Aranjeunna ngajukeun kamekaran Popcorn dina Linux Kernel

 

Upami hal anu mimiti aya dina pipikiran nyaéta aplikasi populér anu ngamungkinkeun anjeun ningali eusi ngalangkungan protokol torrent, kuring sieun nyaritakeun yén henteu, éta henteu sapertos kitu, anu urang carioskeun perkawis pamekar ti Virginia Polytechnic University anu nembé ngadamel a proposal pikeun diskusi sareng pamekar kernel Linux dina sakumpulan tambalan sareng palaksanaan sistem Popcorn (Disebarkeun Thread Exéksi) pikeun ngadistribusikaeun benang.

Sistem ieu ngamungkinkeun anjeun ngatur palaksanaan aplikasi dina sababaraha komputer kalayan distribusi sareng hijrah aliran transparan antara host. Kalayan Popcorn, aplikasi tiasa dimimitian dina hiji host, saatos éta tiasa ditransferkeun ka host sanés tanpa gangguan. Dina program multithreaded, hijrah ka host anu sanésna sanés diijinkeun.

Ngeunaan Popcorn

Béda sareng proyék CRIU, anu ngamungkinkeun anjeun nyimpen kaayaan prosés sareng neraskeun palaksanaan kana sistem anu sanés, Popcorn nyayogikeun hijrah anu transparan sareng dinamis antara host nalika ngajalankeun aplikasi, tanpa meryogikeun tindakan pangguna sareng mastikeun konsistensi memori virtual dina sadaya host dimana utasna ngalir babarengan.

popcorn nyayogikeun tambalan tambalan kana kernel Linux sareng perpustakaan sareng tés anu nunjukkeun kumaha sistem telepon Popcorn tina aliran hijrah tiasa dianggo dina aplikasi anu tiasa dieksekusi.

Dina tingkat kernel, ekstensi kana subsistem memori virtual diusulkeun kalayan nerapkeun panerapan memori babarengan, anu ngamungkinkeun prosés dina host anu béda pikeun ngakses rohangan alamat virtual anu umum sareng konsisten. Konsistensi kaca mémori virtual dipastikeun ku protokol anu ngulang halaman mémori ka host nalika diaksés kanggo dibaca sareng ngabatalkeun halaman mémori nalika ditulis.

Interaksi antara host dilumangsungkeun nganggo pawang pesen tingkat kernel anu dikirimkeun dina stop kontak TCP. Éta katitén yén TCP / IP digunakeun pikeun saderhana debugging sareng uji coba nalika pamekaran. Pamekar ngartos yén dina hal kaamanan sareng kinerja, TCP / IP sanés jalan anu pangsaéna pikeun mindahkeun eusi struktur kernel sareng halaman mémori antara host. Sadaya host anu ngajalankeun aplikasi anu disebarkeun kedah gaduh tingkat kapercayaan anu sami. Saatos stabilisasi algoritma dasar, modeu transportasi anu langkung épisién bakal diterapkeun.

Ti saprak 2014, Popcorn parantos dikembangkeun salaku proyék panilitian pikeun diajar kamungkinan nyiptakeun aplikasi anu disebarkeun, anu utasna tiasa dilaksanakeun dina simpul anu béda dina sistem komputer anu hétérogén, anu inti tiasa digabungkeun dumasar kana sababaraha arsitéktur set komando (Xeon / Xeon-Phi, ARM / x86, CPU / GPU / FPGA).

Setél patch anu diusulkeun ka pamekar kernel Linux ngan ukur ngadukung ngajalankeun on host kalayan CPU x86tapi ogé aya versi anu langkung fungsional tina Popcorn Linux anu ngamungkinkeun aplikasi dijalankeun dina host kalayan arsitéktur CPU anu béda (x86 sareng ARM).

Pikeun nganggo Popcorn dina lingkungan anu heterogen, anjeun kedah nganggo panyusun khusus LLVM. Kalayan disebarkeun palaksanaan host ku arsitektur anu sami, ngawangun deui ku panyusun misah henteu diperyogikeun.

oge, urang tiasa perhatoskeun pengumuman ngeunaan hal anu sami sareng proyék Telefork kalayan palaksanaan prototipe API awal pikeun ngamimitian prosés anak dina komputer séjén dina kluster (sapertos garpu (), tapi mindahkeun prosés percabangan kana komputer sanés).

Kodeu na ditulis dina Karat sareng sajauh ieu ngamungkinkeun ngan ukur kloning prosés pangbasajanna anu henteu nganggo sumber sistem, sapertos file. Nalika nelepon téléfork, mémori sareng struktur anu aya hubunganana sareng prosés na dikloningkeun ka host sanés anu ngajalankeun sérver server (telepad).

Ngagunakeun ptrace, prosés mirroring mémori parantos sérial sareng, sareng kaayaan prosés sareng log, dipindahkeun ka host anu sanés. API ogé ngamungkinkeun anjeun pikeun ngahemat kaayaan tina prosés kana file sareng balikeun deui ngalangkunganana.

sumber: https://lkml.org/


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.

bool (leres)