Naon anu kudu dilakukeun saatos masang Ubuntu 13.10 Saucy Salamander

Ubuntu 13.10 Saucy Salamander ningali cahaya sababaraha jam ka pengker. Sakumaha anu urang lakukeun ku unggal sékrési distro populér ieu, ieu aya sababaraha hal anu kedah anjeun lakukeun saatos ngadamel a instalasi pas ti mimiti.

1. Ngajalankeun Update Manager

Kamungkinan saatos Ubuntu 13.04 dileupaskeun, pembaruan anyar parantos muncul pikeun bénten anu béda-béda anu disertakeun ku gambar ISO ku Canonical.

Kusabab kitu, saatos réngsé pamasanganana sok disarankeun pikeun ngaji Ngamutahirkeun Manajer. Anjeun tiasa ngalaksanakeunana ku milarian dina Dash atanapi ku ngaéksekusi hal-hal ieu ti terminal:

sudo apt-meunang update sudo apt-meunang pamutahiran

2. Masang Bahasa Spanyol

Dina Dash kuring nyerat Pangrojong Basa sareng ti ditu anjeun bakal tiasa nambihan bahasa anu anjeun pikaresep.

Kamus dina basa Spanyol pikeun LibreOffice / OpenOffice

Upami anjeun henteu ngagaduhan pamariksaan mantra dina basa Spanyol, dimungkinkeun pikeun ditambahan ku cara kieu:

1. buka Pusat penyuluhan LibreOffice

2. Tingali pikeun Kamus Spanyol

3. Unduh kamus anu anjeun pikaresep (umum atanapi khusus pikeun nagara anjeun)

Kalayan ieu kami bakal gaduh file OXT. Upami henteu, anjeun kedah ngarobih perpanjangan file anu diunduh.

4. Buka LibreOffice / OpenOffice, pilih Parabot> Panjangan teras pencét Tambihkeun, urang angkat ka diréktori tempat file anu diunduh ayana sareng urang masangkeunana.

Kamus Spanyol pikeun LibreOffice sareng OpenOffice

3. Pasang codecs, Flash, font tambahan, driver, jsb.

Kusabab masalah hukum, Ubuntu moal tiasa nyertakeun sacara standar sababaraha rangkep anu, di sisi séjén, diperyogikeun pisan pikeun pangguna mana waé: codecs pikeun maénkeun MP3, WMV atanapi DVD énkripsi, sumber tambahan (seueur dianggo dina Windows), Flash, driver pamilik (pikeun ngagunakeun fungsi 3D atanapi Wi-Fi) anu langkung saé, jsb.

Untungna, installer Ubuntu ngamungkinkeun anjeun masang sadayana ieu ti mimiti. Anjeun kedah ngaktipkeun pilihan éta dina salah sahiji layar pamasang.

Upami anjeun henteu acan, anjeun tiasa masangna sapertos kieu:

Supir kartu vidéo

Ubuntu kedah otomatis ngadeteksi sareng waspada ka kasadiaan supir 3D. Upami éta, anjeun bakal ningali ikon kanggo kartu vidéo dina panel luhur. Pencét kana ikon éta sareng turutan pitunjukna.

Upami Ubuntu henteu mendakan kartu anjeun, anjeun tiasa teras masang driver 3D anjeun (nvidia atanapi ati) ku milari Alat Konfigurasi Hardware.

PPA sareng supir kanggo kartu ATI

Kuring biasana resep paket anu sumping dina Repository resmi, tapi upami anjeun hoyong nganggo driver ATI pangénggalna:

sudo add-apt-repository ppa: xorg-edgers / ppa sudo apt-get update sudo apt-get install fglrx-installer

Masalah sareng kartu ATI lami

Sababaraha kartu grafik ATI moal tiasa dianggo sareng Ubuntu kecuali upami anjeun nganggo driver "warisan" ATI sareng nurunkeun server X. Upami diperlukeun, anjeun bakal gancang terang kunaon Ubuntu moal boot leres. Pikeun ngalereskeunana, ngajalankeun paréntah ieu:

sudo add-apt-repository ppa: makson96 / fglrx sudo apt-get update sudo apt-get upgrade sudo apt-get install fglrx-legacy

PPA sareng supir kanggo kartu nVidia

Sanaos kuring henteu nyarankeun éta, salian ti ngagunakeun Parangkat Konfigurasi Hardware pikeun masang supir pikeun kartu grafik anjeun, dimungkinkeun pikeun masang versi beta tina supir ieu ngalangkungan PPA anu didamel pikeun tujuan ieu:

sudo apt-add-repository ppa: ubuntu-x-swat / x-updates sudo apt-get update sudo apt-get install nvidia-ayeuna nvidia-setting

