Nautilus tuntas

Analisis anu hadé dilakukeun dina sobat blog Ubuntu tuntas, anu matak dibagi. nautilus nyaéta, pikeun anu hadé atanapi anu langkung goréng, pangatur file standar pikeun sebaran ageung Linux, khususna anu aya Gnome. Ieu ngandung harti yén ngamanpaatkeun alat anu kuat ieu penting pisan pikeun ngaoptimalkeun padamelan sadidinten urang.


nautilus éta mangrupikeun file manager standar di Gnome. Éta jawab fungsi anu aya hubunganana sareng manajemén file, diréktori sareng alat, tapi Nautilus langkung seueur, diantara fungsi tambahan na urang mendakan:

  • Perékam CD / DVD
  • Manajemén font
  • KTP FTP
  • Manajemén méja
  • Manajemén alat anu tiasa dicabut (USB, CD, DVD ...) sareng jaringan drive (samba, nfs, ssh, ftp ...)
  • Sawangan file média
  • Skrip sareng ekstensi anu tiasa diprogram
  • Mindahkeun Bluetooth

Dina tulisan ieu urang bakal ningali kumaha ngamangpaatkeun sababaraha fungsionalitasna ku ngalegaan kamampuanana sareng mempermudah panggunaan sistem ku pangguna akhir. Urang ogé bakal ningali sababaraha beja yén sababaraha programer nuju siap-siap pikeun kapayunna.

  • Aksara

Skrip ngamungkinkeun Nautilus ngalaksanakeun fungsi dina file ku ngajadikeun otomatis aranjeunna sareng mempermudah manipulasi na. Hayu urang tingali sababaraha naskah anu pang gunana pikeun Nautilus:

  1. Audio / Video / Image / Text / ISO Ngarobih: skrip ieu ngamungkinkeun anjeun ngarobih format audio, video sareng téks langsung tina panyungsi, tanpa kedah muka program éksternal. Pisan gunana pikeun nanganan file anu ageung sakaligus. Pitunjuk pikeun masang sareng ngaunduh di dieu.
    Audio / Video / Image / Text / ISO Ngarobih
  2. Pakét Skrip Nautilus: sami sareng di luhur masihan Nautilus kamampuan pikeun ngamanipulasi sareng ngarobih file media naon waé, manajemén gambar ISO, énkripsi / dekripsi, lokasi énggal pikeun fungsi Salin ka ... y Pindah ka…, Sawangan PDF, pamasangan téma sareng font, manajemén file dina modeu administrator sareng seueur deui. Pitunjuk pikeun masang sareng ngaunduh di dieu
    Pakét Skrip Nautilus

Anjeun tiasa mendakan langkung seueur naskah dina http://gnome-look.org/?xcontentmode=188

  • ekstensi

Sambungan ngalegaan fungsi nautilus pikeun nyumponan kabutuhan pangguna anu paling nuntut, aya seueur ekstensi, ieu sababaraha hal anu paling pikaresepeun:

  1. Nautilus Flickr Uploader: ngamungkinkeun anjeun unggah sababaraha gambar kana akun Flickr kami nganggo API saderhana anu ngamungkinkeun kami ngarobih ukuran gambar, milih labél atanapi pilihan privasi. Anjeun tiasa masangna ku langsung ngaunduh paket ieu nautilus-flickr-uploader_0.03-1_all.deb (sah pikeun 32 sareng 64 bit)
    Nautilus Flickr Uploader
  2. CoverChooser: penyuluhan alit ieu ngamungkinkeun Nautilus masihan panutup cakram kami kana folder anu ngandungana. Pitunjuk pikeun masang sareng ngaunduh di dieu.
    CoverChooser
     
  3. Nautilus PyExtensions: extension anu manpaat ieu ngamungkinkeun urang pikeun ngatur sadaya ekstensi nautilus anu dipasang sareng ogé nyayogikeun sababaraha paningkatan anu pikaresepeun sapertos pembanding file, inpormasi tambahan sateuacan nimpa file, ngalih atanapi nyalin ka lokasi anu parantos ditalungtik, netepkeun latar desktop sareng seueur deui. Anjeun tiasa masangna ku langsung ngaunduh paket ieu nautilus-pyextensions_1.0.6-1_all.deb (sah pikeun 32 sareng 64 bit)
Nautilus PyExtensions
  • Panel dobel

Modeu nempoan dua panel ieu parantos lami dipénta ku pangguna Gnome salami lami. Éta bakal dilaksanakeun salaku pilihan standar dina Ubuntu Lucid Lynx 10.04 sareng éta ogé sayogi dina versi Jaunty sareng Karmic kalayan modifikasi minor.

Nautilus sareng pandangan dua panel

Upami anjeun henteu tiasa ngantosan aranjeunna gaduh paréntah pikeun nambihan fungsionalitas ieu dina Karmic sareng Jaunty di http://www.webupd8.org/2009/11/dual-panel-nautilus-for-ubuntu-karmic.html
  • témplat

Citakan ngamungkinkeun Nautilus nyiptakeun file anu béda-béda, éta ngagaduhan témplat anu saé http://gnome-look.org/content/show.php/Nautilus+Templates?content=39317, kalayan pitunjuk pikeun pamasangan.

Citakan dina Nautilus

Ekstensi anu berkesan ieu nambihan modeu pratinjau média anyar anu spektakuler pikeun Nautilus. Ieu mangrupikeun pidéo anu nunjukkeun Aliran Gloobus dina aksi.

http://launchpad.net/gloobus-flow

  • Nautilus + Zeitgeist

Penyuluhan ieu bakal ngamungkinkeun nautilus nunjukkeun statistik ngeunaan panggunaan file sareng folder, nunjukkeun lokasi anu paling sering dianggo, unsur-unsur pamungkas diaksés, riwayat tindakan ku kaping ... Sanaos éta nuju dikembangkeun, pangarangna parantos ngantunkeun kami video dimana anjeun tiasa ningali sababaraha fungsi ieu (Anjeun kedah ningali pisan sabab katingalina alit pisan):


Nautilus + Zeitgeist

Penyuluhan ieu diperkirakeun janten bagian tina berita Gnome3 sasarengan sareng Gnome-Shell, sanaos kamungkinan pisan yén urang bakal enggal-enggal ngagaduhan bungkusan pikeun nguji éta di Lucid. Upami anjeun hoyong nuturkeun pamekaran penyuluhan ieu, anjeun tiasa maca deui ku panulisna nyalira di http://seilo.geekyogre.com/

  • Tata perenah anyar pikeun panganteur Nautilus

Sanaon panganteur Nautilus lumayan praktis éta tiasa teras ditingkatkeun, boh dina fungsina boh éstétika, sababaraha ideu parantos diusulkeun (moyok) pikeun desain ulang Nautilus, mungkin waé sababaraha ideu bakal dilaksanakeun pikeun kaluaran Gnome3.

Di dieu anjeun gaduh sababaraha hal anu paling matak: (gambar anu dicandak tina Tong dipaliré.org)

Inpormasi lengkep

sumber: Ubuntu tuntas


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

3 koméntar, tinggalkeun anjeun

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.

  1.   Monchito cenahna

    sobat kontribusi anu saé… ..

  2.   Hayu urang nganggo Linux cenahna

    Nuhun Monchito! Rangkulan!
    Paul.

  3.   Xevi cenahna

    etsa putu.