Naon anu kedah dianggo ku pangguna Windows ngeunaan GNU / Linux?

Seueur anu ku urang dianggo Lisénsi / Linux Ubuntu urang milarian ngurilingan da'wah urang sistem operasi sareng umumna urang sok nyarioskeun hal anu sami: Kumaha upami virus, kumaha upami gratis, kumaha upami kabuka ... jsb

Naha ieu ngan ukur naon anu dianggo ku pangguna Windows atanapi tina OS anu sanés? Sawaréh enya, tapi éta henteu sagalana. Hayu urang tingali sababaraha hal anu kuring anggap, kedah diajar sadaya pangguna anu énggal Lisénsi / Linux Ubuntu.

Naon GNU / Linux?

Parantos rerencangan urang Perseus nulis hiji tulisan anu saé umumna nyarios naon éta Lisénsi / Linux Ubuntu. Tapi awas, sababaraha kali urang nyarios: "Kuring nganggo Linux", padahal kanyataanna kedahna: "Kuring nganggo GNU / Linux". Nalika kami nganggo distribusi naon waé, kami nganggo kernel (Linux Ubuntu) sareng seueur aplikasi sanésna Lisénsi. Teu aya anu nganggo hungkul Linux (si Kernel).

Aya hiji hal pikeun saréréa

Sebaran tina Lisénsi / Linux Ubuntu aya hiji hal pikeun sagala rasa sareng sadaya rasa. Urang tiasa mendakan tina anu paling gampang dina hal pamasangan sareng konfigurasi (Ubuntu, LinuxMint, openSUSE, Debian) sababaraha langkung kompleks (Archlinux, Chakra, Slitaz) komo anu paling rumit (Gentoo, Slackware).

Urang ogé ngagaduhan seueur pilihan gumantung kana Hardware anu dipiboga ku kami. Aya sebaran anu saé pisan anu tiasa bénten-bénten gumantung kana Lingkungan Desktop anu urang anggo.

Sistem File sareng Partisi

Jigana titik paling kritis nalika ngagunakeun Lisénsi / Linux Ubuntu Éta dina waktos masang sareng ngabagi disk, sareng terang kumaha éta Sistem file. Perseus sakali deui masihan kami tulisan anu hadé ngeunaan topik ieu, tapi urang tiasa nyimpulkeun yén pangguna Windows kedah terang yén "umum" dina Lisénsi / Linux Ubuntu 3 partisi dianggo:

<° - Partisi munggaran pikeun akar (/) anu sami sareng disk C:
<° - Partisi kadua pikeun bumi (/ bumi) anu sami sareng disk D:
<° - Partisi katilu pikeun swap anu sami sareng mémori virtual.

Anjeun ogé kedah terang éta pikeun partisi ieu henteu dianggo NTFS o Gajih32 (sanaos partisi tina jinis ieu tiasa diaksés). Kami nganggo "umum": Ext2, Ext3 sareng Ext4, sareng éta sah pikeun netelakeun yén aranjeunna sanés hiji-hijina pilihan anu urang gaduh.

Terminal? Kumaha uihna !!!

Sanaos kanyataan yén seueur pangguna sieun kana terminal, urang sadayana terang yén éta henteu ngegel, sabalikna, sababaraha kali ngajantenkeun hirup langkung gampang. Sebaran tina Lisénsi / Linux Ubuntu tanpa Émulator Terminal. Sakali anjeun diajar nganggo éta, kami moal tiasa tanpa éta.

Sagala hal anu tiasa urang laksanakeun di terminal "umumna" tiasa dilakukeun ku aplikasi grafis atanapi sabalikna sareng penting pisan ngagunakeunana pikeun debug kasalahan atanapi kéngingkeun inpormasi tina Sistem. Nalika program henteu hoyong ngamimitian, prakték anu saé nyaéta ngajalankeunana atanapi nyauran éta ti terminal kanggo ningali kasalahan yén éta mulih.

