Naon anu kudu dilakukeun saatos masang Ubuntu 12.10 Quantal Quetzal

Ubuntu 12.10 Quantal Quetzal ningali cahaya sababaraha dinten ka pengker. Sakumaha anu urang lakukeun ku unggal sékrési distro populér ieu, ieu aya sababaraha hal anu kedah anjeun lakukeun saatos ngadamel a instalasi pas ti mimiti.

1. Ngajalankeun Update Manager

Kamungkinan saatos Ubuntu 12.10 dileupaskeun, pembaruan anyar parantos muncul pikeun bénten anu béda-béda anu disertakeun ku gambar ISO ku Canonical.

Kusabab kitu, saatos réngsé pamasanganana sok disarankeun pikeun ngaji Ngamutahirkeun Manajer. Anjeun tiasa ngalaksanakeunana ku milarian dina Dash atanapi ku ngaéksekusi hal-hal ieu ti terminal:

sudo apt-meunang update sudo apt-meunang pamutahiran

2. Masang Bahasa Spanyol

Dina Dash kuring nyerat basa sareng ti ditu anjeun bakal tiasa nambihan bahasa anu anjeun pikaresep.

3. Pasang codecs, Flash, font tambahan, driver, jsb.

Kusabab masalah hukum, Ubuntu moal tiasa nyertakeun sacara standar sababaraha rangkep anu, di sisi séjén, diperyogikeun pisan pikeun pangguna mana waé: codecs pikeun maénkeun MP3, WMV atanapi DVD énkripsi, sumber tambahan (seueur dianggo dina Windows), Flash, driver pamilik (pikeun ngagunakeun fungsi 3D atanapi Wi-Fi) anu langkung saé, jsb.

Untungna, installer Ubuntu ngamungkinkeun anjeun masang sadayana ieu ti mimiti. Anjeun kedah ngaktipkeun pilihan éta dina salah sahiji layar pamasang.

Upami anjeun henteu acan, anjeun tiasa masangna sapertos kieu:

Supir kartu vidéo

Ubuntu kedah otomatis ngadeteksi sareng waspada ka kasadiaan supir 3D. Upami éta, anjeun bakal ningali ikon kanggo kartu vidéo dina panel luhur. Pencét kana ikon éta sareng turutan pitunjukna.

Upami Ubuntu henteu mendakan kartu anjeun, anjeun tiasa teras masang driver 3D anjeun (nvidia atanapi ati) ku milari Alat Konfigurasi Hardware.

PPA sareng supir kanggo kartu ATI

Kuring biasana resep paket anu sumping dina Repository resmi, tapi upami anjeun hoyong nganggo driver ATI pangénggalna:

sudo add-apt-repository ppa: xorg-edgers / ppa sudo apt-get update sudo apt-get install fglrx-installer

Masalah sareng kartu ATI lami

Sababaraha kartu grafik ATI moal jalan sareng Ubuntu 12.10 kacuali anjeun nganggo supir "warisan" ATI sareng nurunkeun server X. Upami diperlukeun, anjeun bakal gancang terang naha Ubuntu moal boot leres. Pikeun ngalereskeunana, ngajalankeun paréntah ieu:

sudo add-apt-repository ppa: makson96 / fglrx sudo apt-get update sudo apt-get upgrade sudo apt-get install fglrx-legacy

PPA sareng supir kanggo kartu nVidia

Sanaos kuring henteu nyarankeun éta, salian ti ngagunakeun Alat Konfigurasi Hardware pikeun masang supir pikeun kartu grafik anjeun, dimungkinkeun pikeun masang éta liwat PPA anu didamel pikeun tujuan ieu:

sudo apt-add-repository ppa: ubuntu-x-swat / x-updates sudo apt-get update sudo apt-get install nvidia-ayeuna nvidia-setting
Ati-ati: sababaraha pangguna parantos ngalaporkeun a kasalahan anu ngajantenkeun teu mungkin nganggo Unity saatos ngamutahirkeun driver nVidia. Apdet ku résiko sorangan. Sakumaha sababaraha pamiarsa urang parantos ngalaporkeun, pikeun nyingkahan kasalahan ieu, anjeun ngan ukur kedah masang paket linux-headers-generic heula.

