Babandingan panyungsi internét dina Linux

Dinten ieu kami bakal ngabandingkeun panyungsi Internét anu paling populér di Linux: Firefox, Epiphany, Konqueror, Opera, sareng Google-Chrome.

Khususna, urang badé nyobian uji coba "kasaluyuan" (dina sababaraha kasus masih dipotong) anu dipiboga ku panyungsi ieu ku tag pidéo HTML5. File pidéo anu dimaksud ngagaduhan résolusi anu cukup tinggi sareng, sanaos ngan ukur 22 menit, éta 150 MB.

Pidéo (156.6 MB)

Fitur sistem uji coba

HP Pavillion dv5000
Prosesor: AMD Turion 64 Mobile Technology ML-40
Memori: 1 GB
Gambar: ATI Radeon Xpress 200M
Sistem Operasi: Ubuntu 9.10
Lingkungan Desktop: GNOME 2.28.1

Kesan munggaran


5 penjelajah ngamimitian dina waktos anu wajar. Firefox sareng Epiphany katingali khusus pisan sabab mulus ngahijikeun kana téma GNOME anu kuring anggo nalika éta. Nalika ngeunaan integrasi sareng OS, Opera sareng Google-Chrome anu pang parahna. Ieu sanaos kanyataanna dimungkinkeun, dina Google Chrome, pikeun nganggo éta nganggo téma gtk / metacity (anjeun ngan ukur kedah buka Setélan sareng aktipkeun pilihan éta. Kuring ogé resep kanyataan yén duanana Firefox sareng Opera ngajelaskeun yén kuring ngadatangan halaman sareng RSS. Nalika ngalih kana modeu 'layar pinuh', kuring henteu resep yén palang alamat sareng kontrolna masih katingali dina Epiphany sareng Konqueror.

Penjelajah sareng vérsi

Firefox

  • Mozilla / 5.0 (X11; U; Linux i686; en-US; rv: 1.9.1.7) Gecko / 20100106 Ubuntu / 9.10 (karma) Firefox / 3.5.7

Epiphany

  • Mozilla / 5.0 (X11; U; Linux i686; en-us) AppleWebKit / 531.2 + (KHTML, sapertos Gecko) Safari / 531.2 +

Konqueror

  • Mozilla / 5.0 (cocog; Konqueror / 4.3; Linux) KHTML / 4.3.5 (sapertos Gecko)

opera

  • Opera / 9.80 (X11; Linux i686; U; en) Presto / 2.2.15 Vérsi / 10.10

Google Chrome

  • Mozilla / 5.0 (X11; U; Linux i686; en-US) AppleWebKit / 532.5 (KHTML, sapertos Gecko) Chrome / 4.0.249.43 Safari / 532.5

Dina sadaya kasus, kuring nganggo panyungsi anu sayogi tina repositori atanapi kuring ngaunduh paket anu diterbitkeun Opera sareng Google pikeun diunduh.

Javascript

prevbscreenshot2.png

Anggo éta V8 Benchmark Suite - vérsi 5 pikeun ngabandingkeun panyungsi anu dimaksud. Entong hilap yén dina tés ieu, hasilna langkung luhur, langkung saé.

Google-Chrome kaluar di tempat kahiji kalayan skor 1019, Epiphany di tempat kadua ku 652, sareng Firefox sumping dina katilu anu jauh sareng skor 83,8. Opera nyetak 53,6, sareng Konqueror ngalungkeun kasalahan nalika tés.

Asid 3

prevbscreenshot3.png

Hiji-hijina dua panyungsi anu ngagaduhan skor sampurna nyaéta Epiphany sareng Opera, sanaos Google Chrome nyatakeun ogé ngagaduhan skor anu sampurna, éta ngoleksi 98/100.

cahaya

Teu aya panyungsi anu ngagaduhan masalah dina milarian / masang plugins flash anu diperyogikeun sareng kuring tiasa maénkeun pidéo You Tube tanpa aya masalah. Nanging, pikeun ngagarap Epiphany kuring kedah "Refresh" halaman anu kuring tingali, sareng Opera dina hiji waktos nabrak sateuacan maén pidéo kalayan leres.

Tag pidéo HTML 5

Ngan Firefox sareng Chrome anu tiasa maénkeun pidéo nganggo tag pidéo HTML 5. Kabeneran, ieu mangrupikeun hal anu bakal dijalankeun sadayana penjelajah.

Kacindekan terakhir

Aya sababaraha panyungsi internét kualitas anu saé pisan pikeun Linux. Secara pribadi, kuring resep Firefox kusabab kamampuanna pikeun ngalengkepan téma GNOME kuring sampurna sareng kamampuanana pikeun nanganan tag pidéo HTML5 (Theora). Kuring ogé resep pisan kana kamekaran anu dipiboga ngalangkungan perpustakaan éksténsif.