Log Naon éta? Naon sababna?

Salah sahiji béda antara Lisénsi / Linux Ubuntu y Windows, anu urang sering daptar, nyaéta yén urang gaduh kendali ka anu gaduh sistem operasi. Naon anu kuring nelepon kontrol? Nya, ngan saukur urang tiasa terang naon anu dilakukeun sistem urang dina sababaraha waktos, atanapi langkung saé, upami aya kasalahan urang tiasa ningali naon sababna. Kumaha? Nya ku Log Sistem.

Percanten ka kuring, nalika kuring terang naon anu aya log, 90% masalah kuring direngsekeun. Log na, hayu urang sebutkeun, sajenis catetan atanapi sejarah anu nunjukkeun urang naon anu lumangsung sareng aplikasi atanapi sistem anu tangtu per se.

Kanyataan saderhana nyambungkeun kabel jaringan atanapi nyoplokkeun contona, kacatet dina log. Mimiti urang sistem operasi éta kacatet dina log, sareng seueur aplikasi nyatet tindakanana dina log. File ieu "umumna" disimpen dina diréktori / var / log sareng di dinya urang tiasa konsultasi sareng aranjeunna upami urang ngagaduhan masalah.

Langkung ti hiji Lingkungan Desktop

Teu kawas Windowsdi Lisénsi / Linux Ubuntu urang tiasa nganggo langkung ti hiji Lingkungan Desktopmalah mah aranjeunna dipasang tanpa anu mangaruhan anu séjén. Tapi alus pikeun netelakeun éta Kami henteu peryogi Desktop pikeun damel sareng GNU / Linux.

El Lingkungan Desktop teu aya hubunganana sareng operasi anu leres tina sistem operasi. Éta ngan saukur mangrupikeun cara "grafis" pikeun ngatur éta, upami tiasa nyarios. Ayeuna gaduh a Lingkungan Desktop perlu dipasang a Server grafik, anu umumna Xorg.

Kanggo pangguna énggal ngartos ieu sakedik, hayu urang tingali dina grafik ieu:

Nuturkeun urutan anu dipidangkeun dina grafik:

  1. Mimitian Kernel, anu tanggel waler pikeun ngatur, diantarana waé, Parabot Parangkat sareng periferal anu sayogi (Mouse, Keyboard ... jsb). Ieu ngabutuhkeun perpustakaan sareng sajabina.
  2. Teras Layanan ngamimitian (Ex: Server database, daemon aplikasi sareng anu sanés).
  3. Engke teh Server grafik. Tanpa server ieu kami moal tiasa ningali jandéla atanapi ménu dina monitor ... jsb.
  4. Tungtungna dimimitian dina Manajer sési (opsional upami urang nganggo startx) anu bakal nyandak urang ka Lingkungan Grafika yén kami parantos dipasang nalika nempatkeun nami pangguna sareng kecap akses.

El sistem operasi jeung Lingkungan DesktopSanaos aya hubunganana, aranjeunna mangrupikeun hal anu misah. Éta sababna upami aya kasalahan sareng Lingkungan Desktop, biasana ieu henteu mangaruhan kernel sareng ngan ku ngabalikan deui Server grafik (dina sababaraha kasus) urang tiasa ngalereskeunana.

Repositori sareng kagumantungan: Tingali ibu kuring teu gaduh .EXE

En Lisénsi / Linux Ubuntu éta umum pisan pikeun ngamangpaatkeun gudang pakét -anu teu langkung ti gigs parangkat lunak anu diatur, terstruktur sareng dikumpulkeun dina sérver- pikeun masang aplikasi kami Naon anu matak ngareuwaskeun ngeunaan padika ieu pikeun pangguna anyar? Éta pangguna Windows diadaptasi pikeun masang binaries (.exe) sareng ieu ngagaduhan "umum" sagala anu diperyogikeun pikeun dianggo parangkat lunak.