Codecs proprietary sareng format

Upami anjeun salah sahiji anu teu tiasa hirup tanpa ngupingkeun MP3, M4A sareng format proprietari anu sanés, ogé anjeun moal salamet di dunya anu kejem ieu tanpa tiasa maénkeun pidéo anjeun dina MP4, WMV sareng format propriétari anu sanés, aya solusina anu saderhana. Anjeun kedah pencét kana tombol di handap:

atanapi nyerat dina terminal:

sudo apt-get install ubuntu-diwatesan-tambahan

Pikeun nambihan pangrojong pikeun DVD énkripsi (sadayana "asli"), kuring muka terminal sareng ngetik ieu:

sudo apt-get install libdvdread4 sudo /usr/share/doc/libdvdread4/install-css.sh

4. Pasang Repositori tambahan

Medibuntu

Mangrupikeun gudang pakét parangkat lunak anu teu tiasa dilebetkeun kana sebaran Ubuntu ku alesan sapertos hak cipta hukum, lisénsi atanapi larangan patén. Ngawengku program sapertos: Google-Earth, Opera, Win32codecs, Msfonts.

sudo -E wget --output-document = / etc / apt / sumber.list.d / medibuntu.list http://www.medibuntu.org/source.list.d/$(lsb_release -cs) .list && sudo apt-get --quiet update && sudo apt-get --ya --quiet --allow-unauthenticated install medibuntu-keyring && sudo apt-get --quiet update

Pikeun nambihan paket Medibuntu di Pusat Software Ubuntu:

sudo apt-get install app-install-data-medibuntu apport-hooks-medibuntu

GetDeb & Playdeb

GetDeb (baheulana Ubuntu Click And Run) mangrupikeun halaman wéb anu dimana paket Deb sareng versi anu langkung énggal ngeunaan paket anu henteu sumping dina Repository Ubuntu anu biasa didamel sareng disayogikeun pikeun pangguna akhir.

Playdeb, Repository kaulinan pikeun Ubuntu, didamel ku jalma anu sami anu masihan kami getdeb.net, tujuan proyékna nyaéta pikeun nyayogikeun pangguna Ubuntu sareng Repository henteu resmi kalayan vérsi anu pangénggalna tina kaulinan.

5. Masang alat bantosan pikeun ngatur Ubuntu

Ubuntu Tweak

Alat anu paling populér pikeun ngonpigurasi Ubuntu nyaéta Ubuntu Tweak (sanaos pantesna netelakeun yén dina sababaraha dinten terakhir sigana pamekaranana bakal tamat, sahenteuna ku panyipta na). Heran ieu ngamungkinkeun anjeun "Ngepaskeun" Ubuntu anjeun sareng ngantepkeun sakumaha anjeun resep.

Pikeun masang Ubuntu Tweak, kuring muka terminal sareng ngetik:

sudo add-apt-repository ppa: tualatrix / ppa sudo apt-get update sudo apt-get install ubuntu-tweak

Sétan

UnSettings mangrupikeun alat énggal pikeun ngarobih Ubuntu. Aya program sanés sapertos MyUnity, Gnome Tweak Tool, sareng Ubuntu-Tweak anu sami padamelan, tapi ieu kalebet sababaraha fitur unik.

sudo add-apt-repository ppa: diesch / testing sudo apt-get update sudo apt-get install unsettings

6. Pasang aplikasi komprési

Dina raraga komprési sareng ngadékompresikeun sababaraha format gratis sareng propriétari anu populér, anjeun kedah masang bungkus ieu:

sudo apt-get install rar unace p7zip-full p7zip-rar sharutils mpack lha arj

7. Pasang manajer paket sareng konfigurasi anu sanés

Sinaptik - mangrupikeun alat grafis pikeun manajemén rangkep dumasar kana GTK + sareng APT. Synaptic ngamungkinkeun anjeun masang, ngamutahirkeun atanapi nyabut paket program ku cara serbaguna.

