Recoll: mesin pencari téks lengkep sareng mesin pencari Xapian.

Halo babaturan !. Abdi kantos resep "ngotéktak" gudang. Sareng sababaraha waktos ka pengker, kuring mendakan paket anu tiasa ngabantosan seueur dina padamelan sadidintenna. Éta sacara pribadi ngabantosan kuring mendakan tulisan atanapi téks atanapi buku, dina pabalatak kuring / bumi.

Ngémutan deui mangrupikeun alat pikeun milarian téks lengkep (tina hiji kecap dugi ka ungkapan Boolean kompléks) nganggo antarbeungeut grafis anu ramah, kalayan minimal téknik anu canggih sareng sababaraha kagumantungan éksternal anu wajib. Éta tiasa dijalankeun dina seueur sistem operasi sapertos UNIX, sareng lumayan mandiri sareng lingkungan desktop anu dianggo. Éta henteu meryogikeun daemon salaku backend pikeun milarian sareng ngaindéks. Salaku mesin pencari Xapian.

Pikeun masang Recoll, urang ngajalankeun Synaptic, sareng dina kotak téks "Nyaring gancang"Kami ngetik ngelingan sareng langsung éta bakal ditingalikeun ka kami. Kanggo panggunaan normal dina Debian ngan ukur kedah masang paket éta.

Sing saha anu resep kana Ubuntu, ogé tiasa masang iket python-recoll, anu nyayogikeun modul kanggo manjangan fungsionalitas Recoll sareng nganggona salaku Lensa Unity Ubuntu.

Sanaos kitu, urang nyarankeun pisan panyokong Ubuntu maca tulisan Milarian ampir sadaya jinis file di Ubuntu nganggo Recoll, anu dikirim ka kuring ku sobat Yoandy Pérez Cáceres (Kceres de humanOS). Tulisan éta langkung ramah tibatan ieu.

Sakali dipasang kami bakal mendakan éta dina grup "Asesoris". Kami ngajalankeunana sareng hal anu mimiti anu urang kedah lakukeun nyaéta Konpigurasikeun Indéks liwat pilihan ménu Preferensi -> Setélan Indéks.

Supados milarian henteu lami sareng ngarespon kapentingan urang, urang miceun virgulilla ~ (hartosna sadayana urang / bumi) tina Diréktori primér sareng nambihan anu kami anggap perlu.

Antarmuka grafis pisan intuitif, sareng kami ngajak sadayana ngajajah kauntungan tina pakét ieu. Pariksa ku nyalira konsumsi sumber daya anu dipésér ku mesin pencari anu dipasang sacara standar nganggo KDE4, atanapi ku GNOME-Shell.

Salaku tambahan, kesederhanaan pamasangan sareng panggunaan na, ogé jumlah kagumantungan anu handap pisan, ngajantenkeun idéal pikeun damel khusus anjeun dina mesin kakuatan low.

nginget-01

nginget-02

Sareng dugi ka petualangan salajengna, Réréncangan !!!.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

31 koméntar, tinggalkeun anjeun

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.

  1.   cooper15 cenahna

    Janten ieu sapertos anu dilakukeun ku Nepomuk? hurung alus pikeun dipaké ku openbox kuring.

    1.    Federico A. Valdes Toujague cenahna

      Nuhun kana koméntar !. Sareng leres, éta mangrupikeun mesin pencari desktop, tapi kalayan konsumsi sumber anu langkung handap

    2.    elav cenahna

      Nyaan sigana mah kuring moal dugi ka Nepomuk. Kuring ningali yén éta ngagaduhan sababaraha pilihan, tapi anjeun kedah tingali naha éta tiasa ngaindéks unggal unsur pikeun naon éta. Nepomuk mangrupikeun proyék ageung, sareng saur kuring Recoll ngahontal tingkat na, sahenteuna henteu pikeun ayeuna.

      1.    pandev92 cenahna

        nepomuk langkung laun sareng buggy dibandingkeun windows windowser, sareng anu parantos nyarios XD

        1.    ngepung84 cenahna

          Nepomuk teu aya hubunganana sareng panunjuk Windows, atanapi sahenteuna éta dugi ka kuring di Windows.

        2.    elav cenahna

          Nepomuk ningkat pisan di KDE 4.10 sareng bakal langkung gancang dina KDE 4.11 😀

          1.    pandev92 cenahna

            Aranjeunna parantos nyarios hal anu sami ka kuring ti 4.6 ..., éta bakal langkung saé sareng bla bla bla, sareng henteu ningali sabaraha kali kuring naros maca perpustakaan musik Jepang XD

          2.    sengit cenahna

            Leres, tina naon anu kuring ngartos aranjeunna leres-leres robih sareng nyerat deui, éta henteu nganggo strigi deui

    3.    Leo cenahna

      Nepomuk henteu nunjukkeun bagian téksna, sumawona nyorotna, nalika anjeun milari hiji hal. Ieu langkung saé !!!
      Abdi bunuh diri milari anu sapertos kitu !!!!!
      Anjeun henteu terang kumaha bagja anjeun nyiptakeun kuring !!!!!!!!