Dina kasus Lisénsi / Linux Ubuntu aya bungkusan anu leres, éta tiasa dipasang nyalira sareng teu aya anu kajantenan, tapi sacara umum, seuseueurna peryogi paket anu sanés (toko buku sareng hal-hal sapertos kitu) anu janten kagumantungan na. Éta sababna upami aya anu hoyong contona, LibreOffice keur Windows, anjeun ngan ukur kedah ngaunduh a .exe sareng voila, tapi upami anjeun hoyong Debian, Abdi kedah ngaunduh a tarball pinuh ku .deb, atanapi unduh unggal paket tina Repository kalayan kagumantunganana. Sanés ieu rumit ku cara naon waé, tapi hayu urang sebutkeun éta rada langkung rumit.

En Lisénsi / Linux Ubuntu urang gaduh binér anu sami sareng .exe, bahkan aplikasi anu ngamungkinkeun anjeun masang binér ieu ku dua kali klik dua kali. Di dieu kuring nunjukkeun anjeun sababaraha conto kumaha urang tiasa mendakan binér ieu:

  • lauk biru.deb - Kanggo sebaran dumasar kana Debian (Ubuntu, LinuxMint, Dreamlinux ... jsb)
  • lauk biru.rpm - Kanggo sebaran dumasarkeun kana RedHat atanapi sistem rangkep na (Fedora, openSUSE ... jsb)
  • lauk biru.pkg.tar.xz - Kanggo sebaran dumasar kana Archlinux (Cakra, ArchBang ... jsb)
  • lauk biru.tar.gz atanapi bluefish.tar.bz2 - Umumna tiasa dianggo dina distribusi naon waé sabab urang kedah nyusunna.

Dimana setélan kuring?

Nalika kami ngonpigurasikeun klién mail atanapi peramban, sadaya konfigurasi pangguna éta disimpen dina / bumi (sami sareng disk D :) atanapi sakumaha sabagian urang nyebut éta, urang Polder pribadi. Sabalikna tina naon anu kajadian di Windows, jenis ieu disimpen dina Disk C: (Dokumén sareng Setélan ..).

Setélan disimpen dina folder anu disumputkeun dina jero / bumi Aranjeunna biasana dingaranan aplikasi. Salaku conto, setélan tina Thunderbird, nampi email, daptar kontak sareng anu sanés disimpen dina / home/usuario/.thunderbird.

Ieu nyandak seueur kaunggulan, sabab upami urang kedah ngainstall deui OS urang, urang ngan ukur kedah pormat partisi root, tinggaleun / bumi gembleng, sareng nalika kami atos réngsé kami bakal resep sacara gembleng. Ieu kuring ngajelaskeun langkung jéntré dina Artikel ieu.

Naha kuring tiasa ngalakukeun hal anu sami sapertos dina Windows?

Jawabna nyaéta SI komo deui deui. Urang tiasa ngalaksanakeun tugas anu sami sareng anu biasa dilakukeun: Néglasari, Ngobrol, Nulis dokumen, Midangkeun, Ngadangukeun musik, Nonton pidéo, Ngédit gambar, Gawe sareng komputer urang.

Éta jalan pintas anu sami pikeun kaseueuran hal: [Ctrl] + [C] pikeun nyalin, [Ctrl] + [V] nempelkeun ... jsb. Sadayana Lisénsi / Linux Ubuntu éta tiasa disesuaikan pisan, ti jalan pintas keyboard dugi ka tampilan desktop.

Anjeun sanés Administrator (Upami anjeun henteu hoyong.)

Éta tina damel sareng akun Windows XP Administrator: hilap deui !!! Sanés éta henteu tiasa, tapi sacara standar éta henteu sapertos kitu. Pangguna gaduh rekeningna ku watesan pikeun tugas Administrasi (numutkeun distro kusabab Ubuntu…. muhun ..) sareng umumna, pikeun mangaruhan naon waé dina sistem anjeun peryogi idéntitas kalayan idin administrasi.

