Naon kajadian ka Microsoft?

Ukuran aneh perusahaan Redmond masihan tuangeun kanggo panginten. Dina mangsa-waktos ayeuna, data positip parantos dipikaterang ngeunaan sumbangan ti Microsoft pikeun ngosongkeun parangkat lunak. Nya perkawis panahan-tandingan de Linux ti saprak didirikeun sareng sababaraha taun ka pengker Redmond parantos ngaduga akhir Linux. Kaayaan ayeuna lengkep tibalik: anu software bébas hirup hirup tina kamulyaan; Microsoft anu parantos masihan panangan pikeun pulas sareng parantos mutuskeun ngémutan sareng masihan dukungan pikeun seueur proyek perangkat lunak gratis.

Microsoft Open Technologies

Jean Paoli, anu ayeuna janten CEO Strategi Interoperability Microsoft sareng salah sahiji anu nyiptakeun standar XML, mangrupikeun anu parantos ngumumkeun, cabangna anu disebut Microsoft Open Technologies. Anak perusahaan ieu bakal ngagaduhan tim ahli anu hadé anu Paoli nyalira bakal tanggel waler. Anjeunna ogé parantos damel raket sareng prakarsa sababaraha grup bisnis, kalebet HTML5, W3C, IETF, HTTP 2.0, standar awan DMTF sareng OASIS, sareng di seueur lingkungan open source sapertos Node.js, MongoDB, sareng PhoneGap / Cordova.

Ayeuna, rébuan standar kabuka dirojong ku Microsoft sareng seueur lingkungan open source sapertos Linux, Hadoop, MongoDB, Drupal, Joomla, sareng anu sanésna, dijalankeun dina platform kami.

Anjeunna ngajelaskeun yén tujuanana nyaéta nawiskeun "cara anyar pikeun ilubiung dina cara anu langkung jelas" sareng proyék Open source dimana Microsoft parantos kalibet, sapertos PHP, Java atanapi jQuery Mobile. Tapi tanpa ngarobih cara perusahaan hubungan sareng entitas anu sanés, sapertos Outercurve Foundation (asalna dikenal salaku CodePlex Foundation), Apache Software Foundation, sareng badan standar terbuka anu sanés.

Paoli ogé mastikeun yén ukuran éta tiasa ngakibatkeun interaksi anu langkung ageung ku Microsoft sareng komunitas open source.

Ku nyieun struktur ieu, bakal langkung gampang sareng gancang pikeun nyieun sareng ngaleupaskeun perangkat lunak sumber kabuka, ilubiung dina proyék anu aya, sareng nampi sumbangan ti masarakat. Salaku hasil tina usaha ieu, konsumén bakal ngagaduhan pilihan anu langkung saé sareng kasempetan pikeun sasak antara téknologi Microsoft sareng non-Microsoft dina lingkungan anu heterogen.

Anjeun tiasa ningali pengumuman resmi Jean Paoli dina Blog Microsoft.

Microsoft sareng kontribusina pikeun kernel Linux

Numutkeun ka a ulikan panganyarna ti Yayasan Linux Microsoft mangrupikeun dua puluh kontributor utama pikeun kernel Linux, nyumbang langkung ti 1% sadaya kode. Ieu upami urang tumut kana akun kontribusi pang anyarna tina kernel versi 2.6. Perhatoskeun yén Microsoft jauh payun perusahaan sanés anu kalibet pisan dina Linux, sapertos Canonical, pamekar Ubuntu.

Microsoft, dina tempat anu katujuh belas, parantos ngadamel 668 modifikasi kana kernel Linux. Ieu nunjukkeun yén raksasa komputer nyumbang 1% tina parobihan anu parantos dilakukeun dina kernel Linux taun ieu.

Seueur sumbangan anu dilakukeun ku Microsoft diwangun ku konektor pikeun téknologi virtualisasi Microsoft nyalira, Hyper-V, anu mangrupikeun bagian tina Windows Server, tapi anu ogé sanggup ngajalankeun Linux.

Dina pendapat ti Yayasan Linux, kontribusi Microsoft kana platform Linux jelas nunjukkeun yén teu mungkin pikeun ngémutan sistem operasi open source sabab éta mangrupikeun infrastruktur TI pikeun perusahaan ageung. Sareng persis sistem IT pikeun perusahaan mangrupikeun daérah bisnis anu paling penting sareng nguntungkeun pikeun Microsoft.

