Ngagunakeun paréntah dd

Paréntah dd (Definition Dataset) mangrupikeun alat anu saderhana, mangpaat, sareng héran gampang dianggo; Kalayan alat ieu anjeun tiasa ngalakukeun hal anu sami, dina alat: disk sareng partisi, sapertos program komérsial sapertos Norton Ghost, dina Windows atanapi program gratis sapertos CloneZilla, dina Linux, kalayan ngan ukur garis paréntah pondok.

Dasar Sintaksis:

Sintaksis paling dasar pikeun ngagunakeun paréntah dd nyaéta kieu:

sudo dd if=origen of=destino

Dimana upami hartosna "file input = file input", Nyaéta, naon anu anjeun hoyong salin na tina hartosna "file kaluaran = file kaluaran", Nyaéta, file tujuan (dimana data bakal disalin);asal na Tujuanana tiasa mangrupikeun alat (CD atanapi DVD reader, hard disk, floppy disk, pendrive, partition, jst.), File backup atanapi gambar disk, dll, tapi sanés folder atanapi subfolders.

Pikeun kalancaran panggunaan paréntah ieu, anu pangpayunna kedah jelas ngeunaan partisi / hard drive naon anu disebat dina Linux (contona / dev / sda1; / dev asalna tina device = device, dina basa Inggris). pikeun milarian sumber sareng tujuan disk / partisi, hal anu urang tiasa gampang mendakan kalayan paréntah sudo fdisk -lo sareng sababaraha program partisi grafis sapertos gparted. Sadaya inpormasi ngeunaan paréntah dd tiasa dikonsultasi sareng komando dd dd sareng inpo dd,

Paréntah ieu kedah dianggo kalayan ati-ati, sareng teras mariksa urutan sareng nami disk / partisi, sabab sapertos disk anu dikloning, éta mupus dina jiffy.

Sintaksis sareng paréntah pv: Nganggo paréntah dd ku sintaksis saméméhna ngagaduhan kakurangan, sabab éta paréntah ditangtoskeun pisan - éta henteu masihan inpormasi - sabab nalika dieksekusi, ajakan terminal tetep teu bergerak, janten kami henteu terang naon nyaéta naon anu kajantenan sareng sabaraha waktos deui kanggo bérés ngaéksekusi. Kasulitan alit ieu tiasa direngsekeun ku nambihan paréntah pv, (*) - anu bertindak salaku pipa terminal anu ngukur data anu ngalangkungan éta - kana sintaksis paréntah dd, janten ayeuna sintaksisna nyaéta:

dd if=origen |pv|dd of=destino

Hasilna, kami bakal kéngingkeun semacam bar kamajuan di terminal, inpormasi ngeunaan bait ditransfer, waktos éta parantos ngajalankeun sareng tingkat transfer, sadayana sacara real waktos.

(alf) - (~) └──┤ dd if = / devmmcblk0p1 | pv | dd of = / dev / mmcblk0p2 1,630GB 0:21:30 [1,12MB / s] [

Ogé nalika réngsé éta nunjukkeun kami statistik tingkat mindahkeun, total bait anu ditransferkeun sareng total waktos anu diperyogikeun pikeun mindahkeun sadaya data.

(alf) - (~) └──┤ dd if = / devmmcblk0p1 | pv | dd of = / dev / mmcblk0p2 10530816 + 0 rékaman dibaca <=> 10530816 + 0 rékaman ditulis 5391777792 bait (5.4 GB) disalin, 3873,48 s, 1,4 MB / s 5,02GB 1:04:33 [1,33MB / s] [<=> 10530816 + 0 rékaman dibaca <=> 10530816 + 0 rékaman ditulis 5391777792 bait (5.4GB) disalin, 3873,48, 1,4 s, XNUMX MB / s (alf) - (~) └──┤

(*) Pariksa sateuacan ngaéksekusi garis paréntah naon waé sareng sintaksis anu kadua ieu, yén kami ngagaduhan pv pv anu dipasang dina sistem, atanapi masangkeun upami urang henteu ngagaduhan éta: duanana sareng Synaptic.

