Skrip Python pikeun cadangan lokal kalayan rsync

Dina Gnu / Linux aya program anu béda pikeun ngalaksanakeun cadangan tapi sacara pribadi kuring resep hal-hal saderhana, jauh tina antar muka grafis (anu teu aya lepatna, tangtosna, tapi upami kuring tiasa nyingkahan ngagunakeunana, kuring nyingkahan).
Dina paréntah rsync aya sekutu anu kuat pikeun cadangan anu urang sering hilap dilakukeun. Éta ngagaduhan pilihan anu cekap pikeun ngadamel salinan kalayan sadaya sarat anu diperyogikeun. komputer-767784_640

Skrip python ieu di handap ngadamel salinan cadangan kanggo tujuan ieu. Anjeun bakal ningali yén éta saderhana pisan sareng pikeun anu henteu terang ngeunaan basa ieu, nambihan garis pikeun skrip nyingkronkeun diréktori anyar langsung.
Dina mesin kuring kuring nganggo hard disk éksternal anu kuring atos disebut IOmega_HDD, upami anjeun tiasa ngaganti nami dina skrip numutkeun kasus anjeun.
Hal sanésna nyaéta nambihan atanapi ngahapus diréktori tina salinan na. Dina naskah anu sami sareng garis koméntar dijelaskeun kumaha ngalaksanakeunana.
Pikeun ngajadikeun otomatis tugas anjeun tiasa nambihan garis kana crontab ngandung juru python sareng jalur anu anjeun badé nempatkeun skrip na. Kuring miharep éta aya gunana pikeun anjeun.

Awas: éditor wordpress henteu ngijinkeun jarak di awal garis, sahingga lekukan anu diperlukeun dina naskahna parantos leungit, janten kuring ngagantikeun rohangan kosong ku periode (.) anu anjeun kedah ngaleungitkeun ku éditor sareng ngaganti ku spasi .

—————————————————————————————————-
# -*- coding: utf-8 -*-
import os
ruta_usuario=os.getcwd()
ruta_volumen="/media/Iomega_HDD" #Modificar según nombre de disco externo
directorio_destino=ruta_volumen + "/" + "RsyncBackup"
try:
....if os.path.exists(directorio_destino):
........pass
....else:
........os.mkdir(directorio_destino,0777)
....directorios_origen=[] ....rutas_directorios_origen=[] ....#Se añaden los directorios para sincronizar
....directorios_origen.append("Documentos")
....directorios_origen.append("Imágenes")
....directorios_origen.append("Descargas")
....#Añadir aquí otros directorios que se deseen sincronizar
....#o eliminar de las líneas anteriores los que no se deseen
....for rutas in directorios_origen:
....rutas_directorios_origen.append(ruta_usuario + "/" + rutas)
....for rutas in rutas_directorios_origen:
....print "Sincronizando " + rutas + " con " + directorio_destino
....os.system("rsync -ahv --progress" + " " + rutas + " " + directorio_destino)
....print "Proceso terminado"
except OSError:
print "Ha ocurrido un error ¿está el disco externo listo?"
except:
print "Ha ocurrido un error"

---------------------------


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

18 koméntar, tinggalkeun anjeun

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.

  1.   Matthias cenahna

    Halo kumaha kabarna?
    Abdi resep naskahna, saderhana pisan.
    Teu aya salahna, kuring ngadamel sababaraha modifikasi supados saderhana sareng langkung kabaca, salian ti ngadukung Python 2 sareng 3 (ayeuna ngan ukur tiasa dijalankeun dina Python 2)

    Kuring ninggalkeun anjeun tautan sareng 2 vérsi, upami anjeun resep.
    http://linkode.org/1np9l2bi8IiD5oEkPIUQb5/Yfa4900cA76BpcTpcf4nG1

    1.    dandutrich cenahna

      Mods anu hébat sareng kuring resep anjeun resep naskahna

  2.   niphosio cenahna

    Maksadna diapresiasi, tapi hasilna rumit sareng sosis.
    Kaponakan awewe kuring umur 4 taun sanggup nyieun naskah anu langkung calakan sareng tiasa dikonfigurasi tibatan kentang ieu anu anjeun atikeun di dieu.

