Naon anu kudu dilakukeun saatos masang Ubuntu 13.04 Raring Ringtail

Ubuntu 13.04 Raring Ringtail ningali cahaya sababaraha minggu ka pengker. Salaku urang ngalakukeun unggal sékrési distro populér ieu, ieu sababaraha hal anu kedah anjeun lakukeun saatos ngadamel a instalasi pas ti mimiti.

1. Ngajalankeun Update Manager

Kamungkinan saatos Ubuntu 13.04 dileupaskeun, pembaruan anyar parantos muncul pikeun bénten anu béda-béda anu disertakeun ku gambar ISO ku Canonical.

Kusabab kitu, saatos réngsé pamasanganana sok disarankeun pikeun ngaji Ngamutahirkeun Manajer. Anjeun tiasa ngalaksanakeunana ku milarian dina Dash atanapi ku ngaéksekusi hal-hal ieu ti terminal:

sudo apt-meunang update sudo apt-meunang pamutahiran

2. Masang Bahasa Spanyol

Dina Dash kuring nyerat basa sareng ti ditu anjeun bakal tiasa nambihan bahasa anu anjeun pikaresep.

3. Pasang codecs, Flash, font tambahan, driver, jsb.

Kusabab masalah hukum, Ubuntu moal tiasa nyertakeun sacara standar sababaraha rangkep anu, di sisi séjén, diperyogikeun pisan pikeun pangguna mana waé: codecs pikeun maénkeun MP3, WMV atanapi DVD énkripsi, sumber tambahan (seueur dianggo dina Windows), Flash, driver pamilik (pikeun ngagunakeun fungsi 3D atanapi Wi-Fi) anu langkung saé, jsb.

Untungna, installer Ubuntu ngamungkinkeun anjeun masang sadayana ieu ti mimiti. Anjeun kedah ngaktipkeun pilihan éta dina salah sahiji layar pamasang.

Upami anjeun henteu acan, anjeun tiasa masangna sapertos kieu:

Supir kartu vidéo

Ubuntu kedah otomatis ngadeteksi sareng waspada ka kasadiaan supir 3D. Upami éta, anjeun bakal ningali ikon kanggo kartu vidéo dina panel luhur. Pencét kana ikon éta sareng turutan pitunjukna.

Upami Ubuntu henteu mendakan kartu anjeun, anjeun tiasa teras masang driver 3D anjeun (nvidia atanapi ati) ku milari Alat Konfigurasi Hardware.

PPA sareng supir kanggo kartu ATI

Kuring biasana resep paket anu sumping dina Repository resmi, tapi upami anjeun hoyong nganggo driver ATI pangénggalna:

sudo add-apt-repository ppa: xorg-edgers / ppa sudo apt-get update sudo apt-get install fglrx-installer

Masalah sareng kartu ATI lami

Sababaraha kartu grafik ATI moal tiasa dianggo sareng Ubuntu kecuali upami anjeun nganggo driver "warisan" ATI sareng nurunkeun server X. Upami diperlukeun, anjeun bakal gancang terang kunaon Ubuntu moal boot leres. Pikeun ngalereskeunana, ngajalankeun paréntah ieu:

sudo add-apt-repository ppa: makson96 / fglrx sudo apt-get update sudo apt-get upgrade sudo apt-get install fglrx-legacy

PPA sareng supir kanggo kartu nVidia

Sanaos kuring henteu nyarankeun éta, salian ti ngagunakeun Parangkat Konfigurasi Hardware pikeun masang supir pikeun kartu grafik anjeun, dimungkinkeun pikeun masang versi beta tina supir ieu ngalangkungan PPA anu didamel pikeun tujuan ieu:

sudo apt-add-repository ppa: ubuntu-x-swat / x-updates sudo apt-get update sudo apt-get install nvidia-ayeuna nvidia-setting

Codecs proprietary sareng format

Upami anjeun salah sahiji anu teu tiasa hirup tanpa ngupingkeun MP3, M4A sareng format proprietari anu sanés, ogé anjeun moal salamet di dunya anu kejem ieu tanpa tiasa maénkeun pidéo anjeun dina MP4, WMV sareng format propriétari anu sanés, aya solusina anu saderhana. Anjeun kedah pencét kana tombol di handap:

atanapi nyerat dina terminal:

sudo apt-get install ubuntu-diwatesan-tambahan

Pikeun nambihan pangrojong pikeun DVD énkripsi (sadayana "asli"), kuring muka terminal sareng ngetik ieu:

sudo apt-get install libdvdread4 sudo /usr/share/doc/libdvdread4/install-css.sh

4. Pasang Repositori tambahan

GetDeb & Playdeb

GetDeb (baheulana Ubuntu Click And Run) mangrupikeun halaman wéb anu dimana paket Deb sareng versi anu langkung énggal ngeunaan paket anu henteu sumping dina Repository Ubuntu anu biasa didamel sareng disayogikeun pikeun pangguna akhir.

