Béréskeun Sadayana masalah anjeun sareng Touchpad

Halo, kumaha babaturan?

Anggo ArchLinux (anu seueur terang hehe), éta kajadian éta touchpad tina laptop kuring (Synaptics touchpad) jalan normal, nyaéta, kuring ngalirkeun ramo ka daérah éta sareng panunjukna bergerak, tapi éta henteu ngagulung sacara vertikal, bahkan nalika kuring mencét ku jari daérah tiasa diklik atanapi naon waé anu sami.

Faktanya nyaéta kuring kedah sacara manual ngonpigurasikeun touchpad, sareng ieu sababaraha léngkahna 😉

1. Buka terminal.

2. Dina éta tuliskeun hal-hal ieu:

sudo kate /etc/X11/xorg.conf.d/10-synaptics.conf

Éta bakal naroskeun kecap akses anjeun, aranjeunna nyerat teras pencét [Lebetkeun]

3. Dina dokumén atanapi file téks anu bakal dibuka, aranjeunna kedah nempelkeun ieu naon anu kuring tinggalkeun IEUH.

4. Sakali éta macét di dinya, aranjeunna nyimpen teras nutup éta.

5. Siap, reboot sareng anjeun kedah gaduh touchpad sapinuhna 😀

Upami anjeun hoyong parobihan, mamang, patarosan atanapi naon waé, wartosan kuring.

Wasalam


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

42 koméntar, tinggalkeun anjeun

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.

  1.   Holmes cenahna

    saé dica, abdi badé nyerat dina buku catetan!
    vlwfwi, Holmes

  2.   Carlos cenahna

    Saé pisan, kuring bakal nyobian. Hatur nuhun.

  3.   Maxi cenahna

    Ieu pikeun ngaktipkeun multitouch pad? Kuring gaduh multitouch diaktipkeun pikeun ngagulung, tapi henteu ngazum. Abdi ogé pangguna ArchLinux, kuring wareg pisan kana distribusi ieu saatos ngabobol 2 ubuntus sareng 1 debian haha ​​🙂
    Salam!

    1.    KZKG ^ Gaara <"Linux cenahna

      Touchpad kuring henteu ngagaduhan dukungan multitouch, nyaéta konfigurasi ieu anu kuring lebetkeun ngamungkinkeun anjeun ngagulung dina dua cara:
      - Gesekkeun jari anjeun dina bagian atanapi daérah touchpad anu dimaksad kanggo ngagulung (sisi katuhu anu gaduh garis alit ...)
      - Upami anjeun nempatkeun 1 ramo, nempatkeun 2 ramo dimana waé dina touchpad teras geser ka handap sareng ka luhur, anjeun bakal ningali kumaha gulungna.

      Naha ieu anu anjeun hartosna?

      Salam 🙂

      1.    Maxi cenahna

        Persis, ngagulung ku 2 ramo sigana mah multitouch. Kuring parantos ngaktipkeun gulung nganggo 2 ramo sareng anu di katuhu tina touchpad, tapi kuring ogé tiasa ngazum sareng 2 ramo dina gaya iphone (diuji dina win7), tapi dina Linux kuring henteu acan tiasa ngajalankeun éta. Ayeuna kuring nuju dina komputer kanggo ngalereskeun, tapi teras kuring masihan anjeun 10-synaptics.conf, anu sakedik langkung pondok tibatan anjeun.
        Surak! 😉

        1.    KZKG ^ Gaara <"Linux cenahna

          Abdi ngartos anjeun, gulung anu anjeun sebatkeun mangrupikeun gulung sirkular, leres? Dina conf anu kuring nempatkeun aya garis pikeun ngagulung ieu, anjeun ngan kedah ngaganggu aranjeunna, ngabalikan sareng ngawartosan upami éta tiasa pikeun anjeun.
          HAHAHA enya ... milikna lumayan lega HAHAHA ... kuring nyobaan nutupan sadayana HAHAHA

          1.    Maxi cenahna

            Hebat, kuring henteu terang ngeunaan ngagulung sirkular, ayeuna kuring aktipkeun sareng kuring bakal béjakeun ka anjeun 🙂
            10-synaptics.conf kuring ngan ukur kieu:
            Section "InputClass"
            Identifier "touchpad catchall"
            Driver "synaptics"
            MatchIsTouchpad "on"
            MatchDevicePath "/dev/input/event*"
            Option "VertEdgeScroll" "True"
            Option "TabButton" "0"
            Option "TapButton1" "1"
            Option "TapButton2" "2"
            Option "TapButton3" "3"
            EndSection

            Sareng éta kuring ngagaduhan gulung dina sisi katuhu sareng ngetok (sigana mah éta disebut éta) pikeun diklik.
            Gulung sareng 2 ramo kuring diaktipkeun tina konfigurasi xfce.
            Surak! 🙂

            1.    KZKG ^ Gaara <"Linux cenahna

              ????
              Untung, kuring sanés ahli anu jauh tina éta tapi aya mamang didieu kuring 🙂


