Jantenkeun USB anjeun péso Angkatan Darat Swiss nganggo MultiSystem

Naha anjeun salah sahiji linuxer anu resep ngagaduhan tumpukan live CD kalayan unggal distro anu sayogi pikeun ditingali? "Kumaha jalanna?"? Upami kitu, sareng upami anjeun ogé ngaraos yén ieu parantos mimiti mangaruhan ékonomi anjeun, maka ieu dilakukeun pikeun anjeun.

MultiSistem éta bakal ngajantenkeun USB anjeun nempel kana péso Angkatan Darat Swiss anu leres sabab éta bakal ngamungkinkeun anjeun gancang-gancang nyieun Live USB Multi-system. Pondokna: anjeun bakal ngagaduhan USB bootable dimana hiji-hijina watesan nyaéta kapasitas anu sami tina USB éta nyalira.

sarat

  1. Parantos dipasang Debian,  Ubuntu atanapi sebaran turunan sapertos linux mint kumargi skrip pemasangan khususna dirancang pikeun distribusi ieu.
  2. USB flash drive kalayan kapasitas anu cekap pikeun jumlah distro anu anjeun badé pasang.
  3. Sambungan internét.

 

parabot nu geus dipasang di tempatna sarta sadia dipake

  1. Anu mimiti nyaéta ngaunduh skrip instalasi di dieu
  2. Anjeun nimba éta, tiasa dina folder pribadi anjeun, anjeun bakal ningali file na "install-depot-multisystem.sh", Teras anjeun muka terminal -Aplikasi> Asesoris> Terminal- sareng ngetik ieu dina diréktori dimana anjeun parantos sasari file sh: sudo ./install-depot-multisystem.sh
  3.  Dina sababaraha detik, anjeun bakal parantos dipasang MultiSistem sareng anjeun tiasa ngakses program tina Aplikasi> Asesoris> MultiSystem.

 

Kumaha carana sangkan eta dianggo?

Kagunaanna sapertos nyandak permén ti orok, anjeun ngan ngamimitian program, sered file ISO distro anu anjeun badé pasang dina pendrive anjeun sareng MultiSistem Éta bakal ngurus sadaya padamelan dina sababaraha menit sareng sayogi dina ménu praktis janten anjeun tiasa milih anu anjeun pikahoyong nalika énjing ngamimitian PC tina pendrive USB éta.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

42 koméntar, tinggalkeun anjeun

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.

  1.   kawani cenahna

    Gaduh Debian, Ubuntu atanapi sebaran anu diturunkeun sapertos Linux Mint dipasang kumargi skrip pemasangan khususna dirancang pikeun distribusi ieu.

    Nya, saé, naon hukum corong, lébarna kanggo sababaraha sareng sempit pikeun anu sanés

    1.    pandev92 cenahna

      Éta ogé pikeun archlinux-chakra

      Metode N ° 1-Bis (dasar Ubuntu / Debian)
      Tambahkeun manual pikeun votre file sumber. Daptar, klik file ieu, ngeusian deui sumber anjeun, pasang paket multisystem.
      ## Ditambahkeun kana MultiSystem Depot
      sudo apt-add-repository 'deb http://liveusb.info/multisystem/depot sadayana utama '
      ## Ajoutez la clé nyebarkeun
      wget -q http://liveusb.info/multisystem/depot/multisystem.asc -O- | sudo apt-key nambihan -
      ## Rechargez les sumber
      sudo update apt-meunang
      ## Pasang MultiSystem
      sudo apt-meunang install multisystem

      #Pamaké Debian,
      # Aprés l'installation de multisystem adjoutez votre $ USER au groupe adm.
      sudo usermod -a -G adm "$ SUDO_USER"

      Méthode N ° 1-Ter (Paquet tuang Archlinux)
      http://aur.archlinux.org/packages.php?ID=331

    2.    Aliana cenahna

      Multisystem Sumuhun lumayan pikeun pc mana waé.

