Kumaha ngabaru bari henteu kedah ngalakukeun éta pisan

Sababaraha dinten ka pengker Apple ngenalkeun panyegeranana grafis anu ditunggu-tunggu tina sistem operasi selulerna sareng kuring henteu tiasa mendakan kecap sanésna tibatan "awon" pikeun ngajelaskeun ringkesna. Ayeuna, di luar lapangan réaksi anu munggaran, urang henteu langkung ti kuciwa pikeun nyalametkeun: ios 7 dasarna nyaéta sistem anu sami sareng biasana, tapi ku palet warna anu langkung garish, transparansi anu ngawatesan kana berita anu teu pikaseurieun sareng henteu pikaresepeun pisan.

Sanaos Apple sanés téma pikeun rohangan ieu, acara ieu tiasa dijantenkeun conto kaputusan desain anu goréng dina topik anu langkung umum: panganteur pangguna sareng kumaha ngapdet na saluyu. Hayu urang ngabubarkeun masalah Apple sakedap, tapi henteu sateuacan ngahaturkeun nuhun ka perusahaan ieu parantos ngaleungitkeun sadaya résidu kahoyong pikeun salah sahiji alatna tina pikiran urang.

Desain polos

"Kirang langkung". Frasa ieu, panginten diulang salaku mantra ku sababaraha desainer nyalira di juru sanés dunya; éta mangrupikeun prinsip dasar anu ngadukung trend ayeuna pikeun desain anu langkung saderhana sareng langkung saé diadaptasi kana panggunaan aktual anu dipasihkeun kana aplikasi. Nanging, konsép anu sigana saderhana ieu parantos ngaleungitkeun kana upaya ngajantenkeun sagalana kana réfléksi anu datar sareng saderhana ngeunaan konsepsi anu parantos luntur.

Abdi nerangkeun. Sedengkeun ngarancang objék fisik mangrupikeun prosés anu sadayana kaiket kana réalitas sareng watesan-watesanna, mendesain aplikasi komputer ngagaduhan wates na langsung kana ideu anu dikandungna. Sareng aya waé tempat pikeun disampurnakeun, kumaha megahna.

Hayu urang mikirkeun conto anu gancang: Google. Ngabakukeun tampilan jasa anjeun mangrupikeun léngkah anu hébat kana konsistensi anu langsung nguntungkeun pangguna ku nyingkahan perluna diajar deui konsep anu diulang sapanjang platform anjeun. Éta sababna pangalaman Google+ anu anyar matak nguciwakeun: nyiptakeun deui roda henteu aya gunana.

Teu aya konsistensi. Teu aya konséntrasi. Aturan gimna gancang teuing. Sareng sadaya ieu dibarengan ku detil anu pikaseurieun sapertos "bel anu bagja" dina bewara atanapi gulung anu henteu perlu tina palang luhur.

La Linus Torvalds amukan Éta diyakinkeun, tapi éta ngagaduhan alesan anu salah. Masalahna sanés tipografi, éta mangrupikeun ideu anu diajukeun Google. Anu pikasediheun.

Ngagaduhan prasangka anu henteu saé sareng hanjakalna, éta bakal janten hal anu bakal urang tingali sababaraha kali salami gaya datar sareng saderhana ieu anu teras-terasan ngarobah leres-leres nanaon dina cara ngagunakeun aplikasi.

Desain saderhana

Dina sabaraha klik anjeun tiasa nyerat email? Rute anu saé tiasa nyandak urang tina muka program, mencét tombol "Anyar" sareng saatos nyeratna sareng verifikasi detil anu nampi sareng file anu napel; dugi ka masihan klik akhir dina «Kirim». Tilu klik téoritis anu disada sapertos hal anu wajar, sanaos dina praktékna henteu.

Hayu urang mikirkeun sabaraha seueur tugas anu tiasa dilakukeun pikeun épisiénsi anu sami sareng kumaha program anu tanggung jawab ngalaksanakeun tugas ieu siga; tanpa mikirkeun bentuk "datar" pikeun aranjeunna. Sok aya cara anu langkung saé pikeun ngalakukeun hal, sanaos hésé pisan dipilarian. Conto anu saé nyaéta téknik 10 × 10, anu tiasa dijumlahkeun salaku ngagambar ideu anu dimaksud sapuluh kali, bénten unggal waktos, teras sapuluh kali deui pikeun ideu anu unggul. Prosés capé, tapi ku panén anu teu ternilai.