Bagikeunana, pasihkeun.

Hilap EULA anu jahat. Anjeun tiasa nyandak iso anjeun Ubuntu atanapi distro sanésna sareng nginjeumkeunana, pasihkeun, atanapi pasang salinan anu sami dina sadaya mesin anu anjeun pikahoyong. Atanapi upami anjeun teu badé dipasang, anjeun kedahna ngamuat sareng LiveCD atanapi Mémori Flash.

Pasang sareng anjeun bakal ningali yén sadayana jalan.

Sacara umum, anjeun tiasa hilap ngeunaan disk supir pikeun motherboard anjeun atanapi hardware anu sanés. Éta masang sareng mimitian nganggo. Lisénsi / Linux Ubuntu ngatur hardware PC anjeun luar biasa (kacuali naon anu lumangsung dina titik salajengna).

Tapi sanés everithing anu hérang nyaéta emas.

Sanaos Lisénsi / Linux Ubuntu éta ngagaduhan seueur hal anu saé, éta ogé ngagaduhan anu goréng pisan. Éta henteu lepat Sistem sapertos kitu, dina aspek ieu seueur faktor anu tiasa diringkeskeun pikeun kapentingan anu jelas tina sababaraha Perusahaan: Artos, Monopoli sareng réréncangan alitna. Kusabab kitu urang tiasa mendakan, dina sababaraha kasus, masalah sareng Hardware tangtu atanapi henteu aya aplikasi anu seueur dianggo dina bidang profesional atanapi bisnis. Tapi di luar ieu, urang tiasa waé milarian alternatif atanapi solusi pikeun masalah urang.

Kurva diajar henteu handap teuing, tapi pastina henteu luhur pisan. Aya ton dokuméntasi, forum pitulung, saluran IRC, blog, situs sareng sanésna deui, pinuh ku pangguna anu kersa ngabantosan.

Conclusions.

Jigana éta cara anu pangsaéna pikeun terang Lisénsi / Linux Ubuntu éta asup kana dunya maranéhanana. Sadaya hal ieu anu kuring énggal nyarioskeun diajar tina waktos. Kuring parantos nganggona langkung ti 5 taun sareng kuring henteu maot, sabalikna, kuring parantos diajar sareng tumuh salaku élmuwan komputer. Koncina henteu nolak parobihan, pikeun nyobaan hal-hal anyar sareng diajar ti éta.

Naon deui anu peryogi kauninga ku pangguna Windows?

kuat / li Pasangna sareng anjeun bakal ningali yén sadayana jalan.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

37 koméntar, tinggalkeun anjeun

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.

  1.   ditangtoskeun cenahna

    Wooow, anjeun parantos lami di linux, kuring ngan ukur sataun satengah di dieu.
    Tulisan anu saé pisan, ucapan salamet!

    1.    elav <° Linux cenahna

      Nuhun 😀 Nya enya, abdi parantos lami sareng pingguin 😀

    2.    kawani cenahna

      Sataun satengah sareng nganggo Slackware? Bangsat kuring gaduh 3 sareng kuring ngalangkungan Slackware

      1.    moscosov cenahna

        Slackware mangrupikeun salah sahiji distro munggaran anu kuring pasang, éta sesah sareng frustasi tapi éta ogé perlakuan shock, saatos éta kuring leungit kasieunan kana konsol sareng sadayana LOL

  2.   Perseus cenahna

    Wilujeng rerencangan O_O ', saé pisan anjeun ngaleupaskeun naon anu aya dina dada serak anjeun XD, tong lirén ngalakukeun éta 😉