      Pikeun aranjeunna anu hoyong nganggo Multisystem tanpa dipasang dina komputerna, kuring bakal ngawartosan anjeun.

      Upami anjeun ningali sakedik halaman wéb Multisystem, anjeun bakal mendakan hal ieu:

      http://sourceforge.net/projects/multisystem/

      Éta live Ubuntu 12.04 kalayan Multisystem tos kapasang.

      Upami anjeun nyiptakeun penlive nganggo iso ieu, éta bakal aya gunana pikeun boot tina distro mana waé (bahkan tina winbugs) tanpa kedah masang aplikasi.

      Truki: nyiptakeun dua penlives nganggo iso ieu, teras tina salah sahiji penlives ngamimitian Multisystem sareng nambihan distro kana penlive anu sanés, sareng sabalikna.
      Maka kuring parantos nyiptakeun sababaraha penlives multi-record sareng sababaraha distro sareng ujung Myltisystem anu sami, kalayan masing-masing pulp anu hirup sareng pembangkit kahirupan.

      Anjeun nyandak kahirupan éta sareng anu sanés ku isos sareng anjeun tiasa ngurilingan penlives ka babaturan.
      Jelas, nalika versi anyar distro kaluar (saur Ubuntu 14), anjeun tiasa mupus anu lami (Ubuntu 13) sareng nambihan anu énggal.

      Multisystem ngamungkinkeun anjeun nyiptakeun live anu terus-terusan (ngan ukur dina hiji distro pikeun tiap penlive).

      Salaku tambahan pikeun isos tina distros, éta ngajantenkeun gampang pikeun anjeun mendakan sareng masang alat-alat pikeun win, sapertos antivirus, recovery, jst. (Nalungtik).

      Hal anu saé pikeun utiliti ieu nyaéta daptar distros anu ditampi éta SANGAT ageung.

  2.   Lucas Matthias cenahna

    Sae pisan, éta asalna tina 10 😀

  3.   ditangtoskeun cenahna

    meh tiasa dipasang dina distribusi anu sanésna, aranjeunna pasti parantos masang sababaraha perangkat lunak pikeun virtualisasi sapertos VirtualBox sareng tina VM ngadamel USB bootable 😛

    1.    kawani cenahna

      Nya ... leres, tapi éta kotor pisan, kuring parantos tiasa nempatkeun tar.gz

  4.   Pengecut & Anonim cenahna

    @Combong Tilu dinten sareng anjeun ngaraos bosen ... jo'er.

    Pasti anjeun parantos nyumbang kana proyék pikeun ngaku aranjeunna.
    Gabung sareng tim pamekaran, atanapi jadwalkeun sareng bagikeun, yén kami bakal senang "mengevaluasi" pamutahiran anjeun.

    Ah Bingah 2012 blog anu saé pisan !!! (hapus upami diduplikasi, punten)

    1.    kawani cenahna

      Sareng anjeun kolaborasi, keras?

      Nya liren orok anjeun.

      Anjeun yakin éta ubuntu, janten angkat ka Masjid Ubuntu kanggo nyembah $ huttlegates

      1.    KZKG ^ Gaara cenahna

        EH EH !!! ¬_¬
        Kami ngamimitian taun parah ...
        Upami anjeun henteu terang kumaha ngasimilasi kritik maka kuring parantos ngémutan teuing anjeun, pelajari ieu:
        «Ngagaduhan pamanas sareng troll anu saé, sabab éta anu masihan anjeun ukuran yén anjeun damel padamelan anu saé«

        1.    kawani cenahna

          Naha kuring leres atanapi henteu? Sateuacan ningali bintik dina soca anu sanés, antepkeun anjeunna ningali sinar na.