Playdeb, Repository kaulinan pikeun Ubuntu, didamel ku jalma anu sami anu masihan kami getdeb.net, tujuan proyékna nyaéta pikeun nyayogikeun pangguna Ubuntu sareng Repository henteu resmi kalayan vérsi anu pangénggalna tina kaulinan.

5. Masang alat bantosan pikeun ngatur Ubuntu

Ubuntu Tweak

Alat anu paling populér pikeun ngonpigurasi Ubuntu nyaéta Ubuntu Tweak (sanaos pantesna netelakeun yén dina sababaraha dinten terakhir sigana pamekaranana bakal tamat, sahenteuna ku panyipta na). Heran ieu ngamungkinkeun anjeun "Ngepaskeun" Ubuntu anjeun sareng ngantepkeun sakumaha anjeun resep.

Pikeun masang Ubuntu Tweak, kuring muka terminal sareng ngetik:

sudo add-apt-repository ppa: tualatrix / ppa sudo apt-get update sudo apt-get install ubuntu-tweak

Sétan

UnSettings mangrupikeun alat énggal pikeun ngarobih Ubuntu. Aya program sanés sapertos MyUnity, Gnome Tweak Tool, sareng Ubuntu-Tweak anu sami padamelan, tapi ieu kalebet sababaraha fitur unik.

sudo add-apt-repository ppa: diesch / testing sudo apt-get update sudo apt-get install unsettings

6. Pasang aplikasi komprési

Dina raraga komprési sareng ngadékompresikeun sababaraha format gratis sareng propriétari anu populér, anjeun kedah masang bungkus ieu:

sudo apt-get install rar unace p7zip-full p7zip-rar sharutils mpack lha arj

7. Pasang manajer paket sareng konfigurasi anu sanés

Sinaptik - mangrupikeun alat grafis pikeun manajemén rangkep dumasar kana GTK + sareng APT. Synaptic ngamungkinkeun anjeun masang, ngamutahirkeun atanapi nyabut paket program ku cara serbaguna.

Éta henteu acan dipasang sacara standar (sakumaha aranjeunna nyarios dumasar rohangan dina CD)

Pamasangan: Milarian Pusat Perangkat Lunak: synaptic. Upami teu kitu, anjeun tiasa ngalebetkeun paréntah ieu dina terminal ...

sudo apt-meunang install synaptic

kamampuan - Paréntah pikeun masang aplikasi tina terminal

Henteu diperyogikeun kumargi urang tiasa waé ngagunakeun paréntah "apt-get", tapi di dieu kuring ngantepkeun pikeun anu hoyong:

Pamasangan: Milarian Pusat Perangkat Lunak: kabisa. Upami teu kitu, anjeun tiasa ngalebetkeun paréntah ieu dina terminal ...

sudo apt-meunang install aptitude

gdebi - Pamasangan bungkus .deb

Henteu perlu, kumargi masang .deb ku dua kali klik muka Pusat Perangkat Lunak. Pikeun anu nostalgia:

Pamasangan: milarian Pusat Perangkat Lunak: gdebi. Upami teu kitu, anjeun tiasa ngalebetkeun paréntah ieu dina terminal ...

sudo apt-meunang install gdebi

Éditor Dconf - Éta tiasa manpaat nalika ngonpigurasikeun Gnome.

Pamasangan: Milarian Pusat Perangkat Lunak: dconf editor. Upami teu kitu, anjeun tiasa ngalebetkeun paréntah ieu dina terminal ...

sudo apt-meunang install dconf-alat

Pikeun ngajalankeunana, kuring muka Dash sareng ngetik "dconf editor."

8. Milarian langkung seueur aplikasi dina Pusat Software Ubuntu

Upami anjeun henteu mendakan aplikasi pikeun ngalakukeun naon anu anjeun pikahoyong atanapi anjeun henteu resep aplikasi anu sacara standar di Ubuntu, anjeun tiasa angkat ka Pusat Software Ubuntu.

Ti dinya anjeun bakal tiasa masang aplikasi anu saé ku ngan ukur sababaraha klik. Sababaraha pilihan populér nyaéta:

  • OpenShot, éditor pidéo
  • AbiWordSederhana, éditor téks ringan
  • Thunderbird, e-mail
  • kromium, browser wéb (versi gratis Google Chrome)
  • Pidgin, ngobrol
  • Koruptor, walungan
  • VLC, video
  • XBMC, pusat média
  • FileZilla, FTP
  • GIMP, editor gambar (jinis Photoshop)

9. Ngarobih panganteur

Kana panganteur GNOME tradisional
Upami anjeun sanés kipas tina Unity sareng hoyong nganggo antar muka GNOME tradisional, punten laksanakeun hal ieu:

  1. Kaluar
  2. Pencét kana nami pangguna anjeun
  3. Pilari ménu sési di handapeun layar
  4. Ngarobihna tina Ubuntu kana Ubuntu klasik
  5. Pencét Login.