Codecs proprietary sareng format

Upami anjeun salah sahiji anu teu tiasa hirup tanpa ngupingkeun MP3, M4A sareng format proprietari anu sanés, ogé anjeun moal salamet di dunya anu kejem ieu tanpa tiasa maénkeun pidéo anjeun dina MP4, WMV sareng format propriétari anu sanés, aya solusina anu saderhana. Anjeun kedah pencét kana tombol di handap:

atanapi nyerat dina terminal:

sudo apt-get install ubuntu-diwatesan-tambahan

Pikeun nambihan pangrojong pikeun DVD énkripsi (sadayana "asli"), kuring muka terminal sareng ngetik ieu:

sudo apt-get install libdvdread4 sudo /usr/share/doc/libdvdread4/install-css.sh

4. Pasang Repositori tambahan

GetDeb & Playdeb

GetDeb (baheulana Ubuntu Click And Run) mangrupikeun halaman wéb anu dimana paket Deb sareng versi anu langkung énggal ngeunaan paket anu henteu sumping dina Repository Ubuntu anu biasa didamel sareng disayogikeun pikeun pangguna akhir.

Playdeb, Repository kaulinan pikeun Ubuntu, didamel ku jalma anu sami anu masihan kami getdeb.net, tujuan proyékna nyaéta pikeun nyayogikeun pangguna Ubuntu sareng Repository henteu resmi kalayan vérsi anu pangénggalna tina kaulinan.

5. Masang alat bantosan pikeun ngatur Ubuntu

Ubuntu Tweak

Alat anu paling populér pikeun ngonpigurasi Ubuntu nyaéta Ubuntu Tweak (sanaos pantesna netelakeun yén dina sababaraha dinten terakhir sigana pamekaranana bakal tamat, sahenteuna ku panyipta na). Heran ieu ngamungkinkeun anjeun "Ngepaskeun" Ubuntu anjeun sareng ngantepkeun sakumaha anjeun resep.

Pikeun masang Ubuntu Tweak, kuring muka terminal sareng ngetik:

sudo add-apt-repository ppa: tualatrix / ppa sudo apt-get update sudo apt-get install ubuntu-tweak

Sétan

UnSettings mangrupikeun alat énggal pikeun ngarobih Ubuntu. Aya program sanés sapertos MyUnity, Gnome Tweak Tool, sareng Ubuntu-Tweak anu sami padamelan, tapi ieu kalebet sababaraha fitur unik.

sudo add-apt-repository ppa: diesch / testing sudo apt-get update sudo apt-get install unsettings

6. Pasang aplikasi komprési

Dina raraga komprési sareng ngadékompresikeun sababaraha format gratis sareng propriétari anu populér, anjeun kedah masang bungkus ieu:

sudo apt-get install rar unace p7zip-full p7zip-rar sharutils mpack lha arj

7. Pasang manajer paket sareng konfigurasi anu sanés

Sinaptik - mangrupikeun alat grafis pikeun manajemén rangkep dumasar kana GTK + sareng APT. Synaptic ngamungkinkeun anjeun masang, ngamutahirkeun atanapi nyabut paket program ku cara serbaguna.

Éta henteu acan dipasang sacara standar (sakumaha aranjeunna nyarios dumasar rohangan dina CD)

Pamasangan: Milarian Pusat Perangkat Lunak: synaptic. Upami teu kitu, anjeun tiasa ngalebetkeun paréntah ieu dina terminal ...

sudo apt-get install synaptic

kamampuan - Paréntah pikeun masang aplikasi tina terminal

Henteu diperyogikeun kumargi urang tiasa waé ngagunakeun paréntah "apt-get", tapi di dieu kuring ngantepkeun pikeun anu hoyong:

Pamasangan: Milarian Pusat Perangkat Lunak: kabisa. Upami teu kitu, anjeun tiasa ngalebetkeun paréntah ieu dina terminal ...

sudo apt-get install aptitude

gdebi - Pamasangan bungkus .deb

Henteu perlu, kumargi masang .deb ku dua kali klik muka Pusat Perangkat Lunak. Pikeun anu nostalgia:

Pamasangan: milarian Pusat Perangkat Lunak: gdebi. Upami teu kitu, anjeun tiasa ngalebetkeun paréntah ieu dina terminal ...

sudo apt-get install gdebi

Éditor Dconf - Éta tiasa manpaat nalika ngonpigurasikeun Gnome.