    Ku jalan kitu, lekukan kode anu lepat, parios loop anjeun sareng abdi henteu hartosna anu rambutna

    1.    dandutrich cenahna

      Naskahna jalan sampurna, kuring parantos lami ngagunakeun na, dina kanyataanana, kusabab jumlah jalma anu ngabagikeunana, éta henteu matak sesah sapertos anu anjeun carioskeun. Meureun anjeun kedah nyauran kaponakan awewe anjeun pikeun ningali naha anjeun parantos nempatkeun leres-leres

    2.    tr cenahna

      Hei, diajar ngahargaan sareng sanés ngritik, lereskeun, upami anjeun sakedap teuing.

      1.    dandutrich cenahna

        Persis, Matias parantos ngadamel sababaraha modifikasi anu saé. Pasti naskahna tiasa ditingkatkeun sareng éta ngeunaan dunya kolaborasi sareng kumaha Matias nganyatakeunana. Karunya pisan yén jalma-jalma aya di dieu pikeun haseum suasana anu saé anu kedah unggul. Aya aranjeunna.

    3.    abaddon s cenahna

      Naha anjeun pikir yén kritik anu kurang sopan aya gunana sareng éta henteu nambihan naon-naon kana tulisanana? LEUWIH ENGKE NU NULIS TULISAN JEUNG BAGÉKAN !!!!!!!

  3.   Henteu terang cenahna

    Di dieu vérsi anu sanés: https://gist.github.com/Itsuki4/5acc3d03f3650719b88d
    Komen kasalahan anu kuring aya, kuring bakal menerkeun éta (ayeuna kuring aya di windows sareng kuring henteu tiasa nyobian)

  4.   zetaka01 cenahna

    Nya kuring nganggo rsync langsung sareng skrip cangkang, tanpa nganggo python.
    Kuring nempatkeun garis pikeun tiap sumber sareng tujuan diréktori.
    Kuring gaduh sababaraha skrip gumantung kana alat anu kuring ngadamel salinanna, bisi kuring nambahan.
    Salaku conto, pikeun nyalin buku abdi ka usb 128MB anu dipasang sacara standar di
    / media / zetaka01 / Sandisk128 Kuring nempatkeun kana naskah LibrosAusb128.sh garis ieu:

    rsync -av –delete / home / zetaka01 / Books / media / zetaka01 / Sandisk128 /

    Upami diréktori tujuan henteu aya, éta nyiptakeun pikeun anjeun sareng ngahapus tina tujuan anu teu aya di asal, tangtos sacara recursively.
    Hiji salam.

  5.   zetaka01 cenahna

    Ah, kasalahan salinan / témpél-hapus, sareng dua tanda hubung.

    salam

  6.   dandutrich cenahna

    Naha anjeun badé ngadamel antarbeungeut grafis? Kuring parantos ningali kamungkinan Tkinter sareng Tix tapi pikeun ngatur pilihan diréktori panginten Wx langkung saé

  7.   zetaka01 cenahna

    Parantos aya antar muka grafis dumasar kana GTK, éta disebat grsync.
    Abdi ngantunkeun tautan kana Wikipedia, https://en.wikipedia.org/wiki/Grsync
    Hiji salam.

