Naon ari Bitcoin?

Naon ari Bitcoin?

Bitcoin nyaéta sistem pamayaran atanapi jinis duit nu dipake di sahiji nagara éléktronika, anu dicirikeun ku henteu didukung atanapi dibatesan ku lembaga perbankan atanapi kauangan naon waé, henteu sapertos mata uang atanapi kurs anu dianggo di dunya.

Janten dasarna "mata uang" maya ieu henteu ngagaduhan implikasi anu dipikaterang pikeun mata uang tradisional, anu netepkeun parameter sapertos inflasi atanapi tingkat bunga, faktor anu mangaruhan kanaékan nilaina.

bitcoin1

Cara ngitung Bitcoin diadegkeun ngalangkungan algoritma anu tanggel waler pikeun ngukur gerakan atanapi transaksi anu dilakukeun sacara real waktos, transaksi ieu langsung, berkat kanyataan yén éta terstruktur dina protokol peer ka peer o  P2P; jaringan anu dianggo ngalangkungan komputer pikeun ngabagi inpormasi langsung ti pangguna ka pangguna, ngalangkungan titik-titik simpang atanapi sérver anu sanés, anu disambungkeun sami sareng aranjeunna. Salaku tambahan, Bitcoin dikelola sareng ditingkatkeun ku pangguna na nyalira, anu tanggung jawab nyayogikeun paningkatan anu aranjeunna anggap perlu pikeun sistem ieu, sareng kusabab adaptasi, éta masihan kabébasan pikeun milih parangkat lunak mana anu tiasa dianggo pikeun ngatur éta.

Fitur Bitcoin:

  • Pikeun nganggo Bitcoin, éta tiasa diunduh salaku aplikasi pikeun komputer anjeun; pikeun naon waé sistem operasi, sareng telepon sélulér; boh pikeun android atanapi ios.
  • Bitcoin jalan handapeun tiori supply sareng demand; anu netepkeun yén kedah aya titik kasaimbangan di pasar numutkeun pasokan anu saé atanapi jasa, sahingga paménta pikeun éta wareg.
Ilustrasi Pasokan sareng Paménta

Ilustrasi Pasokan sareng Paménta

  • Bitcoin henteu tiasa dipalsu, sabab éta mata uang sanés atanapi bentuk pamayaran, anu dianggo dina watesan mata uang kriptografi.
  • Kusabab éta sistem pembayaran anu terdesentralisasi, nyaéta, henteu aya pihak katilu pikeun prosésna, urusana langsung, mirip pisan sareng nampi atanapi ngirim email, sareng teu tiasa dibalikkeun pikeun pangguna.
  • Bitcoin tiasa dianggo sareng sistem akuntansi anu diterbitkeun block Chain, anu dicirikeun ku nampilkeun format "dompét", anu aman nyatet sadaya inpormasi ngeunaan transaksi anu dilaksanakeun.
  • Bitcoin tiasa didapet ku tukeur mata uang sanés, salaku bentuk pamayaran kanggo barang sareng jasa, sareng ngalangkungan pertambangan.

bitcoin3

Kumaha cara nganggo Bitcoin?

Hal anu kahiji nyaéta masang Bitcoin pikeun komputer atanapi telepon sélulér anjeun. Ku masang aplikasi anjeun bakal tiasa nyiptakeun dompét, anu bakal ngamungkinkeun anjeun ngaeksekusi prosés pamayaran, dibarengan ku konci pribadi anjeun, pikeun ngajaga inpormasi anjeun, sareng anu umum, pikeun ngagarap titik aksés anu béda anu ngamungkinkeun anjeun nganggo Bitcoin.

Nalika masang aplikasi, alamat Bitcoin bakal didamel, anu gratis, pikeun ngirim sareng nampi Bitcoin. Anjeun tiasa ogé nyiptakeun jumlah alamat anu anjeun peryogikeun, ieu sanés ngawatesan. Catetan jumlah Bitcoin anu anjeun gaduh dina akun anjeun sami sareng sistem moneter anu sanés pikeun ngahémat artos anjeun, janten upami anjeun nampi atanapi nyéépkeun, ieu bakal katingali dina akun anjeun sacara otomatis sareng aman. Sanaos transaksi anu umum, sistem nyegah pangguna tina nunjukkeun idéntitasna.

Pikeun tiasa ngirim Bitcoin, anjeun kedah aksés kana aplikasi nganggo konci pribadi anjeun teras pilih transaksi plus alamat panampi. Saatos ieu, urusana bakal otomatis kagambar dina akun anjeun, didaptarkeun sacara umum, tapi aman, dina sérver anu béda anu dikelola ku jaringan Bitcoin. Émut yén dina alat anu anjeun ngaéksekusi prosés pamayaran, moal aya rékamanana, tapi dina akun anjeun aman, di blok jaringan blok. Dipaké pikeun nambihan transaksi sareng ogé disahkeun ku sistem.