Pamasangan: Milarian Pusat Perangkat Lunak: dconf editor. Upami teu kitu, anjeun tiasa ngalebetkeun paréntah ieu dina terminal ...

sudo apt-get install dconf-tools

Pikeun ngajalankeunana, kuring muka Dash sareng ngetik "dconf editor."

8. Milarian langkung seueur aplikasi dina Pusat Software Ubuntu

Upami anjeun henteu mendakan aplikasi pikeun ngalakukeun naon anu anjeun pikahoyong atanapi anjeun henteu resep aplikasi anu sacara standar di Ubuntu, anjeun tiasa angkat ka Pusat Software Ubuntu.

Ti dinya anjeun bakal tiasa masang aplikasi anu saé ku ngan ukur sababaraha klik. Sababaraha pilihan populér nyaéta:

  • OpenShot, éditor pidéo
  • AbiWordSederhana, éditor téks ringan
  • Thunderbird, e-mail
  • kromium, browser wéb (versi gratis Google Chrome)
  • Pidgin, ngobrol
  • Koruptor, walungan
  • VLC, video
  • XBMC, pusat média
  • FileZilla, FTP
  • GIMP, editor gambar (jinis Photoshop)

9. Ngarobih panganteur

Kana panganteur GNOME tradisional
Upami anjeun sanés kipas tina Unity sareng hoyong nganggo antar muka GNOME tradisional, punten laksanakeun hal ieu:

  1. Kaluar
  2. Pencét kana nami pangguna anjeun
  3. Pilari ménu sési di handapeun layar
  4. Ngarobihna tina Ubuntu kana GNOME Flashback
  5. Pencét Login.

Upami pilihan ieu henteu sayogi, cobian ngajalankeun paréntah ieu heula:

sudo apt-get install gnome-session-flashback


Cangkang GNOME 3 / GNOME
Upami anjeun hoyong nyobian GNOME Shell tibatan Unity.

Pamasangan: milarian dina Pusat Perangkat Lunak: cangkang gnome. Upami teu kitu, anjeun tiasa ngalebetkeun paréntah ieu dina terminal ...

sudo apt-get install gnome-cangkang

Anjeun ogé tiasa masang éta tina GNOME Shell PPA, anu pastina bakal kalebet versi anu langkung diénggalan:

sudo add-apt-repository ppa: ricotz / testing sudo add-apt-repository ppa: gnome3-team / gnome3 sudo add-apt-repository ppa: gnome3-team / gnome3-pementasan sudo apt-get update sudo apt-get install gnome -sakalana gnome-tweak-tool gnome-shell-extensions
Ati-ati: masang GNOME Shell ku cara ieu kamungkinan bakal masang bungkus GNOME sanés anu ditingali ku jalma-jalma Ubuntu. Salaku conto, Nautilus. Pasti, meureun éta anu anjeun pikahoyong, janten dina kasus éta moal aya masalah tapi anjeun kedah waspada kana naon anu bakal kajadian.

Cinammon
Cinammon mangrupikeun garpu Gnome 3 anu dianggo sareng dikembangkeun ku panyipta Linux Mint anu ngamungkinkeun palang tugas anu langkung handap sareng Start Menu klasik.

sudo add-apt-repository ppa: gwendal-langkungan-dev / cinnamon-stable sudo apt-get update sudo apt-get install cinnamon

mate
MATE mangrupikeun Garpu Gnome 2 anu muncul salaku alternatip pikeun pangguna GNOME saatos parobihan anu parah anu dilumangsungkeun di lingkungan desktop ieu nalika nganggo Shell anu kontroversial na. Dasarna MATE nyaéta GNOME 2, tapi aranjeunna ngaganti nami sababaraha bungkus na.

sudo add-apt-repository "deb http://packages.mate-desktop.org/repo/ubuntu $ (lsb_release -sc) utama" sudo add-apt-repository "deb http://repo.mate-desktop.org / ubuntu $ (lsb_release -sc) utama "sudo apt-get update sudo apt-get install mate-archive-keyring sudo apt-get install mate-core mate-desktop-environment

10. Pasang Indikator sareng daptar Daptar gancang

Indikator - Anjeun tiasa masang seueur indikator, anu bakal muncul dina panel luhur méja anjeun. Indikator ieu tiasa ningalikeun inpormasi ngeunaan seueur hal (cuaca, sensor hardware, ssh, monitor sistem, dropbox, virtualbox, jst.).