  8.   Fernando cenahna

    Halo sadayana. Naskahna tiasa mangrupikeun kaajaiban atanapi kesederhanaan anu kuring henteu terang atanapi paduli tapi hal-hal tiasa didugikeun ku rébuan cara sareng nalika aranjeunna tiasa nyarios saé, naha nyariosna salah? Saatos nyarios kitu, kuring kedah nyebatkeun yén kuring parantos janten pangguna Linux ti taun 2008 sareng sanaos waktos ieu kuring lambat diajar sareng kuring sesah ngartos seueur hal kalebet kumaha ngajalankeun skrip (kuring terang éta gampang tapi teu salah 'moal masihan langkung). masang program ku nyusunna jsb. Éta sababna nalika kuring maca yén aya pérsi sareng antarbeungeut grafis, kuring parantos milarian sareng mendakan halaman ieu dimana aranjeunna bahkan masihan anjeun sadayana anu mamah. Pikeun kagok salaku server kuring ngantepkeun di dieu. Salam sareng hatur nuhun pikeun usaha anjeun.
    http://www.opbyte.it/grsync/download.html

    1.    dandutrich cenahna

      fernando, tanpa aya akronim sareng upami anjeun teu kabales ngajawab, kuring panasaran naha anjeun nganggo Gnu / Linux. Nuhun sareng salam hormat

  9.   zetaka01 cenahna

    Nya, antarbeungeut grafis marahmay tapi henteu masihan anjeun pilihan anu dipasihkeun ku paréntah lengkep.
    Salaku tambahan, sanés kuring anu ngukur kana ngukur, skrip, janten cangkang atanapi python atanapi naon waé anu anjeun pikahoyong, ngamungkinkeun anjeun program pikeun ngajalankeun iraha waé anu anjeun pikahoyong.
    Ah, dina distro linux anjeun anjeun kedah gaduh rsync sareng grsync tanpa aya masalah dina repositori.
    Hiji salam.

  10.   zetaka01 cenahna

    Ah Fernando, upami anjeun parantos nganggo linux ti saprak 2008 sareng anjeun henteu terang kumaha ngajalankeun skrip, kuring moal aya kecap.
    salam

  11.   Gonzalo Martinez cenahna

    Pa sadayana insinyur sistem di dieu anu ngritik naskah yén batur ngalakukeun kolaborasi, sareng upami nganggo konsol / skrip atanapi naon?

    Sakumaha seueur tai kentut pikeun déwa.

    Kuring parantos ngatur sérver Linuxus salami 10 taun, sareng anu leres nyaéta degdegan éléktronik pikeun ngalakukeun sagala hal ku skrip ngaloloskeun kuring sababaraha waktos ka pengker, contona, pikeun ngatur Bacula, kuring langkung resep ngagunakeun antarpétang grafis tibatan cangkangna pikeun pura-pura penting, anu leres-leres mangrupikeun cara kriminal .

    Anu kedah produktif, upami aya anu ngaraos langkung raoseun ngalaksanakeunana ngaliwatan antar muka, ogé pikeun anjeunna, anu penting hasilna, sanés kumaha anjeun ngalakukeun éta.

    Dina padamelan saacanna kuring ngarahkeun aréa IT di hiji perusahaan, sareng jalma-jalma anu nanggungjawabkeun naroskeun anjeunna pikeun ngalakukeun anu khusus, kuring resep kana hasilna, anjeunna henteu nyarios «Konpigurasikeun vhost lain di apache, nganggo vi tanpa warna dina terminal 30 × 20 ", yén anjeunna ngalakukeun éta sabab anjeunna paling raoseun, upami jalma éta resep ngalakukeun éta sapertos kitu, dipasang ku SFTP sareng nganggo windows notepad, atanapi ngadoa Bapa kami, kuring henteu paduli salami anjeunna leres ngalaksanakeunana.

    dandutrech, naskah ngalaksanakeun tujuanana, anu mangrupikeun hal anu penting, ayeuna anu bakal kuring robih nyaéta tibatan ngagentos paréntah tina cangkangna, éta ujug-ujug nganggo Python-librsync, anu mangrupikeun pustaka pikeun nganggo fungsi rsync di jero Python.

    Kalayan anjeun kéngingkeun portabilitas, skrip na ngalir di lingkungan mana waé, naha éta Linux, Windows atanapi OS X.

  12.   dandutrecht cenahna

    Nuhun, Gonzalo. Saran anjeun saur kuring saé pisan sareng kuring badé nempatkeun kana naskah. sambutan