    1.    elav <° Linux cenahna

      Hatur nuhun .. Tapi anjeun henteu cicing behind

  3.   Atreuskorb cenahna

    Distribusi GNU / Linux anu munggaran anu kuring cobian nyaéta Mandrake 8.1 (dinten Mandriva), éta taun 2001 sareng éta lumayan lumayan pikeun 133 Mh Pentium lami sareng 32 Mb RAM. Upami aya anu ngajelaskeun sareng nyimpulkeun sadayana ieu ka kuring ku cara anu luhung anu anjeun laksanakeun, kuring bakal nyalametkeun seueur jam ngalelep diantawis buku manual waktos éta. Sanaos stabilitasna, dina waktos éta masih aya sakedik dukungan hardware sareng sababaraha aplikasi, tapi kuring kataji ku stabilitasna, sareng sanaos kabutuhan kapaksa kuring nganggo XP damn bari, kuring tetep nyimpen partisi kalayan sebaran anu pikaresepeun.
    Gening dina tulisan anjeun, upami kuring masih nganggo sistem anu sanés, kuring bakal ngalih kana linux saatos maca.
    Hiji salam.

    1.    elav <° Linux cenahna

      OO Pentium kalayan 133 Mhz sareng 32 Mb RAM? Wah. Abdi hoyong linux kuring ngajalankeun deui kalayan lancar 😀

      Nuhun kana koméntar 😀

  4.   David Segura M. cenahna

    Sakumaha biasana, tulisan anu saé pisan, sok émut alesan naha urang nganggo Linux, anu leres anu langkung sering ngait jalma téh masalah supir, kanyataan yén paling distro geuwat ngadeteksi sadaya perangkat keras anjeun hal pangalusna anu disebatkeun, utamina upami pangguna henteu mendakan hal parangkat lunak gratis alesan anu cekap atanapi sanés prioritas.

  5.   Bervariasi cenahna

    Salaku catetan, kuring henteu bakal nempatkeun Chakra dina bagian "sababaraha langkung rumit", kuring gampang pikeun dipasang sareng ngonpigurasikeun sakumaha Ubuntu, OpenSUSE, Mandriva, Mint atanapi Fedora, nyatana éta tujuanana.

    1.    elav <° Linux cenahna

      Abdi sanés ngan ukur hartosna pamasangan, tapi konfigurasi na .. ..

    2.    KZKG ^ Gaara cenahna

      Masalahna nyaéta, sakumaha kuring ngartos éta, installer Chakra (khususna partisi sareng bagian HDDs) sanés saderhana di dunya. Éta panginten henteu leres, kuring henteu terang, éta anu kuring baca 🙂

      1.    pandev92 cenahna

        Milih partisi mangrupikeun hal anu paling saderhana di dunya, nyatana langkung gampang tibatan di Ubuntu, masalahna datang nalika anjeun hoyong partisi, sareng éta suku masih teu gaduh partisi, éta sababna omong kosong manajer kpartition dibuka, anu jarakna jauh ti janten sapertos gparted, nyatana kadang partisi kadang henteu, janten edan LOL

  6.   Ren cenahna

    Hebat kuring resep kana tulisan éta sareng anu pangpayunna ngajarkeun pangguna nalika aranjeunna hijrah ka GNU / Linux nyaéta ngucapkeunana, kuring satuju pisan.
    tulus permata tulisan anjeun ogé anu ti sadayana panulis situs ieu. 😉
    salam.

    1.    elav <° Linux cenahna

      Nuhun ren ^^

    2.    Perseus cenahna

      Hatur nuhun pisan rerencangan, kuring resep pisan ningali usaha urang hasil 😉

  7.   kawani cenahna

    Tapi sanés everithing anu hérang nyaéta emas.

    Anjeun leungit hiji hal anu penting pisan dina bagian éta: Ubuntu

    Kanggo sésana, saha waé anu hoyong naon-naon biayana, upami aranjeunna henteu hoyong diajar maka bangsat

  8.   Leonardo cenahna

    Inpormasi anu saé, kuring ngan ukur parantos nganggo laptop kuring salami 3 sasih kanggo panggunaan Ogareño

  9.   Lucas Matias cenahna

    laporan alus pisan Elav, anjeun malah nempatkeun perasaan 😀

    1.    kawani cenahna

      Anjeunna tumaros mikirkeun babaturanana

  10.   Hugo cenahna

    Pos anu saé, Elav.