Hiji conto deui: kumaha urang tiasa ningkatkeun tindakan anu relatif pasip, sapertos ngupingkeun musik? KDE gaduh pendapat kuring salah sahiji pamaén audio pangsaéna di luar sana, tapi éta ngagaduhan ruang pikeun paningkatan, sabab urang parantos ningali yén éta ngagaduhan sadayana. Masalah anu nyebar sacara umum nyaéta inpormasi anu diulang. Hayu urang tingali dina screenshot ieu:

Amarok maén.

Ngaran lagu diulang deui lima kali dina tata letak standar. Dina judul jandéla, di luhur palang kamajuan, dina daptar puter sareng dina «Kontéks» sareng «Lirik» applet (anu terakhir henteu ditingalikeun kusabab Amarok henteu mendakan lirik lagu), henteu ngitung béwara anu nembongan nalika lagu dimimitian. Abdi hoyong mikir yén ngan ukur hiji waktos parantos cekap, tapi ieu henteu nyata.

Nuturkeun tren anyar ngaleungitkeun judul tina jandéla - anu ngalegaan ka dua méja gratis, sapertos Pantheon ti OS dasar atanapi GNOME, ogé anu kagungan, sapertos Mac OS X - sahenteuna hiji pengulangan nami lagu tiasa dihapus.

Bilah alat langsing - anu kuring anggo - butuh anu sanés ti urang, sareng tungtungna, parobihan kana applét bakal ngaleungitkeun deui.

Jinis detil ieu gampang dibenerkeun sareng henteu nampilkeun konflik anu serius pikeun ngagunakeun program. Tapi aya conto anu langkung seueur tina masalah anu langkung serius, utamina dina hal aplikasi mobile.

Inovasi tanpa ngabaru

KDE gaduh kasempetan anu hadé pikeun ningkatkeun éksponénsial dina pembaruan grafis hipotésis. Parobihan grafis anu utama bakal nyanghareupan tantangan ngajaga kustomisasi khas KDE dina paradigma anyar; tapi kuring bener-bener yakin kana jalma anu aya di tukangeun proyék ieu.

Oksigén peryogi pameunteuan, tapi éta henteu leres-leres serius sareng nganggap enteng éta bakal nyéépkeun kasempetan sapertos anu parantos dilakukeun ku Apple. Ideu na ulah ngarobah KDE kana kanvas bodas kalayan fon warna-warni, tapi pikeun nyiptakeun pangalaman anu énggal sareng pikaresepeun sacara visual pikeun urang, pangguna na.

Urang tiasa nyungkeun hal-hal saderhana. Palette warna langkung sober dina ikon pikeun ngaleungitkeun stigma gelas anu aranjeunna parantos lami nyeret. Nyederhanakeun widget tina Oksigén tanpa leres-leres ngajantenkeun palastik sapertos GNOME.

Sadaya ieu ngalibatkeun padamelan anu ageung pisan. Tapi kuring kedah keukeuh yén sadaya parobihan anu bakal ngajantenkeun urang bagja pisan henteu leres-leres ngumbar naon-naon. Urang kedah ngémutan deui cara ngagunakeun aplikasi ayeuna sareng ngawangun anu énggal éndah tina naon anu mendakan.

Kuring nyarios KDE sabab kuring parantos ngagaduhan kapercayaan anu hébat kana proyek. Kuring parantos biasa kana KDE sareng kuring henteu ningali lingkungan anu sanés ku panon anu sami deui. Kuring miharep kuring tiasa nyumbang langkung ti ngan ukur kecap dorongan ieu pikeun désainer, seniman, sareng programer anu ngawangun ieu unggal dinten, sareng kuring nyarios ieu kusabab kuring yakin yén aranjeunna terang naon anu dilakukeun sareng dimana tujuanana.

Teu kedah diciptakeun deui roda. Anjeun teu kedah cet na bodas sareng biru sareng nyarios éta anyar. Anjeun kedah nganggo éta roda KDE anu sanés sareng ngajantenkeun janten mesin jet. Sareng kuring yakin yén ieu bakal gancang atanapi engké bakal terwujud dina layar payuneun kuring.

 

Musik anu dipidangkeun dina tangkapan layar tiasa didapet sacara hukum sareng gratis di tautan ieu:


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

23 koméntar, tinggalkeun anjeun

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.