          2.    Maxi cenahna

            Gulung sirkular henteu tiasa dianggo pikeun kuring, kuring kedah ngagentos garis anu nyebatkeun Option "CircularPad" "0"
            Sareng kuring ngan ukur ningali yén anjeun nganonaktifkeun ngagulung horisontal nganggo 2 ramo, naha éta tiasa dianggo sakaligus atanapi tiasa duanana diaktipkeun babarengan?
            Surak! 😉

            1.    KZKG ^ Gaara <"Linux cenahna

              Ah, muhun yeuh hehe ... 0 = dinonaktipkeun 😀
              Gulung horisontal sareng dua ramo henteu dianggo pikeun kuring, tapi panginten kusabab touchpad kuring henteu ngamungkinkeun ... teu aya ide, kuring nempatkeun garis-garis éta ngantisipasi yén éta bakal dianggo pikeun batur 😉


            2.    elkin fernando cenahna

              Halo, anjeun tiasa ngabantosan abdi pikeun ngabéréskeun touchpad kuring dina kali linux, klik kénca henteu tiasa dianggo pikeun kuring sareng kuring ngan ukur tiasa ngalakukeun ku klik katuhu pikeun milih.
              Kuring tetep katala, hatur nuhun.


  4.   Kampak cenahna

    Karunya! Bisi kuring henteu aya anu robih ...: S
    Kami bakal tetep nyobian xD

    1.    KZKG ^ Gaara <"Linux cenahna

      WTF… endah pisan, kuring parantos ngetés na langkung ti hiji laptop sareng éta parantos hasil 🙁
      Hapunten rerencangan ..

  5.   gkahn cenahna

    Hache, kuring ngamimitian ku Arch, sareng mimitina hal anu sami kajadian ka kuring, kuring angkat ka wiki sareng éta ngawartoskeun kuring yén kuring kedah masang xf86-input-synaptics, saatos éta kuring nempatkeun naon anu muncul dina témpél anu dibagikeun ku @ KZKG ^ Gaara <"Linux sareng sadayana sampurna.

    Salam!

    1.    KZKG ^ Gaara cenahna

      Nuhun 😀
      Pikaresepeun pikeun terang yén éta hasil pikeun anjeun 🙂

      Salam sareng wilujeng sumping di blog 😉

  6.   Carlos cenahna

    Patarosan anu kuring hoyong terang naha anjeun tiasa ngaktipkeun zum ku cara naon waé nalika ngadamel pilécis dina touchpad?

    1.    KZKG ^ Gaara cenahna

      piléos? Hapunten, abdi henteu ngartos anjeun 🙁

  7.   Horacio cenahna

    hiji patarosan konfigurasi tiasa dianggo saé pikeun kuring dina debian kuring ka hiji titik kumargi kuring henteu tiasa ngajantenkeun ngagulung sababaraha browser naék sareng ka handap kuring henteu terang kumaha disebatna sacara téhnis. anjeun bakal ngagaduhan ide kumaha ngajawabna?
    salam sareng blog anu saé pisan

    1.    KZKG ^ Gaara cenahna

      Ieu kusabab konfigurasi upami kuring émut leres kuring netepkeun supados gulung atanapi gerakan nangtung (ti luhur ka handap sareng sabalikna) éta ku 2 ramo. Pasang 2 ramo dina touchpad teras pindahkeun duanana ka luhur sareng ka handap dina waktos anu sasarengan, ngawartosan upami éta tiasa pikeun anjeun.

      Salam 🙂

      1.    Horacio cenahna

        anjeun leres éta tiasa dianggo ku 2 ramo, naha anjeun émut kumaha ngarobihna janten hiji jari?
        hatur nuhun sareng salam

        1.    KZKG ^ Gaara cenahna

          Dina garis 57 dimana nyatakeun: Pilihan «VertTwoFingerScroll» «1»
          Ngarobih 1 éta ka 0 sareng anjeun parantos kedah mareuman 2 ramo.

          1.    Horacio cenahna

            Kuring ngarobih sakumaha anu anjeun carioskeun tapi henteu jalan

            1.    KZKG ^ Gaara cenahna

              Naha anjeun ngabalikan komputer?


            2.    meriah cenahna

              xDDDD


            3.    Horacio cenahna

              upami abdi hurungkeun deui komputer jelas


          2.    Horacio cenahna

            anéh sabab dina komputer anu sami kuring gaduh manjaro ogé sareng konfigurasi anu sami ieu sareng touchpad tiasa dianggo kalayan paling saé

  8.   Ky0l34 cenahna

    Éta saé pisan!
    Éta dianggo sampurna pikeun kuring dina Debian Wheezy, hatur nuhun pisan.

    Salam!

  9.   JuanMa cenahna

    Halo, kumaha kabarna, sobat, naha anjeun tiasa ngunggah kode deui upami henteu seueur teuing kasulitan. hatur nuhun kana sadaya sumbangan anu anjeun bikeun

  10.   Juan Manuel cenahna

    Halo, tiasa aya anu masihan kuring konfigurasi yén tautan parantos teu aya, punten hatur nuhun.