Éta henteu acan dipasang sacara standar (sakumaha aranjeunna nyarios dumasar rohangan dina CD)

Pamasangan: Milarian Pusat Perangkat Lunak: synaptic. Upami teu kitu, anjeun tiasa ngalebetkeun paréntah ieu dina terminal ...

sudo apt-get install synaptic

kamampuan - Paréntah pikeun masang aplikasi tina terminal

Henteu diperyogikeun kumargi urang tiasa waé ngagunakeun paréntah "apt-get", tapi di dieu kuring ngantepkeun pikeun anu hoyong:

Pamasangan: Milarian Pusat Perangkat Lunak: kabisa. Upami teu kitu, anjeun tiasa ngalebetkeun paréntah ieu dina terminal ...

sudo apt-get install aptitude

gdebi - Pamasangan bungkus .deb

Henteu perlu, kumargi masang .deb ku dua kali klik muka Pusat Perangkat Lunak. Pikeun anu nostalgia:

Pamasangan: milarian Pusat Perangkat Lunak: gdebi. Upami teu kitu, anjeun tiasa ngalebetkeun paréntah ieu dina terminal ...

sudo apt-get install gdebi

Éditor Dconf - Éta tiasa manpaat nalika ngonpigurasikeun Gnome.

Pamasangan: Milarian Pusat Perangkat Lunak: dconf editor. Upami teu kitu, anjeun tiasa ngalebetkeun paréntah ieu dina terminal ...

sudo apt-get install dconf-tools

Pikeun ngajalankeunana, kuring muka Dash sareng ngetik "dconf editor."

8. Milarian langkung seueur aplikasi dina Pusat Software Ubuntu

Upami anjeun henteu mendakan aplikasi pikeun ngalakukeun naon anu anjeun pikahoyong atanapi anjeun henteu resep aplikasi anu sacara standar di Ubuntu, anjeun tiasa angkat ka Pusat Software Ubuntu.

Ti dinya anjeun bakal tiasa masang aplikasi anu saé ku ngan ukur sababaraha klik. Sababaraha pilihan populér nyaéta:

  • OpenShot, éditor pidéo
  • AbiWordSederhana, éditor téks ringan
  • Thunderbird, e-mail
  • kromium, browser wéb (versi gratis Google Chrome)
  • Pidgin, ngobrol
  • Koruptor, walungan
  • VLC, video
  • XBMC, pusat média
  • FileZilla, FTP
  • GIMP, editor gambar (jinis Photoshop)

9. Ngarobih panganteur

Kana panganteur GNOME tradisional
Upami anjeun sanés kipas tina Unity sareng hoyong nganggo antar muka GNOME tradisional, punten laksanakeun hal ieu:

  1. Kaluar
  2. Pencét kana nami pangguna anjeun
  3. Pilari ménu sési di handapeun layar
  4. Ngarobihna tina Ubuntu kana Ubuntu klasik
  5. Pencét Login.

Upami pilihan ieu henteu sayogi pikeun sababaraha alesan anu anéh, cobian jalankeun paréntah ieu di handap:

sudo apt-get install gnome-session-fallback


Cangkang GNOME 3 / GNOME
Upami anjeun hoyong nyobian Gnome 3.6 nganggo GNOME Shell, tibatan Unity.

Pamasangan: milarian dina Pusat Perangkat Lunak: cangkang gnome. Upami teu kitu, anjeun tiasa ngalebetkeun paréntah ieu dina terminal ...

sudo apt-get install gnome-cangkang

Anjeun ogé tiasa masang éta tina GNOME Shell PPA, anu pastina bakal kalebet versi anu langkung diénggalan:

sudo add-apt-repository ppa: ricotz / testing sudo add-apt-repository ppa: gnome3-team / gnome3 sudo apt-get update sudo apt-get install gnome-shell gnome-tweak-tool
Ati-ati: masang GNOME Shell ku cara ieu kamungkinan bakal masang bungkus GNOME 3.6 sanés anu ditingali ku jalma-jalma Ubuntu. Salaku conto, Nautilus 3.6. Pasti, meureun éta anu anjeun pikahoyong, janten dina kasus éta moal aya masalah tapi anjeun kedah waspada kana naon anu bakal kajadian.