Hayu urang tingali sababaraha conto praktis sareng pilihan tina paréntah ieu (dina versi na sareng trik anu dipedar di luhur ku paréntah pv):

A) Ngeunaan hard drive sareng partisi:

= Kloning hard drive:

Kalayan ieu kami bakal mengklon disk hda di hdb. (IDE disk):

sudo dd if=/dev/hda |pv|dd of=/dev/hdb bs=1M

Kalayan ieu kami bakal mengklon sda disk dina sdb. (SATA disk):

sudo dd if=/dev/sda |pv|dd of=/dev/sdb bs=1M

Kalayan pilihan bs = 1M, kahontal yén maca sareng nyerat dilakukeun dina blok 1 megabyte, (kirang, éta bakal langkung laun tapi langkung aman, sareng ku seueur résiko urang kaleungitan data sapanjang jalan).

Émut yén ku cara ieu disk dirékam "sapertos", MBR, tabel partisi, rohangan kosong, sareng sajabana ..., janten anjeun ngan ukur tiasa ngarékam dina disk anu ukuranana sami atanapi ageung.

= Tulis ngan ukur partisi kahiji (hda1) tina disk sumber kana disk anu dituju (hdb):

sudo dd if=/dev/hda1 |pv|dd of=/dev/hdb bs=1M

= Kaduruk sakabeh disk (hda) kana partisi kahiji (hdb1) disk anu dituju:

sudo dd if=/dev/hda |pv|dd of=/dev/hdb1 bs=1M

= Nyiptakeun gambar - tiasa bin atanapi iso - tina hard disk (hda), dina diréktori / bumi:

sudo dd if=/dev/hda |pv|dd of=/home/hda.bin

= Lengkep mupus inpormasi dina disk: pikeun ngalakukeun ieu, eusian disk ku karakter acak, lima kali. Moal aya tilas inpormasi dina disk:

for n in {1..5}; do dd if=/dev/urandom |pv|dd of=/dev/hda bs=8b conv=notrunc;

= Hapus partisi sareng disk sadayana tina alat naon waé:

sudo dd if=/dev/zero |pv|dd of=/dev/sdx (Full disk mupus)

sudo dd if=/dev/zero |pv|dd of=/dev/sdxa (Disk partisi mupus)

dimana: x nyaéta disk pikeun mupus, a nyaéta partisi pikeun mupus

Operasi ieu pohara kapaké pikeun mupus lengkep partisi mana waé, salian ti éta data anu bakal dihapus moal tiasa dipulihkeun, ku sabab éta mangrupikeun tingkat tingkat rendah sareng aman pisan, saé pisan contona contona nalika pendrives katépaan virus sareng urang jandéla anu dipikacinta.

B) Dina CD / DVD

= Nyiptakeun / Masangkeun gambar .iso tina CD (atanapi DVD)

Pikeun nyiptakeun .iso gambar tina CD dina diréktori / bumi:

sudo dd if=/dev/cdrom |pv|dd of=/home/imagendeCD.iso

Pikeun masang gambar .iso tina CD:

sudo mount -o loop imagedeCD.iso /mnt/home

= Cageur deui DVD goresan (Ieu henteu kéngingkeun sadayana DVD, dina hal ieu mung séktor anu tiasa dibaca). Éta ogé cocog pikeun hard drive anu rusak:

sudo dd if=/dev/cdrom |pv|dd of=/home/dvd_recuperado.iso conv=noerror,sync

Pilihan noerror tiasa nyingkahan kasalahan maca dina kaayaan naon waé.

C) Ngeunaan MBR sareng VBS:

= Salin / Balikkeun Master Boot Record (MBR):

Pikeun nyalin MBR:

sudo dd if=/dev/hda |pv|dd of=mbr count=1 bs=512

Pikeun malikeun MBR:

sudo dd if=mbr |pv|dd of=/dev/hda

= Bersihkeun MBR sareng tabel partisi urang:

sudo dd if=/dev/zero |pv|dd of=/dev/hda bs=512 count=1

= Ngabersihan MBR tapi henteu némpél tabel partisi, (gunana pisan pikeun mupus GRUB tanpa kaleungitan data dina partisi):

sudo dd if=/dev/zero |pv|dd of=/dev/hda bs=446 count=1

= Salin / Balikkeun Séktor Boot Volume (VBS):

Pikeun nyalin VBS:

sudo dd if=/dev/hda |pv|dd of=/home/sector_arranque_hda count=1 bs=512

Pikeun mulangkeun VBS:

sudo dd if=/home/sector_arranque_hda |pv|dd of=/dev/hda

D) Batur:

= Kaduruk gambar disk dina diréktori kami / bumi, ngaloloskeun kasalahan disk (gunana pisan pikeun disk anu bakal maot):

sudo dd conv=noerror if=/dev/hda |pv|dd of=~/home/imagen_disco_con_errores.iso

= Nyiptakeun file 1 Mb kosong:

sudo dd if=/dev/zero |pv|dd of=archivo_nuevo_vacio bs=1024 count=1024

= Nyiptakeun file pertukaran 2Gb:

sudo dd if=/dev/zero |pv|dd of=/swapspace bs=4k count=2048M
mkswap /swapspace
swapon /swapspace

= Ngarobih sadaya hurup kana aksara gedé:

sudo dd if=miarchivo |pv|dd of=miarchivo conv=ucase

Anggo paréntah dd ku program lingkungan grafis: Gdiskdump, mangrupikeun lingkungan anu grapik pikeun paréntah dd ieu anu ngagampangkeun tugas partisi clone atanapi disk, gancang sareng gampang. Éta tiasa didownload tina halaman https://launchpad.net/gdiskdump/ Sakali kami mukakeunana, kalayan idin root - sudo gdiskdump -, urang tingali yén programna gampil pisan dianggo, kumargi urang kedah nyarioskeun deui partisi atanapi disk kanggo diklon (Format Input) sareng tujuanana (Output Format)

 


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

43 koméntar, tinggalkeun anjeun

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.

  1.   ngepung84 cenahna

    Kuring ampir ngagaduhan panyalahgunaan diabetik paréntah dd.
    saliwatan, naon anu bakal bédana jeung dd_rescue?

    1.    EVER cenahna

      ddrescue sacara standar henteu lirén dina maca kasalahan sareng nyobian ku sababaraha cara pikeun milari deui inpormasi anu teu kabaca.

    2.    Sheko cenahna

      hahahha kuring ogé ngagunakeun paréntah dd pisan, éta jauh leuwih kuat tibatan anu kuring pikir.

  2.   Root87 cenahna

    Kuring mairan yén kuring yakin yén unggal pangguna panahan dina sababaraha waktos parantos dianggo

  3.   Alf cenahna

    @ sieg84, bédana nyaéta dd diganggu ku sababaraha kasalahan maca atanapi alat, dina hal ieu ieu moal kajantenan kusabab blok anu rusak bakal maca sababaraha kali sareng teras sareng anu salajengna, éta ogé nyayogikeun kaunggulan anu Kami tiasa ngajalankeunana sababaraha kali dina gambar anu sami sareng éta moal ngamimitian ti mimiti tapi bakal nyobian ngalengkepan.

    Peryogi disebatkeun yén dd_rescue kuring henteu kantos nganggona.

    1.    merlin debianite cenahna

      Naha aya GUI anu dilakukeun dina qt pikeun KDE anu nganggo paréntah ieu? atanapi naha kuring kedah mundur.?

      1.    Julio cenahna

        Gdiskdump langkung ti hiji GUI pikeun paréntah ieu (éta dumasar kana éta) sareng sanaos kuring henteu terang naha aranjeunna ngalakukeun éta dina qt (sigana mah) éta ampir pasti tiasa dianggo pikeun anjeun di KDE

    2.    ngepung84 cenahna

      hatur nuhun kana klarifikasi.
      Kuring ngan ukur nganggo dd_rescue pikeun nyalin ISO kana USB (kaseueuran kusabab dina wiki OpenSUSE aranjeunna kagungan éta).
      dd_rescue tu.iso / dev / sdX
      anu kuring resep nyaéta nunjukkeun palang kamajuan:
      http://box.jisko.net/i/110db781.png

  4.   krel cenahna

    Alfa:
    Kuring nembé ningali tulisan anu sami ieu dipasang dina Hatteras Blog. Sigana anjeunna henteu ngaraos parah ieu tapi kuring henteu terang, sahenteuna salaku sopan santun bakal langkung saé ningali éta. Kitu ogé anjeunna ngéléhkeun dina posisi wéb.

    Kuring henteu hoyong nyiptakeun dilema ku ieu, tapi dina pandangan heula artikel siga 95% idéntik kecuali pikeun tangkapan layar terminal anu anjeun parantos adaptasi. Anjeunna malah nyebatkeun sumberna.

  5.   merlin debianite cenahna

    Matak kuring ngaku yén | pv | henteu terang anjeunna.