Upami pilihan ieu henteu sayogi pikeun sababaraha alesan anu anéh, cobian jalankeun paréntah ieu di handap:

sudo apt-get install gnome-session-fallback


Cangkang GNOME 3 / GNOME
Upami anjeun hoyong nyobian Gnome 3.6 nganggo GNOME Shell, tibatan Unity.

Pamasangan: milarian dina Pusat Perangkat Lunak: cangkang gnome. Upami teu kitu, anjeun tiasa ngalebetkeun paréntah ieu dina terminal ...

sudo apt-get install gnome-cangkang

Anjeun ogé tiasa masang éta tina GNOME Shell PPA, anu pastina bakal kalebet versi anu langkung diénggalan:

sudo add-apt-repository ppa: ricotz / testing sudo add-apt-repository ppa: gnome3-team / gnome3 sudo apt-get update sudo apt-get install gnome-shell gnome-tweak-tool
Ati-ati: masang GNOME Shell ku cara ieu kamungkinan bakal masang bungkus GNOME 3.6 sanés anu ditingali ku jalma-jalma Ubuntu. Salaku conto, Nautilus 3.6. Pasti, meureun éta anu anjeun pikahoyong, janten dina kasus éta moal aya masalah tapi anjeun kedah waspada kana naon anu bakal kajadian.

Upami anjeun mutuskeun masang Gnome Shell, anjeun panginten tiasa ogé resep masang ekstensi Gnome Shell. Masang aranjeunna dina ngajalankeun GNOME Shell 3.6:

sudo apt-get install gir1.2-gtop-2.0 wget -O gs-extensions-3.6.deb http://dl.dropbox.com/u/53319850/NoobsLab.com/apps/gs-extensions-3.6.deb sudo dpkg -i gs-extensions-3.6.deb sudo rm gs-extensions-3.6.deb

Cinamon
Cinammon mangrupikeun garpu Gnome 3 anu dianggo sareng dikembangkeun ku panyipta Linux Mint anu ngamungkinkeun palang tugas anu langkung handap sareng Start Menu klasik.

sudo add-apt-repository ppa: gwendal-langkungan-dev / cinnamon-stable sudo apt-get update sudo apt-get install cinnamon

mate
MATE mangrupikeun Garpu Gnome 2 anu muncul salaku alternatip pikeun pangguna GNOME saatos parobihan anu parah anu dilumangsungkeun di lingkungan desktop ieu nalika nganggo Shell anu kontroversial na. Dasarna MATE nyaéta GNOME 2, tapi aranjeunna ngaganti nami sababaraha bungkus na.

sudo add-apt-repository "deb http://packages.mate-desktop.org/repo/ubuntu $ (lsb_release -sc) utama" sudo add-apt-repository "deb http://repo.mate-desktop.org / ubuntu $ (lsb_release -sc) utama "sudo apt-get update sudo apt-get install mate-archive-keyring sudo apt-get install mate-core mate-desktop-environment

10. Pasang Indikator sareng daptar Daptar gancang

Indikator - Anjeun tiasa masang seueur indikator, anu bakal muncul dina panel luhur méja anjeun. Indikator ieu tiasa ningalikeun inpormasi ngeunaan seueur hal (cuaca, sensor hardware, ssh, monitor sistem, dropbox, virtualbox, jst.).

Daptar lengkep indikator, sareng pedaran ringkes pamasanganana, sayogi di Tanya Ubuntu.

Daptar gancang - Quicklists ngamungkinkeun anjeun ngakses fungsionalitas aplikasi anu umum. Aranjeunna ngajalankeun palang anu nembongan di kénca dina desktop anjeun.

Ubuntu parantos sumping sareng sababaraha anu dipasang sacara standar. Nanging, dimungkinkeun pikeun nganggo sababaraha daptar gancang. Daptar lengkep, sareng pedaran ringkes pamasanganana, sayogi di Tanya Ubuntu.

11. Pasang Pangaturan Setélan Compiz & sababaraha plugins tambahan

Compiz nyaéta anu ngadamel alat-alat tulis anu luar biasa anu ngajantenkeun urang sadayana teu tiasa nyarios. Hanjakalna Ubuntu henteu ngagaduhan antarmuka grafis pikeun ngonpigurasikeun Compiz. Ogé, éta henteu nganggo sadayana plugins anu dipasang.