Kontribusi sanésna

Diantara berita anu narik ati nyaéta dukungan Microsoft (duanana transfer kauangan sareng peta) pikeun Open Street Map, kamungkinan nyiptakeun versi HTML 5 tina Skype (anu ngamungkinkeun panggunaan na dina alat naon waé), jst.

kacindekan

Naha ieu hal anu saé? Abdi pikir kitu. Naha Microsoft ngalakukeun jinis-jinis ieu? Jelas, sabab aranjeunna kedah ngémutan yén éta nguntungkeun aranjeunna dina bisnisna. Dina kasus Open Street Map, kamekaranana tiasa nganyenyeri pesaing: Google Maps. Dina hal kontribusina pikeun kernel Linux, éta disababkeun ku dukungan pikeun téknologi Hyper-V na, anu ngamungkinkeun Linux virtualisasi dina Windows Server. Teras kumaha…

Salaku tambahan, urang kedah ulah mopohokeun yén sapertos sababaraha kaputusan ieu tiasa janten "berita baik", Microsoft teras-terasan janten salah sahiji hal anu dilakukeun: ti mimiti ngembangkeun sareng nambihan jalma dugi ka panggunaan sistem proprietari dugi ka konfigurasi anu énggal boot aman pikeun kaperluan "malevolent" sahingga sistem operasi anu sanés henteu tiasa dipasang dina komputer desktop anu dipasang sareng Windows 8 anu dipasang.

Sareng anjeun, naon saur anjeun? Naha Microsoft nyobian ngumbah rarayna atanapi éta ngan ukur kaputusan "bisnis"?


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

30 koméntar, tinggalkeun anjeun

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.

  1.   Jose Sero Martinez cenahna

    Ieu ngan ukur mastikeun yén Microsoft bet dina masa depan SL sareng kanaékan kapercayaan pikeun pangguna Linux.

  2.   maximogeek cenahna

    "Ogé, urang kedah henteu mopohokeun yén sapertos sababaraha kaputusan ieu tiasa janten 'berita anu saé', Microsoft masih dipikahoyong pikeun seueur hal-hal anu dilakukeun: ti mimiti ngembangkeun sareng nambihan jalma dugi ka ngagunakeun sistem proprietari dugi ka ngonpigurasikeun Boot Aman anu anyar pikeun Tujuan "jahat" sahingga sistem operasi anu sanés teu tiasa dipasang dina komputer desktop anu dipasang dina Windows 8. "

    Kuring henteu terang kumaha bodo anjeun fanatik Linux, sateuacan nyarioskeun ngeunaan pecandu, tingali naon anu Apple lakukeun ku sadayana sampah na, anu saliwatan nganggo ampir sadayana anu aya hubunganana sareng sumber terbuka sareng ngajantenkeun swasta sareng anu sanésna ditutup.

    Di sisi anu sanésna, boot aman sigana langkung saé pikeun tiasa ngamankeun sistem langkung seueur, di sagédéngeun ogé nyatakeun fanatisme anjeun kana sistem operasi pingguin. Saur kuring henteu hoyong gaduh boot ganda (langkung ti éta) kumargi anjeun sami-sami sabab kuring resep virtualisasi kan? Bisi kumaha Linux tiasa dipasang dina PC lami sareng dianggo tanpa masalah, émut babi asli nyaéta Apple, sabab ngan saukur pikeun ngembangkeun pikeun ios anjeun kedah mésér salah sahiji kaléng sardinna ku basa pamrograman anu dasarna kabuka, sahenteuna Microsoft ngembangkeun sadayana anu kagungan anjeun, sahenteuna bagian ageung, salam.

  3.   Padet Karpet Pacheco cenahna

    Jigana komérsial, tingali karya batur pikeun ngalaksanakeunana dina milikna sareng ngajualanana, sareng henteu anéh bakal tumiba ka kuring nalika kuring nyobian mésér kanonis sareng nyobian ngambil alih pasar ... anjeun terang ngabagi sareng nyerep, tulisan anu saé sareng anjeun kedah waspada.

  4.   Kapal selam cenahna

    Kuring mendakan ampir sadayana jelema leres. Kuring nganggo Mac Lion, kalayan paréntah Win 7 sareng Linux anu virtualisasi nalika peryogi. Kalayan kecap séjén, sakedik sagalana… .éta anu ngamangpaatkeun sistem… ..tapi éta hasil sareng kuring henteu ngarasa komitmen pikeun salah sahiji ti aranjeunna, sanajan kuring kedah milih…. Hal anu pangsaéna bakal salawasna LINUX GRATIS kanggo sadayana….

  5.   Envi cenahna

    Saé pikeun interoperabilitas antara sistem. Goréng upami éta stratégi pikeun méréskeun persaingan. Sadayana tetep katingali.