Daptar lengkep indikator, sareng pedaran ringkes pamasanganana, sayogi di Tanya Ubuntu.

Daptar gancang - Quicklists ngamungkinkeun anjeun ngakses fungsionalitas aplikasi anu umum. Aranjeunna ngajalankeun palang anu nembongan di kénca dina desktop anjeun.

Ubuntu parantos sumping sareng sababaraha anu dipasang sacara standar. Nanging, dimungkinkeun pikeun nganggo sababaraha daptar gancang. Daptar lengkep, sareng pedaran ringkes pamasanganana, sayogi di Tanya Ubuntu.

11. Pasang Pangatur Konfigurasi Compiz & plugins

Compiz nyaéta anu ngadamel alat-alat tulis anu luar biasa anu ngajantenkeun urang sadayana teu tiasa nyarios. Hanjakalna Ubuntu henteu ngagaduhan antarmuka grafis pikeun ngonpigurasikeun Compiz. Ogé, éta henteu nganggo sadayana plugins anu dipasang.

Pikeun masangna, kuring muka terminal sareng ngetik:

sudo apt-get install compizconfig-setting-manager compiz-fusion-plugins-extra

12. Cabut ménu global

Pikeun miceun anu disebut "ménu global", anu ngajantenkeun ménu aplikasi nembongan dina panel luhur méja anjeun, kuring ngan saukur muka terminal sareng ngetik anu kieu:

sudo apt-get Delete appmenu-gtk3 appmenu-gtk appmenu-qt

Kaluar sareng lebet deui.

Pikeun malikeun parobihan, buka terminal teras lebetkeun:

sudo apt-get install appmenu-gtk3 appmenu-gtk appmenu-qt

13. Cabut pamilarian "komérsial" ti dash

Pikeun nganonaktifkeun pamilarian online, kuring muka dasbor Setélan Sistem> Privasi sareng Kaamanan> Pilarian. Sakali aya, batal pilih pilihan "Kalebet hasil online."

Pikeun nganonaktifkeun ngan ukur "komérsial" anu dipilarian dina dash, anjeun tiasa buka Aplikasi> Hasil Filter> Type> Extensions. Pencét kana plugin na pilih Nonaktipkeun.

Pikeun nganonaktifkeun sadaya pamilarian "komersial" (Amazon, Ebay, Music Store, Popular Tracks Online, Skimlinks, Ubuntu One Music Search & Ubuntu Shop) dina hiji waktos anjeun tiasa muka terminal sareng ngajalankeun paréntah ieu:

gsettings set com.canonical.Unity.Lens ditumpurkeun-wengkuan "['more_suggestions-amazon.scope', 'more_suggestions-u1ms.scope', 'more_suggestions-populartracks.scope', 'music-musicstore.scope', 'more_suggestions-ebay .scope ',' more_suggestions-ubuntushop.scope ',' more_suggestions-skimlinks.scope '] "

14. Ngahijikeun wéb kana desktop anjeun

Tambahkeun akun média sosial anjeun

Pikeun ngamimitian, kuring aksés kana dasbor Setélan Sistem> Akun Online. Sakali aya, pencét dina tombol "Tambah Akun".

Jasa anu dirojong diantarana Aol, Windows Live, Twitter, Google, Yahoo!, Facebook (sareng Facebook Chat), Flickr, sareng seueur deui.

Aplikasi anu ngagunakeun data ieu nyaéta Empathy, Gwibber, sareng Shotwell.

Webapps

Ubuntu WebApps ngamungkinkeun halaman wéb sapertos Gmail, Grouceshark, Last.fm, Facebook, Google Docs, sareng seueur deui, pikeun ngahijikeun sareng seamless sareng desktop Unity: anjeun tiasa milarian situs ngalangkungan HUD, anjeun bakal nampi bewara desktop, daptar gancang bakal ditambihan sareng éta bakal ngahijikeun sareng pesen sareng ménu bewara.

Pikeun ngamimitian, kantun buka salah sahiji situs anu didukung (aya daptar lengkep Ieuh) teras pencét dina "pasang" pop-up, anu bakal muncul sapertos anu dipidangkeun dina gambar di luhur.