          Kritik tiasa dilakukeun kirang dimuat

          1.    David Segura M. cenahna

            Datang sepi, urang sadayana ngagaduhan pendapat sareng aranjeunna terhormat, anjeun tiasa ngaréspon kritik (sanaos jinisna "flamer" sareng anu sanésna) tapi tanpa ngadiskualifikasi, naha éta "dimana-mana" atanapi henteu, éta henteu tiasa dilakukeun hadé atanapi goréng. langkung saé pikeun ngaréspon ku sirah anu tiis.

            1.    KZKG ^ Gaara cenahna

              + 1.
              Anjeunna sanés pamiarsa saderhana, anjeunna panulis situs ... pikeun naon anu anjeunna nyerat sareng nunjukkeun dina koméntar na situs na bakal diadili, anjeunna henteu tiasa sumping ngantunkeun koméntar sapertos kitu.


  5.   burjans cenahna

    Saé pisan, éta bakal dipertimbangkeun.

    Wilujeng taun énggal!! 😉

  6.   manajemén diri cenahna

    Kuring parantos lami ngagunakeunana sareng resep pisan. Tapi aya saingan anu kuring terang nembe http://live.learnfree.eu/ éta upami anjeun gaduh tar.gz pikeun masangna dina distro anu sanés. Aya anu parantos nyobian? Utamana di distro anu sanés? Kumaha kabar anjeun?

  7.   jelpassenger cenahna

    Halo sadayana.
    Manajemén mandiri, kuring nembé nyobian, sadayana leres, éta parantos nyiptakeun USB langsung anu dimimitian dina basa Spanyol sareng anu pilihan anu tetep tiasa dianggo tanpa masalah.
    Upami anjeun masih hoyong gaduh USB langsung tanpa kegigihan tapi éta dimimitian dina basa Spanyol, anjeun kedah ngarobih file syslinux.cfg sareng nambihan ieu di tungtungna:

    default unetbootin
    label unetbootin
    kernel /ubnkern
    append initrd=/ubninit file=/cdrom/preseed/ubuntu.seed boot=casper locale=es_ES
    bootkbd=es console-setup/layoutcode=es quiet splash --

  8.   jelpassenger cenahna

    Hapunten, éta henteu lengkep:

    default unetbootin
    label unetbootin
    kernel /ubnkern
    append initrd=/ubninit file=/cdrom/preseed/ubuntu.seed boot=casper locale=es_ES
    bootkbd=es console-setup/layoutcode=es quiet splash --

  9.   jelpassenger cenahna

    Sarébu hampura, abdi henteu terang naon anu kajantenan, di akhir percikan éta ngagaduhan dua tanda hubung, sanés hiji.

  10.   jelpassenger cenahna

    Dinten ayeuna sanés dinten abdi, kuring ngagaduhan uteuk anu kentel, kandel pisan, tapi kandel pisan. Sadayana anu di luhur di luhur nyaéta pikeun Ubuntu.
    Mudah-mudahan éta tulisan kuring anu terakhir.

    1.    KZKG ^ Gaara cenahna

      Halo kumaha damang 😀
      Naon anu kajantenan nyaéta nalika duaan digabungkeun - dina urutan, aranjeunna tiasa ngahiji sareng katémbongna janten hiji.
      Nalika anjeun badé nempatkeun kode, pikeun nyingkahan naon waé masalah (anu sanés hiji-hijina masalah anu bentrok) anjeun tiasa nganggo tag «KODE» DIDIEU-ANJEUN PASANG-KODE «/ KODE» (ngarobih «sareng» janten «<" sareng ">» ... tanpa tanda petik).

      Kuring ngédit tulisan anjeun saencanna pikeun nempatkeun ieu, mugia anjeun henteu kapikiran.
      Salam 😀

  11.   David Segura M. cenahna

    Pos anu pikaresepeun pisan, ku cara disebatkeun yén program ieu aya dina Repository (sahenteuna dina Mint 10 éta, janten pastina éta ogé di Ubuntu) sareng éta tiasa dianggo pisan, gaganti anu sampurna nalika kuring nganggo YUMI dina windows.

