Ngaleupaskeun versi anyar Proxmox 6.0 dumasar kana Debian 10 sareng Kernel 5.0

Versi anyar lingkungan virtual Proxmox 6.0 nembé diumumkeun. Promox mangrupikeun platform manajemén virtualisasi gratis (AGPLv3) pikeun ngatur mesin virtual KVM sareng wadah LXC. Distribusi Linux ieu dumasarkeun kana Debian kalayan vérsi anu dirobih tina RHEL Kernel sareng anu ngamungkinkeun panyebaran sareng pengelolaan mesin sareng wadah virtual

Proxmox VE nyayogikeun alat pikeun nerapkeun sistem server virtual lengkep dina tingkat industri kalayan manajemén basis wéb anu dirancang pikeun ngatur ratusan atanapi bahkan rébuan mesin virtual.

Kit distribusi ngagaduhan alat-alat internal pikeun ngatur cadangan lingkungan virtual sareng dukungan klaster anu sayogi di luar kotak, kalebet kamampuan hijrah lingkungan virtual tina hiji titik ka titik anu sanés tanpa ngeureunkeun padamelan.

Diantara fitur antarbeungeut wéb: dukungan pikeun konsol VNC anu aman; kontrol aksés dumasar peran-pikeun sadaya objék anu sayogi (VM, panyimpenan, simpul, sareng sajabana); dukungan tina sababaraha mékanisme oténtikasi (MS ADS, LDAP, Linux PAM, auténtikasi Proxmox VE).

Proxmox VE janten sebaran basis Debian ngarah pikeun anu hoyong nganggo virtualisasi KVM sapertos panyadia awan umum, ogé panyimpenan skala ageung sapertos ZFS atanapi panyimpenan anu tiasa diskalakeun sapertos Ceph pikeun panyebaran hiper-konvergénsi.

Fitur anyar utama vérsi Proxmox 6.0

Versi anyar ieu tina Proxmox 6.0 parantos diénggalan kana database Debian 10.0 "Buster", ogé kernel Linux anu diénggalan janten vérsi 5.0 dumasar kana bungkusan Ubuntu 19.04 kalayan dukungan ZFS.

Tumpukan komunikasi klaster Corosync dianyarkeun kana vérsi 3.0.2 nganggo Kronosnet (knet) salaku angkutan, nganggo unicast sacara standar, sareng nganteurkeun widget wéb anyar pikeun konfigurasi jaringan.

oge dicatet yén blok konfigurasi pangguna sareng ménu logout anyar parantos ditambihan kana GUI, panganteur pikeun ningali log parantos dirarancang, inpormasi tambahan ngeunaan status sistem tamu (migrasi, cadangan, snapshot, kacilakaan) parantos disayogikeun dina tangkal tinjauan.

oge Dukungan cadangan tingkat grup lengkep dilaksanakeun, Tanpa daptar misah sistem tamu sareng aktivasina cadangan otomatis pikeun tamu anu nembé nambihan kana grup.

Tina hal-hal anyar anu tiasa disorot dina vérsi anyar ieu, urang tiasa mendakan hal-hal ieu:

  • Versi anyar QEMU 4.0, LXC 3.1, ZFS 0.8.1, Ceph 14.2.x.
  • Ditambahkeun dukungan pikeun énkripsi data dina partisi ZFS. Anjeun ayeuna tiasa masang partisi root ZFS dina sistem nganggo alat UEFI sareng NVMe langsung ti installer.
  • QEMU GUI nambihan dukungan pikeun migrasi langsung sistem tamu anu dihubungkeun sareng drive lokal.
  • Ningkatkeun kinerja firewall dina konfigurasi klaster.
  • Kamampuh ngahartikeun konfigurasi Cloudinit anjeun nyalira parantos ditambihan.
  • Reresik otomatis bungkus lami diterapkeun nganggo kernel Linux.
  • Rotasi otomatis pikeun konci oténtikasi disayogikeun unggal 24 jam.
  • Ceph Nautilus 14.2.x
    • Pangimeutan kinerja anu langkung saé pikeun gambar rbd via `rbd perf image iotop` sareng` rbd perf image iostat`.
    • Nyiptakeun OSD, dumasar kana ceph-volume: dukungan internal pikeun énkripsi disk OSD lengkep.
  • Ningkat administrasi Ceph ngalangkungan GUI
    • Ikhtisar Ceph pikeun Ceph ayeuna ogé ditampilkeun dina 'Data Center View'.
    • Aktivitas sareng status kelompok panempatan (PG) ditampilkeun.
    • Versi sadaya jasa Ceph ayeuna ditampilkeun, sahingga langkung gampang pikeun ngadeteksi jasa kadaluarsa.
    • File konfigurasi sareng setélan konfigurasi database ditampilkeun.
    • Ayeuna anjeun tiasa milih jaringan umum sareng klaster dina GUI nganggo pamilih jaringan anyar.
    • Énkripsi gampang pikeun OSD kalayan kotak centang.

Unduh sareng dukungan Proxmox ve 6.0

Proxmox VE 6.0 ayeuna sayogi pikeun diunduh dina halaman wéb na resmi. Link na ieu. 

Di sisi anu sanésna, Proxmox Server Solutions ieu ogé nawiskeun dukungan bisnis mimitian ti € 80 per taun per prosesor.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.