15. Pitunjuk Desktop Ubuntu

Henteu aya anu langkung saé tibatan ningali dokuméntasi resmi (dina basa Spanyol) pikeun Ubuntu. Éta mangrupikeun bantosan anu saé pikeun anu énggal sareng, salian ti komprehensif pisan, ieu dituliskeun pikeun pangguna anu paling anyar dina pikiran, janten éta manpaat pisan sareng gampang dibaca.

Anjeun bakal tiasa mendakan inpormasi ngeunaan naon anu énggal dina Ubuntu sareng inpormasi ngeunaan cara ngagunakeun peluncur pikeun ngamimitian aplikasi (anu tiasa ngabingungkeun jalma-jalma anu henteu kantos nganggo Unity), kumaha milarian aplikasi, file, musik sareng seueur deui sareng Dash, kumaha ngatur aplikasi sareng setelan sareng bilah menu, cara nutup sési, mareuman atanapi ngarobih pangguna sareng anu sanésna panjang dll.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

57 koméntar, tinggalkeun anjeun

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.

  1.   eliotime3000 cenahna

    Pikaresepeun. Éta ditingali yén Unity tiasa dirobih kana desktop anu sanés tanpa kedah maot dina usaha éta.

    Hayu urang tingali naha kuring tiasa ngadamel tutorial ngeunaan kumaha leres masang téma ambiance sareng sinaran pikeun KDE (sapertos Kayu manis).

    1.    Tuxxx cenahna

      Ku jalan kitu, kuring henteu tiasa nganggo téma Ubuntu dina Debian Jessie sareng Gnome (parantos sadayana kagumantungan paket téma-téma dipanggihan). Aplikasi gtk3 nutup diri sacara otomatis, aya anu terang kunaon?

      Wasalam

      1.    eliotime3000 cenahna

        Teu aya ide. Kuring boro nganggo Debian Wheezy sareng teu ngalaman masalah sapertos kitu. Upami anjeun hoyong, anjeun tiasa ningali éta dina forum dina situs anu didaptarkeun ka Debian pikeun ngubaran masalah anjeun langkung tenang.

        1.    Tuxxx cenahna

          Nya enya, kuring badé mampir engké, langkung saé koméntar didinya.

          hatur nuhun

      2.    firefox-user-88 cenahna

        Googling "gtype.c type id 0 henteu valid" sareng anjeun bakal mendakan jawaban anjeun.

        1.    Tuxxx cenahna

          Nuhun kana inpormasi, kuring bakal ningali ningali naon kuring mendakan.

      3.    Epictor cenahna

        sudo apt-get -f install atanapi sudo aptitude -f install pikeun masang kagumantungan anu rusak

  2.   luiscuadrado123 cenahna

    Sateuacan ngalakukeun sadayana ... hal anu paling penting, upami urang hoyong ngahémat waktos, nyaéta milih pangladén panggancangna pikeun lokasi kami (biasana éta asalna server ubuntu utama di Amérika Serikat atanapi server utama di nagara urang, anu sanés sok langkung gancang)

    Pikeun ngalakukeun ieu, urang buka sumber perangkat lunak -> dina tab «Software Ubuntu» -> «Unduh ti:» kami milih «anu sanés ..» teras di «Pilih pangladén anu pangsaéna»

    Ieu bakal nguji sadaya sérver sareng milih anu pang gancangna… sakali ieu réngsé urang tiasa ngalakukeun pembaruan sareng pamutahiran sareng aranjeunna bakal dilakukeun langkung gancang! (khususna pikeun nagara-nagara Amérika Latin sabab sérver utama na jenuh)

    1.    hayu urang nganggo linux cenahna

      Matak ... Abdi émut ...

  3.   elav cenahna

    Hébat tulisan batur sapagawean!

    1.    elav cenahna

      Ku jalan kitu, hal-hal anu kedah dilakukeun saatos masang Kubuntu? «Ampir nanaon 😛

      1.    eliotime3000 cenahna

        Hal anu sami parantos didugikeun dina MuyLinux, pikeun KDE 4.11. XD

      2.    ucing cenahna

        Pareuman Akonadi sareng Nepomuk upami anjeun teu nganggo éta.

        1.    Ryy cenahna

          Henteu, xD sareng KDE 4.11 anjeun henteu perhatoskeun yén aranjeunna aya, aranjeunna ampir teu nganggo sumberdaya sareng sadayana siga anu buluna.

          1.    elav cenahna

            Persis!

          2.    eliotime3000 cenahna

            Kuring sadar yén nalika kuring dipasang Arch + KDE.