Upami anjeun mutuskeun masang Gnome Shell, anjeun panginten tiasa ogé resep masang ekstensi Gnome Shell. Masang aranjeunna dina ngajalankeun GNOME Shell 3.6:

sudo apt-get install gir1.2-gtop-2.0 wget -O gs-extensions-3.6.deb http://dl.dropbox.com/u/53319850/NoobsLab.com/apps/gs-extensions-3.6.deb sudo dpkg -i gs-extensions-3.6.deb sudo rm gs-extensions-3.6.deb

Cinammon
Cinammon mangrupikeun garpu Gnome 3 anu dianggo sareng dikembangkeun ku panyipta Linux Mint anu ngamungkinkeun palang tugas anu langkung handap sareng Start Menu klasik.

sudo add-apt-repository ppa: gwendal-langkungan-dev / cinnamon-stable sudo apt-get update sudo apt-get install cinnamon

mate

MATE mangrupikeun Garpu Gnome 2 anu muncul salaku alternatip pikeun pangguna GNOME saatos parobihan anu parah anu dilumangsungkeun di lingkungan desktop ieu nalika nganggo Shell anu kontroversial na. Dasarna MATE nyaéta GNOME 2, tapi aranjeunna ngaganti nami sababaraha bungkus na.

sudo add-apt-repository "deb http://packages.mate-desktop.org/repo/ubuntu kuantal main" sudo apt-get update sudo apt-get install mate-archive-keyring sudo apt-get update sudo apt-get masang mate-core mate-desktop-environment

10. Pasang Indikator sareng daptar Daptar gancang

Indikator - Anjeun tiasa masang seueur indikator, anu bakal muncul dina panel luhur méja anjeun. Indikator ieu tiasa ningalikeun inpormasi ngeunaan seueur hal (cuaca, sensor hardware, ssh, monitor sistem, dropbox, virtualbox, jst.).

Daptar lengkep indikator, sareng pedaran ringkes pamasanganana, sayogi di Tanya Ubuntu.

Daptar gancang - Quicklists ngamungkinkeun anjeun ngakses fungsionalitas aplikasi anu umum. Aranjeunna ngajalankeun palang anu nembongan di kénca dina desktop anjeun.

Daptar lengkep daptar gancang, sareng pedaran ringkes pamasanganana, sayogi di Tanya Ubuntu.

11. Pasang Pangaturan Setélan Compiz & sababaraha plugins tambahan

Compiz nyaéta anu ngadamel alat-alat tulis anu luar biasa anu ngajantenkeun urang sadayana teu tiasa nyarios. Hanjakalna Ubuntu henteu ngagaduhan antarmuka grafis pikeun ngonpigurasikeun Compiz. Ogé, éta henteu nganggo sadayana plugins anu dipasang.

Pikeun masangna, kuring muka terminal sareng ngetik:

sudo apt-get install compizconfig-setting-manager compiz-fusion-plugins-extra

12. Cabut ménu global

Pikeun miceun anu disebut "ménu global", anu ngajantenkeun ménu aplikasi nembongan dina panel luhur méja anjeun, kuring ngan saukur muka terminal sareng ngetik anu kieu:

sudo apt-get Delete appmenu-gtk3 appmenu-gtk appmenu-qt

Kaluar sareng lebet deui.

Pikeun malikeun parobihan, buka terminal teras lebetkeun:

sudo apt-get install appmenu-gtk3 appmenu-gtk appmenu-qt

13. Cabut hasil Amazon tina Dash

Anjeun tiasa nganonaktifkeun tina Setélan Sistem> panel Privasi. Sakali aya, batal pilih pilihan "Kalebet hasil online."

Pilihan séjén anu rada radikal nyaéta ngaleupaskeun paket anu saluyu:

sudo apt-get Delete unite-lens-shopping

14. Ngahijikeun wéb kana desktop anjeun

Tambahkeun akun média sosial anjeun

Pikeun ngamimitian, buka panel Setélan Sistem> Akun Online. Sakali aya, pencét dina tombol "Tambah Akun".