  12.   jelpassenger cenahna

    Mo ngaganggu kuring pisan, sareng hatur nuhun kanggo inpormasi.

  13.   Oscar cenahna

    Data anu saé pisan kuring bakal tumut kana akun.

  14.   Franco cenahna

    Abdi gaduh masalah sareng Tuquito di Multisystem sareng kuring henteu terang kumaha teraskeunana ..

    Nalika kuring ngamimitian Tuquito ngalangkungan USB, anu katingalina ku kuring mangrupikeun latar hideung pesen sapertos kieu:

    «Punten nyayogikeun nami kanggo Cakram ieu, sapertos 'Debian 5.0.3 Disk 1':»

    .. Sareng nalika kuring nyerat henteu nanaon, siga anu henteu mikawanoh keyboard na. Abdi nyobian distro anu sanés sareng aranjeunna sampurna ..

  15.   Xalitriren cenahna

    Hatur nuhun.

    Pikeun ngagaduhan péso tentara Swiss anu langkung serbaguna sareng lengkep, éntri anu ngurus kumaha cara nyiptakeun Live USB anu saé booting di saloba komputer mungkin bakal saé, janten PC standar, Mac, ... (kalayan BIOS atanapi (U) EFI). Sigana aya sakedik inpormasi di luar sana (kuring henteu kantos ningali nanaon dina basa Spanyol). Anu pangsaéna anu kuring mendakan kuring nyalinna ieu di handap.

    Wasalam

    =====================

    Teu aya anu nyarios ieu teu mungkin sabab kuring bakal némbak anjeun. Saatos nyerat dua pituduh anu rada salah, kuring tungtungna parantos ngabenerkeun prosés kuring. Dina tulisan ieu mangrupikeun paréntah pikeun nyiptakeun linux USB drive sareng boot Ubuntu ti éta (sareng ogé refit dina macs).

    Léngkah 1 - USB Linux
    Ieu léngkah dimana urang ngadamel usb drive anu tiasa urang ngajalankeun linux. Dina raraga boot drive usb anjeun, bios pc anjeun kedah ngadukungana. Bios Mac (sanés efi) henteu ngadukung ieu, nanging pangguna mac tiasa nganggo refit, anu dibahas engké.

    Kéngingkeun sababaraha hal ieu:

    1. Konci USB (sahenteuna 1GB upami anjeun hoyong ngajalankeun Ubuntu)
    2. Fdisk (ieu dibarengan ku ubuntu, tapi henteu debian)
    3. grub-pc (ieu ogé paket ubuntu standar)
    4. Alat anu diperyogikeun pikeun nyiptakeun filesystems anu gendut (ieu dibarengan ku ubuntu tapi sanés debian)

    1.1 - Pormat
    Ieu bakal ngahapus sadaya data USB anjeun.

    Mimiti, unmount sadayana partisi dina USB drive anjeun.

    Buka terminal anjeun sareng:
    kode:

    sudo -s
    fdisk

    Ayeuna anjeun bakal gancang-gancang, badé ngédit peta partisi dina drive usb anjeun. Ayeuna lebetkeun paréntah ieu:
    kode:

    c
    u

    Naon anu dilakukeun ieu kedahna écés pisan saatos anjeun ngalebetkeun aranjeunna.

    Ayeuna, hayu urang ngadamel méja mbr énggal:
    kode:

    o

    Salajengna, hayu urang ngadamel sababaraha partisi. 4MB pikeun grub sareng sésana pikeun ubuntu sareng anu sanésna:
    kode:

    n
    p
    1

    + 4M
    n
    p
    2

    w

    Ayeuna urang kedah ngadamel filesystems. Buka disk manager favorit anjeun sareng pormat partisi 4MB salaku ext2 sareng anu sanés salaku fat32. Teras pasang duanana.

    1.2 - Linux dina USB

    Catetan: Grub henteu tiasa ngajalankeun leres nalika dianggo sareng komputer anu nganggo grub dipasang dina hard drive internal, khususna komputer mac.