    Krel Jigana sumberna aya dina ubuntu wiki atanapi salam Arch.

  6.   Alf cenahna

    @krel, hal linux ieu:

    Sapanjang perjalanan kuring di dunya ieu kuring parantos maca sareng ngempelkeun hal-hal, kuring gaduh buku catetan anu langkung ti 400 tulisan anu kuring pasang di Ubuntu Mexico, anu mangrupikeun komunitas dimana kuring paling nyumbang dina jaman mimiti kuring, hanjakalna hal-hal tiasa diulang, upami anjeun marios jumlahna ageung masangkeun dina jaring, aranjeunna ampir sami dina urutan anu sami, hal éta anu paling pondok.

    Kuring tiasa nyebarkeun 5 tulisan sanés dina saminggu sareng anjeun tiasa mendakan anu sanés atanapi sami, alesanana? ubuntu paling seueur forum / blog dina net.

    Sanés hartosna kuring bakal aya dilema, sareng, upami pangurus nganggap ngahapusna, éta moal nyigeung atanapi ngaganggu kuring pisan, kuring nuturkeun aturan sareng anu kieu, diantara catetan 8 kuring yén kuring henteu ngagaduhan urutan) Kuring milari nambihan hal pikeun nyingkahan kabeneran.

    Wasalam

    1.    krel cenahna

      Éta henteu misteri pikeun saha waé anu paling ngan ukur 10% tina eusi anu dihasilkeun dina wéb nyaéta anyar. Sareng anu 90 sanésna diduplikasi, diperbarui atanapi disalametkeun, sareng kuring henteu nyatakeun yén ieu kirang penting, sabalikna, éta mangrupikeun bentuk panyebaran élmu.

      Nanging, dimana kuring lirén mangrupikeun hal anu sanés. Upami anjeun gaduh blog jinis ieu aya motivasi pribadi pikeun ngabantosan komo panginten nampi pangakuan pikeun éta. Dina waktos anu sami kuring yakin yén kaseueuran anu nyerat eusi ngeunaan Perangkat Lunak Gratis satuju sareng ideu ngabagi. Nanging, tong hilap yén bahkan lisénsi paling luhur sapertos BSD nyungkeun pangakuan.

      Ogé, rujukan mangrupikeun cara ku sababaraha mesin pencari sapertos google ningkatkeun posisi halaman wéb. Kuring ngan ukur nyarios, kusabab matéri éta dianggo salaku minimal syukur, kuring bakal ngarujuk kana karya éta.

      Kuring pikir éta saé pisan anjeun bagikeun, tapi naon anu anjeun rugi ku masihan rujukan? Pikirkeun upami tina blog anu sanés kalayan posisi anu langkung saé tibatan ieu, eusi desdelinux diduplikasi tanpa dirujuk, akhirna aranjeunna bakal ngubur blog ieu.

      Hatteras nyebarkeunana 10 dinten ka pengker sareng kacuali anjeunna ngaluarkeunana tina buku catetan anjeun atanapi anjeun Luis Puente, kuring henteu tiasa ngartos naon anu anjeun carioskeun, éta ampir sadayana tékstual. Teu dipikaresep tapi henteu mustahil.

      Tapi teu nanaon, hal semacam ieu kajadian. Sareng kuring henteu terang, pikeun étika pribadi sareng kolaborasi sareng batur sapagawean kuring bakal ningali anjeunna. Éta terserah anjeun, sigana mah Hatteras henteu nganggo cara ieu ogé, sabalikna.

      1.    msx cenahna
  7.   Anu sateuacanna cenahna

    Hmm… Abdi ngadamel dd if = file.iso tina = / media / hard disk… ku salah 😛
    naon cara pikeun cageur file tina hard drive ???

    1.    meriah cenahna

      Anjeun tiasa nganggo Testdisk

    2.    merlin debianite cenahna

      Babaturan parantos kajantenan kuring panginten nganggo testdisk atanapi ku distro live khusus pikeun nyalametkeun data. Rekomendasi kuring pikeun ngadamel cadangan kanggo waktos sanésna saprak nganggo paréntah éta mangrupikeun hal anu pikasieuneun dina dinten rookie kuring pikeun pormat sadayana hard disk tanpa hoyong sareng ayeuna balikan deui sacara saé ...... Henteu perlu disebatkeun, henteu ogé grub dimimitian.

