Jadwalkeun tugas anjeun kalayan gampang di GNOME kalayan Jadwal GNOME

Abdi nembé nyarios kumaha ngajadwalkeun tugas urang di KDE ngagunakeun alat proprietary anu kalebet lingkungan Desktop anu populér, sareng dina tulisan anu sami, pangguna naros ka kuring naha aya anu mirip pikeun Ubuntu.

Ubuntu nganggo seuseueurna aplikasi GNOME, janten hal anu logis nyaéta milari alat anu ngahiji sacara saé sareng Lingkungan Desktop éta. Mémang, alat éta aya sareng disebut Jadwal GNOME, janten urang bakal ningali kumaha jalanna.

Pasang Jadwal GNOME

Hal kahiji anu urang lakukeun nyaéta masang. Kusabab alatna sayogi ngalangkungan Repository, urang muka terminal sareng nempatkeun (dina kasus Ubuntu):

`$ sudo apt-get install gnome-jadwal`

Pikeun ArchLinux sareng turunanana:

`$ sudo pacman -S gnome-jadwal`

Sakali alatna dipasang katingalina sapertos kieu:

Jadwal Gnome

Kumaha cara ngagunakeun Jadwal GNOME

Kami gaduh 3 cara pikeun nambihan tugas anu dijadwalkeun anyar:

** Tugas anu teras-terasan **: Mangrupikeun tugas anu bakal teras-terasan diulang. Urang tiasa milih antara sababaraha pilihan anu parantos ditangtoskeun atanapi sacara manual netepkeun waktos, tanggal sareng anu sanés.

Tugas ngulang

Tugas ieu ditulis dina crontab pribadi unggal pangguna, sabab urang tiasa tingali di handap ieu:

Crontab Pribadi

** Tugas anu henteu ngulang deui **: Ieu sakuduna dituju janten tugas anu sering dilakukeun, tapi henteu sering.

Tugas sakali waktos bakal ngajalankeun tina folder anu dijalankeunana GNOME Penjadwal (biasana folder bumi)

gnome-jadwal-norepeat

** Tina Citakan **: Témplat henteu sanés mangrupikeun konfigurasi anu tiasa urang tangtukeun sateuacanna nalika ngadamel salah sahiji dua padamelan anu saencana.

Sakali tugas-tugasna ngonpigurasi pikeun desktop kami, urang bakal ngagaduhan hasilna sapertos kieu:

gnome-jadwal-siap

Gambar samemehna nunjukkeun kumaha pamrograman tugas urang siga kumaha urang mencét kana tombol na Maju. Urang ogé tiasa milih tugas sareng ngaluncurkeunana iraha waé anu dipikahoyong 😉

Dina kasus ArchLinux, urang kedah masang (sapertos anu parantos kami tampilkeun dina kiriman KDE), ** cronie ** supados aplikasi tiasa dianggo. Sareng sakumaha anjeun tiasa tingali, éta mangrupikeun aplikasi anu cukup saderhana dianggo sareng gampang pisan dipikaharti. Kuring miharep éta mantuan anjeun.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

9 koméntar, tinggalkeun anjeun

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.

  1.   Andrew cenahna

    Ngajalankeun dina kayu manis?

    1.    elav cenahna

      Nya tangtosna! 😉

  2.   TRyo cenahna

    Abdi teu tiasa milarian kanggo sabab dibuka !!!

    1.    TRyo cenahna

      sudo zypper masang gnome-hédule
      punten

  3.   peterczech cenahna

    Elav nganggo Gnome, Kayu manis atanapi Budgie Desktop? Akhirna: D ...

    1.    elav cenahna

      Ha! Tong ngaku kameunangan sobat gancang, kuring gaduh GNOME sasarengan sareng KDE / BE: Cangkang dina PC damel kuring kanggo ékspérimén sareng ningali hal-hal énggal dina GNOME 3.16 .. dina komputer pribadi kuring salawasna KDE.

      1.    peterczech cenahna

        Nya, tapi sateuacan anjeun ngan ukur gaduh KDE, janten parobihanna bakal datang sabab nalika anjeun mimiti nguji éta mangrupikeun waktos ... Hal anu sami kajadian sareng XFCE ti mana anjeun angkat ka KDE ... Diuji di dieu, diuji di dinya: D.

      2.    peterczech cenahna

        Jujur, kuring parantos badé sareng Debian sareng mimitian nganggo Jessie sareng Gnome-Shell: D.

      3.    Juan Carlos cenahna

        @ Petercheco = Liwat… .hahaha.