waktos aranjeunna deui nu pamaké tina sebaran ieu anjeun terang putus de Ubuntu sareng nyandak jalan anu rada benten. Ieu pitunjuk saatos pamasangan pikeun pangguna anu nembé ngamimitian.


Sababaraha pertimbangan pikeun diperhatoskeun sateuacan ngamimitian pituduh:

  • Beda sareng Ubuntu, Mint datang sacara standar sareng seuseueurna codédia audio sareng video multimédia, janten ngamutahirkeunana sanés prioritas.
  • Komponén penting anu sanés anu dipasang sacara standar nyaéta Synaptic, manajer pakét anu kawéntar.
  • Upami anjeun gaduh versi basis Ubuntu, seueur program sareng paket anu cocog pisan antara kadua distribusi.

Saatos netelakeun poin-poin ieu, urang teraskeun daptar sababaraha hal anu tiasa ngajantenkeun kahirupan langkung gampang saatos masang versi anyar tina Linux Mint.

linux mint kayu manis

1. Ngajalankeun Update Manager

Tiasa waé pembaruan énggal parantos kaluar kumargi anjeun ngaunduh gambarna, janten anjeun tiasa mariksa naha aya pembaruan anu aya ti pangatur pembaruan (Menu> Administrasi> Pembaruan Manajer) atanapi ku paréntah ieu:

sudo apt-get update && sudo apt-get ningkatkeun

2. Pasang driver proprietary (kartu vidéo, nirkabel, jsb.)

Dina Preferensi Menu> Supir Tambahan urang tiasa ngamutahirkeun sareng ngarobih (upami urang hoyong) supir propriétari kartu grafik atanapi alat sanés anu nyababkeun masalah.

supir proprietér linux mint

3. Pasang bungkus basa

Sanaos sacara standar Linux Mint masang bungkus basa Spanyol (atanapi anu sanés anu parantos kami nunjukkeun nalika dipasang) éta henteu lengkep. Pikeun ngabalikeun kaayaan ieu urang tiasa buka Menu> Preferensi> Pangrojong basa atanapi ogé ku ngetikkeun paréntah ieu di terminal:

sudo apt-get install bahasa-bungkus-gnome-en bahasa-bungkus-en bahasa-bungkus-kde-en libreoffice-l10n-en thunderbird-lokal-en thunderbird-lokal-en-en thunderbird-lokal-en-ar

4. Ngaropea tampilan na

Aya seueur cara pikeun ngalakukeun éta, sareng aranjeunna sadayana gratis! Di http://gnome-look.org/ urang gaduh database ageung wallpaper, téma, alat sareng elemen sanés anu bakal ngabantosan urang pikeun "ningali" desktop urang. Urang ogé tiasa ngamangpaatkeun 3 pakakas anu kawéntar:

1. Docky, bar potong kompas sareng aplikasi pikeun desktop kami. Halaman wéb resmi: http://wiki.go-docky.com/index.php?title=Welcome_to_the_Docky_wiki. Pamasangan: dina terminal kami nyerat: sudo apt-get install docky

2. AWN, bar navigasi anu sanés, ampir saingan pikeun dok! Halaman wéb resmi: https://launchpad.net/awn Pamasangan: ti manajer Program.

3. Conky, monitor sistem anu nembongkeun inpormasi kana sababaraha komponén, sapertos RAM, pamakean CPU, waktos sistem, jst. Kauntungan anu hébat nyaéta aya seueur "kulit" tina aplikasi ieu. Halaman wéb resmi: http://conky.sourceforge.net/ Pamasangan: sudo apt-get install conky

5. Masang font anu ngawatesan

Upami perlu dipasang, urang kedah nyerat paréntah ieu di terminal:

sudo apt-get install ttf-mscorefonts-installer

Kami nampi istilah lisénsi anu ngatur sareng TAB sareng ENTER.

Penting pikeun ngalakukeunana tina terminal sareng sanés ti salah sahiji pangurus, sabab kami moal tiasa nampi istilah panggunaan di éta.

6. Masang program pikeun diputer

Salaku tambahan kana perpustakaan kaulinan anu répositori, urang ogé ngagaduhan http://www.playdeb.net/welcome/, halaman séjén anu ngahususkeun pikeun ngoléksi kaulinan pikeun sistem Linux dina paket .deb. Upami urang ogé hoyong mikaresep gim Windows urang, ulah asa-asa, sabab urang gaduh sababaraha alternatif:

1. Inuman anggur (http://www.winehq.org/) Nyayogikeun kami lapisan kasaluyuan pikeun ngajalankeun ngan ukur kaulinan, tapi ogé sagala jinis perangkat lunak anu disusun pikeun sistem Windows

2. PlayOnLinux (http://www.playonlinux.com/en/) sumber daya sanés anu nyayogikeun kami perpustakaan anu sanggup masang sareng ngagunakeun parangkat lunak anu dirancang pikeun Windows

3. Lutris (http://lutris.net/) platform kaulinan anu dikembangkeun pikeun GNU / Linux, sumber anu saé sanajan dina tahap pamekaran.