  8.   Raul cenahna

    Naha aya anu tiasa nyarioskeun naon paréntah anu kedah dianggo pikeun ningali kamajuan nyalin sareng paréntah dd, anu hartosna nyaéta ningali palang kamajuan sareng% anu parantos nyalin.

    slds

    1.    Julio cenahna

      Sobat! nambahan paréntah pv. Dina tulisan anu sami ieu, anjeunna nyarioskeun ampir di awal sareng ngajelaskeun kumaha cara ngagunakeunana. Baca deui

  9.   Pedro cenahna

    ngagunakeun paréntah ieu:
    dd upami = / dev / sdc | bzip2> /media/Elemen/iso.gz
    Kuring parantos tiasa ngadamel gambar iso tina disk 16Gb sareng nyimpen kana disk 400Gb.
    Tapi kuring henteu terang naon paréntahna pikeun mulangkeun gambar éta ka disk 16GB aslina atanapi ka kapasitas anu sanés

  10.   Luis Rodriguez cenahna

    patarosan

    anggo paréntah ieu pikeun
    kanggo n dina {1..5}; ngalakukeun dd if = / dev / urandom | pv | dd of = / dev / hda bs = 8b conv = notrunc;
    pikeun disk 2TB
    teras kuring cicing di konsol anu sapertos kitu
    >
    Naha kuring ngajalankeun paréntah anu sanés atanapi sabaraha lami prosésana tiasa dilakukeun?

    hatur nuhun sareng teraskeun

    1.    Jazb cenahna

      Aya typo dina kanggo… leungit di tungtung garis «; parantos »cicing« kanggo n dina {1..5}; ngalakukeun dd if = / dev / urandom | pv | dd of = / dev / hda bs = 8b conv = notrunc; parantos »

  11.   henry salazar cenahna

    tulisan anu saé pisan .. .. Kuring badé ngamalkeun… salam sobat

  12.   Marcos_tux cenahna

    Mangpaat pisan, éta ngabantosan kuring pisan nuhun

  13.   EDFR cenahna

    Alus Alf. Nuhun kana inpo na.

    Hiji patarosan. Naha aya cara pikeun nyalin ukur bagian tina disk sumber? Kasus na, upami kuring gaduh disk 120Gb anu ngan ukur 25Gb dianggo sareng kuring hoyong ngadamel salinan ka disk 40Gb, kuring ngan ukur resep niron ruang anu dianggo (25Gb), naha aya jalan sareng paréntah ieu?
    Hatur nuhun sateuacanna.

    1.    yukiteru cenahna

      Éta bakal langkung saé pikeun anjeun nganggo rsync, kalayan paréntah rsync -av / path / to / origin / path / to / takdir anjeun bakal parantos nyadangkeun sadaya idin anjeun ku idin anu saluyu.

    2.    yukiteru cenahna

      Maksad abdi: "sadaya file anjeun kalayan ijin anu cocog"

  14.   SILIH cenahna

    Dear, naha aya anu terang naha nalika nempatan paréntah dd, éta ngan ukur ngahontal 4.2GB sareng nunjukkeun yén file na ageung pisan? Mangrupikeun gambar disk 250GB sareng lebet kana disk luar 1TB.

    sudo dd if = / dev / sda | pv | dd of = / home / fox / backup.iso

    1.    Penculik cenahna

      Éror 4Gb nyaéta masihan anjeun sabab anjeun nyobian ngadamel cadangan dina partisi sareng fs FAT16

  15.   Bern cenahna

    Naon blog alus. Éntri pisan mangpaat. Kuring parantos ningali panggunaan paréntah ieu di tempat sanés, tapi aranjeunna henteu ngajelaskeun nanaon. Hatur nuhun.

  16.   Carlos Torres cenahna

    Halo, kuring gaduh mesin suntikan anu program na leungit kusabab aranjeunna ngagantikeun tumpukan bios, kami henteu gaduh cadangan tapi kami gaduh mesin anu sami, éta ngan ukur ngagaduhan port floppy sareng serial sareng paralel, kumaha kuring tiasa ngadamel cadangan mesin ieu pikeun dimuat dina anu sanés, mugia anjeun tiasa ngabantosan kuring hatur nuhun

  17.   Ernesto cenahna

    Kuring ngan ukur hoyong nyalin partisi tanpa mimitian ti LIVE CD. Misalna kuring gaduh disk sareng / dev / sda1, / dev / sda5, / dev / sda6 sareng kuring hoyong ngadamel salinan ka / dev / sda5 ti disk / dev / sdb1 anu sanés

    paréntah nyaéta dd upami = / dev / sdb1 tina = / dev / sda5 bs = 1M ????