Sistem ieu tina pertambangan éta dipaké pikeun nyatujuan, verifikasi sareng ngadaptar prosés pamayaran, sahingga ranté ieu henteu tiasa dirobih sareng jaringan blok tetep aman.

Kumaha cara ngahasilkeun Bitcoin?

Mimiti anjeun peryogi program anu ngamungkinkeun anjeun milik, pikeun ieu masang klien Bitcoin, sareng dompét digital pikeun nyimpen Bitcoin anjeun. Anjeun ogé tiasa nganggo sistem Bitcoinplus, anu ngamungkinkeun anjeun ngambang ku ngan ukur muka jandela halaman kabuka dina komputer anjeun nganggo parangkat lunak dibagi.

Penting pikeun terang yén unggal Bitcoin ngagaduhan kode énkripsi, anu kedah diolah supados konci 64-angka anu dipiboga blok tiasa dicandak. Janten, pikeun kéngingkeun Bitcoin, anjeun ngan ukur kedah ngolah algoritma Bitcoin, supados sistem jaga mayar anu ngadukung ieu. Sistem nawiskeun sababaraha "blok" kanggo tambang, anu tiasa ditingali sacara real waktos, janten pangguna anu hoyong ngahasilkeun Bitcoin terang sabaraha blok ieu sayogi pikeun énkripsi.

Anonimitas dina transaksi

Anonimitas dina transaksi

Hal anu rumit nyaéta henteu gampang pikeun ngalaksanakeun operasi ieu, anu ngajantenkeun ngagaduhan komputer tingkat luhur anu tiasa ngolah konci blokna tanpa aya masalah. Salaku tambahan, énkripsi blok éta ogé parantos janten langkung sesah, janten sababna seueur pangguna anu ngiringan ngiringan kolam renang tambang ieu. Ieu mangrupikeun sababaraha pangguna sasarengan, bakti diri pikeun ngartikeun blok, ngiringan komputerna, janten engké, nalika aranjeunna ngahontal éta, aranjeunna ngabagi kauntungan diantarana. Gagasan sadaya ieu nyaéta ngarengkah kode langkung gancang, sareng cobian énkripsi sadayana konci atanapi sabagian na.

Upami anjeun henteu ngagaduhan elmu atanapi alat pikeun tambang, anjeun ogé tiasa kéngingkeun Bitcoin di bursa bumi ieu, pikeun mata uang sanés.

Nyaho sadayana di luhur, anjeun henteu kedah janten ahli pikeun nganggo Bitcoin. Kantun émut jaga konci swasta anjeun aman, kumargi sistemna henteu ngijinkeun anjeun ngahasilkeun konci swasta, sareng parios dimana anjeun tiasa nganggo sistem ieu kanggo mayar anjeun.

Inpormasi lengkep ngeunaan kumaha cara ngasilkeun artos nganggo bitcoin di: howtoearnmoneywith.net


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

7 koméntar, tinggalkeun anjeun

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.

  1.   Jorge cenahna

    Halo Pedro,

    Penjelasan anu saé, tapi saur inpormasi kuring tiasa dilegaan langkung jauh. Pikeun ieu kuring ninggalkeun tautan ieu:

    https://www.incibe.es/extfrontinteco/img/File/intecocert/EstudiosInformes/int_bitcoin.pdf

    http://geekland.eu/todo-sobre-los-bitcoin/

    Wasalam

    1.    Alexander TorMar cenahna

      Hatur nuhun pikeun ngabagi tautan

  2.   Jose Luis cenahna

    Artikel na ngajelaskeun ogé bagian téknis bitcoin, tapi sanés bagian praktis: produk atanapi jasa naon anu tiasa dipésér sareng dimana.

    1.    hujan cenahna

      ampir sadaya produk anu dijual dina internét sareng tiasa ditukeurkeun dolar atanapi emas fisik
      tapi hargana henteu stabil teuing sababna éta dipaké langkung ti naon waé pikeun spekulasi

      1 bitcoin tiasa angkat tina hiji dinten dugi ka 600 dolar sanés sapertos anu kajantenan kadang-kadang

  3.   hujan cenahna

    naek atanapi turun abdi kedah nyarios

  4.   Alexander TorMar cenahna

    Tulisan anu saé pisan, hatur nuhun ...

  5.   Guille cenahna

    Teu pati jelas kuring kumaha pangaruh éléktronik dina scam bank

    https://www.youtube.com/watch?v=ucpz8qxbMk4