    Ayeuna urang kedah masang grub kana drive usb. Anggo paréntah ieu:
    kode:

    cd
    sudo grub-install –root-diréktori =.

    Ayeuna buka deui disk manager deui sareng atur bendera bootable dina partisi 4MB.

    Léngkah 2 - Ubuntu dina USB Drive anjeun
    Ayeuna urang bakal nambihan ubuntu kana flash drive anjeun. Ieu bakal ngamungkinkeun anjeun boot kana ubuntu langsung tina flash drive anjeun. Candak ieu:

    1. Hiji cd live Ubuntu tiasa
    2. Ngeunaan rohangan bébas 700MB dina partisi gajih anjeun

    2.1 - Payil
    Laksanakeun ieu:

    1. Pasang partisi gendut anjeun
    2. Salin iso kana akar partisi gajih anjeun
    3. Sebut nami iso "Ubuntu.iso"

    Urang ayeuna gaduh iso disalin kana partisi gendut. Cemerlang.

    2.2 - Bootloader
    Laksanakeun ieu ayeuna:

    1. Pasang partisi ext4 2MB anjeun
    2. Pariksa naha anjeun ngagaduhan ijin nyerat pikeun partisi. Upami henteu, ngajalankeun léngkah salajengna salaku superuser
    3. Ngajalankeun «gedit» dina terminal
    4. Tuliskeun ieu:
    menu pilihan "Ubuntu Live ti ISO" {
    insmod gajih
    milarian.file /Ubuntu.iso root
    loop loop loop /Ubuntu.iso
    linux / casper / vmlinuz boot = casper iso-scan / filename = / Ubuntu.iso
    initrd /casper/initrd.lz
    }
    5. Simpen file ieu salaku /boot/grub/grub.cfg

    Léngkah 3 - USB Linux kanggo Macs
    Anjeun bakal peryogi:

    1. aksés ka Mac OS 10.4.6 atanapi engké kalayan idin luhur
    2. Pikeun pormat flash drive anjeun sareng partisi tambahan di akhir (16MB kedahna)

    Ieu léngkah-léngkah pikeun ngajantenkeun flash drive dina EFI Macs

    1. Unduh rEFIt ti dieu. Anjeun kedah nyandak anu dibungkus salaku gzip
    2. Pormat partisi katilu éta dina flash drive anjeun salaku hfs +. Ieu tiasa dilakukeun dina utiliti disk ku pormat salaku "Mac OS Extended". Anjeun tiasa lumayan milih salah sahiji waé, tapi kuring bakal nyarankeun henteu milih sistem file anu sénsitip.
    3. Salin folder «efi» anu nembé diunduh kana partisi hfs + (éta aya dina folder refit-bin-x.xx anu anjeun unduh tina tautan di luhur)
    4. Buka nepi ka terminal
    5. Laksanakeun file efi / refit / enable.sh. Ieu kedah anu dina flash drive, sanés anu dina disk. Naon anu dilakukeun ieu ngaberkahan rEFIt sahingga sarimbag Mac ngeunaan BIOS tiasa mendakanana.
    6. Reboot komputer anjeun nyekel konci opsi. Anjeun kedah terang naon anu kedah dilakukeun.

    Sakali dina menu rEFIt:

    1. Anjeun kedah boot linux tina HD (éta bakal ngagaduhan ikon drive flash beureum / oranyeu)
    2. PENTING: upami anjeun gaduh MBR non-standar dina HD # 1 internal anjeun, léngkah pamungkas bakal gagal. Teu aya jalan di sakurilingna. Hiji-hijina cara éta moal gagal nyaéta upami MBR anjeun standar upami anjeun parantos gaduh grub dipasang dina HD internal. Salaku conto: upami anjeun ngagaduhan windows dipasang dina HD internal sareng push boot tina HD (flash drive), windows bakal boot. Leres, kuring terang, Apple ngalakukeun padamelan **** anu nyonto BIOS.