          3.    ucing cenahna

            Sahenteuna pikeun kuring, nalika nganonaktifkeun ngan ukur akonadi (Nepomuk upami kuring nganggo) konsumsi turun tina 470 janten sakedik langkung ti 200 MB.

      3.    hayu urang nganggo linux cenahna

        Haha…

  4.   metalus cenahna

    Sareng nalika naon anu kedah dilakukeun saatos masang Kubuntu?

  5.   Juan Pablo cenahna

    Hahaha naha anjeun terang yén "gnome-session-fallback" ngarobih namina dina versi panganyarna ieu? ayeuna disebat "gnome-session-flashback" wtf? haha

    1.    hayu urang nganggo linux cenahna

      Nya rada pikaseurieun, nya? Tapi éta sanés ngan ukur Ubuntu ... GNOME ngarobih nami ...

  6.   Chaparral cenahna

    Pitunjuk anu saé sareng lengkep pikeun masang Ubuntu. Duka teuing kuring parantos lami teu nganggo Ubuntu. Tambang, ayeuna, nyaéta Debian Xfce atanapi Manjaro Xfce, atanapi OpenSUSE, atanapi Chakra. Tapi bakal aya jalma anu cocog pisan sareng anjeunna. Di sisi anu sanésna sareng upami kuring teu lepat maca ieu Ubuntu ngan ukur ngagaduhan dukungan salami 9 bulan, anu sigana sakedik pisan pikeun kuring.

  7.   pandev92 cenahna

    Supir xorg edgers ati parantos sepuh pisan, aranjeunna 13.8 tapi kuring salah! , ppa parantos dua dinten parantos maot! Kuring nyarankeun nyieun debat supir nyalira sareng masangna.

    1.    hayu urang nganggo linux cenahna

      Langkung saé upami anjeun tiasa mendakan alternatif "giat", utamina pikeun anu nembé ngamimitian. Upami anjeun gaduhna, kirimkeun ka kuring ... sareng kuring bakal ngédit tulisanana. 🙂
      Surak! Paul.

      1.    pandev92 cenahna

        Program dina halaman wéb ieu ngajadikeun otomatis prosés na:

        http://www.thefanclub.co.za/how-to/ubuntu-amd-catalyst-install

        Hiji salam.

    2.    eliotime3000 cenahna

      Atanapi ngarobih Arch repos packages to .deb with alien sareng pasihkeun ka aranjeunna supados ubuntueros henteu sangsara deui.

  8.   ucing cenahna

    Naon anu kudu dilakukeun saatos masang Xubuntu:

    -Masang xubuntu-diwatesan-tambahan.
    Sareng pikeun anu nganggo Xubuntu sareng hoyong desktop anu langkung tradisional:
    -Kaluarkeun panel handap dina Konfigurasi Manajemén »Panel, anjeun ogé tiasa kéngingkeun kana pilihan éta ku ngaklik katuhu dina éta.
    -Pasang menu Whisker ku nambihan ppa ieu:
    sudo ppa nambahkeun-apt-Repository: gottcode / gcppa
    ... Teras update sareng sudo apt-get-update sareng pasang ku ngetik sudo apt-get install xfce4-whiskermenu-plugin
    -Aranjeunna nambihan kana konfigurasi anu sami tina panel.

    … Sigana mah éta 🙂

  9.   Ghermain cenahna

    Pikeun aranjeunna anu badé "ngepaskeun" sababaraha épék grafis, kuring ngantepkeun tulisan ieu anu kuring unggah kana halaman kuring:
    http://germanlancheros.blogspot.com.ar/2013/10/cambiar-imagenes-grub-grub2-plymouth-y.html

  10.   Erick cenahna

    Kaleresanna nyaéta waktos ieu ubuntu ningkat saeutik, kuring henteu kedah nambihan teuing, sahenteuna pc kuring ningali parobihan dina ngamimitian sareng mareuman sareng persatuan tiasa dianggo sakedik langkung gancang dina versi 13.10 ieu, tapi masing-masing vérsi mawa masalah na, kumargi sababaraha bungkus dinyatakeun luntur sareng aya gangguan dina kagumantungan khususna upami anjeun badé masangkeun hal anu aya hubunganana sareng perpustakaan ia32-libs, tapi sanés éta saé, Salam

  11.   aioria cenahna

    Ubuntu henteu tiasa dianggo dina komputer kuring ... éta kajantenan ti 13.04, turun sareng cobian 13.10 sareng anjeun merhatoskeun masalahna ...