Pikeun masangna, kuring muka terminal sareng ngetik:

sudo apt-get install compizconfig-setting-manager compiz-fusion-plugins-extra

12. Cabut ménu global

Pikeun miceun anu disebut "ménu global", anu ngajantenkeun ménu aplikasi nembongan dina panel luhur méja anjeun, kuring ngan saukur muka terminal sareng ngetik anu kieu:

sudo apt-get Delete appmenu-gtk3 appmenu-gtk appmenu-qt

Kaluar sareng lebet deui.

Pikeun malikeun parobihan, buka terminal teras lebetkeun:

sudo apt-meunang install appmenu-gtk3 appmenu-gtk appmenu-qt

13. Cabut hasil Amazon tina Dash

Anjeun tiasa nganonaktifkeun tina Setélan Sistem> panel Privasi. Sakali aya, batal pilih pilihan "Kalebet hasil online."

Pilihan séjén anu rada radikal nyaéta ngaleupaskeun paket anu saluyu:

sudo apt-get Delete unite-lens-shopping

14. Ngahijikeun wéb kana desktop anjeun

Tambahkeun akun média sosial anjeun

Pikeun ngamimitian, buka panel Setélan Sistem> Akun Online. Sakali aya, pencét dina tombol "Tambah Akun".

Jasa anu dirojong diantarana Aol, Windows Live, Twitter, Google, Yahoo!, Facebook (sareng Facebook Chat), Flickr, sareng seueur deui.

Aplikasi anu ngagunakeun data ieu nyaéta Empathy, Gwibber, sareng Shotwell.

Webapps

Ubuntu WebApps mangrupikeun fitur énggal anu ngamungkinkeun halaman wéb sapertos Gmail, Grouceshark, Last.fm, Facebook, Google Docs sareng seueur deui anu sanés, pikeun ngahijikeun sareng seamless sareng desktop Unity: anjeun bakal tiasa milarian situs ngalangkungan HUD, anjeun bakal nampi bewara tina desktop, daptar gancang bakal ditambihan komo éta bakal ngahijikeun sareng pesen sareng ménu bewara.

Pikeun ngamimitian anjeun kedah waé nganjang ka salah sahiji situs anu didukung (kami gaduh daptar lengkep di dieu) teras pencét dina "pasang" pop-up anu bakal muncul, sapertos anu dipidangkeun dina gambar di luhur.

15. Pitunjuk Desktop Ubuntu

Henteu aya anu langkung saé tibatan ningali dokuméntasi resmi (dina basa Spanyol) pikeun Ubuntu. Éta mangrupikeun bantosan anu saé pikeun anu énggal sareng, salian ti komprehensif pisan, ieu dituliskeun pikeun pangguna anu paling anyar dina pikiran, janten éta manpaat pisan sareng gampang dibaca.

Anjeun bakal tiasa mendakan inpormasi ngeunaan naon anu énggal dina Ubuntu sareng inpormasi ngeunaan cara ngagunakeun peluncur pikeun ngamimitian aplikasi (anu tiasa ngabingungkeun jalma-jalma anu henteu kantos nganggo Unity), kumaha milarian aplikasi, file, musik sareng seueur deui sareng Dash, kumaha ngatur aplikasi sareng setelan sareng bilah menu, cara nutup sési, mareuman atanapi ngarobih pangguna sareng anu sanésna panjang dll.

Buka pituduh desktop Ubuntu 13.04

Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

63 koméntar, tinggalkeun anjeun

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.

  1.   mansanken cenahna

    Jalma anu saé, saleresna mah vérsi énggal ieu saé pisan, atanapi sahenteuna éta cocog pisan sareng mesin kuring, tapi kuring ngagaduhan masalah sareng akun online kumargi éta henteu nambihan akun dina Facebook, anu tiasa ngabantosan kuring sakedik bakal nuhun pisan

  2.   Max AV cenahna

    Naon tulisan anu saé, salah sahiji anu pang saéna anu kuring tingali, jaga éta lanceuk sareng hatur nuhun kanggo sadayana bantosan.

  3.   Jorge Antonio cenahna

    Hatur nuhun pisan kana inpo na 😀

  4.   NC Penumbra cenahna

    Wasalam
    Naha kuring tiasa nganggo telepon video Facebook dina vérsi Ubuntu ieu?

    ieu publikasi unggulan
    Hatur nuhun.