Jasa anu dirojong diantarana Aol, Windows Live, Twitter, Google, Yahoo!, Facebook (sareng Facebook Chat), Flickr, sareng seueur deui.

Aplikasi anu ngagunakeun data ieu nyaéta Empathy, Gwibber, sareng Shotwell.

Webapps

Ubuntu WebApps mangrupikeun fitur énggal anu ngamungkinkeun halaman wéb sapertos Gmail, Grouceshark, Last.fm, Facebook, Google Docs sareng seueur deui anu sanés, pikeun ngahijikeun sareng seamless sareng desktop Unity: anjeun bakal tiasa milarian situs ngalangkungan HUD, anjeun bakal nampi bewara tina desktop, daptar gancang bakal ditambihan komo éta bakal ngahijikeun sareng pesen sareng ménu bewara.

Pikeun ngamimitian anjeun kedah waé nganjang ka salah sahiji situs anu didukung (kami gaduh daptar lengkep di dieu) teras pencét dina "pasang" pop-up anu bakal muncul, sapertos anu dipidangkeun dina gambar di luhur.

15. Pitunjuk Desktop Ubuntu

Henteu aya anu langkung saé tibatan ningali dokuméntasi resmi (dina basa Spanyol) pikeun Ubuntu. Éta mangrupikeun bantosan anu saé pikeun anu énggal sareng, salian ti komprehensif pisan, ieu dituliskeun pikeun pangguna anu paling anyar dina pikiran, janten éta manpaat pisan sareng gampang dibaca.

Anjeun bakal tiasa mendakan inpormasi ngeunaan anu énggal dina Ubuntu 12.10 sareng inpormasi ngeunaan cara ngagunakeun peluncur pikeun ngamimitian aplikasi (anu tiasa matak ngabingungkeun pikeun anu henteu kantos nganggo Unity), kumaha milarian aplikasi, file, musik sareng seueur deui sareng Dash, kumaha ngatur aplikasi sareng setelan sareng bilah menu, cara nutup sési, mareuman atanapi ngarobih pangguna sareng sajabana anu panjang.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

19 koméntar, tinggalkeun anjeun

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.

  1.   Ciro Joy cenahna

    Abdi henteu tiasa masang xpenguins; sanaos kuring parantos masang éta ngalangkungan pusat perangkat lunak ubuntu 12.10

    salam.

  2.   Linez Linux cenahna

    Masalah sareng supir nvidia nyaéta kusabab aranjeunna henteu nambihan paket linux-headers-generic kana kagumantungan
    Éta dibereskeun ku cara masang paket ieu sateuacan supir.

  3.   Nyusahkeun02 cenahna

    Anjeun ngan saukur sono yén Libreoffice parantos ngadukung ménu global.

    Wasalam

  4.   ka-el cenahna

    Abdi gaduh masalah sareng youtube di ubuntu12: Kuring kéngingkeun pamuter lami, kumaha kuring tiasa ngarobihna?

  5.   Gayus baltar cenahna

    Meureun anjeun ningali vérsi flash sanés HTML5 ... Naha anjeun milarian pilihan propil Youtube anjeun?

  6.   Zach-Gil cenahna

    Kuring nembé masang ubuntu 12.10, tapi kuring gaduh masalah, nalika kuring muka pusat perangkat lunak Ubuntu atanapi ngamimitian gambarna dikonfigurasikeun, nyaéta sadayana bergerak sareng warna na kaluar, sareng kadang-kadang macet sareng kuring kedah ngareset, éta bakal janten sababaraha masalah supir?

  7.   Hayu urang nganggo Linux cenahna

    Kuring parantos nganggo Arch Linux atanapi Archbang kanggo sababaraha waktos (distro turunan anu disertakeun sareng Openbox sacara standar).

    Aya dasarna sababaraha hal anu kuring henteu resep ngeunaan Ubuntu:

    1) Rada langkung sesah pikeun ngarobih dibanding distro anu sanés (misal Arch Linux sareng turunan).