  1.   msx cenahna

    Jelas ieu mangrupikeun pandangan anu subyektif sareng pribadi anu pinuh ku salah paham sareng kasimpulan anu lepat - leres-leres dipiceun ku sesa umat manusa.
    Atanapi sahenteuna pikeun kuring.

    1.    anti cenahna

      Tulisan atanapi ios 7? Abdi henteu kénging.

    2.    DanielC cenahna

      Leres, masalah desain grafis dicampur sareng parangkat lunak.

      1.    anti cenahna

        Éta ideu na. Maksad abdi, abdi hartosna yén desain penting dina aplikasi sareng cara cara dianggo, pikeun milarian solusi anu langkung saé. Éta banyolan.

    3.    Kalangkang cenahna

      Kumaha goréngna anjeun nempatkeun barang ahahaha

  2.   pandev92 cenahna

    Hiji-hijina keluhan anu kuring gaduh ngeunaan ios nyaéta ayeuna katingalina sapertos telepon android / windows langkung ..., langkung saé sateuacanna, tapi hé, sigana jalma bakal biasa ...

    Ngeunaan pangirangan, kuring resep desain anyar google +, rendering font kusabab kuring henteu terang, sabab kuring maksakeun font anu sami dina sadaya wéb ..., anu gedé.

    Ngeunaan kde, kuring bakal milari nyiptakeun konsep new

    1.    ucing cenahna

      sapertos kuring maca dina halaman sanés: Android + WP8 = iOS7 xD

      1.    eliotime3000 cenahna

        Kuring ningali pidéo ios sareng hiji-hijina hal anu tiasa ditebihkeun nya éta tungtungna nyandak Bluetooth pikeun mindahkeun file. Sésana, rada ngingetkeun kuring ngeunaan Android 4 (éta praktis iDroid).

  3.   eliotime3000 cenahna

    Apple sacara praktis magang Microsoft. Hiji-hijina hal anu didamelna nyalira nyaéta Apple II, éta leres-leres ditulis ku Steve Wozniak.

  4.   Camilo Tellez cenahna

    Kalayan ieu, urang tiasa nyimpulkeun yén parangkat lunak gratis ngagaduhan jalan anu jauh pikeun ningkatkeun panganteur, kagunaan sareng ramah pangguna.
    Éta anu ngajantenkeun parangkat lunak komérsial janten pikaresepeun, sabab tujuan anu kahiji nyaéta pangalaman pangguna.
    Nalika parangkat lunak gratis didamel ku cara teu resmi sareng teu beres, ku programer sukarela dina waktos luangna, parangkat lunak propriétari langkung resmi, direncanakeun, aranjeunna nyewa spesialis di unggal daérah (pamrograman, desain, jaminan kualitas, uji coba, jst)

    1.    likewho cenahna

      Naha KDE sareng Blénder (pikeun sawatara ngaran) dilakukeun ku cara anu teu rata sareng teu resmi?

    2.    Andrelo cenahna

      Naha éta nalika aranjeunna ngadamel antarbeungeut saderhana, aranjeunna buang ... Conto Gnome Shell

      1.    nano cenahna

        Shell henteu ngagaduhan antar muka anu saderhana, éta ngagaduhan interface layer anu bénten. Masalahna sanés aranjeunna ngaminimalkeun sareng beresih, masalahna nyaéta aranjeunna motong fungsionalitas anu henteu katingalina geulis sabab dina pamanggihna "aranjeunna henteu diperyogikeun" ... conto gancang: tampilan belah Nautilus. Éta, antara batur.

    3.    nano cenahna

      Nalika parangkat lunak gratis didamel ku cara teu resmi sareng teu beres, ku programer sukarela dina waktos luangna, parangkat lunak propriétari langkung resmi, direncanakeun, aranjeunna nyewa spesialis di unggal daérah (pamrograman, desain, jaminan kualitas, uji coba, jst)

      Anjeun kabur ku koméntar noob anu henteu tanggung jawab sareng has. Hapunten abdi, tapi anjeun kacau ku naon anu anjeun carioskeun.

      Tingali, mimitina anjeun nyarios yén ngembangkeun SL mangrupikeun hobi tibatan tugas anu serius sareng, punten, refrain.