  5.   Karel quiroz cenahna

    Entong ngupingkeun elav, kumargi sababaraha média nyatakeun yén kabagjaan 13.04 parantos langkung enteng tibatan 12.04 sareng 12.10. Pikeun nyepetkeun ubuntu buka alamat ieu: http://www.ubuntuleon.com/2013/01/acelera-unity-tu-cacharro-la-altura-de.html

  6.   Karel quiroz cenahna

    Ieu pitunjuk pikeun nyepetkeun Ubuntu, sanaos vérsi anyar ieu (13.04) parantos ningkat pisan dina hal ieu. http://www.ubuntuleon.com/2013/01/acelera-unity-tu-cacharro-la-altura-de.html

  7.   Carloncho Linuxero cenahna

    Dupi anjeun nganggo Dolphin tanpa mangaruhan Shell?; upami kitu, kuring ngarobih setélan Grub.

  8.   mansanken cenahna

    Versi panganyarna ieu saé pisan, naon anu kuring hoyong terang kumaha nyepetkeunana.

  9.   mansanken cenahna

    Jalma anu saé bahanna, sapertos anu sering ngabantosan pisan, tapi kuring naros ka anjeun pikeun marios sababaraha paréntah kusabab éta henteu tiasa dianggo saé, pikeun sésana saé pisan.

  10.   Mario Alberto Hedz Hedz cenahna

    Kuring bakal nyobian engké

  11.   Esteban Javier cenahna

    Patarosan abdi, ieu kedah teras-terasan dilakukeun, kuring nyarios upami kuring ngamutahirkeun, naha éta ogé raoseun?

  12.   Javier Fernandez cenahna

    Teu sangka telepon video Facebookna nyaéta Skype? ...

  13.   Esteban Javier cenahna

    Leres, tapi éta henteu acan didukung dina Linux, ngan ukur dina Win sareng kuring panginten éta dina Mac ogé.

  14.   Marco cenahna

    Henteu, tapi anjeun ngagaduhan nongkrong google atanapi skype anu terkenal pikeun éta. Pilihan anu hadé pikeun karesep kuring.

  15.   Lotiopep cenahna

    Saé. Pos anu saé pisan, sanaos sigana kuring yén paréntah pikeun masang plugin compiz lepat.

    Sabalikna…

    sudo apt-get install compizconfig-setting-manager compiz-fusion-plugins-extra

    kuduna…

    sudo apt-get install compizconfig-setting-manager compiz-plugins compiz-plugins-extra

    Kuring nganggo skrip pikeun masang sababaraha hal sareng teu aya jalan pikeun ngaktipkeun kubus atanapi plugins sanés. Kuring nyangka yén dina versi Ubuntu ieu aranjeunna ditumpurkeun, dugi ka kamari kuring sadar yén dina skrip kuring nempatkeun compiz-fusion-plugins-extra sanés compiz-plugins-extra (nyaéta, aya "fusi" sésana).

    1.    Bryan cenahna

      Alus pisan !!! Éta nunjukkeun yén aya anu resep ... Hatur nuhun rerencangan kanggo detil na ...

  16.   joker cenahna

    kubuntu sareng kde langkung beurat, hapus persatuan sareng nganggo peluncur anu langkung énténg, sapertos cairo-dock anu ngamungkinkeun anjeun ngalebetkeun sési kalayan launcher éta sareng mersihan persatuan atanapi dina kasus anjeun nganggo éta tetep tiasa dilakukeun dina versi ieu sanaos sanés dina repos resmi.

  17.   joker cenahna

    hahaha maksudna, kde beuki beurat, sabab atra kubuntu mawa kde, kitu oge xubuntu xfce, jst. hapunten tapi nalika kuring ningali kuring parantos ngintunkeun sareng kuring henteu tiasa ngédit pesen na.

  18.   Hayu urang nganggo Linux cenahna

    Haha!

  19.   Jeronimo Navarro cenahna

    Pitunjuk anu saé pisan Pablo!

  20.   Jose Rodriguez cenahna

    Urra Kuring anu pangpayunna masihan koméntar ogé kuring ngan ukur hoyong nyatakeun yén éta mangrupikeun tulisan anu saé sareng kuring parantos nempatkeun kana blog kuring, mugia aranjeunna teras-terasan tumuh…. http://notiubuntu.blogspot.com/2013/05/que-hacer-despues-de-instalar-ubuntu.html

  21.   neyson daniel cenahna

    buahhhh lanceuk anu saé, aya sababaraha hal anu kuring henteu terang. hatur nuhun pisan

  22.   Leo cenahna

    Gening dina postingan. Lengkep pisan

  23.   elav cenahna

    Jujur kuring teu nyangka anjeun tiasa .. Ubuntu tetep beuki laun sareng beurat. Coba Kubuntu 😉

  24.   Malaikat Adrián Vera cenahna

    Kuring, anu ampir saurang pemula dina ieu, lakukeun sacara praktis sadayana nganggo pituduh 12.10!
    Abdi telat sababaraha dinten 🙁

  25.   raka cenahna

    Ngan hiji koreksi, paréntah pikeun masang compiz sareng manajer, anjeun kedah ngarobih bagian dimana ayana: "compiz-fusion-plugins-extra" janten "compiz-plugins-extra" upami henteu sadayana henteu kunanaon.