  6.   Diego Widang cenahna

    tapi henteu saatos aranjeunna balik kana google lami?
    hehe muhun ... Abdi ngan ukur nyarios ...
    terang naon anu anjeun pikirkeun 😀

    Surak (:

  7.   Diego Widang cenahna

    Henteu éta aranjeunna parantos ngalakukeun sareng… contona, elemen grafis sareng kautamaan kde sanés? Kuring bahkan henteu sadar yén ti jandéla $ xp aranjeunna parantos nyalin Alt + TAB anu kawéntar dina sistem xD na

    Surak (:

  8.   VGer_6 cenahna

    Kaputusan komérsial, aranjeunna henteu pernah resep parangkat lunak gratis, tapi upami éta ngabantuan aranjeunna pikeun ngarobih perusahaan sanésna aranjeunna moal ragu-ragu nganggo perangkat lunak gratis.

  9.   Joshua Ramirez cenahna

    Ieu nganyerikeun kuring sabab éta kuring émut nalika, ningali kaunggulan basa pamrograman anu disebut Java, Microsoft ngaleupaskeun salinan basa anu nganggo nami J ++, ku cara aranjeunna dituntut pikeun ieu, éta anu aranjeunna béjakeun ka kuring. Tapi saé yén aranjeunna masihan pentingna pikeun masalah perangkat lunak gratis 🙂

  10.   x11 tete11x cenahna

    sajauh microsoft nyumbang kana kernel dina bagian virtualisasi….

  11.   David cenahna

    Pangartos kuring nyaéta sajumlah garis kode anu disumbangkeun ku Microsoft kana kernel Linux éta mangrupikeun séri perbaikan perbaikan anu didamel pikeun masalah kode anu ngamungkinkeun kompatibilitas virtualisasi lintas platform. Nyaéta, upami aranjeunna henteu ngenalkeun seueur bug nalika ngalaksanakeun sareng ngalereskeun heula, kontribusina bakal kirang langkung.

  12.   Perbaikan Bruno cenahna

    Sanaos kedalna dipintal, kuring moal reuwas upami aranjeunna ngalakukeun ieu sahingga jalma gaduh pilihan gratis sareng stabil sapertos sistem Mac, nyaéta kalayan basa Unix, sareng "maling" pangguna sapertos kitu; barina ogé Apple sareng Google mangrupikeun saingan anu paling sengit

  13.   jsdshn cenahna

    anjeunna ngan saukur nyobian nguntungkeun !! Pasti anjeun parantos ningali kumaha perusahaan sanés anu damel sareng Software Gratis! Ahem. IBM.

  14.   Giorgio grappa cenahna

    Timeo Danaos et dona ferentes.

  15.   Alfred Gore cenahna

    Jawabanana gampil, aranjeunna angkat dimana artosna, upami aya artos dina SL, tong hariwang, aranjeunna bakal nyobian tuang sapotong jajan.

  16.   crah cenahna

    Aranjeunna bakal ngawangun perangkat lunak pikeun duanana platform sareng ngamangpaatkeun ngadukung produk mayar ku nyésakeun versi gratis kalayan kirang fungsina.

  17.   ger cenahna

    Kuring teras-terasan matak pikaresepeun yén Microsoft nganggo perangkat lunak gratis dina sérverna pikeun ngaunduh data sareng pembaruan, nunjukkeun yén aranjeunna percanten jenis solusi ieu langkung seueur tibatan programna nyalira.
    Ayeuna, urang tiasa mikir yén aranjeunna ngalakukeun éta pikeun tujuan altruistik, atanapi urang tiasa sakedik langkung sinis sareng ngagaduhan ide yén aranjeunna dipindahkeun ku artos ...

    Kanggo ayeuna, kuring aya dina grup kadua ... Mugi lepat!

    Salam!

  18.   Zarcok1984 cenahna

    Kumaha sinis atanapi naon ostias, kumaha perusahaan multinasional badé ngalakukeun hal altruistik? Punten kang rai, naivety sakedik

  19.   Chelo cenahna

    Éta ngan ukur tingkah laku ambivalén ti sisi gelap gaya anu tujuanana pikeun ngaleuleuskeun rébuan Padawa ngora. Jaga tugas Microsoft nyaéta. Salu2

  20.   Daniel Rodriguez Diaz cenahna

    Kuring ngahargaan koméntar anjeun kecuali ngahina kami pikeun ngagem naon anu kami anggo. Kuring kirang atanapi satuju kana anu anjeun carioskeun ngeunaan Apple, tapi boot aman henteu nyayogikeun kaamanan naon waé. Kaputusan pikeun nganggo boot aman bakal gumantung kana pabrikna.

    Sanaos boot aman henteu masihan kaamanan naon waé. Hiji-hijina hal anu dilakukeun nyaéta meungpeuk substitusi MBR (tamu Windows boot tamu), nyaéta anjeun moal tiasa nganggo OS anu sanés, kumargi MBR henteu tiasa digentos, kecuali upami dual boot dianggo, anu seueur jalma ayeuna ngadamel.