4. Winetrik (http://wiki.winehq.org/winetricks) dianggo salaku skrip anu ngabantosan pikeun ngaunduh perpustakaan anu diperyogikeun pikeun ngajalankeun kaulinan Linux, sapertos .NET Frameworks, DirectX, jst.

Kanggo sadaya program ieu, urang tiasa konsultasi halaman resmi masing-masing, boh dina manajer Program Mint Linux atanapi terminalna. Nya kitu, urang khususkeun nyarankeun maca ieu mini-tutor anu ngajelaskeun kumaha carana masang sareng ngonpigurasikeun masing-masing na.

7. Pasang plugins audio sareng ékualiser

Sababaraha diantarana, sapertos Gstreamer atanapi Timidity, bakal ngabantosan urang pikeun ngalegaan katalog format anu didukung; duanana aya dina manajer Programs atanapi tiasa dipasang nganggo paréntah sudo apt-get install. Disarankeun ogé masang pulseaudio-ékualiser, sanggup nyayogikeun konfigurasi Pulsa Audio anu maju sareng ningkatkeun kualitas sora. Pikeun masang éta kami bakal nganggo 3 paréntah:

sudo add-apt-repository ppa: nilarimogard / webupd8 sudo apt-get update sudo apt-get install pulseaudio-equalizer

8. Pasang Dropbox

Dina yuswa 'awan', anjeun panginten gaduh akun Dropbox atanapi Ubuntu One. Anjeun tiasa masang Ubuntu One sareng Dropbox ti Program Manager. Alternatipna, anjeun tiasa masang Dropbox nganggo paréntah ieu: sudo apt-meunang install dropbox.

9. Pasang program anu sanés

Sésana nyaéta kéngingkeun parangkat lunak anu dipikahoyong pikeun unggal kabutuhan. Aya seueur cara pikeun ngalakukeun éta:

1. dina Manajer Program, anu urang lebetkeun tina Menu> Administrasi, kami ngagaduhan seueur program pikeun fungsi naon waé anu lumangsung ka kami. Manajer disusun ku kategori, anu ngagampangkeun milarian anu dipikahoyong. Sakali program anu diperyogikeun ayana, éta ngan ukur masalah mencét tombol install sareng ngetikkeun kecap konci Administrator; Urang bahkan tiasa ngadamel antrian pamasangan anu manajer anu sami bakal ngaéksekusi sacara berurutan.

2. jeung Manajer paket upami urang terang persis paket naon anu hoyong dipasang. Henteu disarankeun pikeun masang program ti mimiti upami urang henteu terang sadayana bungkus anu urang butuhkeun.

3. Ngaliwatan a Terminal (Menu> Asesoris) sareng ngetik biasana sudo apt-get install + nami program. Kadang-kadang urang kedah nambihan Repository sateuacanna sareng paréntah sudo apt-get ppa: + repository name; pikeun milarian program nganggo konsol urang tiasa ngetik search apt.

4. Dina halaman http://www.getdeb.net/welcome/ (Adina Playdeb) kami ogé ngagaduhan katalog perangkat lunak anu saé disusun dina bungkus .deb

5. Desde halaman proyék resmi upami anjeun ngagaduhan léngkah pamasangan anu sanés.

Sababaraha saran parangkat lunak:

  • Mozilla Firefox, Google Chrome, Opera: Paramban Internét
  • Mozilla Thunderbird: email sareng manajer almenak
  • Kantor Libre, Open Office, K-Office: suite kantor
  • Comix: maca komik
  • Okular: sababaraha file reader (kalebet pdf)
  • Inkscape: editor grafik vektor
  • Adun: Modél 3D
  • Gimp: nyiptakeun sareng ngédit gambar
  • VLC, Mplayer: pamuter sora sareng pidéo
  • Rythmbox, Audgiving, Songbird, Amarok - Pamaén Audio
  • Boxee: pusat multimédia
  • Kaliber: manajemén buku e-book
  • Picasa - Manajemén Gambar
  • Audacity, LMMS: platform éditan audio
  • Pidgin, Emesené, Empati: multiprotocol chat client
  • Google Earth: dunya maya Google anu terkenal
  • Transmisi, Vuze: P2P palanggan
  • Bluefish: éditor HTML
  • Geany, Eclipse, Emacs, Gambas: lingkungan pangwangunan pikeun basa anu béda
  • Gwibber, Tweetdeck: klien pikeun jaringan sosial
  • K3B, Brasero: perékam disc
  • Ngamuk ISO Mount: masang gambar ISO dina sistem kami
  • Unetbootin: ngamungkinkeun anjeun "masang" sistem operasi dina pendrive
  • ManDVD, Devede: Ngarang DVD sareng Nyiptakeun
  • Bleachbit: miceun file anu teu perlu tina sistem
  • VirtualBox, Anggur, Dosemu, Vmware, Bochs, PearPC, ARPS, Win4Linux: niru sistem operasi sareng parangkat lunak
  • Kaulinan aya rébuan sareng pikeun sadaya rasa !!

Pikeun ningali daptar anu langkung jembar, anjeun tiasa nganjang ka Bagéan program tina blog ieu.

10. Maca dokuméntasi resmi

La Pitunjuk pangguna resmi Linux Mint henteu ngan ditarjamahkeun kana basa Spanyol, tapi éta mangrupikeun rujukan anu disarankeun pisan pikeun pamasangan sareng panggunaan sistem sadidinten.

Ngajalajah sistem anyar kami

Kami parantos ngagaduhan sistem operasi anu siap pikeun panggunaan urang sapopoe. Sakumaha biasa, disarankeun pikeun ngajajah manajer, pilihan, konfigurasi sareng alat sanésna pikeun sistem pikeun ngabiasakeun diri ku sadaya kautamaan tina sistem urang.

Pondokna, bersantai terasrasakeun manpaat parangkat lunak gratis. Diajar sakaligus kumaha rasana janten bébas tina virus, layar biru, sareng larangan sadaya jinis.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

28 koméntar, tinggalkeun anjeun

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.

  1.   Babel cenahna

    Hai Naon anu anjeun hartosna nalika anjeun nyarios yén "seueur program sareng paket anu saluyu pisan antara kadua distribusi"? Éta henteu sadayana distribusi cocog sareng sadaya pakét GNU / Linux? Kuring naroskeun sabab kuring pikir pernyataan ieu tiasa ngalieurkeun pangguna pemula.
    Paduli éta, kuring pikir tulisan éta saé pisan pikeun aranjeunna anu lebet kana dunya Mint.
    Salam.

    1.    Tesla cenahna

      Kuring anggap éta hartosna, sanaos Mint didasarkeun kana Ubuntu sareng nganggo Repository na kanggo seueur parangkat lunak, panginten aya paket anu dipasang sacara standar di Ubuntu sareng sanés di Mint sareng éta mangrupikeun kagumantungan paket anu urang hoyong pasang . Anjeun terang, kagumantungan ngagulung.

      Nanging teu aya anu teu tiasa direngsekeun sareng kaseueuran parangkat lunak moal aya masalah.

      Gening dina pos! Mangpaat pisan sareng, sanaos Mint dina pamanggih kuring langkung siap tibatan Ubuntu, éta henteu raoseun terang inpormasi éta!

      1.    hayu urang nganggo linux cenahna

        Éta jalma anu leres. Tesla pencét konci na. 🙂
        Surak! Paul.

  2.   poékkeun cenahna

    Pos anu saé, tapi lingkungan desktop naon anu anjeun nyarankeun dina vérsi linux mint ieu?

    1.    ucing cenahna

      Kayu manis upami anjeun ngagaduhan GPU anu saé sareng MATE dina kasus anu sanés.

  3.   ucing cenahna

    Pembaruan langkung saé dilakukeun ti pangatur (ikon taméng), kumargi Mint, pikeun ngajaga stabilitas sistem, nempatkeun pembaruan sareng ngan ukur ngamungkinkeun anjeun masang dugi ka tingkat 3 sacara standar. Upami anjeun ngapdet ku konsol, sababaraha file sistem konci tiasa dirobih.

    1.    hayu urang nganggo linux cenahna

      Matak ... kuring henteu ngagaduhan inpormasi éta! 🙂

  4.   DMYSYS cenahna

    Sigana mah Petra tétéla janten pilihan anu saé, saur kuring kuring bakal ngadorong diri pikeun nyobaan

    1.    hayu urang nganggo linux cenahna

      Hareupeun! 🙂

    2.    Mauricio cenahna

      Nya, kuring mangrupikeun pangguna Ubuntu 12.04, sareng kuring masang Mint Petra KDE, kuring nyobian sababaraha dinten sareng kuring henteu ragu-ragu pormat laptop sareng ngan ukur Mint, éta lumayan hébat, stabil pisan sareng antar muka anu teuing hébat.