Punten tong hilap ninggali koméntar sareng karesep anjeun.

Ditempo dina | Kotak Linux


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

8 koméntar, tinggalkeun anjeun

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.

  1.   henteu aya namina cenahna

    Hеllo Dear, naha anjeun leres-leres ngerjakeun situs ieu sacara rutin, upami ngan ukur anjeun bakal pasti kéngingkeun terang-terang.
    Halaman wéb kuring: kupon ac moore tiasa dicetak 2011

  2.   Hernan Abal Prieto cenahna

    Pikeun kuring teu aya anu sanés sapertos Opera, kumargi kuring pertama kalina dipasang dina Windows éta ngartosna saolah-olah kuring parantos lami ngagunakeun na. Éta ngagaduhan sadayana tanpa kedah ngurilingan nambahan hal-hal. Sareng kumargi kuring ngalih ka ubuntu, hal anu munggaran anu kuring lakukeun nyaéta masang opera pikeun kuring, panyungsi anu sanésna teu aya (sanaos kuring parantos masang anu sanés kusabab aya anu sok gagal)

  3.   Paco cenahna

    Dina Windows kuring resep Opera, langkung ti Chrome, éta ngagaduhan barang anu saé pisan! sareng parantos janten pelopor dina sababaraha deui.

    Tapi dina Linux kuring henteu tiasa adaptasi ... Kuring henteu weruh kunaon! Malah téma na katingalina goréng dina Linux. Janten kuring parantos lami nganggo Firefox, saderhana, tiasa disesuaikan sareng masihan kaamanan anu saé.

    Catetan: bagian anu kuring henteu resep ngeunaan Chrome nyaéta alat singkronisasi, upami kabeneran murni atanapi ku teu dihaja anjeun nyingkronkeun Chrome dina komputer sanés milik anjeun, kaamanan janten batal. Aranjeunna bakal ngagaduhan aksés kana téténgger, mail, kalénder, pamaca sareng kecap akses sadaya jaringan sosial anjeun, bahkan riwayat pamilarian anjeun !!! sareng teu mungkin pikeun nyah panyingkronan komputer tina jarak jauh. Kuring terang éta sora konyol tapi kuring terang seueur jalma anu kajantenan.

  4.   Isidorito cenahna

    Upami anjeun tiasa, cobian perbarui tulisan ieu, pikaresepeun tés ayeuna yén HTML parantos langkung dipasang

  5.   Eddieking cenahna

    Ngahargaan pendapat anjeun, kuring wani teu satuju sabab, numutkeun kuring, google chrome dina windows parantos ngancurkeun sadaya panyungsi anu aya, sanaos aya sababaraha kasalahan. Émut yén éta masih orok dibandingkeun firefox. Tapi dina gancangna naék éta bakal tinggaleun rasa teu pikaresepeun teuing tina peramban anu sanés.

    Salam ti Kolombia. Edwin

  6.   Hayu urang nganggo Linux cenahna

    Éta leres. Tiasa janten. Nyatana, kuring ayeuna nganggo Chromium. Nanging, siap-siapkeun sabab vérsi 4 Firefox hadir sareng sadayana: http://usemoslinux.blogspot.com/2010/11/firefox-4-se-viene-con-todo.html

    Salam sareng hatur nuhun parantos masihan koméntar!
    Paul.

  7.   strom232 cenahna

    Kuring kantos janten kipas opera ti saprak aya di windows. Pas kuring ngalih ka linux, anu paling kuring kuciwa nyaéta ninggalkeun opera kuring. Bayangkeun kabungah nalika kuring terang yén aya opera pikeun linux (sadayana ngritik kana opera pikeun henteu muka kode na) .y éta pasti firefox dina OS gratis bakal maén sacara lokal. Reuwas anu kadua nyaéta mendakan yén firefox dina linux ngagaduhan kontra anu sami sareng dina windows ... rendering rata-rata, konsumsi sumberdaya anu kaleuleuwihi (eyep opera tmb konsums sanaos ka tingkat anu langkung alit sareng ngajantenkeun langkung saé).
    Blog anu saé aya hal anu saé pisan

  8.   Hayu urang nganggo Linux cenahna

    Opera pisan kandel! Sakumaha anjeun nyarios, karunya yén éta sanés program "gratis". 🙁

    Hatur nuhun pisan kana komentarna! Kami arepkeun anjeun ngirimkeun kami catetan ngeunaan Opera jadi kami nyebarkeunana ... upami éta pikaresepeun, tangtosna!

    Surak! Paul.