  26.   Ivan cenahna

    Kuring masang ieu:

    sudo apt-get install rar unace p7zip-full p7zip-rar sharutils mpack lha arj
    :
    Maca daptar bungkus ... Rengse
    Nyiptakeun tangkal kagumantungan
    Maca inpormasi status ... Rengse
    Paket Lha henteu sayogi, tapi sababaraha rujukan paket sanés
    ka. Ieu tiasa hartosna paketna leungit, luntur, atanapi hungkul
    sayogi tina sababaraha sumber sanés

    éta ngandung harti yén éta henteu ngijinkeun pamasangan

    1.    Alejandro cenahna

      Anjeun kedah ngaleungitkeun: lha
      Wasalam

  27.   Ivan cenahna

    "Dina Dash kuring nyerat Bahasa sareng ti ditu anjeun bakal tiasa nambihan bahasa anu anjeun pikaresep."

    dash dimana kuring mendakanana janten parobihan kana basa Spanyol? hatur nuhun

  28.   JM Ali cenahna

    Pitunjuk anu saé, mudah-mudahan engké anjeun tiasa nyebarkeun hiji kanggo kubuntu atanapi xubuntu 13.04, salam.

  29.   Andrés cenahna

    Hello.
    Kuring ngagaduhan Ubuntu versi 10, kuring nyobian ngapdet ti administrator tapi éta nyatakeun yén vérsi ieu henteu didukung deui sareng éta henteu ngamungkinkeun kuring ngalakukeun pembaruan. Kumaha ngapdet yén Ubuntu kana versi 12 atanapi 13 ieu ti Ubuntu sorangan?
    hatur nuhun

  30.   Alex Provencio cenahna

    Pitunjuk anu kapaké pisan, hatur nuhun!

  31.   Jaizu cenahna

    Alus teuing! Kuring ngarepkeun pembaruan, nyampurnakeun tutorial sareng leres-leres manpaat.

  32.   martin-cho cenahna

    Halo, kuring resep kana tulisan éta, éta manpaat pisan, kuring nyerat skrip dumasar kana tulisan ieu anu ngotomatisasi sakedik ieu. Di dieu kuring ninggalkeun aranjeunna https://github.com/idcmardelplata/ubuntu13.04-postinst

    Bagja Hacking 🙂

    1.    sb cenahna

      Panasaran naskahna ... Tapi punten nyerat nganggo 'v' 😉

  33.   Jose Miguel Ochoa cenahna

    saé pisan skrip anjeun .. kabeneran babaturan tetep nyumbang keep

  34.   cakar cenahna

    Upami vérsi anjeun LTS anjeun tiasa ngalih kana LTS anu sanés, 12.04. Upami anjeun henteu kedah ngalakukeun sacara manual, kuring bakal nyarankeun pamasangan anu bersih… 😐

  35.   Vladimir cenahna

    Kuring kantos nguping koméntar sadaya warna sareng rasa, ngeunaan vérsi ieu sareng 12.04 tina Ubuntu, sareng sahenteuna sahenteuna dina laptop kuring tiasa dianggo saé. Pasang versi 13.04 sareng nuturkeun tip ieu, kuring dioptimalkeun sareng di dinya, ngintip kana jaring, kuring mendakan sababaraha tip deui pikeun ngaoptimalkeun deui ,,, sareng dugi ka ayeuna, éta saé pisan .. sareng kuring bakal nyebatkeun yén laptop kuring ngagaduhan sumberdaya rata-rata (pikeun naon anu ayeuna ditangani sacara komersial).
    Sababaraha keluhan anu kuring gaduh ngeunaan vérsi ieu… ..

    salam sareng hatur nuhun kanggo nasihat anjeun ...

  36.   Sergio cenahna

    Halo, kumaha kabarna? Wilujeng siang, abdi énggal pikeun Ubuntu sareng ogé, kuring gaduh patarosan, masang sadayana, ogé henteu sadayana dugi ka supir ati, tapi nalika kuring balikan deui, bar persatuan henteu muncul, atanapi luhur atanapi kénca, mung bagian handap layar naon anu kuring lakukeun pikeun muka atanapi lebet anu digali nyaéta lebet kalayan henteu aya pangaruhna sareng kuring hoyong terang naha bar persatuan ngaleungit

  37.   Andrés cenahna

    sareng dipasang Ubuntu 13.04 sareng éta masihan kuring kasalahan ampir 30% tina pamasangan, éta nyatakeun yén Ubuntu parantos ngalaman kasalahan internal sareng sistem na bakal maot, éta dipasang ogé sareng saatos sababaraha dinten panggunaan sistem maot, anu leres nyaéta pangalaman anu goréng pisan, tina 10 pc 3 masihan kuring masalah 2 unggal pc lambat, sareng kumargi persatuan pisan ngabingungkeun pikeun pangguna anu asalna tina windows, anu leresna nyaéta ubuntu kedah asak pisan dina hal pamasaran sareng bebeneran nyaéta saur kuring anu sapertos gaduh rumus anu dikokolakeun ku sakumpulan sato, upami aranjeunna teras-terasan sapertos hiji dinten ieu windows bakal diajar menerkeun kasalahanna sareng linux bakal pamitan.