  18.   Peter Lobato cenahna

    Halo kumaha kabarna. Kuring ogé cicing di Guadalajara.
    Tulisan anjeun ngeunaan paréntah DD menarik pisan. Abdi hoyong nyobian sababaraha sebaran Linux, khusus Archlinux, tapi kuring henteu acan tiasa nganggo paréntah DD sareng nyalin Archilinux ISO anu kuring parantos unduh kana USB stick. Kuring henteu weruh naha anjeun tiasa ngalangkungan kuring pikeun ngamimitian ku ieu. Hatur nuhun, Pedro lobato

  19.   Victor cenahna

    Kusabab nalika iso kacatet ku paréntah "dd" éta ngan ukur dianggo pikeun boot dina sababaraha PC?
    Exp. Kuring gaduh 2 laptop sareng teu saurang ogé boot bot iso tina sebaran linux naon; tapi sabalikna, éta boot dina PC desktop lami kalayan idle disk

    1.    seb cenahna

      Hal anu pangsaéna nyaéta maénkeun éta aman nganggo unetbootin, kalayan dd kuring ogé parantos ditaroskeun kunaon kadang-kadang henteu tiasa dianggo.

      1.    meriah cenahna

        Sigana mah éta henteu gumantung kana DD tapi kana ISO. Hal anu sami sareng Unetbootin, éta henteu tiasa dianggo kalayan saé pisan distribusi.

  20.   Victor cenahna

    Kadang-kadang éta tiasa dianggo dina sadaya PC tapi anjeun kedah nambihan mbr sareng syslinux kana usb kana prosésna; tapi ieu panjang sareng pikaboseneun.
    Bagéan anu gampang ngeunaan unetbooting

    Ati-ati: éta sanés iso atanapi dd pikeun kuring, éta cara anjeun ngarékamna.

  21.   Danny cenahna

    Kuring ragu upami kuring nganggo paréntah ieu:
    sudo dd upami = / dev / nol tina = / dev / diskdrive
    Daripada ieu, format tingkat handap sami atanapi langkung lami ti ieu:
    sudo dd upami = / dev / nol tina = / dev / diskdrive bs = 1M ..

  22.   arg0s cenahna

    Naha anjeun tiasa nganggo paréntah dd pikeun ngahapus file anu khusus?

    contona

    dd if = / dev / urandom of = / home / myfile delete

  23.   arg0s cenahna

    kalayan bs = 1M janten langkung gancang

  24.   alex cenahna

    Sareng upami kuring badé ngadamel salinan anu pas tina hiji disk ka disk anu sanésna, kalayan sadaya partisi na (swap, sda ...) sareng duanana disk sami, tapi hiji dina PC sareng anu sanésna dina NAS ngalangkungan jaringan ????
    Gracias

  25.   Gerardo cenahna

    Koméntar, kuring nganggo nganggo status = kamajuan di tungtungna sareng kuring henteu kedah pv, janten debian tiasa dianggo pisan pikeun kuring pikeun ningali kamajuan.
    Sareng anu kadua, aya cara pikeun ngan ukur data sareng henteu sadayana unit, sabab upami éta nyaéta disk 2TB sareng kuring ngan ukur nganggo 100 GB, abdi peryogi sadayana rohangan éta. Naha aya cara pikeun nyadangkeun 100GB éta? Sareng nalika kuring ngalirkeun ka médium sanés éta tiasa janten disk anu langkung alit panginten salah sahiji 500?

  26.   Alejandro cenahna

    Tulung !!!
    Laksanakeun paréntah
    dd upami = cbpp-9.0-amd64-20170621.iso tina = / dev / sdb

    sadayana saé ... tapi ayeuna kuring hoyong nganggo usb salaku unit panyimpenan sareng ...

    USB henteu dipasang, éta henteu némbongan bahkan dina GParted.

    Naha aya anu terang naon anu kuring tiasa lakukeun.

    PS: anu janten program anu pangsaéna pikeun mulangkeun inpormasi tina cakram sareng CD DVD….

    1.    henteu aya namina cenahna

      anjeun kedah ulang tés partisi nganggo Fiskisk