  5.   aioria cenahna

    Abdi ngalih ka Kayu manis sareng kuring resep pisan ...

  6.   poékkeun cenahna

    tutorial anu saé ngabantosan kuring pisan

  7.   Luis Marquez cenahna

    Salam sareng hatur nuhun kana kontribusina, kuring ngan ukur hoyong ningali sabaraha dukungan kanggo versi anu saé ieu sareng nalika lts kaluar, dimana ningali langkung seueur detil na.

    Hatur nuhun sareng kuring ngantosan waleran anu saé anjeun.

    1.    hayu urang nganggo linux cenahna

      LM 16 bakal didukung dugi Juli 2014.
      http://www.linuxmint.com/oldreleases.php
      Surak! Paul.

  8.   Diego Garcia cenahna

    Wilujeng enjing kanggo sadayana.
    Abdi resep pisan inpormasi éta.
    Kuring ngagaduhan masalah anu kuring ngarepkeun anjeun tiasa ngabantosan kuring.
    Kuring gaduh sababaraha minggu nyobian masang linux mint 16, tapi dina waktos ampir bérés instalasi kuring ngagaduhan kasalahan sareng legenda anu nyatakeun sapertos "installer parantos nabrak" sareng nalika kuring ngabalikan ieu kuring parantos ngahapus grub anu nyegah mimitian ku linux atanapi win2 anu kuring gaduh dina partisi anu sanés.
    Éta ngajantenkeun kuring asa pisan sabab unggal-unggal kuring nyobian sareng gagal kuring kedah masang Ubuntu 13 pikeun cageur dual boot kuring.
    Kuring nyobian masang mint nganggo usb nganggo Yumi sareng ngaduruk iso kana dvd sareng hasilna sami. kamari kuring ngunduh program panyipta lili sapertos kitu sareng ku ieu kuring sadar yén iso parantos ngarusak file. bahkan nalika anjeun unduh tina halaman wéb resmi.
    Mudah-mudahan sareng anjeun tiasa ngabantosan kuring, kuring hoyong pisan masang linux mint dina laptop hp g42 kuring.
    Sateuacanna hatur nuhun pisan.

    1.    Salvador cenahna

      Halo sadayana!

      Koméntar ieu kanggo Diego García, anu kuring ningali teu acan nampi réspon.
      Upami anjeun nyarios, anjeun gaduh file anu korup, bahkan saatos ngaunduh iso tina halaman wéb resmi, tingali naha anjeun tiasa ngaksésna tina komputer sanés pikeun ngaunduh sareng ngabakar kana disk. Sugan ku cara ieu anjeun bakal nyingkahan kasalahan, anu tiasa lumangsung nalika ngarékam dina komputer anjeun. Atanapi gaduh batur anu anjeun kenal tinggalkeun anjeun salinan. Upami éta tetep kajantenan ka anjeun, éta hartosna aya anu teu cocog sareng pakakas (rada anéh).

      Sareng ayeuna koméntar umum: Kuring mendakan yén duanana ubuntu sareng mint gaduh masalah idin pangguna, sareng drive anu "teu dipimilik ku pangguna éta". Hayu atuh ngajelaskeun: upami kuring masang réncang linux mint "gigireun" jandéla $$$ (partisi C: pikeun sistem, partisi D: pikeun data), ngantepkeun sistem nganggo pangguna input otomatis na nganggo idin "standar" sareng pangurus (anu kuring masang sistem), réréncangan abdi henteu tiasa ngaksés partisi "D:" (ntfs) sabab anjeunna nyungkeun kecap akses administrator (anu kuring henteu hoyong pasihkeun anjeunna supados anjeunna henteu ngarusak nanaon).
      Kuring kantos langkung ti sarébu kali sareng henteu mendakan cara pikeun ngarobih idin partisi "D:" janten, kumargi henteu dipasang sacara otomatis, sahenteuna anjeun tiasa masang nalika rék muka.
      Upami solusina pikeun nyimpen dokumén anjeun nyalira dina folder anjeun nyalira, kuring henteu resep: tina jandéla $$$ kuring terang yén data éta kedahna jauh tina fasilitasna.

      Sateuacanna, unggal pangguna kéngingkeun ijinna sareng tiasa diakses kalayan gampang. Ayeuna ngan ukur aya dua kamungkinan: "standar" sareng "administrator" ... Upami ayeuna pangguna standar peryogi kecap akses administrator ... urang saé!