  38.   Julio cenahna

    Halo, tulisan anu saé, Ubuntu teras-terasan tumuh unggal dinten ... Kuring ogé ngantep anjeun ngalakukeun naon anu kedah dilakukeun saatos masang Ubuntu 13.10

    http://lifeunix.com/?q=que-hacer-despu%C3%A9s-de-instalar-ubuntu-1310

    1.    elav cenahna

      Juli:
      Anjeun ngantunkeun koméntar anu sami ieu dina tulisan séjén. Punten tong tetep nyerat hal anu sami atanapi panginten dianggap SPAM.

      Wasalam

  39.   marcelo quilmes cenahna

    Hatur nuhun pikeun sadayana ieu, kuring anu énggal sareng ogé saé yén éta dina basa Spanyol tiasa nambihan fungsi-fungsi ieu pikeun mimiti nganggo OS sakumaha mistina. salu2

    1.    hayu urang nganggo linux cenahna

      Béda! Peluk! Paul.

  40.   Gustavo cenahna

    éta nyedot, masang sareng ngagantung

    1.    Duque cenahna

      Anjeun kedah tetep hormat ...
      Sadaya distro Linux mangrupikeun prestasi hébat komunitas komputer anu parantos ngusahakeun pisan pikeun ngahontal éta, émut yén OS sareng dukunganana gratis, sanés jasa anu dibayar sapertos Windows ...
      Ubuntu 13.04 kuring parantos kaluar tina sapuluh dina netbook anu pohara terbatas, anu sering nyarios, sareng kaseueuran waktos masalah dina OS ieu nyaéta kabodoan urang, nyaéta pangguna ...

  41.   Duque cenahna

    Kontribusi guru dihargaan pisan….
    Anjeun parantos ngabantosan kuring pisan, kuring resep pisan kana komputer tapi sapanjang hirup abdi nganggo Windows, sareng ayeuna kuring hoyong ngantepkeun éta sesah, tapi ku bantosan sapertos kieu leres-leres ngaraos lega ...
    Teraskeun éta! Surak!

  42.   Nelson cenahna

    Inpormasi saé pisan !!!! hatur nuhun pisan

  43.   Edo cenahna

    Hormat kuring pikeun tulisan anu lengkep pisan sareng dina jangkungna naon anu bakal diarepkeun pikeun dibaca dina blog ieu.
    Kuring ngan ukur miharep yén pikeun Ubuntu 13.10 kuring bakal nyerat deui, sanaos éta informasi anu sami, sok aya mangpaatna upami aya.

  44.   Panikuzz cenahna

    Kaleresan kuring henteu terang kunaon sababara seueur whiny sareng komplain, kaleresan saprak kuring nganggo Ubuntu sareng nyarios ti vérsi 6 teras-terasan, kuring henteu kantos ngalaman masalah, salah sahiji atanapi anu sanés anu umum, saatos dipasang, Dinten ayeuna Abdi sareng 13.04 Sareng kuring mendakan éta langkung saé tibatan 12.04, anu pikeun kuring parantos katingalina gancang pisan, sareng kuring henteu ngagaduhan masalah kalambatan atanapi ngagantung, saur kuring anu ngaku didieu, tapi éta anu masang gancang-gancang, ngarepkeun yén sadayana bakal gampang sareng éndah, atanapi éta ngan ukur funboy Windows khas, anu henteu tiasa lepas tina rok gerbang tagihan, pikeun ngadiskualikeun sistem gratis 😉 Salam ubunteros

  45.   Dants cenahna

    Pikeun jalma anu ngalaman masalah dina masang ubuntu.
    Tingali, hal anu paling aman nyaéta anjeun gaduh mesin sareng prosesor anu sanés tibatan intel atanapi (ngan ukur sababaraha AMD, aranjeunna anu ngajalankeunana).