  12.   Ghermain cenahna

    Kuring gaduh patarosan Mugi anjeun ngabantosan sareng punten:
    Dina laptop anu kuring kantos pasang Kubuntu ti 11.04 dugi ka 13.04 tanpa aya masalah, ayeuna kuring badé masang 13.10 saatos langsung sareng nunjukkeun percikanana, layar janten hideung sareng teu nanaon, teu aya lingkungan grafis sareng disk kagiatan katingali; ieu parantos kajantenan kuring ti saprak kuring hoyong masang béta sareng béta RC, sareng ogé nalika kuring badé ngapdet ti 13.04 éta ngaunduh file tapi éta henteu dimimitian, kuring nyobian sareng Fedora, Rosa, Pir sareng éta masang éta tanpa masalah tapi ku Kubuntu 13.10 Abdi henteu tiasa.
    Naha anjeun terang solusina?
    Hatur nuhun sateuacanna.

  13.   Alfonso cenahna

    Kuring nuturkeun instruksi na kana serat, sareng saatos lebet ... sistem kuring guludug, anjeunna henteu kantos lebet ... Naha hal anu sami kajadian ka anu sanés?

    1.    Ghermain cenahna

      Éta ogé kajantenan kuring, saatos dipasang Kubuntu 13.04 nalika kuring ngamutahirkeun ka 13.10, éta dimimitian tapi layar na hideung pisan, sabab kuring parantos nyobian ngalakukeun pamasangan anu bersih tina 13.10 sareng éta ogé henteu tiasa; Kuring kedah masang Mageia 4 alpha 3 anu lancar sareng kernel 3.12

    2.    hayu urang nganggo linux cenahna

      Naha anjeun tiasa langkung spésifik ?? Naon anu anjeun lakukeun?

  14.   neysonv cenahna

    sanes getdeb sareng playdeb disangka diteruskeun ???

  15.   Raul sierra cenahna

    Pikeun urang anu sanés ahli, pelajaran ieu penting pisan. Hatur nuhun.

  16.   TheDary cenahna

    Pakét persatuan-lénsa-balanja ayeuna disebut persatuan-lingkup-bumi

    janten paréntah anjeun masangkeun pikeun ngabersihan dash henteu jalan, cara pikeun ngalakukeunana dina Ubuntu 13.10 Saucy Salamander nyaéta kalayan paréntah ieu:

    $ gsettings set com.canonical.Unity.Lens ditumpurkeun-wengkuan "['more_suggestions-amazon.scope']"

    Pikeun bagian kuring kuring resep sapertos kieu:

    $ gsettings set com.canonical.Unity.Lens ditumpurkeun-wengkuan «['more_suggestions-amazon.scope', 'more_suggestions-u1ms.scope', 'more_suggestions-populartracks.scope', 'music-musicstore.scope', 'more_suggestions- ebay.scope ',' more_suggestions-ubuntushop.scope ',' more_suggestions-skimlinks.scope '] »

    1.    hayu urang nganggo linux cenahna

      Hatur nuhun! Abdi parantos ngarobih. 🙂

  17.   Natalia cenahna

    Hatur nuhun pikeun panduan anu lengkep 🙂

  18.   NeoRazorX cenahna

    Naon anu kedah dilakukeun Nya, pormat sareng pasang deui anu sateuacana, kusabab kasaéan kuring éta lepat!

    - Abdi henteu tiasa masang supir nvidia ku panangan (kompilasi gagal).
    - Nautilus dikaco ku jepitan sareng éta sok nunjukkeun kuring file-file anu disumputkeun.
    - Totem henteu masang plugin naon (sateuacan enya).
    - Nalika muka combobox ti google chrome, éta kadang muncul dina situs sanés.
    - Kazam sareng avconv henteu jalan.
    ...

    Tinjauan sakedik -> http://www.youtube.com/watch?v=g-WbWXvmfWg

  19.   Pecah cenahna

    Baraya, sakitar sabulan atanapi dua ka tukang kuring ngarobah TV sareng henteu gelut sareng HDMI kuring ninggalkeun Debian saatos ampir sataun nganggo éta sareng kuring mutuskeun nempatkeun Ubuntu Gnome 13.04.

    Kuring ningkat kana 13.10 dinten anu sami, tapi bahkan sateuacan dileupaskeun sareng dieureunkeun janten Béta.