    1.    nxs.davis cenahna

      Langkung saé upami anjeun damel tulisan ngeunaan ieu 😀

    2.    Aliana cenahna

      @Xalitriren
      Kontribusi anu saé, tapi sakumaha anu kuring carioskeun di luhur upami anjeun hoyong anjeun tiasa gaduh penlive nganggo Multisystem anu tos dipasang sareng pengkuh, anjeun tiasa gaduh sababaraha distro dina pena, sanaos ngan hiji anu tiasa janten pengkuh (anjeun tiasa milih anu anjeun hoyongkeun pengkuh).

      http://sourceforge.net/projects/multisystem/

  16.   Ngaregepkeun cenahna

    Kenangan gen ka-2 kuring henteu mikawanoh kuring.
    Kuring parantos nyobian di Elementary Luna Build ti Agustus sareng Ubuntu 12.10 tanpa hasil.
    Aya ideu alesanana atanapi solusina?

    1.    Marcos Torres cenahna

      pendriver atanapi mémori kedah aya dina sistem file FAT

  17.   Louis Carmona cenahna

    Ayeuna sayogi dina Arch Linux ngalangkungan AUR.
    Pamasangan:

    # yaourt -S multisystem

  18.   Edgardo cenahna

    Halo .. info na saé pisan, kuring masang éta sampurna tapi nalika kuring hoyong ngajalankeun éta kuring ngagaduhan tanda kasalahan: usser: edgardo sanés admin .. naon anu kuring tiasa lakukeun kusabab kuring sanés pangguna anu ahli, kuring énggal. . hatur nuhun!

    1.    Edgardo cenahna

      Abdi hilap nyebatkeun yén kuring gaduh LMDE 64bits ..

  19.   Edgardo cenahna

    Halo, solusina nya éta nempatkeun di terminal ..
    sudo usermod -a -G adm "$ USER"

    1.    Marcos Torres cenahna

      atanapi langsung éta ogé jalan, sahenteuna éta dianggo pikeun kuring usermod -a -G adm username

  20.   Andrés cenahna

    Halo, kuring bakal nyaritakeun ngeunaan kasus kuring, sadayana saé pisan kuring ngalakukeun sababaraha tés sapertos ngeunaan 8 panginten langkung-langkung kuring nyobian seueur distro sareng sadaya windows duanana lengkep sareng alit, tapi ayeuna kuring hoyong ngalakukeun konfigurasi sakumaha kuring hoyong kuring usb bootable, hanjakalna kuring henteu tiasa ngaformat deui sareng kuring henteu tiasa ngantepkeun ngalebetkeun éta nyambung sareng pegatkeun sambungan Kuring nyobian pormat éta duanana dina ubuntu atanapi windows sareng kadang kuring henteu tiasa mikawanohna teras henteu, ogé usb anu munggaran panginten kuring nyarios éta pisan lami sareng lirén damel.

    Nya kuring ngagaleuh anu sanés sareng naon saur anjeun kuring lakonan hal anu sami tapi ayeuna éta ngan ukur 3 kali kuring nyarios ka anjeun kumaha:

    Dina tés anu kuring lakukeun anu munggaran anu bootie sadayana saé pisan, anu kadua laun katilu anu langkung laun kaopat nyandak sakitar 25 mnt pikeun boot sareng anu kalima kumargi ngahontal 45 mnt teu aya asa-asa ti kuring sareng kuring formatna usb kuring dimuat deui sagalana deui sareng urang ngulang operasi sareng sami.

