DUR, analog AUR pikeun Debian, nembé dileupaskeun

Lila-lila teh Pamaké Debian parantos nyungkeun integrasi pakét gudang anu sami sareng anu AUR dina Arch Linux sareng urang tiasa ningali ieu dina forum reddit (contona di link ieu). Naha lami-lami teuing ideu ieu henteu acan dilaksanakeun éta kusabab masalah kompilasi dina bungkusan éta diwakilan dina waktos éta, anu henteu sapertos Arch Linux langkung saderhana.

Masalah "alit" ieu éta pikeun waktos lami ngahambat pangguna Debian tina mikaresep analog tina gudang AUR pikeun aranjeunna sareng sana ogé Repository paket Debian gaduh seueur paket, kaleresan aya gudang sapertos AUR (tina kelas ieu anu ngamungkinkeun pihak katilu kalebet bungkus na) bakal ngamungkinkeun para pangguna ngaksés langkung seueur Sareng gaduh pembaruan sareng vérsi énggal bungkusan populér dina waktos anu langkung sakedik, ti ​​saprak aya pembaruan dina Repository utami peryogi sababaraha dinten.

Tapi ieu parantos réngsé Nya, sababaraha dinten ka pengker teh peminat parantos ngaluncurkeun Repository DUR (Debian User Repository), anu diposisikan salaku analog tina Repository AUR (Arch User Repository) pikeun Debian, Ngidinan pangembang pihak katilu pikeun ngadistribusikaeun bungkusna tanpa kalebetkeun kana Repository utami tina sebaran. Saperti sareng AUR, metadata sareng paréntah ngawangun bungkus dina DUR ditetepkeun nganggo format PKGBUILD.

Nyaéta, cara parantos dipendakan pikeun ngaleungitkeun kasusah tina pihak katilu anu nyusut dina nyiptakeun paket deb, sabab ieu ayeuna tiasa disayogikeun tina file PKGBUILD kalayan bantosan toolkit makedeb, anu mangrupikeun analog tina makepkg. Éta ogé kalebet manajer paket mpm, anu ngamungkinkeun anjeun nimba sareng masang bungkus tina gudang AUR sareng Arch Linux, sareng utilitas makedeb-db pikeun ngagentos kagumantungan khusus Arch Linux ku kagumantungan Debian.

DUR didesain kanggo ngabantosan pangguna nganggo makedeb dina sistem Debian supados langkung gampil mendakan sareng ngawangun bungkus karesepna anu panginten henteu aya dina Repository distribusi anjeun. DUR ogé dilakukeun pikeun méréskeun masalah anu tetep sareng alternatif sapertos PPAs, sentralisasi.

Kalayan PPAs, anjeun ngan ukur kéngingkeun sababaraha kelompok paket dina unggal gudang. Salaku tambahan pikeun ieu, PPAs peryogi nambihan tombol panandatanganan tambahan pikeun sistem anjeun, éta tiasa gampang ilang waktuna, sareng aranjeunna tiasa janten sesah diatur nalika anjeun hoyong nyabut tina sistem anjeun.

Di DUR anjeun aya di jero Repository pusat, anu hartosna anjeun henteu kedah milarian sababaraha repositori pikeun bungkusan anu anjeun pikahoyong.

DUR ogé ngajantenkeun gampang pikeun pangguna pikeun ngamimitian ngabagi bungkusna nyalira ku ngagunakeun format pakét PKGBUILD. Utiliti ngawangun basis Debian anu sanésna meryogikeun pangabutuh multi-file sareng meryogikeun pangaturan anu langkung rumit dibandingkeun sareng PKGBUILD, anu dina kaseueuran kaayaan ngan ukur diwangun ku hiji file.

Parabot Paranti Nyiapkeun ngamungkinkeun Debian nganggo bungkus anu didamel pikeun AUR sareng Repositori Arch Linux utama, kalebet masang paket langsung ti AUR / Arch. Pikeun ngadistribusikaeun bungkus siap-komunitas pikeun Debian, usul DUR misah parantos diusulkeun, dimana 4 bungkus ayeuna disebarkeun, kalebet klien Element Desktop Matrix.

DUR, sapertos AUR, tinimbang ngandelkeun distribusi salaku sakabeh, ngamanipulasi kapercayaan ka unggal pamekar masing-masing anu nyumbangkeun bungkusna ka AUR / DUR. Pikeun misahkeun bungkusan anu aya gunana tina anu diragukeun, sistem rating dumasar kana sora pangguna dianggo, ogé tag anu ditugaskeun salaku hasil analisis eusi ku pamilon anu diverifikasi. Integritas bungkusan dikonfirmasi ku tanda tangan digital unggal pamekar.

Akhirna, pikeun anu resep tiasa nambihan gudang ieu, aranjeunna tiasa marios dokuméntasi Dina tautan ieu. Repositoryna tiasa didatangan ti link ieu.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

4 koméntar, tinggalkeun anjeun

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.

  1.   Miguel Rodriguez cenahna

    Ieu ngahasilkeun mamang di kuring; Naha DUR masuk akal ayeuna nalika komunitas Debian tiasa kolaborasi langsung ti AUR ngeunaan pamekaran pakét, pangropéa, pembaruan sareng reliabilitas? Kusabab upami ayeuna aranjeunna tiasa gaduh AUR masang paket di Debian, AUR moal benten pisan ayeuna sareng proyek sapertos OINm kumargi dina skéma ieu upami distribusi dumasar kana Debian ngadopsi cara ngawangun bungkus ieu pikeun masangna, dasarna AUR bakal janten LUR (Linux Repository Universal).

    1.    Darkcrit cenahna

      Anjeunna nganggap yén ideu répositori universal langkung cocog.

  2.   Keamanan cenahna

    Dina debian henteu perlu pisan, debian langkung seueur tina rangkep sareng henteu kedah nyonto ti saha waé. Debian komitmen ka kaamanan sareng hayu urang nyarios naon anu urang pikahoyong, éta henteu aman, sing saha waé tiasa unggah paket di dinya, anu bahkan henteu kedah aya. Kusabab kitu kuring henteu nganggo atanapi resep panahan. Ieu moal hasil, upami henteu waktos ka waktos. Dina debian aranjeunna murni pisan sareng konservatif sareng ieu henteu saé pikeun Linux.

    1.    iweaker4anjeun cenahna

      Éta dugi ka sadayana, ngan kusabab éta mangrupikeun pilihan sanés hartosna sadayana bakal nganggo éta, sareng henteu, Debian henteu pinuh ku "bungkus" sapertos anu disebatkeun, aya ratusan bungkus anu henteu aya pembaruan, sapertos libc6, qt5 atanapi bahkan alat-alat GNU anu sami, Debian condong gaduh siklus pembaruan anu PALING LAMBAT, henteu kalebet kanyataan yén FFMPEG anu ditawarkeunana henteu ngadukung NVENC sareng éta mangrupikeun sered lengkep pikeun nyusunna tanpa masalah.

      Éta nyebatkeun sababaraha yén Debian henteu acan lereskeun ti Debian 7, anu janten distro utama kuring ti saprak éta, anjeun langkung seueur sareng Debian tibatan Arch Linux sorangan.