    Kuring henteu hoyong manteng teuing, ngan ukur nyatakeun yén Ubuntu anu anyar dileupaskeun sareng dipasang tiasa janten nyeri sirah utama. Pikeun bagian kuring, sareng upami naséhatna aya gunana pikeun batur, kuring bakal nyéépkeun sadaya waktos pangrojong pikeun tiap vérsi, anu bertentangan sareng naon anu panginten sanés 6 bulan tapi 9 bulan. Kuring parantos pormat sareng dipasang deui dina 13.04 dugi ka Pébruari Abdi teu hoyong terang nanaon tentang Ubuntu Gnome 13.10 ayeuna, éta siga burit dina 13.10.

    Salam compis.

  20.   Cj.aibar76 cenahna

    Alus pisan nuhun ...

  21.   gasilva cenahna

    Tuto anu saé, tapi hiji-hijina hal anu kuring henteu kéngingkeun nyaéta cara Turunkeun server X, kartu kuring mangrupikeun ATI Raedon X1200 sareng éta waktos hésé digawé ti jaman ka jaman. Abdi resep upami anjeun tiasa ngabantosan kuring sareng anu vérsi mana anu kedah kuring laksanakeun ...

    Hatur nuhun sateuacana.

  22.   David cenahna

    sareng kuring masih teu tiasa ngaunduh ndiswrapper atanapi driver linux pikeun adaptor USB wi-fi. Naha aya anu terang upami versi ieu ngagaduhan masalah sareng éta?

  23.   Chelis cenahna

    Hatur nuhun pisan!
    Éta parantos kapaké pisan pikeun kuring, khususna pamasangan Codec.
    Kuring henteu kantos masang éta mimitina sareng henteu terang kumaha ngalereskeunana.

  24.   Juan cenahna

    Ménu kontribusi anu saé, iraha waé aranjeunna ngaluncurkeun distro ubuntu ps énggal pikeun nyobaan éta kuring ngaharepkeun anjeun terus nyumbang sapertos seueur deui.

    Salam sareng wilujeung sumping.

  25.   ginjel cenahna

    Dukungan anu saé pikeun kami anu nembé ngamimitian ... .. Hatur Nuhun

  26.   Mayorga Barrera cenahna

    Kuring gaduh masalah, kartu jaringan terpadu kuring janten macét sareng kuring masang kartu jaringan ENL832-TX-ICNT PCI sareng kuring henteu ngagaduhan supir, mugia aya anu tiasa ngabantosan kuring, masang ubuntu 12.04. hatur nuhun

  27.   andrea g. cenahna

    Hai dinten anu saé! Hapunten kuring ngagaduhan masalah dina deposit konci Default, dina Ubuntu 13.10 Abdi nyerat kecap akses sareng éta nunjukkeun kuring lepat, tapi upami kuring lebetkeun kana terminal kuring éta tiasa dianggo pikeun kuring, upami kuring nuliskeun kecap akses pangguna, éta tiasa dianggo! tapi henteu dina setoran cincin standar, Punten !!! Tulung!!!!

    1.    hayu urang nganggo linux cenahna

      Nya éta 2 konci anu béda! 🙂
      Naha anjeun henteu émut kana anu anjeun lebetkeun?
      Meureun anjeun kedah nyobian mupus na.
      Surak! Paul.

  28.   Martin cenahna

    Halo, kuring gaduh dewan Radeon HD 7850 anu anjeun nyarankeun ngagunakeun proprietari atanapi supir gratis?

    Hatur nuhun!

  29.   carcheky cenahna

    Selamat atas postingan, kumplit pisan sareng sigana intuitif, pas kuring réngsé masang kuring bakal nuturkeun, hatur nuhun pisan!

  30.   Borja HA cenahna

    Pitunjuk anu saé, hatur nuhun pisan mitra

    1.    hayu urang nganggo linux cenahna

      Sawangsulna! Rangkulan! Paul.

  31.   Sergio cenahna

    Halo sobat, tutorial anu saé pisan, kantun nambihan yén fglrx-warisan cocog sareng versi 12.10 numutkeun panulis Repository.

  32.   Ernesto cenahna

    Kuring di dieu nyobian diajar s / linux. Anjeun mimitina nyarios "terminal" ieu kuring henteu terang dimana kuring kéngingkeunana, ngagaleuh, mendakanana .... Dugi ka dinya kuring lirén. Sareng sanés kuring males atanapi bodo, kuring ngan ukur henteu terang.
    Abdi nampi. Kuring netelakeun henteu aya katerangan anu lengkep ngeunaan éta. Pikeun ieu sareng salah paham anu sami / sami; nyaéta alesan pikeun seueur anu baralik (mundur) kana GNU / LINUX.