      Kuring malah nyobian masang Goonepuk (atanapi sapertos kitu) anu ngagunakeun Nepomuk pikeun milarian téks ala Google tapi henteu hasil.
      Tapi ieu idéal (kuring masih henteu masang tina émosi 🙂)

      Teu sangka kuring moal mendakan sapertos kieu, sareng sigana enteng, idéal pikeun XFCE kuring (karunya éta gumantung. Qt, tapi anjeun moal tiasa ngalakukeun sadayana dina kahirupan, ha).
      Kuring henteu terang kumaha hatur nuhun, anjeun masihan hirup abdi hartosna deui (muhun, kuring rada ngagedéan)

      HATUR NUHUN PISAN!!!!!!!!!!

      1.    Federico A. Valdes Toujague cenahna

        Hatur nuhun kana koméntar anjeun. Kuring bagja éta parantos ngalayanan anjeun. Abdi émut dina taun 90an program anu aranjeunna anggo pikeun milarian. Rongkah !!!. Ayeuna, ku program anu saderhana, éta direngsekeun.
        Wilujeng !!!.

        1.    eliotime3000 cenahna

          Upami ti taun 90an, maka éta dijamin hébat sareng ku éta langkung saé (sapertos anu kuring terang, kaseueuran parangkat lunak gratis anu didamel taun 90an éta saé pisan).

  2.   Federico A. Valdes Toujague cenahna

    Hatur nuhun sadayana kana komentarna !!! Ngémutan deui asli ngaindeks téks polos, html, maildir, kotak surat (Mozilla, Thunderbird sareng Evolution mail), gaim, Scribus, halaman halaman sareng diagram Dia. Kalayan bantosan Plugins sapertos iconv, xslproc, unzip, pdftotext, antiword, sareng anu sanésna, anjeun ogé tiasa ngaindéks Abiword, Fb2, Kword, Microsoft Office Open XML, file kalayan extension SVG, Gnumeric, Okular, pdf, MS Word, Wordperfect, Lyx, Powerpoint, Excel, file CHM. Éta ogé tiasa dianggo salaku tambihan Firefox pikeun ngaindéks sajarah halaman wéb, atanapi ngolah lampiran email.
    Kuring henteu terang ruang lingkup mesin pencari anu sanés, tapi pikeun kabutuhan kuring, aya seueur manpaatna. 🙂

    1.    talkartas cenahna

      Nah di Windows 7 tiasa dipendakan dina file docx upami kuring henteu bingung. Tapi kuring yakin bingung. Tapi upami éta ngadukung ganjil, éta kedah dibuktikeun.

      1.    eliotime3000 cenahna

        Saé, tapi hasilna béda-béda.

  3.   rock and roll cenahna

    Abdi henteu tiasa cekap nyarios leres ngeunaan program ieu. Kuring nganggo lingkungan gtk sareng alesan anu sami kuring tiasa milarian solusi anu ngagunakeun perpustakaan ti kulawarga ieu, tapi alternatip anu disangka kuat, tracker, pikareueuseun. Ngeunaan Nepomuk, éta gélo masangna upami anjeun teu nganggo KDE (saleresna, henteu masuk akal pikeun ngalakukeunana), sabab pamasanganana ngandung ampir kabéh KDE. Salaku tambahan, kuring parantos diuji sacara asli di lingkungan KDE sareng anu leres mah éta henteu ngayakinkeun kuring, sanés ku kinerja atanapi ku hasil. Recoll nyandak sababaraha sumber, indéks sampurna sareng nunjukkeun hasilna ku cara anu mangpaat pisan. Kanggo ayeuna, kuring henteu ngarobih alat ieu pikeun naon waé.
    Salam.

    1.    Federico A. Valdes Toujague cenahna

      Nuhun kana koméntar !!!. Recoll cocog kabutuhan kuring sajauh. Mesin Xapian -at perpustakaanna- dianggo dina aplikasi sanés sapertos Synaptic sareng anjeun bahkan henteu terang nalika anjeun ngaindeks.

      1.    eliotime3000 cenahna

        Pamundut: Naon lingkungan desktop anu anjeun anggo sareng naon téma anu anjeun anggo? Kusabab téma anu anjeun anggo dina GNOME 3 dina tutorial QEMU-KVM leres-leres asik.