  46.   echego cenahna

    Halo, blog anjeun saé pisan. Kuring béjakeun yén kuring ngagaduhan masalah sareng pembaruan ti ubuntu 12 dugi 13, kuring henteu tiasa ngupingkeun radio internét sareng paket naon waé anu kuring badé dipasang ngawartosan: E: Paket libfreehep-graphicsio-emf-java kedah dipasang deui, tapi file pikeun anu ieu.
    Kuring ngantosan waleran anjeun atanapi pitulung sababaraha jiwa amal.
    Salam.

  47.   Pablo cenahna

    Repository Mediubuntu henteu tiasa dianggo, anjeun kedah ngagentos ku ieu http://www.ubuntu-guia.com/2013/09/medibuntu-desaparece.html Hatur nuhun pikeun panduan anjeun aranjeunna sok seueur ngabantosan.

    1.    hayu urang nganggo linux cenahna

      Oké. Hatur nuhun! Kami parantos ngomean inpo tulisan. 🙂

  48.   Fransisco Landos cenahna

    Saé pisan, kuring aya masalah dina layar éta katirisan sareng keyboard na ngan ukur mouse aktip, kuring nuturkeun rekomendasi anjeun saléngkah-léngkah sareng éta teu beku deui. Abdi henteu tiasa muka langkung ti 2 aplikasi, dina waktos ayeuna kuring parantos 4 kabuka). hatur nuhun

  49.   Berenes cenahna

    Pagawéan anu saé, hatur nuhun rerencangan

  50.   Roxana cenahna

    Kuring ngalaman masalah sareng log konsol kuring. Tétéla yén upami kuring hoyong mundur pikeun ngagunakeun deui paréntah anu biasa, kuring henteu tiasa ngalakukeun éta. Éta ngan ukur ngaheéat paréntah sési ayeuna, sahenteuna ku pangguna umum. Ti pangguna root, upami kuring tiasa ngalakukeun éta. Hal anu sami kajadian ka kuring nalika ngagunakeun paréntah sajarah, éta nunjukkeun kuring data sési éta. Ieu henteu kajantenan kuring nganggo Ubuntu 12.10 sareng vérsi anu langkung tiheula. Dupi anjeun tiasa ngabantosan abdi? Hatur nuhun.
    Roxana

  51.   cangkir cenahna

    sadayana saé, 10 poin ... Abdi resep sadayana ... ubuntu anu pangsaéna ...

  52.   fidel fajardo cenahna

    saé… ..
    Kuring ngalaksanakeun tés pikeun ngarobih platform damel pikeun ningali kumaha jalanna kumargi kuring ngabantosan salaku pangrojong pikeun windows pikeun méréskeun sababaraha keraguan yén jalma anu konsultasi ka kuring kuring damel sareng radio, televisi sareng pc ngalereskeun aranjeunna sareng klien sok naros hal ngeunaan pc sareng Sateuacan ngawaler, abdi hoyong mamatahan kuring ngeunaan kumaha jalan Ubuntu sareng aplikasi naon anu dipiboga sareng upami anjeun tiasa neraskeun padamelan anu sami sareng platform ieu, naon waé saran bakal ditampi, hatur nuhun sateuacana.

    1.    hayu urang nganggo linux cenahna

      hai fidel!
      rekomendasi kuring: salin ubuntu kana pendrive, atur bios anjeun pikeun boot ti ditu sareng anjeun bakal tiasa nyobian Ubuntu "live" tina pendrive (nyaéta, tanpa mupus nanaon tina hard drive anjeun). Ku cara éta anjeun bakal tiasa nguji yén sadayana jalan sakumaha mistina sareng anjeun bahkan bakal tiasa ngajalankeun program anu dibarengan ku Ubuntu sareng masang anu énggal.
      Kanggo langkung seueur inpormasi, kuring nyarankeun anjeun maca: https://blog.desdelinux.net/distribuciones/
      nangkeup! Paul.

  53.   Jorge cenahna

    Abdi peryogi terang kumaha masang wifi drive pikeun ubuntu kuring henteu hoyong ngadeteksi jaringan nirkabel

  54.   Ricardo cenahna

    Halo hatur nuhun kanggo tulisan anu kapaké pisan pikeun sacara bertahap tiasa ngalih lengkep kana linux ubuntu

    Tapi kuring ngagaduhan masalah sareng henteu mendakan solusina, nyaéta ménu DVD henteu tiasa diurus ku pamuter mplayer. Abdi hoyong terang naon anu kuring tiasa laksanakeun pikeun méréskeun éta.

    Hatur nuhun sateuacanna.

  55.   ricva cenahna

    Halo, hatur nuhun pisan mangpaatna kanggo ngalih sakedik sakedik kana ubuntu linux

    Tapi kuring gaduh masalah sareng pamuter DVD standar. (mplayer)

    Henteu tiasa ngatur ménu DVD Abdi hoyong terang naon anu kuring tiasa lakukeun ku éta

    hatur nuhun ……….