Ngahapus tempat sampah ku Shred

abon-abon

Nalika urang ngahapus file tina hard drive urang (ku paréntah rm, contona), inpormasi anu dikandung dina éta tetep aya dina perangkat keras sanaos sistem operasi ngawartosan yén file parantos dihapus.

Ieu lumaku pikeun ngabersihkeun data (riwayat, jst.) Anu dilakukeun ku panyungsi wéb ngalangkungan pilihan dina ménu na. Sadaya inpormasi ieu gampang dipulut ku program sapertos kitu tés disk o potorec.

Ieu, anu dina sababaraha waktos tiasa janten sumber anu saé gunana pikeun urang, tiasa dina kasempetan anu sanés tiasa nyandak deui inpormasi tina komputer urang anu sacara éksplisit hoyong dileungitkeun sacara lengkep. Kasus anu sering nyaéta nalika urang badé ngical komputer urang sareng pastikeun yén teu aya anu tiasa ngala deui data tina éta.

Pikeun hapusan file anu aman, diantara anu sanésna, paréntah éta abon-abon.

Dikeroyok nyaéta kagunaan pikeun ngahapus file anu aman anu nimpa file kalayan karakter acak sareng pola anu ngajantenkeun inpormasi anu aya di jerona janten sampah.

Jumlah kali nimpa dieusian ku pilihan n "nomer". Pilihan sanésna nyaéta -z ngalakukeun salah sahiji nol nimpa terakhir, -v pikeun nginpokeun kami ngeunaan prosés na -u pikeun mupus file saatos ditimpa.

Rada hésé ngagunakeun paréntah abon-abon pikeun tiap file. Salajengna, éta henteu meta dina diréktori. Pikeun ngajantenkeun panggunaan langkung raoseun, urang tiasa neraskeun ku ngirim sadaya inpormasi anu urang hoyong pupus ka tempat sampah (kalebet inpormasi sénsitip) sareng, unggal-unggal urang hoyong nganggo skrip ieu:

#! / bin / bash path_to_trap = $ HOME '/. local / share / Trash / files' # Ngarobih nilai nilai Separator internal_ifs = $ IFS IFS = $ (echo -en "\ n \ b") cd $ path_to_trap # Mimiti mupus sadaya file kanggo f dina $ (panggihan. -Tipe "f") hayu ngantep length__string_fragment = `expr length $ f`-1 file = $ path_to_string $ {f: 1: $ length__string_fragment} shred -n3 -v -z -u $ file echo $ file parantos # Cabut diréktori kanggo diréktori dina $ (ls -a) lakukeun upami [["$ diréktori"! = "." && "$ diréktori"! = ".."]] teras rm -r $ diréktori fi parantos dilakukeun #Restore IFS nilai IFS = $ nilai_ifs kamandang "Akhir penghapusan (pencét pikeun neraskeun)" baca # ----- - -------------------------------------------- - --------

Dina Debian 6 sareng 7, jalur pikeun sampah nyaéta anu dituduhkeun dina variabel path_to_ sampah. Upami éta bénten dina distro sanés, anjeun kedah ngagentos ieu dina naskah.

Pikeun ngabersihan disk anu bersih, urang tiasa nyiptakeun diréktori dimana urang tiasa nampi sadayana data "disumputkeun", teras ngalihkeun ka tempat sampah teras nerapkeun skrip ieu.

Kuring miharep éta aya gunana pikeun anjeun.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

8 koméntar, tinggalkeun anjeun

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.

  1.   elav cenahna

    Pikaresepeun! 🙂

  2.   xino93 cenahna

    mangpaat pisan, hatur nuhun.

    1.    danield salami cenahna

      Abdi resep anjeun kéngingkeun éta manpaat

  3.   RAW-Dasar cenahna

    Hébat! .. .. hatur nuhun kanggo dibagi ..

    Pikeun tetengger .. 😉

    1.    danield salami cenahna

      :;

  4.   Ésau cenahna

    langkung saé, langkung kuat sareng anjeun ogé tiasa mupus diréktori lengkep: masang paket hapus aman, sareng paréntah "file srm" ngajantenkeun file ngaleungit. Sareng "srm -r diréktori" naksir diréktori sareng naon waé anu aya di dinya.

    * 1 pas kalayan 0xff
    * 5 pas acak.
    * 27 pas kalayan nilai-nilai khusus anu ditetepkeun ku Peter Gutmann.
    * ngaganti nami file ku nilai acak
    * file anu dipotong

    1.    danield salami cenahna

      Abdi henteu terang anjeunna, Essaú, tapi anjeunna katingalina langkung saé tibatan abon. hatur nuhun

  5.   BryanDG cenahna

    Nyarios ngeunaan Shred Abdi hoyong bagikeun ménu jasa anu kuring damel pikeun KDE anu bakal ngahapus file anu dipilih
    tautan kana kode http://paste.desdelinux.net/4820

    Kuring ngajelaskeun bagian tina exec = dihandap:
    -mv% f% u: nyaéta ngarobih nami file (s) contona tina foto01.jpg janten foto01.jpgtxt.jpg.mp4.rar.zip.mov.mov.ar (ieu kanggo masihan sakedik langkung kaamanan nalika ngahapus)
    -shred -n 3 -z% u.txt -u: dimana -n 3 nimpa file anu dirobih deui 3 kali ku mv (% u) sareng -u nyaéta saurna saatos nimpa file éta sacara permanen bakal ngahapus (tanpa ngalangkungan wadah sampah).

    jalur dimana file kedahna nyaéta:
    /home/USUARIO/.kde/share/kde4/services/ (dimana USER mangrupikeun nami folder pribadi anjeun)

    file extension is .desktop (Kuring parantos shred.desktop pikeun éta)

    Nya kuring hoyong bagikeun kode kuring, aranjeunna ngawartosan nanaon :)

bool (leres)