        1.    ucing cenahna

          upami teu lepat, kuring curiga éta XFCE kalayan téma Albatross (anu pang saéna)

        2.    Federico A. Valdes Toujague cenahna

          @ eliotime3000, @gato: Salam heula. Saatos nganggo Kayu manis salami sababaraha minggu, kuring balik ka GNOME-Shell. Leres pikeun Shell anu dikritik. Sareng bakal katingalina anéh, tapi sakumaha ceuk kuring dina bagian ka 1 QEMU-KVM, pikeun kuring éta pelor. Anjeun terang teu? Kuring parantos adaptasi anu pangsaéna, sareng yén kuring henteu ngora pisan. 🙂 Kuring ngagaduhan panyambung gnome-shell-classic-systray_0.1-0+20120306~webupd8~precise1_all.deb jeung gnome-cangkang-frippery-0.4.1.tar.gz sareng anu saleresna mah kuring teu sono ampir nanaon ka GNOME 2. File tar, gz, ngandung 6 ekstensi anu kedah disalin ka ~ / .local / share / gnome-shell / extensions /, balikan deui GDM3, teras ku gnome-tweak-alat netepkeun lingkungan. Sareng @ gato, upami kuring nganggo Albatros, anu dipasang sareng bungkusna shiki-human-téma sareng kagumantunganana.

          Pokokna, kuring parantos biasa kana GNOME-Shell sareng kuring nyarankeun ka sadayana. Éta panginten kuring bungah sareng ngadamel tulisan, khususna pikeun énggal, ngeunaan cara ngadamel Desktop Debian khusus pikeun urang.

  4.   Joaquín cenahna

    Alat anu saé!
    Éta saé pisan. Butuh waktos pikeun nyiptakeun basis data, tapi milarian gancang pisan.
    Bahkan milarian kecap dina file LibreOffice sareng Inkscape (.svg). Mangpaat pisan nalika urang henteu terang nami file tapi urang terang bagian tina eusina. Hatur nuhun!

    1.    Federico A. Valdes Toujague cenahna

      Nuhun parantos mairan, Joaquín !!!. Waktu anu dihasilkeun dina nyiptakeun basis data gumantung kana jumlah folder anu anjeun parantos nyatakeun dina konfigurasi. Nanging, kuring henteu terang naha anjeun mariksa éta nalika ngindeks sareng nyiptakeun basis data, anjeun tiasa dianggo normal.

  5.   linuxito cenahna

    lalaki grep

  6.   Andres Sanchez cenahna

    Sareng upami anjeun nganggo Ubuntu aya lénsa anu ngajantenkeunana mangrupikeun hal anu paling gampang di dunya.

    Ku jalan kitu, pikeun masangna di Ubuntu, anu kedah anjeun lakukeun nyaéta masang bungkus recoll (pikeun program) sareng recoll-lens (pikeun lensa).

  7.   Federico A. Valdes Toujague cenahna

    Katerangan anu lengkep ngeunaan cara masang Recoll dina Ubuntu dirumuskeun dina tulisan anu kuring rujuk di luhur, "Milarian ampir sadaya jinis file dina Ubuntu sareng Recoll". Nuhun kana koméntar !!!.

  8.   Malaikat Duran cenahna

    Halo,

    Abdi élmuwan komputer sareng kuring damel di Coria City Council (Cáceres). Kami ngalaksanakeun Ubuntu sareng, diantara utiliti anu sanés, kami nganggo Recoll.

    Anu kuring hoyong terang nyaéta kumaha anjeun kéngingkeun vérsi Spanyol.

    Salam na hatur nuhun.

  9.   malaikat cenahna

    Sigana mah kuring ngajawab sorangan.

    Di Repositories Ubuntu aya vérsi 1.17.3 sareng tarjamahan Spanyol dikenalkeun dina vérsi 1.19.3

    Salam.

    1.    Federico A. Valdes Toujague cenahna

      Salam Malaikat !!!. Nya, dina Debian 7 "Wheezy", vérsi na nyaéta 1.17-3.2, sareng ditarjamahkeun. Tétéla debianeros ngarangkepna tina vérsi anu ditarjamahkeun kana basa Spanyol janten tiasa dianggo upami diperlukeun. Jigana anjeun tiasa ngaunduh salah sahiji halaman wéb Debian.

      1.    Andres Sanchez cenahna

        Kuring nembé mendakan pilihan anu spektakuler. Recoll tiasa dilakukeun pikeun ngaindéks file tanpa kedah log in atanapi gaduh antarbeungeut grafis anu aktip.

        Éta tiasa dijalankeun sacara otomatis ku paréntah recollindex -x -m. -X nyaéta pikeun dianggo tanpa antarbeungeut grafis anu aktip (tanpa Xs) sareng -m nyaéta pikeun na ngawas file sacara real time (nalika didamel atanapi dirobih). Salaku tambahan, anjeun tiasa ngarobih file konfigurasi recoll.conf, anu biasana aya di jero folder .recoll bumi kanggo ngawartosan folder mana anu kedah di monitor, jsb.

