Nextcloud Hub 20 sumping sareng perbaikan integrasi, optimalisasi sareng seueur deui

Peluncuran versi anyar tina platform Nextcloud Hub 20, vérsi anu mana parantos ningkat integrasi sareng sababaraha platform (Slack, MS Online Office Server, SharePoint, MS Teams, Jira, sareng anu sanésna), salian ti éta sababaraha paningkatan optimasi sareng seueur deui ogé disorot.

Pikeun aranjeunna anu teu wawuh sareng Nextcloud Hub, aranjeunna kedah terang éta ieu mangrupikeun platform anu nyayogikeun solusi mandiri pikeun ngatur kolaborasi antara pagawé perusahaan sareng tim anu ngembangkeun sababaraha proyék.

Sakaligus Nextcloud ngagaduhan platform cloud anu ngamungkinkeun anjeun ngalegaan sinkronisasi dukungan sareng tukeur data, nyayogikeun kamampuan pikeun ningali sareng ngarobih data tina alat naon waé dina jaringan (nganggo antarbeungeut wéb atanapi WebDAV). Server Nextcloud tiasa dianggo dina hosting naon waé anu ngadukung skrip PHP sareng nyayogikeun aksés ka SQLite, MariaDB / MySQL, atanapi PostgreSQL.

Dina hal tugas, Nextcloud Hub siga Google Docs sareng Microsoft 365, Tapi éta ngamungkinkeun anjeun nerapkeun infrastruktur kolaborasi anu dikontrol pinuh anu beroperasi dina sérver anjeun nyalira sareng henteu kaiket kana jasa awan éksternal.

Warta utama Nextcloud Hub 20

Dina édisi anyar ieu pagawéan parantos dilakukeun pikeun ningkatkeun integrasi sareng platform pihak katilu, duanana boga (Slack, MS Online Office Server, SharePoint, MS Teams, Jira sareng Github) salaku sumber terbuka (Matrix, Gitlab, Zammad, Moodle). Pikeun integrasi, Jasa Kolaborasi Buka dibuka REST API digunakeun, didamel pikeun ngatur interaksi antar platform pikeun kolaborasi sareng konténna. Tilu jinis integrasi diusulkeun:
Gerbang antara obrolan Nextcloud Talk sareng jasa sapertos Microsoft Teams, Slack, Matrix, IRC, XMPP, sareng Steam.

Parobihan penting anu sanés dina vérsi énggal ieu nyaéta ngahijikeun Tatar nutupan sistem pelacak bug éksternal (Jira, Zammad), platform pangembangan kolaboratif (Github, Gitlab), sistem pembelajaran (Moodle), forum (Discourse, Reddit) sareng jaringan sosial (Twitter, Mastodon);
Telepon pangendali tina aplikasi luar sareng jasa wéb.

Sistem pamilarian parantos dihijikeun, ngamungkinkeun dina hiji tempat ningali hasil pamilarian henteu ngan ukur dina komponén Nextcloud (Payil, Talk, Kalénder, Kontak, Dek, Surat), tapi ogé dina jasa éksternal sapertos GitHub, Gitlab, Jira sareng Wacana.

oge dasbor anyar parantos diusulkeun, dimana anjeun tiasa nempatkeun widget sareng muka dokumén langsung henteu nyauran aplikasi luar. Widget nyayogikeun cara ngahijikeun sareng jasa luar sapertos Twitter, Jira, GitHub, Gitlab, Moodle, Reddit, sareng Zammad, status tampilan, ramalan cuaca tampilan, paporit tampilan, daptar obrolan, email penting, acara almenak, tugas , catetan sareng analisis.

Dina Talk parantos nambihan dukungan pikeun ngarujuk kana platform anu sanés. Salaku conto, kamar obrolan ayeuna tiasa nyambung ka hiji atanapi langkung saluran dina Matrix, IRC, Slack, Microsoft Teams. Ogé, Talk nawarkeun antarbeungeut pikeun milih emoji, pratinjau unduhan, setélan kaméra sareng mikropon, arahkeun kana pesen aslina nalika anjeun ngeklik cutatan, sareng ngareureuwas pamilon ngagunakeun moderator. Modul disayogikeun pikeun ngahijikeun Talk sareng dasbor sareng milarian hasil ngahijikeun.

Ogé nambihan kamampuan pikeun nangtoskeun statusna, numana batur tiasa terang naon anu dilakukeun ku pangguna ayeuna-ayeuna.

Kalénder perencana ayeuna ngagaduhan tampilan daptar acara, tata perenahna didesain ulang sareng modul ditambihan pikeun integrasi dasbor sareng milarian hasil ngahijikeun.

Dina panganteur pikeun damel sareng email, modeu tampilan diskusi sapertos benang dilaksanakeun, penanganan ruang ngaran dina IMAP ningkat sareng pakakasna ditambihan pikeun ngatur kotak surat.

Tina parobihan sanés anu menonjol:

  • Komponén optimasi prosés bisnis Flow ngadukung béwara push sareng kamampuan ngaitkeun kana aplikasi wéb sanés ngalangkungan tautan wéb.
  • Ditambahkeun dukungan pikeun tautan langsung kana file dina Nextcloud dina éditor téks.
  • Manajer file nawiskeun kamampuan ngalampirkeun pedaran kana tautan kana sumber anu dibagikeun.
  • Integrasi sareng Zimbra LDAP parantos dilaksanakeun sareng backend LDAP pikeun buku alamat parantos ditambihan (ngamungkinkeun anjeun ningali grup LDAP salaku buku alamat).
  • Sistem perencanaan proyek hateup nyayogikeun dasbor, milarian sareng integrasi almenak (proyék tiasa dikintunkeun dina format CalDAV).
  • Kamampuh nyaring dimekarkeun.
  • Dialog modal dilaksanakeun pikeun ngédit peta sareng fungsi arsip sadaya peta ditambihan.
  • Bewara sareng tindakan dikelompokkeun dina hiji layar.

Akhirna upami anjeun hoyong terang langkung seueur perkawis éta, anjeun tiasa mariksa tautan ieu.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.