    Sareng dugi ka waktos kaopat nyobian pormat na, éta masihan kuring masalah anu sami deui, kuring yakin yén program ieu henteu didukung ku usb sabab tungtungna henteu kapake éta ngan ukur ngalayanan anjeun bari atanapi ngan ukur pikeun boot teras aranjeunna lirén damel kunaon Éta patarosan kuring, naon anu dipénta program ieu pikeun ngaruksak USB atanapi naha éta henteu ngijinkeun aranjeunna kanggo diformat deui sareng dina akhir sababaraha kali anjeun nyambungkeun atanapi mikawanoh éta sareng aya titik anu LED USB henteu hurungkeun, anjeun terang naon-naon sabab sapertos kieu kuring langkung resep neraskeun nganggo cd atanapi dvd.

    1.    Aliana cenahna

      Tip: ULAH nyampur kana penlive anu sami anu diciptakeun sareng Multisystem GNU / Linux distro sareng menangkeun kahirupan instalasi. Pikeun unggal sistem operasi, pulpén anu béda.

      Upami anjeun tiasa nempatkeun alat win, contona antivirus (Kaspersky live) dina pulpén sareng distro GNULinux, kuring parantos nyobian éta sareng éta tiasa dianggo.

      Sareng upami masalah tetep aya, cobian pena-pena anu sanés tina mérek sareng ukuran sanés.
      Ieu anu dicarioskeun ku batur anu parantos nyiptakeun puluhan penlives nganggo Multisystem.
      Kuring parantos nyobian sacara langsung sareng masang seueur distro kalayan utiliti ieu tanpa aya masalah.
      Kuring parantos nganggo distro modus langsung anu didamel sareng Multisystem sanés jam-jaman, tapi mangtaun-minggu dina pc tanpa hard drive, tanpa aya masalah.

      Turutan naséhat kuring pikeun nyiptakeun dua pulpen nganggo Multisuystem iso tina tautan ieu sareng pasang distro ti hiji ka anu sanés:

      http://sourceforge.net/projects/multisystem/

      Sareng maca ieu howto panjang tapi juicy:

      http://goo.gl/fBSV6o

      1.    Aliana cenahna

        Abdi hilap: Kuring parantos nyobian sareng nganggo MultiSystem ogé tina SD sareng kenangan mSD tanpa masalah.

        Janten jelas: anjeun teu kedah masang multi-sistem di distro anjeun.

        Upami kuring henteu ngajelaskeun nyalira sateuacanna, kuring bakal nyobian nyimpulkeun kumaha kuring ngalakukeunana (sistem anu valid pikeun distro naon, bahkan pikeun winbug $):

        1 Kuring unduh ISO MultiSystem tina tautan ieu:

        http://sourceforge.net/projects/multisystem/

        2 Kuring nempatkeun kana penlive (A) kalayan dd paréntah, unetbootin, naon waé anu anjeun pikaresep.
        Anggo pendrive sahanteuna 8 GB (Abdi nganggo 16 GB, dinten ieu aranjeunna murah pisan), langkung ageung, langkung seueur distro anu aranjeunna pas sareng langkung raoseun.

        3 Kuring ngaluncurkeun MultiSystem penlive (A) tina pc, (kuring ngulang, sahenteuna 8 GB).

        4 Kuring ngalebetkeun pendrive (B) anu sanés anu diformat dina FAT 32 (sanaos MultiSystem ogé tiasa pormatna) sareng hal anu munggaran anu kuring lakukeun nyaéta masang MultiSystem iso kana (B).

        5 Ayeuna, tina pena A atanapi B kuring nambihan isos distro ti hiji ka anu sanés.

        Tungtungna, urang henteu gaduh hiji, tapi dua rupa-rupa penlives. Sareng masing-masing dina gilirannana mangrupakeun generator penlive, ngagaduhan MultiSystem iso di masing-masing.

        Ayeuna anjeun ngan ukur peryogi salah sahiji penlives, disk atanapi pendrive sareng isos distros (sanaos utiliti na tiasa ngahubungkeun anjeun pikeun ngaunduh distro langkung saé ngabawa éta) sareng anjeun tiasa ngurilingan nyieun penlives ka sadayana 🙂

        Daptar distros anu didukung ageung:

        http://liveusb.info/dotclear/index.php?pages/os

        Tangtosna, upami versi anyar distro (Debian 7.5, Ubuntu 14, Mint 17) kaluar, anjeun kedah ngahapus pérsi lami (Debian 7, Ubuntu 13, Mint 16) teras nempatkeun anu énggal dina kalam.