        Sadaya ieu saé pikeun ngindéks file dina sérver contona.

        Teras di jero gui anjeun tiasa ngajantenkeun nganggo indéks éksternal nalika milarian (dina karesep -> konfigurasi indéks éksternal).

        Salaku tambahan Kuring parantos nyiptakeun skrip leutik pikeun init.d pikeun ngadamel indéksér ngamimitian otomatis ku ngamimitian server.

        Sareng ti desktop kuring tiasa milarian file anu diindéks dina sérver.

        Anu terakhir

        1.    Federico Antonio Valdes Toujague cenahna

          Kontribusi anu luar biasa, sobat Andrés Sánchez !!!. Kuring bakal tumut kana akun pikeun nerapkeun éta dina sérver file abdi sareng Samba. Hatur nuhun pikeun detil ngabagi papanggihan anjeun.

          Salam ti Federico

          1.    Andres Sanchez cenahna

            Wilujeng sumping, pak. Éta ngeunaan ieu, ngabagi papanggihan urang.

            Ku jalan kitu, tingali kana pitulung pikeun ngonpigurasikeun file recoll.conf. Anjeun tiasa ngarobih rute indéks (sacara standar éta ngan ukur di bumi), ngaleungitkeun file sareng folder dina rute-rute éta, tangtoskeun naha nuturkeun tautan simbolis, tangtukeun bahasa (bahasa) anu bakal dianggo pikeun ngindeks, énkode tina file, upami indexingna sénsitip, jalur dimana indéksna bakal disimpen (ieu saé pikeun aksés engké tina indéks tina komputer sanés, salami jalur indéks aya dina folder anu dibagikeun) sareng seueur pilihan sanés anu kuring henteu acan diusahakeun.

            Dina jalur / usr / share / recoll / conto (sahenteuna dina ubuntu) aya conto file konfigurasi.

  10.   Hector cenahna

    Halo, kuring pangguna OpenSuse (versi ayeuna 13.1) sareng salaku alat indéks kuring parantos nganggo Google Desktop salami mangtaun-taun! (Kuring parantos maca masalah anu aya sareng liang kaamanan, blablablabla,) tapi dugi ka ayeuna kuring henteu acan ningali atanapi mendakan naon-naon anu jangkungna aya hubunganana sareng hasilna.
    Kuring parantos nganggo Recoll kirang ti 1 bulan sareng kusabab éta lengkep éta henteu tiasa dianggo deui pikeun kuring. Éta kompléks pikeun ngonpigurasikeun, éta henteu dimaksad pikeun pangguna umum anu henteu seueur ngartos ngeunaan paréntah sareng hal-hal.
    Éta katingalina ngajangjikeun pisan tapi dugi ka ayeuna kuring henteu percanten pisan.

    Upami batur tiasa masihan kuring panangan ku sakedik masalah (kuring bakal nyarios Flanders).
    Dina waktos masangna, sateuacan ngaindeks heula di bumi, kuring mutuskeun nambihan sababaraha diréktori jauh sareng sistem (/ usr / share, jsb, / mnt / diréktori jaringan internal, / mnt / lacie disk kuring kanggo cadangan,)

    Masalah anu kuring mendakan nyaéta nalika kuring nuliskeun téks pikeun milarian saderhana, éta balukarna, mimiti anu aya dina diréktori éksternal kuring ("/ mnt /….") Terakhir anu aya di / bumi / nami kuring.

    Masalah sanésna nyaéta nalika kuring lebet salaku milarian "DNI nami abdi" (tanpa tanda petik) éta henteu ngahasilkeun hasil upami kuring milih saringan "nami file" nalika file nembé disebat "DNI nami abdi.jpg"
    Pikeun némbongan file abdi kedah milih "sadaya istilah atanapi istilah naon waé"

    Sajauh ieu kusabab alesan praktis, kagancangan sareng kesederhanaan, desktop google masih pangsaéna, kacuali kuring mendakan kumaha ngonpigurasikeun Recoll sareng kumaha cara ngaheulakeun file-file di bumi kuring nalika ngasilkeun hasilna.

    Upami aya anu tiasa ngabantosan kuring atanapi ngawartosan kuring dimana kuring tiasa mendakan sababaraha panduan saderhana (Sanés MANUAL halaman 50MIL sareng éta nganggo basa Inggris)
    Hatur nuhun pisan kana postingan na. SAÉ PISAN.

    PS: Nepomuk pernah ngalayanan kuring pisan !! Kuring henteu kantos ningali kumaha kaluarna jus éta sareng kumaha jalanna. Aranjeunna nyarios dimana-mana ngeunaan kumaha saéna éta tapi kuring henteu kantos ningali saha waé anu nguntungkeun sareng kumaha cara nerapkeunana.

bool (leres)