    2) Kuring mendakan yén kuring resep terang kumaha sababaraha hal jalanna (sanaos peryogi langkung waktos pikeun ngonpigurasikeun) ... sareng sanés sadayana sadayana otomatis (sakumaha maksud Ubuntu).

    3) Ubuntu ngagantung pisan sareng teu stabil pisan.

    4) Unggal 6 bulan anjeun kedah pasang deui.

    Kalayan Arch kuring ngatur pikeun ngungkulan sagala halangan éta sareng kuring sok gaduh komputer kuring mutahir. Masang bungkus "langka" henteu kedah milarian PPA, kantun nganggo AUR. Kaleresan mangrupikeun kamulyaan ... sanaos kuring ngaku yén tiasa janten sesah pikeun ngonpigurasikeun pertama kalina, teras éta spektakuler.

    Surak! Paul.

  8.   Dennis Junior cenahna

    Hiji-hijina hal anu leungit ti Ubuntu nyaéta Microsoft Office, kuring moal tiasa hirup tanpa 2013.

  9.   henteu aya namina cenahna

    Pamuter Microsoft mikir ngeunaan éta ... éta pasti bakal sumping pikeun 2015.

  10.   fitto cenahna

    saé kuring mah énggal dina Ubuntu saatos mangtaun-taun kalayan windows anu bagja Kuring parantos mutuskeun sareng sanaos nyandak sababaraha dinten kuring resep pisan tapi kuring hoyong anjeun nyarankeun kuring sababaraha tempat atanapi tutorial anu bakal ngabantosan kuring pikeun méréskeun masalah sapertos henteu terang kamana program anu kuring pasang badé, hatur nuhun pisan sareng hapunten tina kabodoan kuring

  11.   kone9 cenahna

    Kuring gaduh masalah dina desktop di ubuntu kuring ngaluarkeun tulisan ti taringa.

    http://www.taringa.net/posts/linux/16426038/Problemas-con-escritorio-ubunto-12-10-drivers-nvidia.html#comment-1031804

  12.   Carlos cenahna

    Kontribusi anu saé, hatur nuhun pisan.

  13.   hrenek cenahna

    Ngarobih intro. Nyebutkeun Ubuntu 12.04

  14.   Hayu urang nganggo Linux cenahna

    Duh! Hatur nuhun! Dilereskeun. 🙂

  15.   Luis Guillermo cenahna

    hiji patarosan! Naon anu kuring tiasa laksanakeun dina Ubuntu anu kuring henteu tiasa ngalakukeun dina W7? nyaéta kuring anyar dina Ubuntu sareng kuring hoyong terang langkung seueur

    1.    hayu urang nganggo linux cenahna

      Abdi badé nyarios henteu. Di Linux anjeun bakal tiasa ngalakukeun sadayana anu anjeun lakukeun dina Windows. Hiji-hijina hal anu rada rumit (sanaos robih sacara tetep sareng asupna Steam kana Linux) nyaéta gimna.
      Peluk! Paul

  16.   programmer: gnu / linux cenahna

    kalayan hormat pisan tapi ubuntu parantos ngerakeun sabab henteu deui gratis x éta nampi sotfware milik .. !!

  17.   Douglas cenahna

    Halo kumaha kabarna?? Kuring gaduh masalah sareng pusat, unggal-unggal kuring ngabalikan komputer komputer dipasangna di dinya, kuring henteu ngamimitian, sareng éta henteu réngsé sanaos kanyataanna kuring batal. Abdi henteu tiasa lilin. masalahna nyaéta kuring teu tiasa install atanapi uninstall nanaon dugi éta réngsé.
    Ieu kajantenan saatos nyobian masang dropbox, pamasanganana dibekukan dina tungtung na henteu sateuacanna, kuring nyobian ngabatalkeunana tapi di dinya teraskeun. balikan deui sahingga kuring tetep….

  18.   Raul cenahna

    Halo, abdi henteu terang kumaha carana ngadamel Ubuntu 12.10 (parantos dipasang tina CD) ngakuan USB Internet Key HUAWEI E 173. Nuhun