        Tip: anjeun tiasa ngadamel salah sahiji distro anu teras-terasan, tapi ngan SATU per penlive, sareng upami urang nyéépkeun cukup rohangan (kuring nyarankeun minimal 1 GB, pikeun tiasa ngapdét program sareng nyimpen file dina distro éta).

        Hiji-hijina hal anu henteu didukung ku MultiSystem nyaéta ngamutahirkeun sistem. anjeun tiasa masang basa, ngapdet program, nambihan ekstensi browser, sareng sanés, tapi ULAH nyobian masihan distro anu pengkuh update aptitude atanapi pacman -Syu.

        Kuring miharep kuring parantos ngajelaskeun nyalira saé, sareng hapunten kana seueur tulisan. Tapi kuring mastikeun yén kuring geus lila ngagunakeun MultiSystem tanpa masalah.

        Kuring nyarankeun éditor tina situs ieu ngalakukeun tulisan anu langkung jero ngeunaan kagunaan ieu, kusabab éta pantes.

  21.   Marcos Torres cenahna

    Wilujeng sonten, kuring pangguna Multisystem, sering, khususna kanggo nyiptakeun liveusb anu pengkuh, tapi kuring perhatoskeun yén pikeun versi Debian anu pang anyarna sareng khususna diturunkeun tina cabang Debian 7, kegigihan henteu jalan, naha anjeun terang naon anu lumangsung ?

    1.    Aliana cenahna

      Sakumaha kuring parantos di luhur, kuring parantos lami nganggo MultiSystem sareng henteu masihan masalah éta pikeun kuring. Kuring nganggo éta pas pikeun masang Wheezy saprak kuring nyerat.

      Kuring parantos nga-instal kana Debian, tapi kuring sering nganggona tina penlive anu sanés.

      Percanten ka kuring: tibatan ngaco, unduh ISO MultiSystem, lebetkeun kana dua pena (sareng dd, unetbootin atanapi naon waé anu anjeun resep) sareng ti saprak éta cobian. Kuring parantos nyobian sapertos kieu sareng seueur pen drive sareng seueur distro tanpa aya masalah.

      Kuring bagikeun cara anu pangsaéna ngeunaan utiliti hébat ieu:

      http://goo.gl/fBSV6o

  22.   lengkungan cenahna

    Hatur nuhun pikeun skrip ieu, upami kuring tiasa ngartos.

  23.   fedu cenahna

    ABDI MEUNANGKEUN
    Kasalahan: xterm

    Abdi henteu terang naon anu tiasa janten

    1.    david cenahna

      Sanaos sababaraha bulan ka pengker solusi na dipasang di dieu pikeun anu henteu terang sudo apt-get install xterm -y

  24.   david cenahna

    Nya, mangbulan-bulan kuring nyobian ngerjakeun sistem ieu, hayu urang sebutkeun yén salami 2 atanapi langkung taun sareng sistem operasi anu béda; malah ngarobah pc di sawatara titik. pikeun alesan séjén. tapi kuring henteu acan tiasa NGASAR sareng NGECEUT, dina antarbeungeut éta ngan saukur teu nanaon, upami kuring ngeklik ikon anu aya cd anu aya hubunganna, kuring milarian .iso. Butuh sababaraha menit teras balik ka layar anu sami saolah-olah henteu nanaon, ku sabab éta éta tetep henteu tiasa dianggo pikeun kuring, nyatana kuring ngan ukur pormat sistem kuring, nempatkeun anu sanés sareng anu sanésna, upami kuring henteu tiasa ngan ukur nambihan .iso