    Ku jalan kitu, kuring ngaunduh Cakra pamungkas, janten upami anjeun resep nyobian éta sareng hoyong ngahemat nyalira tunda unduh, anjeun kedah ngalangkungan padamelan éta sareng nyalinana.

    1.    elav <° Linux cenahna

      Salam Hugo:
      Masalahna nyaéta Cakra nganggo KDE sareng kuring siga anu henteu resep pisan kana lingkungan desktop ieu ayeuna, janten kuring bakal ngantunkeun kanggo waktos anu sanés. Nanging, hatur nuhun 😀

      1.    kawani cenahna

        Coba éta dina LiveCD

  11.   wilber rivas cenahna

    Hai, tingali, kuring hoyong ngorondang dina linux, tapi umumna pikeun hiji alesan atanapi anu sanés kuring balik deui kana windows imperialism, contona anu terakhir kuring kedah balik kusabab dina padamelan kuring nganggo skype tapi henteu tiasa dijalankeun dina Ubuntu 11.04 unggal waktos Abdi lebet sareng nyobian nganggo éta, éta bakal beku, naha anjeun tiasa ngabantosan kuring tina kasalahan éta ………… oh abdi pangguna langsung gempa sareng sanés, kuring bakal pisan ngahargaan pitulung anjeun

    1.    KZKG ^ Gaara cenahna

      Coba Ubuntu 10.04, atanapi LinuxMint 12.
      Wasalam

  12.   wilber rivas cenahna

    Hapunten éta nganggo Ubuntu 11.10

  13.   Alf cenahna

    Naon anu kedah dianggo ku pangguna Windows ngeunaan GNU / Linux?

    Kahiji, naon deui sistem operasi LAIN.
    Kadua, anjeun kedah maca pikeun tiasa nganggo sareng ngabéréskeun naon anu ditepikeun ka anjeun.

    Kuring parantos nyarios yén kuring nganggo GNU / Linux, sareng kaseueuran jalma ngarepkeun éta sami sareng windows, sareng tiasa nganggo program atanapi alat anu sami anu aranjeunna anggo.

    Tapi, dina seuseueurna koméntar pikeun "ngahutbah", kuring henteu kantos maca naon-naon anu nyebatkeun naon anu kuring carioskeun.

    Wasalam

  14.   Ortiz Bayron cenahna

    Pos anu saé masihan kuring inpormasi anu saé. Kuring leres-leres ngalih kana GNU / Linux 5 bulan ka pengker sareng kuring ngalakukeun hal anu saé.

  15.   Edgar kchaz cenahna

    5 taun !! Mamma mía… Abdi bieu nuju sabulan !! Sakumaha luar biasa sabaraha tiasa diajar «ti linux» ... Waooo, hatur nuhun kana kontribusina 😀

  16.   Edgar kchaz cenahna

    Waooo umur 5 taun sareng kuring resep pisan bulan kahiji !! Luar biasa kumaha anjeun tiasa diajar sareng maju nganggo sistem ieu .... Éndah ... Sareng anu paling saé nyaéta "ti linux" 😉 ... Nuhun kana kontribusi ...

  17.   Zal75 cenahna

    Pos anu saé pisan; Kuring ningali yén anjeun nyerat langkung ti sataun katukang, tapi kuring henteu hoyong sono kasempetan pikeun ngabagjakeun anjeun.