  11.   Marck cenahna

    Upami éta ngadeteksi kuring. Tapi kuring gaduh sakedik masalah. Konci ENTER moal jalan pikeun kuring. kumaha kuring tiasa?
    Anggo:
    Linux Mint Olivia (15) dimuat tina usb.
    Laptop HP nx6110.

  12.   Ivan Molina cenahna

    Kuring nganggo paréntah ieu:
    sareng anjeunna nyayogikeun pad touch kuring 😀
    sudo modprobe -r psmouse && sudo modprobe psmouse proto = imps

    Kuring diuji dina Acer Aspire One D257

  13.   guillermoz0009 cenahna

    File na teu aya deui.

  14.   Victor cenahna

    Saé! Éta jalan pisan. Nuhun kana inpo =)

  15.   Bervariasi cenahna

    Teu hasil pikeun kuring. Kuring masih henteu tiasa ngagulung dina Kubuntu 14.04 (dimana ku jalan kitu, file anu dimaksud nyaéta /usr/share/X11/xorg.conf.d/50-synaptics.conf, atanapi sahenteuna henteu acan mendakan anu sanés).
    Ogé, nalika kuring muka Setélan Sistem KDE> Alat Input> Touchpad, kuring nampi pesen nyarios "Supir Synaptics henteu dipasang (atanapi henteu dianggo)", sanaos kuring ngagaduhan " xserver-xorg-input-synaptics '. Kuring henteu terang naon anu kedah dilakukeun ayeuna, saleresna, touchpad tiasa dianggo pikeun kuring tapi gulung henteu (dina Windows éta dilakukeun ku dua ramo dina komputer ieu), sareng modul konfigurasi touchpad KDE ngaleungitkeun kuring sareng pesen éta ngajantenkeun kuring curiga yén éta ngagaduhan pikeun ngalakukeunana, tapi kuring henteu terang kumaha ngalereskeunana. Aya ideu di dieu?

  16.   yesus guillermo rivera cenahna

    hi, abdi énggal dina linux, kuring ngaraos rumit pisan, nanging kuring hoyong diajar.
    bantosan punten, kuring gaduh HP folio 13 lap, éta ngagaduhan touchpad synaptics, tapi jalanna sapertos konyol »nyaéta, henteu pas pisan nalika kuring nempatkeun ramo ngalangkunganna, anu henteu kajantenan dina windows, kuring hoyong terang naha éta kusabab supirna, sareng upami kitu, kumaha kuring masang driver pikeun mouse ieu dina kayu manis mint Linux, hatur nuhun

  17.   Jose Fransisco cenahna

    Halo, kuring hoyong terang kumaha ngaktipkeun gulung nangtung pikeun Ubuntu 12.04 lts «kajadian éta touchpad tina laptop kuring (Synaptics touchpad) jalan normal, nyaéta, kuring ngalirkeun ramo ka daérah éta sareng panunjukna bergerak, tapi henteu ngagulung sacara vertikal, komo lamun kuring mencét ramo di daérah éta pencét atanapi naon waé anu sami »persis hal anu sami kajadian ka kuring. Abdi hoyong terang upami anjeun tiasa ngabantosan abdi, hatur nuhun.

  18.   Enrique Delgado cenahna

    Dina HP Pavilion 250 Laptop Komputer - G4 TPN-C125 - Debian 8 64bits nganggo naon anu dituduhkeun ku Ivan Molina.
    sudo modprobe -r psmouse && sudo modprobe psmouse proto = imps
    Hatur nuhun pisan kana sadaya sumbangan !!!!
    PS: Tautan aksés kana kode henteu tiasa dianggo deui, langkung saé upami anjeun unggah deui 😉

  19.   Luis cenahna

    Halo, anjeun tiasa unggah file deui kusabab éta henteu jalan sareng kuring ngagaduhan masalah sareng touchpad kuring hatur nuhun

  20.   Yuri Lazo cenahna

    tautan anjeun anu nyatakeun "didieu" rusak, Abdi peryogi inpo ieu, upami anjeun tiasa ngapdet deui, kuring bakal ngahargaan pisan, hatur nuhun pisan sateuacanna

  21.   Kakashi cenahna

    Halo, kuring ngagaduhan masalah sareng mouse touchpad kuring; Nalika kuring mindahkeun éta ku mencét A Key, Éta henteu ngalih sareng Ieu rumit pisan pikeun sababaraha kaulinan kuring ti Lubuntu

  22.   Angel Rodriguez cenahna

    Saé saé. Hapunten, abdi hoyong ngalereskeun kasalahan ieu. Kuring pencét kana tautan anu sakuduna kuring nempelkeun sareng teu aya nanaon.

  23.   Délorian cenahna

    HDP. éta henteu tiasa dianggo sareng aranjeunna ngan ukur iklan.