      Conto naon anu tiasa janten antar muka anu saé sumebar dimana-mana sareng sanaos KDE kedah ningkatkeun éta (aranjeunna damelna pikeun rohangan plasma 5) éta sanés jarak jauh mangrupikeun proyék anu teu resmi sareng saeutik anu direncanakeun, éta ngagaduhan waragad bahkan ti badan pamaréntah Éropa.

      Kuring moal nyarios langkung, éta henteu pantes.

    4.    x11 tete11x cenahna

      kumaha saé parangkat lunak komérsial, pikaresepeun sareng diprogram kalayan rapih ... http://www.kuro5hin.org/story/2004/2/15/71552/7795

  5.   tamuz cenahna

    Teu sangka anjeunna badé nyarioskeun perkawis IOS7 tapi tungtungna anjeunna nyarioskeun tentang gnome sareng KDE

    1.    nano cenahna

      Kunaon kuring leres-leres nyarioskeun ngeunaan IOS7 sapertos dina blog Linux (?) Kuring nyarios ...

  6.   Carlos cenahna

    Kuring satuju sareng analisa anjeun sareng héran kuring kumaha sababaraha gagal néwak aranjeunna.
    Ayeuna antar muka pangguna, bagian grapik sareng pangalaman pangguna tina aplikasi sapertos penting atanapi langkung penting tibatan fungsi aplikasi éta sorangan. Sareng leres, ieu mangrupikeun hal anu hésé ditingali ku pangembang ... tulisan ieu tiasa dipikaresep ku anjeun:
    http://www.codinghorror.com/blog/2005/08/the-user-interface-is-the-application.html
    http://www.codinghorror.com/blog/2006/11/this-is-what-happens-when-you-let-developers-create-ui.html

    Sareng KDE ngagaduhan tantangan anu dua kali. Sésana desktop parantos robih pisan paradigma, tohan ku cara 'langkung saé' dina ngagunakeun desktop, panginten, saderhana sareng langkung produktif. Kuring henteu yakin yén KDE kedahna ngalih ti kalér na ayeuna, urang ngagaduhan desktop anu elegan, kuat, fungsional sareng lengkep tiasa dikonfigurasi. Kumaha cara ningkatkeunna? Komplik, tapi kuring ogé nyangka jalma-jalma KDE terang naon anu aranjeunna laksanakeun.

    Salam, Éntri anu saé pisan!

    1.    dhunter cenahna

      Kuring maca sababaraha dinten ka pengker yén KDE nyerat deui HIG dina milis kagunaan.

      1.    elav cenahna

        Kitu ogé ..

  7.   nano cenahna

    Kuring ngadukung pendapat Gerardo sareng, (sanaos kuring ngahargaan anjeun) Msx, saur anjeun rada ngaleungitkeun tanda pendapat anjeun.

    Ideu didieu, sanaos bernuansa nada pribadi, tiasa kahartos.

    Kuring kantos gelut sareng jalma ngeunaan hal-hal sapertos SD, yén henteu paduli kumaha hébat ideu na sareng kumaha spektakuler desainna, aranjeunna kadang-kadang nyebrang antara kasederhanaan sareng fungsionalitas. Kuring henteu nyatakeun yén salah pikeun ngaleungitkeun pilihan, tapi henteu ngaleungitkeunana, henteu ngaleungitkeunana sapertos contona Gnome parantos dilakukeun sareng Nautilus, hé, bersihkeun antar muka sedemikian rupa sehingga pilihan-pilihan éta masih aya pikeun anu nganggo éta, tapi éta henteu ngahalangan ideu panganteur anu langkung sober. Upami kuring nerangkeun nyalira? program KUDU fungsina, henteu ngan ukur geulis, sabab naon anu geulis henteu salawasna jalan, anjeun peryogi kasaimbangan.

    1.    pandev92 cenahna

      Nya, SD mangrupikeun guyonan, oke, aranjeunna nyobian nyonto osx ..., tapi éta henteu ngagaduhan fungsi satengahna aplikasi sareng lingkungan mac ..., sigana mah aranjeunna parantos nyebrang garis anu ngabagi fungsionalitas éstétika sareng Aranjeunna ngan ukur bet dina éstétika ...

      1.    nano cenahna

        Leres, masalahna nyaéta nalika aranjeunna nyebrang garis anu hadé antara kabersihan sareng fungsionalitas ... sih, éta henteu kedahna.