    Salaku conto, tibatan nganggo Windows boot loader, kuring nganggo Linux (anu disebut GRUB) sabab éta ogé ngamungkinkeun kuring asup kana Windows MBR, anu sanés tibalik. Kuring henteu nganggo dual boot sabab kuring henteu raoseun pisan upami anjeun hoyong nyobian distro Linux anu sanés. Kaleresan kuring ogé nganggo Windows, sanaos paling seueur 4 jam saminggu kanggo sababaraha gim anu kuring henteu yakin kumaha cara ngagunakeun leres sareng WINE sareng PlayOnLinux. Kanggo sésana kuring nganggo Linux kanggo sadayana (Ubuntu 12.04 anu masih dina tahap uji coba tapi jalan sampurna).

    Di sisi anu sanésna, kaseueuran hal Microsoft henteu sadayana "milik anjeun." Seueur hal anu kasohor ku Windows anu dikembangkeun ku Apple. Conto anu sanésna nyaéta Internet Explorer dumasar kana panyungsi lami anu mangrupikeun parangkat lunak gratis. Éta ogé leres yén argumen ieu dumasarkeun kana hal-hal anu parantos lami. Ogé, kuring henteu paduli naha aranjeunna ngadamel parangkat lunak sorangan atanapi henteu, kumargi pikeun kuring parangkat lunak gratis langkung saé.

    Hiji salam.

  21.   Drkpkg cenahna

    Troianorum est super no

  22.   kawani cenahna

    Anjeun terang upami aranjeunna hoyong nyolong kode pikeun nempatkeun kana Windows anyar sareng nampilkeunana salaku milikna

  23.   PC DIGITAL, Internét sareng Jasa cenahna

    Kuring pikir yén dina kanyataanana éta kedah ngagaduhan niat anu sanés, pikeun ngabantosan pamekaran parangkat lunak gratis, tapi éta bakal ngamangpaatkeun ngahijikeun éta kana produk na, kusabab ku ngabantosan, éta tiasa dibenerkeun pikeun panggunaan kode, saur kuring éta teuing alus janten bebeneran.

    Nya, urang bakal ningali naon anu janten na, hehehe.

    Salam.

  24.   PC DIGITAL, Internét sareng Jasa cenahna

    Kuring pikir yén dina kanyataanana éta kedah ngagaduhan niat anu sanés, pikeun ngabantosan pamekaran parangkat lunak gratis, tapi éta bakal ngamangpaatkeun ngahijikeun éta kana produk na, kusabab ku ngabantosan, éta tiasa dibenerkeun pikeun panggunaan kode, saur kuring éta teuing alus janten bebeneran.

    Nya, urang bakal ningali naon anu janten na, hehehe.

    http://digitalpcpachuca.blogspot.mx/2011/06/que-es-software-propietario-o-privativo.html

    Salam.

  25.   kawani cenahna

    Canoni $ sering sareng Micro $ sering aya dina liga.

    Tés éta nalika aranjeunna nempatkeun Yahoo salaku mesin pencari standar

  26.   kawani cenahna

    Henteu kedah didiskualifikasi saha waé, Taliban atanapi henteu.

    Teu aya bias dina blog Linux.

  27.   Daniel Rodriguez Diaz cenahna

    Sapuk sapuk. Mangrupikeun salah sahiji hal "komunitas" ieu sering gagal.

    Ngeunaan koméntar anjeun, terus terang, kuring henteu nganggap yén Canonical sareng MicRosoft aya dina liga (LOL), sareng kirang kusabab mesin pencari standar. Firefox di Fedora ngagaduhan Google salaku search engine standar, sapertos Internet Explorer sareng éta sanés sababna Red Hat damel sareng Microsoft.

    Kuring miharep aranjeunna nelepon Winbuntero pikeun ieu, kusabab hiji-hijina alesan kuring nganggo Ubuntu sareng sanés Fedora, nyaéta kusabab Pusat Perangkat Lunak sacara praktis sadayana dina basa Spanyol (sareng sababaraha kaulinan)

  28.   krackmu cenahna

    Kaputusan komérsial sepanjang waktos!

  29.   Marcelo tamasi cenahna

    Jelas yén musuh Microsoft nyaéta Apple, sanés Linux, sareng kumaha éta éléh perang (utamina kusabab gangguanna alat sélulér ngirangan kajadian Windows tina langkung ti 95% janten kirang ti 50% tina total SOs), milarian aliansi dimana éta tiasa. Parangkat lunak gratis mangrupikeun pasangan anu idéal pikeun aranjeunna, sareng sadayana bakal saé salami éta henteu muncul pikeun aranjeunna ngamimitian nyiptakeun standar-standar anyar… Tangtosna, henteu aya anu tiasa urang sebutkeun anu bakal nyegah aranjeunna tina ngalakukeun anu dipikahoyong, dina masalah skala…

  30.   Anéks cenahna

    Éta pikaresepeun pikeun ningali kumaha saingan janten sekutu anu kuat!

bool (leres)