      Salam kanggo sadayana!

      Jurusalamet.
      (Ti Badalona)

      1.    jimat cenahna

        Salvador, anjeun kedah nyiptakeun aksés langsung ka D: dina sési pangurus sareng nempatkeun kata sandi anjeun. di dinya anjeun masihan idin palaksanaan ka pangguna sobat anjeun. Upami éta tetep henteu tiasa dianggo pikeun anjeun
        anjeun tiasa ngadamel jalan pintas tina akun anjeun sareng masihan ijin palaksanaan ka pangguna anjeun.
        a enya éta hasil pikeun kuring tanpa masalah dina sadaya vérsi ubuntu.

  9.   Arismendy cenahna

    Halo, kuring énggal pikeun linux mint, kuring nembé masang na tulisan ieu parantos ngabantosan kuring pisan, kuring ngajalajah halaman sareng anu leres kuring resep pisan.

    1.    hayu urang nganggo linux cenahna

      Éta alus! Abdi resep éta mangpaat.
      Rangkulan! Paul.

  10.   Gaston Barriga cenahna

    Hatur nuhun pisan kana postingan ieu anu kapaké pisan. Abdi anu énggal pikeun Linux. Kuring nembé waé masang Linux Mint 16 dina laptop Lenovo 3000 N200 0769 lami kuring, sadayana sigana badé kajantenan kecuali WiFi; Abdi henteu tiasa kéngingkeun sambungan nirkabel. Nalika kuring muka manajer supir kuring ningali jandéla kosong, tanpa daptar supir atanapi alat, ngan ukur aya pesen "supir proprietén henteu dianggo". Tombol Balikkeun sareng Larapkeun Parobihan henteu aktip. Kumaha carana abdi tiasa ngaktipkeun kadali nirkabel? Abdi ngahargaan pitulung pisan.

    1.    hayu urang nganggo linux cenahna

      Tina anu anjeun ngajelaskeun, anjeun panginten kedah ngalakukeun "ku tangan" ... sapertos dina Windows, atanapi anu sami.
      Kanggo éta, anjeun kedah masang ndiswrapper sareng kéngingkeun supir windows kartu na.
      Supados kirang langkung anjeun gaduh ideu ngeunaan naon, kuring ngantunkeun anjeun tautan (sanaos dina kasus anjeun tiasa béda-béda):
      https://blog.desdelinux.net/que-hacer-cuando-nuestro-dispositivo-wifi-solo-tiene-drivers-para-windows/
      Peluk! Paul.

  11.   Lutheran_Elsalvador_503 cenahna

    kontribusi anu saé pisan pikeun kami anu ngamimitian hijrah sareng ngarusak ranté ti swasta dugi ka gratis mangrupikeun sumbangan anu saé pisan

  12.   Abel lopez cenahna

    Abdi énggal, kuring masang Linux Mint tanpa internét, teu aya tempat kuring cicing, naon anu kudu kuring lakukeun ayeuna? Kuring ngagaduhan bumi anu ramah anu ngamungkinkeun kuring nyambung, naha éta otomatis diropea atanapi kuring kedah ngalakukeun nyalira? Tega sareng abdi, abdi ... dummy umur 82 taun ... hoyong diajar.

  13.   Hector cenahna

    Nalika masang bungkus dina linux mint 17.1 éta ngawartosan yén konéksi sareng repositori gagal, kumaha kuring tiasa méréskeunana?

    1.    Fany cenahna

      Hai, abdi kipas, sareng kuring hoyong terang sistem operasi mana anu tiasa ngadukung kayu manis, anu nganggo éta, unsur-unsur anu ngawangun sareng inpormasi umum. Punten, éta ngadesek

  14.   Jaime Antonio Avila cenahna

    Abdi énggal dina sistem operasi sareng sadayana anu aya hubunganana sareng pc.
    Kapentingan éta sumping sabab kuring nuju diajar sababaraha poko sareng kuring
    mendaron, tingali perkawis Linux Mint.
    Éta saé pisan sigana mah, tapi kusabab kuring énggal, kuring naroskeun ka aranjeunna.
    PC abdi henteu tiasa ngupingkeun cd na, kuring hoyong terang naha kuring kedah ngarobih maca
    cd, atanapi upami éta sistem audio sareng upami kuring tiasa ngalereskeunana sareng supirna.
    Hatur nuhun pisan, dugi ka waktos salajengna sareng kuring miharep anjeun masihan jawaban.

  15.   Jose cenahna

    resep acer supados linux mint 17 rebeca henteu teras-terasan naroskeun konci na

    1.    Yukiteru cenahna

      Konci? Koncina naon?