    Parantos sababaraha bulan ti saprak kuring mutuskeun pikeun nyobaan OS dumasar kana GNU / Linux, sareng anu leres nyaéta saatos ngungkulan kasieunan atanapi hoream anu masihan kuring léngkah éta, kuring resep pisan kana pangalaman éta. Anjeunna parantos lami ngémutan perkara éta; Mimitina, anu ngamotivasi kuring nyaéta filsafat parangkat lunak gratis, tapi kuring pikir (tangtosna, sadayana prasangka di dunya ieu) yén pangalaman salaku pangguna badé janten susah sareng rada sesah. Nyatana, éta tibalik, prosés diajar (sareng naon anu kuring tinggalkeun!) Parantos pisan.

    Kaseueuran aspék anu parantos dibahas dina tulisan ieu biasa pikeun kuring (ati-ati! Topik balok mangrupikeun papanggihan sakedik) sareng éta mangrupikeun hal anu munggaran anu kuring pelajari ngeunaan GNU / Linux, éta sabab kuring pikir yén tulisan éta cocog pisan pikeun sadayana anu henteu mutuskeun pikeun mindahkeun kana perangkat lunak gratis sareng OS gratis.

    Pangalusna Wasalam,

  18.   Yunani cenahna

    Kuring henteu resep sigana pesimis, tapi kuring leres-leres yakin yén saha waé anu hoyong nganggo GNU / Linux henteu kedah "diinjilkeun" sareng anu sanésna kedah henteu nganggo éta, kuring parantos ngupingkeun sagala dalilna sareng kuring ogé parantos nyobian ngartos alesanna. Sareng kuring henteu terang ngeunaan anjeun, tapi kuring mimiti nganggo éta kusabab kalaparan pikeun terang langkung seueur sareng akhirna mikacinta pikeun kabébasanna pikeun tiasa ngalakukeun sagala rupa anu didikte imajinasi kuring.
    éta pasti henteu lami dianggo. teras-terasan mung 3 taun sareng 4 tanpa dianggo sadidinten. Kuring henteu sakumaha pangalaman sakumaha ogé. kaseueuran éta dina debian sareng ubuntu dina sababaraha versi, ogé rupa-rupa distribusi sanés.

  19.   Juan Pablo Lozano cenahna

    «Henteu sadayana anu hérang nyaéta emas», éta ogé tiasa janten inten <- Hahahaha tulisan anu saé 🙂

  20.   Hernando cenahna

    Sistem operasi dumasar kana distro GNU / Linux sapertos sistem anu sanés: Éta ngagaduhan seueur kamahéran, kaunggulan sareng hal-hal anu saé, tapi ogé ngagaduhan kasalahan, karugian sareng masalah. Kuring parantos janten penguji sareng anu mikaresep distro linux anu paling umum, salami sakitar tujuh taun ayeuna sareng kuring henteu ngawadul ngeunaan jasa sareng manpaat anu kuring nampi, utamina kusabab parangkat lunak gratis sareng aplikasi gratis anu masih ditawarkeun. Hormat tulus ka pangembang rupa-rupa distro GNU / Linux. Dina taun kamari kuring parantos nyobian Mageia, Ubuntu, Deeping Linux, Fedora sareng ayeuna kuring sareng Linux Mint 15 sareng kuring hirup bagja, sanaos ti waktos ka waktos kuring nganggo Windows 7.

  21.   dekoder cenahna

    Kuring parantos ngirim tautan kana tulisan ieu ku email ka réréncangan kanggo dibaca

  22.   Janik Ramirez cenahna

    Tulisan anu saé. Kuring ngan ukur gaduh hiji patarosan:

    Kernel Linux anu kuduna dianggo ku Android. Naha Android ogé nganggo alat GNU? Kuring nyarios ieu kusabab kuring ningali yén di seueur tempat, aranjeunna nyebatkeun yén OS Google ngan ukur "bagian tina kulawarga Linux".

    1.    joakoej cenahna

      Henteu, éta henteu nganggo alat GNU. Ogé, Android saur abdi nganggo vérsi asli Linux, anu ngagaduhan bagian proprietariat. Sabalikna, Gnu / Linux nganggo kernel linux anu dirobih janten gratis.